انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: چرا بیشتر ویروس ها برای ویندوز می باشند  (دفعات بازدید: 6190 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین sayres

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1096
    • دست نوشته های من
چرا بیشتر ویروس ها برای ویندوز می باشند
« : 12 فروردین 1392، 02:00 ب‌ظ »
ما همه می‌دانیم که ویندوز بیشترین نرم‌افزار مخرب (malware)را دارد،اما چرا؟ویندوز محبوب‌ترین سیستم‌عامل دسکتاپ است،اما این تنها دلیل نیست -اما تصمیمات گذشته ،ویندوز را زمینی مناسب برای ویروس‌ها و نرم‌افزار‌های مخرب ساخته است.همان طور که می‌دانید در ویندوز باید از antivirus استفاده کرد ولی در لینوکس نیازی نیست.
محبوبیت

ویندوز یک هدف بزرگ است زیرا در اکثریت قریب به اتفاق کامپیوتر‌های دسکتاپ و لپتاپ‌ها از ویندوز به عنوان سیستم‌عامل اصلی استفاده می‌شود.اگر شما در حال نوشتن یک نرم‌افزار مخرب هستید و قصد دارید کامپیوتر‌های کاربران زیادی را آلوده کنید -شاید شما می‌خواهید یک key logger برای سیستم‌های آنها نصب کنید تا بتوانید شماره کارت اعتباری و دیگر اطلاعات مالیآنها را به سرقت ببرید – شما می‌توانید ویندوز را هدف بگیرید زیرا جایی است که بیشترین کاربرها را دارد.

این رایج ترین استدلال برای ویندوز ،داشتن چنین سابقه ای از نرم افزارهای مخرب است، و درست است – اما این تنها دلیل نیست، چیزی بیشتر از محبوبیت زیادی وجود دارد...

http://tazik.ir/?p=469

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
پاسخ : چرا بیشتر ویروس ها برای ویندوز می باشند
« پاسخ #1 : 13 فروردین 1392، 10:02 ب‌ظ »
ما همه می‌دانیم که ویندوز بیشترین نرم‌افزار مخرب (malware)را دارد،اما چرا؟ویندوز محبوب‌ترین سیستم‌عامل دسکتاپ است،اما این تنها دلیل نیست -اما تصمیمات گذشته ،ویندوز را زمینی مناسب برای ویروس‌ها و نرم‌افزار‌های مخرب ساخته است.همان طور که می‌دانید در ویندوز باید از antivirus استفاده کرد ولی در لینوکس نیازی نیست.
محبوبیت

ویندوز یک هدف بزرگ است زیرا در اکثریت قریب به اتفاق کامپیوتر‌های دسکتاپ و لپتاپ‌ها از ویندوز به عنوان سیستم‌عامل اصلی استفاده می‌شود.اگر شما در حال نوشتن یک نرم‌افزار مخرب هستید و قصد دارید کامپیوتر‌های کاربران زیادی را آلوده کنید -شاید شما می‌خواهید یک key logger برای سیستم‌های آنها نصب کنید تا بتوانید شماره کارت اعتباری و دیگر اطلاعات مالیآنها را به سرقت ببرید – شما می‌توانید ویندوز را هدف بگیرید زیرا جایی است که بیشترین کاربرها را دارد.

این رایج ترین استدلال برای ویندوز ،داشتن چنین سابقه ای از نرم افزارهای مخرب است، و درست است – اما این تنها دلیل نیست، چیزی بیشتر از محبوبیت زیادی وجود دارد...

http://tazik.ir/?p=469
به چند تا نکته اشاره شد ولی کامل نبود
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین myusac

• Full Member
  • *
  • ارسال: 128
« پاسخ #2 : 13 فروردین 1392، 10:49 ب‌ظ »
مطلب کاملی نبود
اما اون دلیلی که شما تو پست اول گذاشتی یکی از مهمترین دلایل هست
من همیشه گفتم چیزی که ساخته دسته انسانه مشکل داره میخواد هرچیزی باشه
وقتی هم که شما بخوای حجم بالایی از کاربران رو آلوده کنی قطعا ویندوز رو انتخاب میکنی لینوکس رو که انتخاب نمیکنی با کاربرای محدودش نسبت به ویندوز
همینطور که در سیستم عامل های دستگاهای هوشمند (موبایل ، تبلت) به آندروید بیشترین حمله میشه با اینکه بیس لینوکس داره بخاطر گستردگیه کاربرانشه نسبت به ویندوز یا حتی iOS

