انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چگونه با گنو/لینوکس آشنا شدید  (دفعات بازدید: 8330 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین tazekar

• Full Member
  • *
  • ارسال: 148
  • آی نفس کش!
پاسخ : چگونه با گنو/لینوکس آشنا شدید
« پاسخ #30 : 10 فروردین 1392، 03:56 ب‌ظ »
من برای اولین بار توسط یکی از بچه های محله سابقمون با اوبونتو 7.10 آشنا شدم. بعد سی دی های رایگان رو سفارش میدادیم. یادش بخیر :)
ای بابا!

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #31 : 10 فروردین 1392، 03:58 ب‌ظ »
تابستون سال ۴۱ بود. توی اصفهان برف زیادی اومده بود. جاده ها هم یخبندون بود. با بچه های سازمان مجاهدین داشتیم می رفتیم یه جلسه ای. ساواک بو برد و همه دستگیر شدیم و افتادیم زندان. از سال ۴۲ تا ۴۵ حدود ۲۰ سال زندان بودیم. همونجا بود که با نرم افزارهای آزاد و گنولینوکس آشنا شدیم. به جان شما اگه دروغ گفته باشم!
هه هه! :‌)
خیلی خاطره جالبی بود! :‌)
++

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
« پاسخ #32 : 10 فروردین 1392، 08:58 ب‌ظ »
و بعد از اون با اون CD کار نداشتم تا که دوباره در سال 85 ویروس گرفتم و این دفع فدورا 16 را بدونه مشکل نصب کردم و.......

فدورا ۱۶؟ سال ۸۵؟ فدورا ۶ هم تقریبا اواخر سال ۸۵ منتشر شده...
« آخرین ویرایش: 10 فروردین 1392، 09:00 ب‌ظ توسط vandu »
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 792
  • تحصیلات:مهندسی جوشکاری عاشق کامپیوتر و تکنولوژی
« پاسخ #33 : 10 فروردین 1392، 11:57 ب‌ظ »
تابستون سال ۴۱ بود. توی اصفهان برف زیادی اومده بود. جاده ها هم یخبندون بود. با بچه های سازمان مجاهدین داشتیم می رفتیم یه جلسه ای. ساواک بو برد و همه دستگیر شدیم و افتادیم زندان. از سال ۴۲ تا ۴۵ حدود ۲۰ سال زندان بودیم. همونجا بود که با نرم افزارهای آزاد و گنولینوکس آشنا شدیم. به جان شما اگه دروغ گفته باشم!
قشنگ ترین نظر بود!!!
خوب من کلا اهل کلنجار رفتنم  تست میکنم حد نهایی یک سخت افزار رو مشخص میکنم و ... پس اوبونتو رو برای همین نصب کردم (فکر میکردم اینم بقول اون دوستمون میشه تهش رو در آورد   نامرد این یکی ما رو خاک خودش کرد)این شد که ما گرفتار و عاشق این نامرد شدیم !!

بگذریم ...

