انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: کتاب اوبونتو برای تازه کارها رو تکمیل کنیم!  (دفعات بازدید: 7386 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
www.ubuntu-book.org

من از ساsان یا نوا خواهش میکنم که سورس کتاب رو در اختیار بذاره و یکی از بچه ها (مثلا سلمان یا امیدتوانا ;D) کتاب رو به لاتک پورت کنند و بذارن روی گیت هاب که بشه کتاب رو توسعه داد :)
من هم تو عید لاتک یاد میگیرم به تیم اضافه میشم!
اگه به ساsان یا نوا دسترسی دارید خبرشون کنید نظرشون رو بگن.

بخش هایی که کتاب کمبود داره:
ارورهای معمول در خط فرمان
پیغام های گزارش باگ
آشنایی با ابزارهای آماده اوبونتو (ناتیلوس - evince - ترنسمیژن - فایرفاکس - لیبره - ماشین حساب وووو)
کاستومایز یونیتی (آشنایی با تنظیمات یونیتی، نصب تم، نصب لنز، نرم افزار مدیریت تنظیمات یونیتی مثل توییک، آشنایی با کامبیز، کامپیز پیشرفته)
نصب دسکتاپهای دیگر (گنوم شل)
کلیدهای میابنر در یونیتی
وووو
« آخرین ویرایش: 03 اسفند 1391، 01:06 ب‌ظ توسط کیان »

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
۱ ساسان و نه سامان!

۲ لینک تاپیک رو به ساسان میلیدم :)

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
من خیلی دوست دارم که کمک کنم ولی متاسفانه با پروانه‌ی این کتاب مشکل دارم. یک پروانه‌ی آزاد نیست.
آزادی شماره‌ی صفر رو نداره: «آزادی برای اجرای برنامه برای هر منظوری»

۲. من با گیت‌هاب هم مشکل دارم، اگه می‌خواید گیت باشه بذارید رو: https://www.gitorious.org
https://savannah.gnu.org/maintenance/WhyChooseSavannah#links
« آخرین ویرایش: 03 اسفند 1391، 01:11 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین javad-b

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 82
خیلی میتونه کامل تر بشه این کتاب. به نظر من، مطالب دوره آشنایی مقدماتی با نرم افزار آزاد و گنو/لینوکس سایت درسنامه برای کاربر آماتور خیلی مفید تر از مطالب این کتابه. اگر بشه اون رو به صورت کتاب ارائه کرد خیلی خوب میشه.
Free software is not software, Free software is the culture and thinking, not only about the copyright.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
اگر سورس کتاب بصورت odt در دسترس باشه توسعش راحت تره. هندبوک PC-BSD و Parsix هم همینطور هستن.