درضمن دوست عزیز مطلب رو شما کامل بذار بعد لینک منبع بده نه اینکه اینجا خلاصه میذاری بعد ادامه مطلب تو یک بلاگ دیگه
« آخرین ویرایش: 13 فروردین 1392، 10:59 ب‌ظ توسط myusac »
من نمیفهمم چرا یکسری از دوستان به ویندوز و جامعه گسترده کاربرانش توهین میکنن یه جورایی انگار رسم شده این رفتار
از مسخره کردن بگیرید تا بی‌سواد خواندن کاربران ویندوز
دوستان هرچیزی که ساخته دست انسان هست ایراد داره پس بهتره همیشه به انتخاب هم احترام بگذاریم

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1606
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #3 : 14 فروردین 1392، 10:10 ق‌ظ »
کاملا اشتباهه (:

دلیل اینکه ویندوز اینهمه ویروس داره اینه که سوراخ های امنیتی زیادی داره.
دلیل اینکه لینوکس ویروس نداره اینه که به خاطرمعماری اش ویروس ها توش امکان پخش شدن ندارن اصولا.

و اینهمه سرور لینوکسی.. تقریبا همه کارهای مهم دنیا روی لینوکس انجام می شن (از مخابرات تا حمل و نقل تا بورس و بخش عظیمی از اینترنت) و اگر می شد خیلی معقول بود براش ویروس نوشت.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین شاهچراغیان

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 293
    • shgn.ir
« پاسخ #4 : 14 فروردین 1392، 11:26 ق‌ظ »
کاملا اشتباهه (:

دلیل اینکه لینوکس ویروس نداره اینه که به خاطرمعماری اش ویروس ها توش امکان پخش شدن ندارن اصولا.

و اینهمه سرور لینوکسی.. تقریبا همه کارهای مهم دنیا روی لینوکس انجام می شن (از مخابرات تا حمل و نقل تا بورس و بخش عظیمی از اینترنت) و اگر می شد خیلی معقول بود براش ویروس نوشت.
+1
همچنین اجرا برنامه ها در ویندوز محدود به چند برنامه exe. یا bat. یا com. است که این خود زمینه بسیار خوبی برای انتشار ویروسها است.
www.shgn.ir
www.shgn.ir/category/linux

In a world without any fences or walls,Who needs Gates or Windows!

آفلاین myusac

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 14 فروردین 1392، 11:40 ق‌ظ »
کاملا اشتباهه (:

جادی جان خیلی قبولت دارم  ;) اما نه این حرفتو  :)
دلیل خودم رو خلاصه تو پست قبلی گفتم

همچنین اجرا برنامه ها در ویندوز محدود به چند برنامه exe. یا bat. یا com. است که این خود زمینه بسیار خوبی برای انتشار ویروسها است.

میشه بیشتر توضیح بدید من متوجه منظورتون نشدم  :)
درضمن اونایی که شما نام بردید فرمت هست نه برنامه (جهت تصحیح)
من نمیفهمم چرا یکسری از دوستان به ویندوز و جامعه گسترده کاربرانش توهین میکنن یه جورایی انگار رسم شده این رفتار
دوستان هرچیزی که ساخته دست انسان هست ایراد داره پس بهتره همیشه به انتخاب هم احترام بگذاریم

آفلاین شاهچراغیان

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 293
    • shgn.ir
« پاسخ #6 : 14 فروردین 1392، 12:19 ب‌ظ »
خدمت نماینده مایکروسافت در این انجمن عرض شود که.
اگر مشکل شما تفاوت برنامه با فرمت است بله تصحیح می کنم-> قالب فایل های exe. و com. و bat. بابا ما که ادعایی نداریم.

