در مقاله قبلی روش نصب skype در فدورا ۱۸ را آموزش دادم.در این مقاله قصد دارم یک معرفی مختصری راجب تلفن و پیام رسان اینترنتی به نام Jitsi داشته باشم.تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
Jitsi یک کلاینت پیامرسان چند پروتکلی و چند پلتفرم صوتی و تصویری است.Jitsi عمدتا با زبان جاوا پیادهسازی شده و یک نرمافزار متنباز/آزاد با مجوز LGPL میباشد.
دیگر کلاینت ها و سرویسهای VoIP اطلاعات را خیلی روشن ارسال میکنند،Jitsi از ZRTP برای راهاندازی یک ارتباط امن از پروتکل (Secure Real-time Transport Protocol)SRTP استفاده میکند.
در این مقاله ما نشان میدهیم که چطور میتوانید Jitsi را در فدورا نصب کنید.من در این آموزش از فدورا ۱۸ استفاده کردم.
برای دانلود و نصب Jitsi.rpm به این لینک بروید.بعداز اینکه روی لینک بسته Jitsi کلیک کردید ،صفحهای مانند صفحه زیر نمایش داده میشود.بجای باز کردن آن در Apper که برای مدیریت گرافیکی بستهها در فدوراستفاده میشود ،آن را در پوشه Home خود یا محل دلخواه ذخیره کنید.من این روش انتخاب کردم چون Apper بعضی وقتها خیلی آهسته کار میکنه.(برای پلتفرم های دیگه به صفحه اصلی دانلود مراجعه کنید)
Jitsi-download
در مرحله بعدی آنرا نصب میکنیم.برای اینکار ترمینال یا کنسول را باز میکنیم و به مکانی که فایل دانلودی را ذخیره کردیم میرویم.اگر شما در Home آن را ذخیره کردید باید با دستور ls بتوانید آن را لیست کنید.برای نصب (اول با کاربر root لاگین باشید) yum install را تایپ کنید:
[tazik@localhost ~]$ ls
Desktop jitsi-2.0-latest.i386.rpm Music Public
Downloads Komodo-IDE-7 Pictures simpleconky
[tazik@localhost ~]$ sudo yum install jitsi-2.0-latest.i386.rpm
[sudo] password for tazik:
Loaded plugins: fastestmirror, langpacks, presto
Examining jitsi-2.0-latest.i386.rpm: jitsi-2.0-4506.10553.i386
Marking jitsi-2.0-latest.i386.rpm to be installed
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package jitsi.i386 0:2.0-4506.10553 will be installed
--> Finished Dependency Resolution
Dependencies Resolved
=======================================================================
Package Arch Version Repository Size
Installing:
jitsi i386 2.0-4506.10553 /jitsi-2.0-latest.i386 56 M
Transaction Summary
Install 1 Package
Total size: 56 M
Installed size: 56 M
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
Running Transaction Check
Running Transaction Test
Transaction Test Succeeded
Running Transaction
Installing : jitsi-2.0-4506.10553.i386 1/1
Verifying : jitsi-2.0-4506.10553.i386 1/1
Installed:
jitsi.i386 0:2.0-4506.10553
Complete!
بعداز نصب،و اجرای برنامه باید مانند تصویر زیر را مشاهده کنید.
Jitsi-download1
تصویر زیر پروتکلهایی که پشتیبانی میشوند را نشان میدهد.به همین دلیل است که به نام چند پروتکل سرویس گیرنده IM معروف است.شما الان میتوانید ارتباط صوتی و تصویری امنی با این برنامه ساده داشته باشید.
Jitsi-download2
و این تصویر پنجره تنظیمات امنیتی است.از ارتباط رمزگذاری شده در Linux desktop خود لذت ببرید.
Jitsi-download3
Cheers !
با نظر دادن در سایتم مرا شاد کنید.
http://tazik.ir/1391/12/17/%d9%86%d8%b5%d8%a8-jitsi-%d8%af%d8%b1-%d9%81%d8%af%d9%88%d8%b1%d8%a7/