هیچ پرسشی احمقانه نیست. ندونستن و نپرسیدن احمقانهاست
اگه در مرحلهی بارگیری چیزی قطع بشه، مشکلی پیش نمیآد و بار بعدی که برای نصبش اقدام بشه از همونجا شروع به بارگیری ادامهی بسته میکنه. ولی موقع نصب شدن اگه سیستم قطع بشه (و در این مورد خاص اینترنت هم همینطور)، ممکنه مشکلات زیادی رو پیش بیاره که خب از اونجا که تجربهات هم زیاد نیست ممکنه رفع کردنش برات یه مقدار طولانی بشه.
و خب لینوکس (که گفتی هیچی ازش نمیدونی) یه نرمافزاره فقط که با زبان C نوشته شده. من خودم هم تقریباً چیز زیادی ازش نمیدونم. این چیزی که ما داریم ازش استفاده میکنیم یه سیستمعامله که اسمش هست «گنو» (GNU). لینوکس از ابتدا جزو گنو نبوده و قرار بوده جای لینوکس رو در این سیستمعامل، نرمافزار دیگهای پر کنه به اسم «هرد» (HURD)، ولی بنا به دلایلی تصمیم بر این شد که به جای هرد از لینوکس (که تا حدّ زیادی همون کار رو میکنه) استفاده بشه، برای همین بعضیها دوست دارن به این سیستمعامل بگن «گنو/لینوکس» تا با اون گنوی اصلی اشتباه نشه، چون توسعهی «هرد» بعد از ۲۰ سال وقفه دوباره شروع شده و قراره «گنو» (نه گنو/لینوکس) تا چند سال آینده (فکر کنم حداقل پنج-شیش سال طول میکشه) جای گنو/لینوکس رو پر کنه، مخصوصاً این که هرد نسبت به لینوکس مزایای خیلی بیشتری (و خب طبیعتاً یه معایبی هم) داره.
پس خوبه که از همین الآن تمرین کنی به اوبونتو و… بگی توزیعهای سیستمعامل گنو/لینوکس