ویندوز فقط قابلیت اجرای فایلهایی با پسوندهایی که گفتم را دارد و همچنین محدود به پسوند است، یعنی فایل بدون پسوند برایش معنی ندارد. که این تعداد محدود پسوند اجرایی در ویندوز امکان راحت تری را برای ویروس ها فراهم می کند.
از طرفی یه استادی داشتیم که
نقل‌قول
می گفت امنیت در ویندوز= «همه آشنا هستند به غیر از اونهایی که مشخص شوند» اما امنیت در لینوکس = «همه نا آشنا هستند به غیر از اونهایی که مشخص شوند»
البته باید این را هم بگم که ایشان sql مایکروسافت را در ویندوز تدرس می کرد و این صحبت ایشان مربوط به قبل از آشنایی بنده با لینوکس بود. حالا درستی و غلطی حرفش را نمی دانم و دنبالش هم نبودم.

www.shgn.ir
www.shgn.ir/category/linux

In a world without any fences or walls,Who needs Gates or Windows!

آفلاین myusac

• Full Member
  • *
« پاسخ #7 : 14 فروردین 1392، 12:52 ب‌ظ »
یعنی فایل بدون پسوند برایش معنی ندارد.

من ادعایی رو مایکروسافت ندارم من خودمم کلی اشکال از ویندوز میگیرم اگر من گاهی از ویندوز دفاع میکنم بخاطر اینه که منصفانه قضاوت نمیشه راجع بهش
دوما دلیل اینکه اینجا پرسیدم منظورتون چیه اینه که من این حرفتون رو درباره لینوکس نمیدونم
میشه این حرفتون رو تو لینوکس به من توضیح بدید جناب نماینده لینوکس  :)

درضمن چه ایرادی اگر ادم اشتباه دیگران رو تصحیح کنه بالاخره اشتباه لپی پیش میاد شما بذار به حساب اینکه نفر سومی که داره میخونه صحیح بخونه
البته اینجا همه استادن  :)

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #8 : 14 فروردین 1392، 04:41 ب‌ظ »
نقل‌قول
ویندوز فقط قابلیت اجرای فایلهایی با پسوندهایی که گفتم را دارد
البته این حرف اشتباهه، همانگونه که شما یک عکس jpg آلوده رو باز می‌کنید و ویروس چسبیده بهش اجرا می‌شه.

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #9 : 14 فروردین 1392، 04:58 ب‌ظ »

دلیل خودم رو خلاصه تو پست قبلی گفتم

خب منم دقیقا جواب اونو دادم دیگه. اگر می شد با آلوده کردن لینوکس ها به ویروس به سرورها رسید چرا کسی اینکار رو نمی کنه؟ تقریبا تمام صنعت و اینترنت و مخابرات و غیره با سیستم های لینوکسی می چرخن و اگر می شد با ویروس نوشتن توی لینوکس کامپیوترها رو آلوده کرد تا بالاخره به سرورها رسید مطمئن باش اینکار رو می کردن (دقیقا جریان مثلا استاکسن نت).

روی لینوکس ویروس نداریم چون معماری نرم افزاری اش اجازه «پخش شدن» ویروس رو نمی ده. هر موقع که آدم ها توی دنیای لینوکس هم دستوراتی که توی فروم اوبونتوی فارسی رو می بینن کپی پیست کنن و رو کامپیوترشون اجرا کنن و از تو هر وبلاگی هر فایل اجرایی ای رو بردارن رو سیستم اجرا کنن، شاهد ویروس های دسکتاپ خواهیم بود (:

اما سرورها ویروس نمی گیرن چون بیخودی چیزی رو اجرا نمی کنن. حفره امنیتی هست ولی به این شکل که با استفاده از یک حرفه امنیتی شما می تونین وارد یک سیستم بشین اما این شکلی نیست که یک ویروس بتونه همینطوری بچرخه تو دنیا و به همه سیستم هایی که از فلان لینوکس استفاده می کنن برسه.

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #10 : 14 فروردین 1392، 05:00 ب‌ظ »
آهان! این اثبات رو هم بگم: یکسری متخصص بزرگ امنیت در جهان می گن که توی لینوکس نمی تونیم یک ویروس هم داشته باشیم. حالا فرض کن اشتباه می گن؛ چرا نمی ری یک ویروس بنویسی و جهان رو تکون بدی ؟ حالا بگیم من و تو سوادش رو نداریم... کسی که خدای ویروس نویسی ویندوز است چرا یک ویروس لینوکسی نمی نویسه که کلا این بحث رو تموم کنه و خودش هم به عنوان خدای برنامه نویسی جهان مورد توجه همه قرار بگیره؟

به این فکر کن که اگر می شد ویروس نوشت، خب یک نفر پا پیش نمی ذاشت یک ویروس معقول درست و حسابی و زنده بنویسه؟ کلی تلاش آزمایشگاهی شده ولی حتی یک مورد هم در دنیای لینوکس نتونسته پخش بشه.