من اسم لینوکس رو شندیده بودم !!! توی شبکه آموزش با برنامه صفر و یک باهاش آشنا شدم (300071 رو یادتونه؟؟؟ :P) !! مال سال 87 یا 88 هست اون موقع کاردانی میخوندم  سیستم فدیمی داشتیم از طرفی اینترنت نداشتم !!! (البته آلان هم ندارم!! خدایا کاری کن مشکل اینترنت ما یه روزی حل بشه!!مسولان کشور که نمیدونن چیه ولی تو دنیا همه جا اسمی ازش میارن ! آمین یا رب العالمین)خوب منم که شدیدا کنجکاو بودم  توی مجموعه لرد دیدمش اوبونتو 10.04 بود  یه بار رو سیستم یکی از دوستان لایو آوردم بالا بدک نبود (دروغ چرا اصلا نفهمیدم چیه؟؟)بعد که خودم لپ تاپ خریدم رفتم همون رو نصب کردم   خوب یکم باهاش ور رفتم  گفتم شاید خیلی قدیمی باشه  رفتم در موردش مطلب خوندم دیدم هنوز پشتیبانی میشه ولی گنوم 2 بود و منم زیاد چیزی بارم نبود (آلانش هم نمیتونم بگم باره چون این یکی منو بد جوری خاکم کرده بد بختم کرده :P)خوب چند ماهی باهاش ور رفتم تا این که ویندوز خراب شد بلد نبودم گراب رو درست کنم بی خیالش شدم (راه حلی نداشتم اینترنتم نداشتم  فقط مقاله و کتاب بود که در این مورد ها چیزی نداشتم)بگذریم ...  رفتم یه روز 12.04 گرفتم نصبش کردم وقی آمد بالا باور نمیکردم اینقدر تغییر کرده باشه (به خودم گفتم گند زدی خیلی عقب افتادی!!) البته ذوق زدگیم بخاطر راه اندازی همه درایور ها بود (مثل گرافیک تاچ پد  و یا بلوتوث وایرلس و البته USB3 که ویندوز 7 اون موقع باید حتما درایور نصب میکردی تا بشناسه!!)  داشتمش تا دوباره گند قبلی رو زدم  (یه بارم به خاطر گرافیک گند زدم     کلا من با گند زدن رابطه خوبی دارم  :P)خوب فکر کنم از وقتی که پروژه دانشگاه داشتم (تابستون)تا آلان دارمش چون اینترنت دار شدم  (البته طرح های همراه اول و ایرانسله   اگه بشه اسمش رو گذاشت اینترنت )
خوب منو درگیر خودش کرده اوایل زیاد مطلب میخوندم روزی 5-6 ساعت بعد دیدم بابا با این روند هیچی نمیتونی بفهمی  بعد گوگل رو کشف کردم (قابل توجه همه تازه کارا!)خوب هنوز که هنوزه کشفیات گوگل رو دارم انجام میدم (خدا بیامرزه پدر اون کسی که گوگل رو ساخت !!! بابا اگه این نبود هیچی نبود  دمش گرم)البته روش جستجو در گوگل رو من اون موقع که ویندوزی بودم یاد گرفتم (نمیگم عمرم رو توی ویندوز تلف کردم  چون اگه من تجربیات و اطلاعات ویندوزی رو نداشتم نمتونستم اینجا یه روز هم دوم بیارم   این کاره ویندوزی بودم برای خودم ;) )اینم برای کسایی میگم که یادشون نره گذشتشون چی بوده!!!! یادتون باشه  دیدن دنیا با ویندوز بود !! ولی لینوکس کل جهانه و شامل همه ابعاد جسم میشه!!

خوب چون من فنی بودم (رشته تحصیلیم)میدونم اگه اصولی یه چیزی رو یاد بگیری (مثلا برای ما جوش برق)روش و عملیات های بعدی هم با همون اصول کارت میشه (جوش آرگون)البته اینها رو یه مثال ساده زدم که همه بفهمن (امیدوارم)پس به نظرم اون کسایی که از ویندوز بد میگن و در واقع اصولی ویندوز رو بلد نیستن و گرنه این طور ها هم نیست (چیزی که اینجا معمولا اتفاق می افته همین بد دهنی هاست)البته تایپیک منحرف نشه ...
خوب خسته شدم شما هم خسته میشین به هر حال اینجا فکر کردم عمقی نداره ولی دارم غرق میشم (خوبه کسایی قبل ما اینها رو تست کردن و انجام دادن)خدا پدر گوگل رو بیامرزه ! دست اون کسایی که بی منت اینجا دارن فعالیت میکنن درد نکنه (این فعالیتی هست که نمیشه به هیچ وجهی ازش تقدیر کرد)
بعضی از حرف ها جرعت گفتن میخواد . . .

