دقیقا منظورم همین بود. یه مقاله گروهی هست که بعنوان تحقیق چندنفری نوشتیم و البته تو PDF کردنش کمی مشکل داشتم که به لطف دوستان حل شد همینطوری بود.
بد نیست در مورد روند کارت توضیح بیشتری بدی. مثلا PDF نهایی رو چطوری ساختی؟ از تک تک فصلها PDF گرفتی و ترکیبشون کردی؟
لطفا زودتر بریزشون روی یک سرویس (گیت هاب/گیتوریوس/لانچپد/بیت-باکت) که برای 13.04 شروع کنیم. حتما نباید کار برای 13.04 بعد از 12.10 انجام بشه!
تلاشم رو میکنم. اگر مطلب خاصی برای مشارکت داری میتونی برام ایمیلش کنی.
هیچ کدوم به توانمندی لاتک نیستند.
مهم نیست توانمندترین کدومه، مهم اینه که کدوم ابزار با صرف کمترین زمان و انرژی بتونه کارت رو انجام بده.
مارک-دان برای صفحات وب استفاده میشه نه کتاب؛ اینم مهم نیست. مهم اینه که یک چیزی نوشته باشه: یا لاتک یا مارک دان یا opf
Markdown یه Markup ـه که میتونه همه جا استفاده بشه. حالا چون تو وب با اقبال مواجه شده دلیل نمیشه که فقط به درد وب بخوره. سند هرچقدر سادهتر باشه نگه داری رو آسونتر و احتمال مشارکت دیگران رو بیشتر میکنه.
GFDL بهتر از cc نیست؟
بیشتر به نوع کار، زمینههای استفاده و سلیقه برمیگرده. GFDL یه متن حقوقی پیچیده و سنگینه، من CC رو ترجیح میدم.
ویکی پدیا از GFDL و CC با هم استفاده میکنه اما نه از CC BY-NC-SA
نگفتم از CC BY-NC-SA استفاده میکنه. مجوز اصلیش
CC BY-SA است.
قسمت NC: non-commercial که تو مجوز کتاب اومده از آزادی خواننده و محقق کم میکنه!
استفاده غیر تجاری رو اضافه کردم چون نمیخواستم یکی از راه برسه و از راهنمایی که هدف اصلیش ترویج نرمافزار آزاد است و کلی زحمت براش کشیده شده، پول به جیب بزنه. فکر نمیکنم خواننده یا محققی که شما مثلا زدی گیر فروش این سند باشه. به هرحال هر فرد حقیقی میتونه برای استفاده تجاری از نوا یا من اجازه بگیره.
بهتره برای 12.10 به GFDL یاCC BY-SA تغییر بدی
ایده خوبیه بعد از این که توسعه کتاب مشارکتی شد، در این مورد از مشارکت کنندهها رای گیری کنیم. به هرحال اونها هستند که کتاب رو توسعه میدن.
ولی شما دارید خلط مبحث میکنید در مورد پروانه،
۱. کرییتیو کامنز یا همون CC کلکسیونی از لایسنسها هست که کاربران از بین اونها انتخاب میکنند. همچنین گفتن این حرف که CC آزاده حرف اشتباهی هست، چون بعضی از لایسنسهای اون آزاد و بعضی غیر آزاد هستند.
مسلّماً پروانهای که شما برای کتابتون انتخاب کردید غیرآزاد هست، اگه دوست داشتید که اون پروانه رو انتخاب کنید، اشکالی نداره بگید که دوست داشتید و اون رو انتخاب کردید، ولی خلط مبحث نکنید.
البته که تمام مجوزهای CC آزاد هستند، اگر آزاد نبود پس چرا زیر مجموعه CC قرار گرفت؟ اصولا فلسفه شکل گیری CC اشتراک آزاد اطلاعات است. انتشار غیر آزاد یعنی اینکه من اون پایین مینوشتم All rights reserved و تمام حقوق اثر رو برای خودم نگه میداشتم. شاید بهتر باشه در مورد معنی که از آزادی برای خودت ساختی تجدید نظر کنی. یه سوال شخصی ازت دارم. به نظرت از دو مجوز
GPL v.3 یا
Simplified BSD «آزادتره»؟ اصلا معنی آزادی توی «نرمافزار آزاد» چیه؟
۲. درست هست که مجوز اصلی ویکیپدیا یکی از همین کرییتیو کامنزها هست ولی کدوم یک؟ آيا پروانهای که شما برای کتابتون انتخاب کردید؟ نه، پروانهی CC BY-SA هست که اجازهی بازنشر تجاری مطالب ویکیپدیا رو میده ولی برای کتاب شما بازنشر تجاری غیرممکن هست.
من نگفتم مجوز ویکیپیدیا CC BY-NC-SA هست. در مورد انتخاب استفاده غیرتجاری هم توضیح دادم. جواب بالاتر رو بخون.