چرا app هاش نسبت به ویندوز و حتی مک کمتره؟
بهتره بگیم App های کاربردی دسکتاپ . وگرنه اپلیکشن هایی مثل وب سرورها و ... معمولا اول از همه روی سکوی لینوکس میان (جز در مواردی مثل IIS ) .
چرا کمپانی های بزرگ نرم افزاری محصولات خودشون رو تحت بستر لینوکس منتشر نمیکنن؟
به لنز شاپینگ اومد توی اوبونتو زمین و زمان توسط RMS به هم دوخته شد! + این که آرمانگرایی بیهوده هم زیاده توی جامعه لینوکس
چرا کاربران تازه کار از لینوکس میترسن و فکر میکنن کار باهاش سخته؟
این هم بر میگرده به همون آرمانگرایی بیهوده. مثلا شخص طوری در ذهن تازه کار تداعی میکنه که تازه کار بدبخت فکر میکنه محیط گرافیکی لینوکس دکوریه!
جدای از تمام موارد یه نکته ای هست و اونم اینه که لینوکس استاندارد واحدی نداره!!
استانداردهای خاص برای اهداف خاص
هزاران توزیع-چندین میزکار-چندین مدیر بسته و...
توزیع هایی که خودشون «استاندارد» باشند کمن. مثلا آرچ و دبیان و فدورا ، در مقابلشون توزیع هایی هست که از این ها فورک شده مثل Chakra و اوبونتو و RedHat !
میزکارها هم برای اهداف مختلف هستند. مثل LXDE و XFCE که برای سیستم های ضعیف هستند ، یونیتی برای یکپارچه شدن همه چیز و KDE برای این که مجموعه خوب و پرملاطی از نرم افزار ارائه کنه.
مدیربسته هم چیز زیادی نیست. اصل همون فایلهایی هستند که توسط مدیر بسته نصب یا کامپایل میشن که در همه توزیع ها میشه نصب و کامپایلشون کرد.
و حتی اینکه توی موارد اساسی هم مثل نام سیستم عامل(لینوکس یا گنو لینوکس؟) بین لینوکسی ها دعوا و مرافه است!
آرمانگرایی بیهوده که گفتم
استالمن با کونیکال حال نمیکنه
عادتشه
ترووالدز به گنوم شل فحش میده
حقشه
هسته لیبره لینوکس در مقابل لینوکس قد علم میکنه!
این هسته هم حاصل همون آرمانگرایی بیهوده هست. مثلا دوتا blob غیرآزاد چه خطری برای جامعه داره؟
به نظرم اگر لینوکس میخواد فراگیرتر و شناخته تر بشه باید یک استانداردی براش تعریف بشه که تولید کننده بدونه برنامه اش رو باید تحت چه پلتفرمی منتشر کنه
این استاندارد رو یجورایی روزمره ترین توزیع ها (مثل اوبونتو - مینت یا فدورا) تعیین میکنند. البته باید دید که چه کسانی هم از اون توزیع استفاده میکنند. مثلا Slackware کاربران خانگی کمی داره ، پس یک کار بیهودست که نرم افزاری بیاد و از پایه برای بسته های Slackware ساخته بشه. سازنده اون رو میسازه ، کاربران پورتش میکنند برای توزیع خودشون
.