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 439
« پاسخ #34 : 11 فروردین 1392، 07:23 ب‌ظ »
منم ۵-۶ سال پیش بود که یکی از دوستام که اومده بود خونمون گفت می خوام از خارج یه سیستم عامل سفارش بدم بیارن، مجانی، تو هم می خوای؟ گفتم: آره چرا که نه. :دی
خلاصه مدتی گذشت و این دوست عزیز دوباره اومد پیشم، اونم با ۲ دیسک اوبونتو و کوبونتو ۸.۰۴
تا مدت ها استفاده ی من از اوبونتو فقط به صورت زنده و برای مواردی بود که ویندوزم خراب میشد یا می خواستم فایل انتقال بدم (چون سرعت انتقال اطلاعاتم توی اوبونتو خیلی بیشتر بود).
اما گذشت و گذشت و گذشت تا این که پارسال در حال و هوای نوروز به خاطر مشکلات متعددی که با ویندوز (-ِ لعنتی) داشتم گفتم بیام این اوبونتو رو نصب کنم ببنیم چه جوریه. پس بدون هیچ اطلاعاتی دیسک رو گذاشتم تو سیستم و مراحل نصب رو پیش رفتم تا این که رسیدم به پارتیشن بندی و با خودم گفتم نکنه بزنم همه ی اطلاعاتم رو پاک کنم؛ به همین دلیل رفتم توی گوگل یه خورده سرچ کردم و به این جا رسیدم و بعد از این که آموزش نصبش رو خوندم چیزی از پارتیشن بندی متوجه نشدم. سر همین موضوع تا چند روز درگیر حل این مشکل بودم و به هر دری زدم تا این که آخرش با یکی از راهبران انجمن (که اسمشون رو الان به خاطر ندارم) صحبت کردم و ایشون بهم قضیه پارتیشن بندی رو فهموند.
خلاصه بعدش برای اولین بار با گنو/لینوکس و توزیع اوبونتو ۱۱.۱۰ شروع کردم و تا ۷-۸ ماه از اوبونتو در کنار ویندوز استفاده می کردم (یه چیزی تو مایه های ۵۰٪ - ۵۰٪) اما بعدش تصمیم گرفتم چندتا توزیع دیگه از جمله آرچ بنگ، چاکرا و فدورا رو تست کنم که فدورا خیلی به دلم نشست و حالا ۴-۵ ماهی میشه که از فدورا استفاده می کنم و تقریبا ویندوز رو به فراموشی سپردم.
در پایان جا داره از کنونیکال به خاطر عرضه ی رایگان دیسک ها تشکر کنم.

ویرایش:
الان اسم اون راهبر عزیز یادم اومد
محمدرضا بوذری
بازم ممنون از ایشون
« آخرین ویرایش: 11 فروردین 1392، 07:26 ب‌ظ توسط Iman17 »
Fedora 20 - 64 bit - Xfce 4.10

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1349
« پاسخ #35 : 12 فروردین 1392، 01:25 ب‌ظ »
راجع به لینوکس زیاد شنیده بودم، اگه اشتباه نکنم پاییز 89 بود توی راه دانشگاه به خونه با خوندن پست لینوکس اوبونتو تا سال ۲۰۱۴ برای تبلت ها و تلفن های هوشمند آماده می شود در سایت نارنجی اولین بار اسم اوبونتو رو شنیدم وقتی به خونه رسیدم با سرچ توی گوگل فهمیدم که اوبونتو یک توزیع از گنو/لینوکس هست !
همونروز اوبوتو 11.10 رو گذاشتم برای دانلود و تا شب هم نصب کردم، البته مشکلات پارتیشن بندی و گم شدن ۲ تا از پارتیشن ها به کنار ;D
الان هم اوبونتو 12.10 دارم با یک xp روی ویرچوال باکس :)
منتظر نباش که مرگ تو کی میاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه کسی سمت تو نمیاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه میبینی که کسی حرفتو نمیخواد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
مثل من مثل خیلی ها ..... آزاد باش مثل من مثل خیلی ها

آفلاین شاهچراغیان

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 293
    • shgn.ir
« پاسخ #36 : 12 فروردین 1392، 01:38 ب‌ظ »
یکی از دوستان اولین بار با ۶ تا cd زوزه اومد برام نصبش کرد و بعد ول کرد و رفت. بنده موندم و یه سیستم عاملی که هیچی ازش حالیم نبود. ولی اولش فکم بد اومده بود پایین. سال ۸۳ یا ۸۴ بود یک cd خود زوزه بود همراه ۵ cd که روش نوشته بود add-ons ما که نمی فهمیدیم. اومد یه چیزایی رو نصب کرد بعد توی محیط گنوم اومده بود با پنجره ها بازی می کرد، می چرخوندشون و ازاینجور کارا. اون موقع ما که فقط ویندوز دیده بودیم برایمون خیلی جذاب بود. بعد از مدتی گفت یه شرکتیه که cd لینوکس را از خارج برای مجانی می فرسته، آدرسش را هم داد. ما هم رفتیم همینطوری درخواست ۱۰ تا دادم. اصلا فکرش را هم نمی کردم که بفرستن. ولی با پست فرستادن. اون لینوکس unubtu 6.04 بود. هنوز هم چندتایی از اون cd ها را دارم. می خوام یه روزی مثل پیکان دوباره رونماییش کنم.
www.shgn.ir
www.shgn.ir/category/linux

In a world without any fences or walls,Who needs Gates or Windows!

آفلاین shahrooz68

• Full Member
  • *
  • ارسال: 111
« پاسخ #37 : 12 فروردین 1392، 01:51 ب‌ظ »
داستان من هم فکر کنم براتون جالب باشه:

اوایل که کامپیوتر خریده بودم (دوران دبیرستان) خیلی باهاش ور می‌رفتم (دستکاری می‌کردم) و همیشه مجبور می‌شدم ویندوز عوض کنم!

