سلام قربان و خیر مقدم
راستش رو بخوايد من سالهاست كه دارم از محصولات redhat استفاده ميكنم ( از Redhat 7 تا فدرا و .... ) ..
شما هم راستش رو بخواهید ما هم کاربر Redhat و Fedora بودیم
ولي به دليل اينكه اينقدر از اوبونتو شنيدم < وسوسه شدم كه نسخه لينوكسم رو تغيير بدم ...
البته ما تعریف Debian رو شنیدیم و از Fedora 1 به بعد رفتیم سراغ Debian
فقط يه سوال ...
اوبونتو فقط يه سي دي هست ؟
بله! اوبونتو روی یک سیدی عرضه میشه. نمیدونم شاید اون اوایل فکر میکردن که فقط Gnome رو عرضه میکنند ولی بعدها KDE و Xfce و Server و Edu هم اضافه شد.
بنابراین اوبونتو فقط روی یک سیدی هست و فقط ابزارهایی که نسبت به بقیه استفاده بیشتری داشتن رو جمع کرده
اوبونتو یک خانواده توزیع عرضه میکنه:
۱. اوبونتو با میزکار Gnome و ابزارهای این محیط
۲. کوبونتو با میزکار KDE و ابزارهای این محیط
۳. ادوبونتو با میزکار Gnome و ابزارهای آموزشی
۴. زوبونتو با میزکار Xfce و ابزارهای این محیط
۵. نسخه server بدون میزکار و با نصب آسان LAMP و ...
و اينكه چرا ... ؟
راستش من فکر میکنم اون اول که Mark و رفقاش داشتن در مورد این پروژه تصمیم میگرفتن فکر میکردن همون یک سیدی جواب کاربراشون رو میده ولی بعدا با بزرگ شدن Community کاربرا پروژههای دیگه شکل گرفت. البته به نظر من بد هم نیست. میدونید اگر بخوان کل مخازن رسمی اوبونتو رو رایت کنند میشه ۴ تا dvd به حجم تقریبی ۱۶ گیگ ولی خوب وقتی تک سیدی باشه هر کسی فقط نیاز خودش رو انتخاب میکنه و ابزارهای اضافی رو به کمک apt از اینترنت نصب میکنه... ببینم مگه شما از سیدی های Fedora بیشتر از ۱ سیدی رو نصب میکنید ؟
اين ده عدد سي دي رو هم كه در shipit نوشته < به گفته اين دوستمون همشون مثل هم ان ؟ يعني يه clone از همديگه ان ؟
اگه اينطوره چرا ده تا سي دي رو بفرسته ؟ خوب همون يه سي دي بفرسته ؟ و اينكه آيا اوبونتو ورزن ها ي ديگه اي داره كه كامل تر باشن و ابزار هاي برنامه نويسي و .... را در خود سي دي به همراه داشته باشه ... ؟
با shipit قبلا ۵۰ تا ۱۰۰ تا میفرستادن ولی برای Ubuntu 6.06 کردنش ۱۰ تا که البته شما میتونید بیشتر هم سفارش بدید. همه این ۱۰ سیدی یک کپی هستن و هیچ فرقی هم با هم ندارن.
این سیدی ها رو برای این میفرستن که شما اونها رو به دوستانتون هم بدید که استفاده کنند. یعنی به جای اینکه همه یکی یکی سفارش بدن، یک نفر سفارش بده و بین دوستانش تقسیم کنه...
ضمنا یادتون باشه که Ubuntu 6.10 با Shipit فرستاده نمیشه!
ما تو ایران ۲ تا سیدی اضافی درست کردیم که تقریبا همه چیز رو دارند. از فونت فارسی گرفته تا انواع کودکها و ... یک نسخه دیگه هم بزودی عرضه میشه که ابزارهای برنامهنویسی رو خواهد داشت. توضیحات بیشتر:
http://wiki.hezardastan.org/Homaالبته اگر اینترنت پر سرعت داشته باشید دیگه نیازی به این سیدی های اضافی هم نیست