بجای گیت هم یه Trac نصب بشه روی یک سرور خوبه.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
درود به دوستای گلم. دوستان برای این‌که پیشنهادهاتون به دستم برسه لطفا اون‌ها رو به ایمیل کتاب( ‫‪info@ubuntu-book.org‬‬ ) بفرستید.
نقل‌قول
من از ساsان یا نوا خواهش میکنم که سورس کتاب رو در اختیار بذاره و یکی از بچه ها (مثلا سلمان یا امیدتوانا ) کتاب رو به لاتک پورت کنند و بذارن روی گیت هاب که بشه کتاب رو توسعه داد
من هم تو عید لاتک یاد میگیرم به تیم اضافه میشم!
کار روی نسخه جدید کتاب چند هفته‌ای هست که شروع شده. متن و تصاویرش هم آماده است. بعد از انتشار آتی، تمرکزم رو روی مشارکتی کردن توسعه این راهنما قرار میدم.
سورس کدفعلی از دو فایل ODF تشکیل شده که مناسب انتشار یا توسعه مشارکتی نیست. نیازی هم به Latex وجود نداره. محتوای کتاب رو تو Markdown یا TexTile بازنویسی می‌کنم و با کمک Jeykll میفرستمش روی صفحات Github. در این صورت هرکس خواست مشارکت کنه می‌تونه از ویرایشگر github استفاده کنه یا مخزن کد رو فورک کنه و Pull Request بفرسته.
نقل‌قول
اگه به ساsان یا نوا دسترسی دارید خبرشون کنید نظرشون رو بگن.
شما می‌تونی نظرات یا پیشنهادهای خودت رو به ایمیل کتاب ( ‫‪info@ubuntu-book.org‬‬ ) بفرستی. برای ارتباط مستقیم با بنده هم از آدرسی که تو امضام هست استفاده کن.
نقل‌قول
بخش هایی که کتاب کمبود داره:
ارورهای معمول در خط فرمان
پیغام های گزارش باگ
آشنایی با ابزارهای آماده اوبونتو (ناتیلوس - evince - ترنسمیژن - فایرفاکس - لیبره - ماشین حساب وووو)
کاستومایز یونیتی (آشنایی با تنظیمات یونیتی، نصب تم، نصب لنز، نرم افزار مدیریت تنظیمات یونیتی مثل توییک، آشنایی با کامبیز، کامپیز پیشرفته)
نصب دسکتاپهای دیگر (گنوم شل)
کلیدهای میابنر در یونیتی
وووو
ممنون از پیشنهادهای عالی. حتما در نظر میگیرم.
نقل‌قول
من خیلی دوست دارم که کمک کنم ولی متاسفانه با پروانه‌ی این کتاب مشکل دارم. یک پروانه‌ی آزاد نیست.
اون آزادی که استالمن در موردش نوشته مخصوص نرم‌افزار است و «اوبونتو برای تازه واردها» یک نرم‌افزار نیست. از مجوزی استفاده شده که مناسب اسناد است.
درضمن CC هم آزاده و مجوز اصلی Wikipedia هست.
نقل‌قول
اگر سورس کتاب بصورت odt در دسترس باشه توسعش راحت تره. هندبوک PC-BSD و Parsix هم همینطور هستن.
به نظرم برعکس. البته اگر هرفصل رو توی یک فایل odt جدا قرار داد شاید.
نقل‌قول
بجای گیت هم یه Trac نصب بشه روی یک سرور خوبه.
فکر نمی‌کنم Trac مزایای خاصی نسبت به GitHub داشته باشه.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
نقل‌قول
فکر نمی‌کنم Trac مزایای خاصی نسبت به GitHub داشته باشه.

کمی نسبت به گیت ساده تر هست. و کاربرانی که تجربه کافی در زمینه گیت ندارند راحت تر باهاش کنار میاند.

نقل‌قول
به نظرم برعکس. البته اگر هرفصل رو توی یک فایل odt جدا قرار داد شاید.

دقیقا منظورم همین بود. یه مقاله گروهی هست که بعنوان تحقیق چندنفری نوشتیم و البته تو PDF کردنش کمی مشکل داشتم که به لطف دوستان حل شد همینطوری بود.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
این آزادی ها برای نرم افزاره که سلمان جان!
بهترین لایسنس مستندات Gnu FDL می تونه باشه

نقل‌قول
۲. من با گیت‌هاب هم مشکل دارم، اگه می‌خواید گیت باشه بذارید رو: https://www.gitorious.org
لانچ پد و گیتوریوس به پای گیتهاب نمیرسند! مهم نرم افزار git که آزاده.
این چیزها خیلی مهم نیست که باعث بشه یک کاری انجام نگیره

کار روی نسخه جدید کتاب چند هفته‌ای هست که شروع شده. متن و تصاویرش هم آماده است. بعد از انتشار آتی، تمرکزم رو روی مشارکتی کردن توسعه این راهنما قرار میدم.
لطفا زودتر بریزشون روی یک سرویس (گیت هاب/گیتوریوس/لانچپد/بیت-باکت) که برای 13.04 شروع کنیم. حتما نباید کار برای 13.04 بعد از 12.10 انجام بشه!

نقل‌قول
سورس کدفعلی از دو فایل ODF تشکیل شده که مناسب انتشار یا توسعه مشارکتی نیست. نیازی هم به Latex وجود نداره. محتوای کتاب رو تو Markdown یا TexTile بازنویسی می‌کنم و با کمک Jeykll میفرستمش روی صفحات Github. در این صورت هرکس خواست مشارکت کنه می‌تونه از ویرایشگر github استفاده کنه یا مخزن کد رو فورک کنه و Pull Request بفرسته.
هیچ کدوم به توانمندی لاتک نیستند.
مارک-دان برای صفحات وب استفاده میشه نه کتاب؛ اینم مهم نیست. مهم اینه که یک چیزی نوشته باشه: یا لاتک یا مارک دان یا opf

