دوست عزیز سلام
با توجه به متن شما به نظر میرسه که جنابعالی بین توزیع های مختلف لینوکس سردرگم موندین . مشکلی که گریبانگیر خود بنده هم بوده . به نظر من راه درست اینه که شما همین الان تصمیم به استفاده از توزیعی رو بگیرید که از همه سخت تره . ولی سیستم عاملی که در حال حاضر ازش استفاده نمیکنید رو حذف نکنید . و کمی شکیبایی داشته باشید تا زمانی که به تمامی زیر و بم های سیستم عامل جدید مسلط بشین . اینکه گفتم سخت ترین توزیع یک تفکر شخصیه ( چون خودم اصولا دنبال سخت ترها میگردم تا با هم خانواده های اون مشکلی نداشته باشم ) . در مورد منابع هم نگران نباشید . کتاب تنها یک راهنما برای آشنایی اولیه می باشد . در همین انجمن جواب سوالاتی را میبینید که هرگز در هیچ کتابی نه چاپ شده و نه به چاپ خواهد رسید . و چه بهتر از اینکه اگر حتی شما سوال خود را نیافتید می توانید با طرح آن جوابش را بدست آورید . این هم از منبع .
قابل ذکر هست که تقریبا ( چون اطلاع کامل ندارم ) تمامی زبان های برنامه نویسی در اوبنتو پشتیبانی میشه . اونهایی که خودم در Ubuntu 8.04 - the Hardy Heron - released in April 2008
استفاده کردم : c++ بوسیله g++ – جاوا - php
پس اگر نیازی به کامپایلر های مختلف هم دارید به هیچ وجه نگران نباشید .
نصب برنامه هم که فکر نمیکنم نیازی به توضیح خاص داشته باشد . مخزن های اوبنتو آنقدر کامل شده اند که دیگر جز اتصال به اینترنت مشکلی برای نصب نرم افزار نخواهید داشت . به عنوان مثال synaptic برنامه ای در اوبنتو که نصب برنامه ها با همان یک کلیکی که فرمودید انجام میشه . اگر به خط فرمان هم علاقه مند هستید sudo apt-get install راه حلش ... در ضمن ویکی اوبنتو
http://wiki.ubuntu-ir.org/ کامل ترین مرجع برای این گونه سوالات هست و انواع نصب برنامه رو توضیح داده . جدا از اینکه انواع سوالات در مورد نصب برنامه ها بارها در این انجمن سوال شده و جواب های جامعی هم از بچه های فعال انجمن بهشون داده شده .
در مورد سرعت اجرای برنامه ها هم زیاد باهاتون موافق نیستم . در موردpdf به هیچ وجه و در مورد کیفیت تن و تصویر در اوبنتو هیچ سیستم عاملی رو قابل مقایسه باهاش نمی دونم و نه تنها فونت فارسی بلکه تمامی حالات از جمله وب کیفیتی فوق العاده داره .
در هر صورت انتخاب با خود شماست دوست عزیز .