توهین بزرگتر به همهی ما اینه که طرف حتی به خودش زحمت یه جستجوی ساده رو هم نمیده، تاپیک تکراری باز میکنه،با این همه از همه هم طلبکاره!
:|
دقیقاً. چیزی هم که خیلی آزاد دهنده هست حس طلبکارانهای هست که بعضیها دارن. و میگن «ناراحتی جواب نده» !
آقایون و خانمها
من خودم یه تازهکارم ولی به هر حال توی انجمن گشت زدم و چیزهایی که میگید رو تا حدی درک میکنم.
هر کدوم از این دو دسته، یعنی کاربران تازه و کاربران قدیمی -که اعصابشون از دست ناشیبازیهای کاربران جدید خورد شده-، به نحوی حق دارن و حرفشون درسته.
اما یه نکتهای رو میخوام بگم که شاید فکر کردن بهش بد نباشه. هر کاربر تازهکاری که به لینوکس اومده، ممکنه حتی در مورد کامپیوتر و اینترنت هم یک تازهکار باشه و با یه جستجو توی اینترنت احتمالا اولین چیزی که پیدا کرده، انجمن فارسیزبان اوبونتو بوده. پس یه نتیجهی مهم از این قضیه این هست که
یک فرد تازهکار احتمالا انجمن اوبونتو رو به عنوان اولین پناهگاه خودش در برابر مشکلات میدونه. من به کاربران قدیمی حق میدم که واقعا از دست ناشیبازیهای تازهکارانی مثل من اعصابشون خورد بشه ولی شاید اگر اونها احتمال بدن که تازهکاران احتمالا در مورد استفاده از اینترنت هم ممکنه خیلی ناشی باشند، شاید دلشون به رحم بیاد و مشفقانهتر برخورد کنند.
البته راه حل این هست که تازهکاران رو مثل دانههای گل در نظر بگیریم و فکر کنیم که ما (منظورم افراد متخصص و مجرب هست) به عنوان باغبونهای مهربون و گلدوست (!) میخوایم سعی کنیم این دونهها رو به گلهای سالم و زیبا تبدیل کنیم. تازهکاران، در انجمن اوبونتو، فقط در مورد کار با نرمافزارها نیست که مطلب یاد میگیرند، بلکه دنبال الگویی هستند که از طریق اون بفهمن رفتارشون در یک جامعهی کاربری به چه شکل باید باشه. چه خوبه که کهنهکاران لطف کنن اونها رو طوری راهنمایی کنن که اگر روزی تجربهشون زیاد شد و خودشون کاربران حرفهای شدند، رفتارشون با تازهکاران نسلهای بعد منجر به جذب هرچه بیشتر افراد به این جامعهی کاربری بشه.
اما طبیعتا اگر تازهکارانی هستند که تمایلی به یادگیری ندارند و فقط قصد سوء استفاده از آگاهی کاربران مجرب را دارند، باید به شکل قانونی به اونها تذکر داده بشه و در صورت نیاز مجازات بشن؛ که فکر میکنم چنین قوانینی از قبل تا حدی در نظر گرفته شده باشه.من خودم به عنوان تازهکار اگر در جواب به اولین سوالی که پست میکنم بهم بگن «داداش با یه جستجو میتونستی پیدا کنی» (یا هر چیزی تو همین مایه) شاید انجمن رو ترک نکنم، اما لااقل احساس تشویق و انجذاب نمیکنم و دلگیر میشم. در چنین مواردی بهتره قوانین اخلاقی و نحوهی کار با فروم رو به دوستان تازهکار آموزش بدیم.
در این که روزانه ممکنه با دهها مورد از چنین افرادی برخورد کنیم شکی نیست و کاملا حق با کاربران مجرب هست. ولی واقعا راه حلی جز فرهنگسازی فرد به فرد نیست. هر فردی که اینجا میاد نیاز داره تا اول با فرهنگ نحوهی کار با اینترنت، وب، جستجو و هزاران چیز دیگه آشنا بشه. یه آغوش گرم ممکنه اون رو به این هدف برسونه و بالعکس، یه برخورد سرد میتونه اون رو از این مسیر برگردونه. اینجا ارتباط بین انسان و انسانه، نه بین ماشین با ماشین یا حتی ماشین با انسان.