نقل‌قول
از مجوزی استفاده شده که مناسب اسناد است.
GFDL بهتر از cc نیست؟

نقل‌قول
ویکی پدیا از GFDL و CC با هم استفاده میکنه اما نه از  CC BY-NC-SA
قسمت NC: non-commercial که تو مجوز کتاب اومده از آزادی خواننده و محقق کم میکنه!
بهتره برای 12.10 به GFDL یاCC BY-SA تغییر بدی

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
ساسان جان، باید اول از همه ازت تشکر کنم بابت کتابی که نوشتید و وقتی که گذاشتید برای این کار.
ولی شما دارید خلط مبحث می‌کنید در مورد پروانه،
۱. کرییتیو کامنز یا همون CC کلکسیونی از لایسنس‌ها هست که کاربران از بین اون‌ها انتخاب می‌کنند. همچنین گفتن این حرف که CC آزاده حرف اشتباهی هست، چون بعضی از لایسنس‌های اون آزاد و بعضی غیر آزاد هستند.

۲. درست هست که مجوز اصلی ویکیپدیا یکی از همین کرییتیو کامنزها هست ولی کدوم یک؟ آيا پروانه‌ای که شما برای کتابتون انتخاب کردید؟ نه، پروانه‌ی CC BY-SA هست که اجازه‌ی بازنشر تجاری مطالب ویکیپدیا رو میده ولی برای کتاب شما بازنشر تجاری غیرممکن هست.

مسلّماً پروانه‌ای که شما برای کتابتون انتخاب کردید غیرآزاد هست، اگه دوست داشتید که اون پروانه‌ رو انتخاب کنید، اشکالی نداره بگید که دوست داشتید و اون رو انتخاب کردید، ولی خلط مبحث نکنید.