آفلاین محمد اعتماددار

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 96
« پاسخ #11 : 14 فروردین 1392، 08:16 ب‌ظ »
اما سرورها ویروس نمی گیرن چون بیخودی چیزی رو اجرا نمی کنن. حفره امنیتی هست ولی به این شکل که با استفاده از یک حرفه امنیتی شما می تونین وارد یک سیستم بشین اما این شکلی نیست که یک ویروس بتونه همینطوری بچرخه تو دنیا و به همه سیستم هایی که از فلان لینوکس استفاده می کنن برسه.
ویروس‌ها جایی می‌چرخن که امکان حرکت و اجراشون وجود داره. ویروس‌ها جای خاصی نمی‌گردن مگر جایی برای حمل شدنشون، یا جایی برای اجرا شدن و تکثیر شدنشون. خوب وقتی یک نفر می‌تونه به یک سیستم وارد بشه، می‌تونه فایلی بنویسه که بتونه امنیت سیستم رو بشکنه و واردش بشه. همین‌طور وارد هم که شد، خودش رو تکثیر می‌کنه و با همین روش می‌تونه به سیستم‌های دیگه وارد بشه!

تصور من اینه که وقتی ویروس تونست به دسترسی کاربر ریشه برسه، اون موقع فایل مرورگر فایرفاکس رو به گونه‌ای تغییر می‌ده که ویروس رو هم اجرا کنه.
--~~~~

آفلاین mehdi.online

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 90
  • خدا در همین نزدیکی است
« پاسخ #12 : 14 فروردین 1392، 09:12 ب‌ظ »
اما رویت کیت ها چی؟
آیا روت کیت ها یه خطر جدی برا لینوکس حساب نمیشن؟ اگه بله راه مقابله اش چیه؟

آفلاین myusac

• Full Member
  • *
« پاسخ #13 : 14 فروردین 1392، 09:31 ب‌ظ »
آهان! این اثبات رو هم بگم: یکسری متخصص بزرگ امنیت در جهان می گن که توی لینوکس نمی تونیم یک ویروس هم داشته باشیم. حالا فرض کن اشتباه می گن؛ چرا نمی ری یک ویروس بنویسی و جهان رو تکون بدی ؟ حالا بگیم من و تو سوادش رو نداریم... کسی که خدای ویروس نویسی ویندوز است چرا یک ویروس لینوکسی نمی نویسه که کلا این بحث رو تموم کنه و خودش هم به عنوان خدای برنامه نویسی جهان مورد توجه همه قرار بگیره؟

به این فکر کن که اگر می شد ویروس نوشت، خب یک نفر پا پیش نمی ذاشت یک ویروس معقول درست و حسابی و زنده بنویسه؟ کلی تلاش آزمایشگاهی شده ولی حتی یک مورد هم در دنیای لینوکس نتونسته پخش بشه.

جادی جان اون لیست متخصصین رو میدی یا مطلبی هست که توش توضیح داده باشه چرا نمیشه برا لینوکس ویروس نوشت؟

راستش من که با ویندوز کار میکنم روش ادعایی ندارم چه برسه به لینوکس که هیچ
اما این حرفایی که شما میزنی تا چند وقت پیش برا مک هم میزدن اما شما که تو اخبار بروزی همین چندوقت پیش براش مخرب نوشتن بالاخره مک و لینوکس جفتشون پایشون یونیکس هست دیگه پس چرا به مشکل خورد؟
یا همین آندروید مگه پایش لینوکس نیست چرا اینهمه مخرب براش نوشته میشه؟

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #14 : 14 فروردین 1392، 09:35 ب‌ظ »
شما فهوای کلام  ;D جادی عزیز رو توجه نکردی:
اگر اندروید بدافزار داره بخاطر اینه که کاربر هر چیزی به دستش می‌رسه رو نصب و اجرا می‌کنه اما بحث توی سرورها بسیار بسیار متفاوته!
سرورهای معتبر هیچ‌گونه فایل یا بسته رو از یک‌جای نامعتبر بارگیری و اجرا نمی‌کنن، تمام بسته‌های روی یک سرور بارها و بارها توسط افراد زیادی به‌دقت مطالعه شدن، یه‌کم فکر کنید...