یه روز دیگه اینقدر باهاش ور رفتم که هارددیسکش دچار مشکل شد. اصلا هارد رو نمی‌شناخت. هر جا هارد رو بردم گفتن سوخته و باید عوض بشه. اما یه حسی بهم می‌گفت اینطوری نیست. دیدم ویندوز که نصب نمیشه، اسم لینوکس رو قبلا شنیده بودم. به همین دلیل رفتم در یه مغازه‌ی سی‌دی فروشی و گفتم آقا شما سی‌دی لینوکس دارید؟ گفت یه دونه داره نسخه‌ی Knoppix هست که بدون نیاز به نصب اجرا میشه. با خودم گفتم چه عالی! حتما اجراش می‌کنم و از طریق اون می‌تونم هاردم رو سالم کنم!

خلاصه این اولین سیستم گنولینوکسی بود که استفاده کردم (نسخه‌ی ۴٫۱ بود فکر کنم!)

تازه بعدش جالب میشه!

حتما فکر می‌کنید تونستم با لینوکس هاردم رو تعمیر کنم! نه! هاردم رو فرستادم تهران برام تعمیرش کردن!

ولی جالبیش به اینه که توی مدتی که هارد نداشتم اون سی‌دی Knoppix را می‌ذاشتم و باهاش ور می‌رفتم تا ببینم چیا داره. برام جالب بود.

بعد از مدتی لینوکس پارسیکس رو دیدم و ازش استفاده کردم.

بعدش هم اومدم اوبونتو (که فکر کنم از نسخه ۹ به بعدش رو استفاده کردم)

در این سال‌ها هی بین اوبونتو و ویندوز جابجا شدم اما الان برای کارهای روزمره فقط از اوبونتو استفاده می‌کنم.

شهروز هستم یک مسافر!

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #38 : 12 فروردین 1392، 10:36 ب‌ظ »
یک روز داشتم توی خیابون راه میرفتم که یک دفعه با یک پنگوئن خوردیم به هم.....
اولش یک slax دانلود کردم و واقعا نفهمیدم چه جوری به لینک دانلودش رسیدم ؛ مثل این که یک چیزی رو که خیلی وقته میبایست باشه پیدا کرده بودم. میدونید که slax به طور کلی توزیع زنده ای است (عجب ایهامی!!) . خلاصه اولین باری که اوبونتو رو شنیدم اول دبیرستان بودم که دبیر برنامه نویسی c++ جلسه ی اول کلی درباره ی اوبونتو صحبت کرد و من تنها  کسی بودم که بعد از کلاس دنبالش رفتم و اوبونتو ۱۰.۰۴ رو گرفتم از ایشون (از این سی دی های هلندی (: ).
بعدش هم ۱۱.۱۰ رو از سیتو گرفتم و ۱۲.۱۰ رو از یکی از اقوام.
بالاخره این شروع ما برای خیلی ها یک شروع شد ( تقریبا برای ۶ نفر)
اگه خدا بخواد تابستون می خواهم با فدورا و آرچ کلنجار برم!! D:

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
« پاسخ #39 : 16 بهمن 1392، 12:34 ب‌ظ »
اولین بار یادم نمیاد کی اسم لینوکس رو شنیدم.فکر کنم اول بار یه دیسک فدورا چهارده بود خریدم.نصبش که کردم هیچی اجرا نمیکرد.منم که رو سیستمم اینترنت نداشتم.بعدش تو مجموعه لورد چشمم به یه اوبونتو 10.04 افتاد.اونم نصب کردم ولی بدون اجرای حداقل چیز ها که فایده نداشت.این شد که گشتم دیدم میشه از فروشگاه های لینوکسی دیسک تکمیلی گرفت.این شد که یه اوبونتو 12.04 رو دادم دوستم دانلود کرد برام و نصبش کردم.
یادمه 10.04 که ریخته بودم،یه وی ال سی از بیرون براش دانلود کرده بودم)فایل deb) که توش یه اسکریپت داشت که فایل ها رو نصب میکرد.یه دو سه ساعتی فقط مشغول بودم تا فهمیدم که پسورد رو همینطوری باید بزنم و نشون داده نمیشه.:-)