کیان جان عزیز، چون خود وب‌گاه گیت‌هاب لایسنس آزاد نداره، و گیتوریس یکی از جاهایی هست که خود بنیاد نرم‌افزار آزاد پیشنهاد می‌کنه. اگه اون لینک رو که تو پست اول دادم مطالعه بفرمایید متوجه میشید.
« آخرین ویرایش: 03 اسفند 1391، 10:07 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
نقل‌قول
دقیقا منظورم همین بود. یه مقاله گروهی هست که بعنوان تحقیق چندنفری نوشتیم و البته تو PDF کردنش کمی مشکل داشتم که به لطف دوستان حل شد همینطوری بود.
بد نیست در مورد روند کارت توضیح بیشتری بدی. مثلا PDF نهایی رو چطوری ساختی؟ از تک تک فصل‌ها PDF گرفتی و ترکیبشون کردی؟
نقل‌قول
لطفا زودتر بریزشون روی یک سرویس (گیت هاب/گیتوریوس/لانچپد/بیت-باکت) که برای 13.04 شروع کنیم. حتما نباید کار برای 13.04 بعد از 12.10 انجام بشه!
تلاشم رو می‌کنم. اگر مطلب خاصی برای مشارکت داری می‌تونی برام ایمیلش کنی.
نقل‌قول
هیچ کدوم به توانمندی لاتک نیستند.
مهم نیست توانمندترین کدومه، مهم اینه که کدوم ابزار با صرف کمترین زمان و انرژی بتونه کارت رو انجام بده.
نقل‌قول
مارک-دان برای صفحات وب استفاده میشه نه کتاب؛ اینم مهم نیست. مهم اینه که یک چیزی نوشته باشه: یا لاتک یا مارک دان یا opf
Markdown یه Markup ـه که می‌تونه همه جا استفاده بشه. حالا چون تو وب با اقبال مواجه شده دلیل نمیشه که فقط به درد وب بخوره. سند هرچقدر ساده‌تر باشه نگه داری رو آسون‌تر و احتمال مشارکت دیگران رو بیشتر میکنه.
نقل‌قول
GFDL بهتر از cc نیست؟
بیشتر به نوع کار، زمینه‌های استفاده و سلیقه برمیگرده. GFDL یه متن حقوقی پیچیده و سنگینه، من CC رو ترجیح میدم.
نقل‌قول
ویکی پدیا از GFDL و CC با هم استفاده میکنه اما نه از  CC BY-NC-SA
نگفتم از CC BY-NC-SA استفاده میکنه. مجوز اصلیش CC BY-SA است.
نقل‌قول
قسمت NC: non-commercial که تو مجوز کتاب اومده از آزادی خواننده و محقق کم میکنه!
استفاده غیر تجاری رو اضافه کردم چون نمی‌خواستم یکی از راه برسه و از راهنمایی که هدف اصلیش ترویج نرم‌افزار آزاد است و کلی زحمت براش کشیده شده، پول به جیب بزنه. فکر نمی‌کنم خواننده یا محققی که شما مثلا زدی گیر فروش این سند باشه. به هرحال هر فرد حقیقی می‌تونه برای استفاده تجاری از نوا یا من اجازه بگیره.
نقل‌قول
بهتره برای 12.10 به GFDL یاCC BY-SA تغییر بدی
ایده خوبیه بعد از این که توسعه کتاب مشارکتی شد، در این مورد از مشارکت کننده‌ها رای گیری کنیم. به هرحال اون‌ها هستند که کتاب رو توسعه میدن.
نقل‌قول
ولی شما دارید خلط مبحث می‌کنید در مورد پروانه،
۱. کرییتیو کامنز یا همون CC کلکسیونی از لایسنس‌ها هست که کاربران از بین اون‌ها انتخاب می‌کنند. همچنین گفتن این حرف که CC آزاده حرف اشتباهی هست، چون بعضی از لایسنس‌های اون آزاد و بعضی غیر آزاد هستند.
نقل‌قول
مسلّماً پروانه‌ای که شما برای کتابتون انتخاب کردید غیرآزاد هست، اگه دوست داشتید که اون پروانه‌ رو انتخاب کنید، اشکالی نداره بگید که دوست داشتید و اون رو انتخاب کردید، ولی خلط مبحث نکنید.
البته که تمام مجوزهای CC آزاد هستند، اگر آزاد نبود پس چرا زیر مجموعه CC قرار گرفت؟ اصولا فلسفه شکل گیری CC اشتراک آزاد اطلاعات است. انتشار غیر آزاد یعنی این‌که من اون پایین می‌نوشتم All rights reserved و تمام حقوق اثر رو برای خودم نگه میداشتم. شاید بهتر باشه در مورد معنی که از آزادی برای خودت ساختی تجدید نظر کنی. یه سوال شخصی ازت دارم. به نظرت از دو مجوز GPL v.3 یا Simplified BSD «آزادتره»؟ اصلا معنی آزادی توی «نرم‌افزار آزاد» چیه؟
نقل‌قول
۲. درست هست که مجوز اصلی ویکیپدیا یکی از همین کرییتیو کامنزها هست ولی کدوم یک؟ آيا پروانه‌ای که شما برای کتابتون انتخاب کردید؟ نه، پروانه‌ی CC BY-SA هست که اجازه‌ی بازنشر تجاری مطالب ویکیپدیا رو میده ولی برای کتاب شما بازنشر تجاری غیرممکن هست.
من نگفتم مجوز ویکی‌پیدیا CC BY-NC-SA هست. در مورد انتخاب استفاده غیرتجاری هم توضیح دادم. جواب بالاتر رو بخون.
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1391، 07:02 ب‌ظ توسط ساسان »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
اول از همه من این نکته رو بگم که هدف از صحبت ما این نیست که شما چه پروانه‌ای رو برای کتابتون انتخاب کنید، شما آزادید که هر انتخابی رو می‌خواید داشته باشید.

۰. برای پی‌دی‌اف ساختن باید تو لیبره‌آفیس اول یه Master Document بسازید و با اون کار کنید.

۱.فکر کنم گفتن این که تمام پروانه‌های کرییتیو کامنز آزاد هستند حرف صحیحی نیست، چون حتی خود موسسه‌ی کرییتیو کامنز هم این ادعا رو نداره. اگر به وب‌گاه کرییتیو کامنز مراجعه فرمایید
برای CC BY-NC-SA نوشته «This is not a Free Culture License» و پیوندی به این صفحه می‌ده: http://freedomdefined.org/Permissible_restrictions
و برای CC BY-SA نوشته: «This is a Free Culture License»

۲. معنی آزادی‌یی که من بهش معتقدم، ساخته‌ی من نیست، بر گرفته از این‌‌جا هست: http://en.wikipedia.org/wiki/Definition_of_Free_Cultural_Works و http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_project

۳. بنظر من GNU GPL آزادتر از BSD نیست ولی ۱. تضمین کننده‌ی ادامه‌دار بودن آزادی ۲. تضمین‌کننده‌ی مقابله با نرم‌افزارهای انحصاری هست. دیدگاه شخصی من به نرم‌افزار آزاد نزدیک‌تر هست تا به متن‌باز. و من وجود نرم‌افزار غیرآزاد رو «دشمنی برای آزادی» می‌بینم. بر خلاف دیدگاه نرم‌افزار متن‌باز که میگه «وجود نرم‌افزار انحصاری رو چیز بدی نمی‌دونیم».

