راستش من همچنان معتقدم این پست هیچ ارزشی جز وقت تلف کردن نداره! امثال این پستها تو انجمنها زیادن... نه فقط تو انجمنهای ما تقریبا در تمام انجمنهای لینوکسی
کرگدن:
حرفی که شما میزنی تا قبل از اوبونتو ۶.۰۶ (با پشتیبانی طولانی مدت) درست بود ولی امروز اینطور نیست! علاقه من به ردهت/فدورا اگر بیش از اوبونتو نباشه خیلی هم کمتر نیست هرچند دیگه از فدورا ۴ به بعد نه ازش استفاده کردم و نه تدریسش کردم!
این کاملا طبیعیه که شرکتهای تجاری بزرگ محصولاتشون رو روی توزیعهای تجاری Certify میکنن! برای اینکه مطمئن بشن که این توزیع پشتیبانی طولانی مدت داره و قرار نیست حالا حالا ها از بین بره.
چون اراکل رو مثال زدید عرض کنم که اراکل بعد از اوبونتو ۶.۰۶ یه مخزن رسمی برای اوبونتو/دبیان داره! اوبونتو برای IBM DB2 Certificate داره و نسخه مخصوص تو مخازن تجاری Canonical و همین چند ماه پیش اخباری منتشر شد که IBM نگاه ویژه به اوبونتو داره و انتشار نسخه مخصوص اوبونتو Lotus Notes و Symphony هم از نشونههاشه. شرکت Sun حالا داره سرورهای با اوبونتو عرضه میکنه و الان یک تیم از توسعه دهندههای Sun و اوبونتو دارن روی نسخه اوپن سورس Java کار میکنن و اصلا Sun امروز یکی از شرکای Canonical است و البته اراکل هم علاقهمند به توسعه روابط با اوبونتو است و من شک ندارم این اتفاق بزودی میفته. شرکت Dell به عنوان اولین شرکت سختافزاری بزرگ ترجیح داد Desktop ها و Laptop ها خودش رو با اوبونتو عرضه کنه... پارتنرهای کوچیک هم که فراوون کافیه یه نگاهی به مخزن partner canonical بندازید. از vmware و parallels گرفته تا opera و relplayer و...
اوبونتو این روزها بسیار جدیتر از رقبای تجاری دیگه مثل RHEL یا SLES داره جلو میره، رابطه خوبی با upstream و community داره و روزی نیست که امکان جدیدی رو چه بصورت تجاری و چه رایگان عرضه نکنه! نسخههای MID و Netbook هم که تازه عرضه کرده بازار بزرگی خواهد داشت و مهمتر اینکه اوبونتو رایگان است در واقع داره بهترین تکنولوژیهای روز لینوکس رو به رایگان عرضه میکنه و فقط یک مشکل بزرگ داره اونم اینکه بسیار جوونه! ولی با این وجود سهم بسیار خوبی از بازار داره...
از این دست زیادن من فقط چند تا مثال زدم...
بله این کاملاً درسته
اوبونتو بسیار خوب داره حرکت می کنه و دلیل اصلی استفاده من هم همینه
ولی هنوز در سرور ها کار داره
ولی فکر اصلیش بسیار جالب و حساب شده بود
اینکه از خانه ها شروع کرد و خودش رو گسترش داد به طوری که همه به سمتش برند
حالا همین افراد که با اوبونتو در خانه راحت بودن و عادت کردند برای سرور های محل کارشون هم اوبونتو رو انتخاب خواهند کرد
این صحبت های من اصلاً برای برتر دونستن توزیع خاصی بر توزیع دیگر نیست
اگر آخر پست قبلی بنده رو بخونید گفتم اینها دلیل برتری یک توزیع نیست و بازی های تجاری هست
من فقط یکسری مزایای حال حاضر رو گفتم
ولی اینکه به اون سمت می رن کاملاً درسته
منم نگفتم که اوبونتو وایساده و داره نگاه می کنه
بلکه خیلی خوب داره حرکت می کنه
اوراکل محصولات قدیمیشو در مخازن اوبونتو گذاشته ( ۱۰g) ولی همونطور که گفتید تمایل داره
ولی هنوز rpm بیس ها رو پیشنهاد و ساپورت می کنه ( سرور hp که از suse استفاده می کنه یکی از پلتفرم های پیشنهادیشه)
سان به خاطر اینکه پر کاربرد ترین توزیع لینوکس سازگاری کامل با سخت افزارش دارند از اوبونتو حمایت می کنه ( که محصولات رد هت و suse اصلاً برای پلتفرم سخت افزاریش نسخه ای ندارند)
و این ساپورت رو هم از debian به ارث برده
از نظر ساپورت ابزار های جاوا اوبنتو بهترین توزیع هست ( و یکی از دلایل استفاده من از این توزیع)
بسیار پایدار هست و من تا حالا باهاش مشکل جدی نداشتم حتی برای آپدیت ۷.۱۰ هم اونو پاک نکردم و ۸ ماه داشتم ( اگر مشکلی پیش میومد فقط مشکل رو رفع کردم)
و به خاطر ارتقای هاردم اونو دوباره نصب کردم
اصلاً منکر خوبی ها و مزایای اوبونتو نیستم
اگر صحبت های بنده رو بخونید اصلاً حرفم برتری فدورا بر اوبونتو نیست ( چه در این تاپیک و چه در تاپیک های دیگه)
بلکه می گم هر کدوم مزیت های خودش رو داره
و با این جمله هایی که در مورد فدورا گفته میشه ( غیر منصفانه و غیر واقعی ) مشکل دارم و اگر از مزایای اون می گم منظورم این نیست که اوبونتو مزیتی نداره
خودم الان هم فدورا دارم و هم کوبونتو و به خاطر اینکه این ورژن کوبونتو بسیار خوب از آب در اومده و منو از مهاجرت کامل به فدورا منصرف کرده بیشتر به آینده اوبونتو و هم خانواده هاش امیدوار شدم
مخصوصاً ورژن ۸.۱۰ که بسیار ورژن خوبی به نظر میرسه
فقط حرفم اینه اگر کسی از فدورا خوشش نمیاد دلیل ضعف اون نیست
اونم مزایای خودش رو داره جامعه کاربری و تیم توسعه بسیار حرفه ای داره
حتی ممکنه خیلی چیزهایی که شما دارید تو اوبنتو ازش لذت می برید به خاطر همون تیم توسعه و کاربران فدورا یا openSuse باشه که همیشه یک قدم از شما جلو تر هستن
وگرنه همه آزادن هر توزیعی که دوست دارند و باهاش راحت تر هستند انتخاب کنند
همونطور که قبلاُ هم گفتم این یعنی آزادی در انتخاب
فقط اینو یاد بگیریم که اگر ما با چیزی راحت هستیم و از اون خوشمون میاد نظر دیگران رو غلط ندونیم و به نظر و سلیقه اونها احترام بذاریم
یعنی اگر یکی از این کاربران روزی چیزی مثل FREEBSD رو نصب کرد نگه
پیف پیف این چه آشغالیه نه محیط گرافیکیش نصبه و نه موس رو میشناسه آخه این چیه
درایور ها هم که هیچی
یا سولاریس
اینها در زمینه های کاری خودشون بی رقیب هستن
همونطور که لینوکس و توزیع های خودش در زمینه کاری خودش بی رقیب هست
فقط می گم با نگاه اولیه و سطحی انقدر راحت محصول یک شرکت ( هر چیزی حتی فدورا هم در نظر نگیرید) که از بهترین ها هست رو نگید به درد نمی خوره یا .....