آفلاین mojtabarezaei76

• Full Member
  • *
  • ارسال: 179
« پاسخ #40 : 16 بهمن 1392، 12:39 ب‌ظ »
اولین بار یادم نمیاد کی اسم لینوکس رو شنیدم.فکر کنم اول بار یه دیسک فدورا چهارده بود خریدم.نصبش که کردم هیچی اجرا نمیکرد.منم که رو سیستمم اینترنت نداشتم.بعدش تو مجموعه لورد چشمم به یه اوبونتو 10.04 افتاد.اونم نصب کردم ولی بدون اجرای حداقل چیز ها که فایده نداشت.این شد که گشتم دیدم میشه از فروشگاه های لینوکسی دیسک تکمیلی گرفت.این شد که یه اوبونتو 12.04 رو دادم دوستم دانلود کرد برام و نصبش کردم.
یادمه 10.04 که ریخته بودم،یه وی ال سی از بیرون براش دانلود کرده بودم)فایل deb) که توش یه اسکریپت داشت که فایل ها رو نصب میکرد.یه دو سه ساعتی فقط مشغول بودم تا فهمیدم که پسورد رو همینطوری باید بزنم و نشون داده نمیشه.:-)
باز مال تو خوبه من دو بار اوبونتو را خذف کردم بعد فهمیدم پسورد را باید زد و نشون داده نمیشه ;D ;D
دنیا را دو گونه می توان تغییر داد: با قلم (كاربست اندیشه) و با شمشیر (كاربست زور)

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #41 : 16 بهمن 1392، 02:03 ب‌ظ »
من حدود ۱۳ سالم بود (شاید یه سال کمتر) وب گردی می کردم(خدای اندروید بودم!) یه جا نوشته بود که کرنل اندروید لینوکسه، منم به عنوان یه گیک کنجکاو شدم و گوگل کردم بعد رسیدم به اوبونتو -> دانلود -> رایت -> نصب. فک کنم ۱۰/۰۴ بود یادم نیست دقیق، از اون به بعد دیگه در خدمتتونم :)
« آخرین ویرایش: 16 بهمن 1392، 02:09 ب‌ظ توسط سالار مقدم »

آفلاین ahmad511800

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 413
    • اخبار استخدامی
« پاسخ #42 : 16 بهمن 1392، 02:57 ب‌ظ »
یادم نمیاد سی دی ناپیکس چجوری گیرم اومد
اوایل که اومدم اوبونتو نصب کردم بخاطر اینترنت دیال آپ خیلی اذیت شدم فکر کنم سال 88 بود
بعدش adsl گرفتم دیگه فعلا باهاش هستم
Ewrek reşî le ser me da tê

Degurrmiji dewê merev bihar tê

آفلاین vahidjj

• Full Member
  • *
  • ارسال: 106
« پاسخ #43 : 16 بهمن 1392، 03:34 ب‌ظ »
من تو یه برنامه ایی که شبکه آموزش داشت(صفر و یک) اسم ابونتو رو شنیدم بعد اونم کنجکاوی بود که باعث شد برم تو دانشگاه دانلودش کنم(خودم اینترنت پر سرعت نداشتم) بعد اینکه نصبش کردم که بماند زدم یکی از درایوهای هاردمو فرمت کردم تازه متوجه شدم واسه کدک و نصب برنامه ها باید اینترنت داشته باشم که باعث شد یه مدت طولانی بیخیالش بشم ولی بازم برگشتم بهش
فکر میکردم فقط من سر پسورد مجبور شدم چند بار اوبونتو رو نصب کنم  :oops:
« آخرین ویرایش: 16 بهمن 1392، 03:58 ب‌ظ توسط vahidjj »

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #44 : 16 بهمن 1392، 03:55 ب‌ظ »
اولین بار دوره کارشناسی یکی از دوستان نسخه ۸.۱۰ فکر کنم بود رو بهم داد،بهم گفت سیستم عامل آزاده گفت چطور سفارش میدن و یه سری چیزای دیگه که کلا نفهمیدم فقط لایو امتحانش کردم و خودمم نسخه ۹.۰۴ سفارش دادم برام اومد 8) جفتش رو دارم 8) یادگاری
بعد کلا تو باغش نبودم تا خرداد امسال که یه کارگاه بود توش شرکت کردم نتیجه‌اش شد نصب ۱۳.۰۴ و بعد ۱۳.۱۰ دوسه هفته اول کلی خرابکاری کردم و هی پاک و دوباره نصب تا اینکه دستم اومد چی به چیه 8) الانم که با ۱۳.۱۰ هستم کمترین مشکل رو داشتم و حلش کردم 8) (البته بدون دوباره نصبش  8) 8))