۴. اگر صلاح دونستید من لایسنس GNU FDL رو به انگلیسی خوندم. اگه سوالی در این مورد داشتید بپرسید تا اگه بلد بود بتونم جواب بدم.
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1391، 07:23 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
از این بحث آزادی بگذاریم. توی انجمن تاپیک براش زیاده. همین که خودت گفتی: رای گیری مشارکت کننده ها
پس یک برنامه زمانبندی برای روی گیت بردنش بده  و تصمیم رو برای لاتک یا مارکدان یا هر چیزی قطعی کنید که من هیچ کدوم رو یاد ندارم و توی عید فقط وقت برای یاد گرفتن یکی شون دارم. اگر مارک دان شد یک کتاب یا منبعی هم اگر دارید بدید ما هم بخونیم

البته که تمام مجوزهای CC آزاد هستند، اگر آزاد نبود پس چرا زیر مجموعه CC قرار گرفت؟ اصولا فلسفه شکل گیری CC اشتراک آزاد اطلاعات است. انتشار غیر آزاد یعنی این‌که من اون پایین می‌نوشتم All rights reserved و تمام حقوق اثر رو برای خودم نگه میداشتم.
همه شون آزادی واقعی رو ندارند ولی غیرآزاد هم نیستند.
مثلا ‫‪cc by-nc-nd‬‬ خیلی سخت گیره!

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
کیان جان بنظر شما رایگان‌افزارها (freeware) آزاد هستند؟

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
آزادی لایسنس ها: BSD vs GPL
« پاسخ #13 : 04 اسفند 1391، 07:39 ب‌ظ »
کیان جان بنظر شما رایگان‌افزارها (freeware) آزاد هستند؟
رایگان افزارها کاملا غیرآزاد=انحصاری نیستند. چون اجازه داری نرم افزار رو کپی کنی و به دوستت بدی
آزادی 0 و یک نیست. سطح های مختلفی داره.
مثلا توی لایسنس BSD به نهایت سطح خودش روی یک کد اولیه می رسه و در GPL به نهایت سطح خودش برای کد اولیه و مشتق های کد (تضمین آزادی) می رسه: http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,56157.msg450147.html#msg450147

۳. بنظر من GNU GPL آزادتر از BSD نیست ولی ۱. تضمین کننده‌ی ادامه‌دار بودن آزادی ۲. تضمین‌کننده‌ی مقابله با نرم‌افزارهای انحصاری هست.
BSD آزادتره ولی تضمین نمیکنه.
GPL برای تضمین آزادی یک راه رو می بنده.
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1391، 07:41 ب‌ظ توسط کیان »

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
نقل‌قول
اول از همه من این نکته رو بگم که هدف از صحبت ما این نیست که شما چه پروانه‌ای رو برای کتابتون انتخاب کنید، شما آزادید که هر انتخابی رو می‌خواید داشته باشید.
البته. بحث می‌کنیم که با نظرات هم آشنا بشیم :)
نقل‌قول
۱.فکر کنم گفتن این که تمام پروانه‌های کرییتیو کامنز آزاد هستند حرف صحیحی نیست، چون حتی خود موسسه‌ی کرییتیو کامنز هم این ادعا رو نداره. اگر به وب‌گاه کرییتیو کامنز مراجعه فرمایید
برای CC BY-NC-SA نوشته «This is not a Free Culture License» و پیوندی به این صفحه می‌ده: http://freedomdefined.org/Permissible_restrictions
و برای CC BY-SA نوشته: «This is a Free Culture License»
عبارت «This is not a Free Culture License» رو تو سایت CC پیدا نکردم. تو صفحه بعضی از مجوزها badge ـی با عنوان Approved for free cultural work زده شده که به صفحه‌ای خارج از CC لینک میشه و اون‌جا منظورش از Free Cultural Works رو تعریف کرده. تمام این‌ها به این معنی نیست که CC BY-NC-SA مجوز غیر آزادی هست.
نقل‌قول
اگر مارک دان شد یک کتاب یا منبعی هم اگر دارید بدید ما هم بخونیم
خیلی خیلی ساده است. +