انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: صحبت درباره مدارک لینوکس  (دفعات بازدید: 18412 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
پاسخ به: صحبت درباره مدارک لینوکس
« پاسخ #15 : 20 شهریور 1387، 09:41 ب‌ظ »
خب ظاهرا باید خونه مون رو بفروشیم بریم تو دوره ها دستت درد نکنه همون منبع مثلا pdf یا عنوان دقیق کتابا رو اگه بتونی تهیه کنی میشه یه کاریش کرد من کاری با مدارک ندارم بیشتر تمرکزم رو اینه معادل دارندگان اون مدرکها بدونم و یادگیری base کارمه

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 379
  • violence solve everything
    • به دلیل رعایت قانون کپی رایت حذفش کردم
ممکن است کسی که دایم سوال می کند ابله به نظر برسد ولی کسی که هرگز سوال نمی کند در تمام عمر ابله باقی می ماند  ( لویی پاولز )

دست هایی که کمک می رسانند مقدس تر از لبانی هستند که دعا می خوانند. ( ویلیام شکسپیر )

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
ممکن است کسی که دایم سوال می کند ابله به نظر برسد ولی کسی که هرگز سوال نمی کند در تمام عمر ابله باقی می ماند  ( لویی پاولز )

دست هایی که کمک می رسانند مقدس تر از لبانی هستند که دعا می خوانند. ( ویلیام شکسپیر )

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #18 : 20 شهریور 1387، 10:59 ب‌ظ »
بابا تو دیگه کی هستی  ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #19 : 20 شهریور 1387، 11:17 ب‌ظ »
بابا تو دیگه کی هستی  ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/

سلام

یعنی  ](*,)  یا  \\:D/   تعریف بود یا  >:(

آفلاین پنگوئن

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 73
« پاسخ #20 : 20 شهریور 1387، 11:33 ب‌ظ »
بابا armageddon خیلی باهالی
با معذرت از شما شما درست گفتید
اما دوست عزیز من هنوز موندم  بین lpci ....وو +linux
 به نظر شما کدوم را برم lpci در 3 سطح و 3 دوره..... اما لینوکس + یک دوره ایا با همین دوره من همه جیز را یاد میگیرم میشه بیشتر توضیح بدی
 اصل هدف من یادگیری شبه لینوکسی هستحالا باید با کدوم شروع کنم یه جواب توپپ
با تشکر

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #21 : 21 شهریور 1387، 12:23 ق‌ظ »
سلام

باتشکر از اینکه حداقل شما اسم منو درست نوشتید  ;D

ببین اینکه کدوم چند تا مرحله داره مهم نیست. شما می خوای چیکار کنی و کدوم به کارت میاد شاید +Linux کار شما رو راه بندازه و نیازی نباشه بیش از حد خرج کنی  ???

اصلا این دوره ها رو کجا گذاشته البته نام مرکز رو تو پیام خصوصی برام بفرست ( چون در تاپیک تبلیغ محسوب شده و خلاف مقررات انجمن ) اگه سایت داره آدرس شو بفرست . (شاید با هم رفتم اگه بخوای  ::))

اما کدوم یکی ببین اگه لیست سر فصل ها رو چک کنی خوب تو LPI مطالب بیشتری گنجانده شده اما بخاطر همین یه دلیل نمی شه اون رو انتخاب کرد.

تو این چند وقته و بخاطر سیاست های دولت کلا مسایل متن باز داره کم کم تو ایران جا می افته  \\:D/ که این باعث خوشحالیه اما مشکل اینجاست که حتی در بین سازمانهای دولتی ( متاسفانه مثل جوامع لینوکسی ) اتحادی وجود نداره و هرکس ساز خودشو کوک می کنه مثلا اگه دانشکاهها رو هم چک کنیم   شریف لینوکس خودشو داره اما بقیه از اون استفاده نمیکنن.

هنوز معلوم نیست که ادارات دولتی کلا لینوکسی میشن یا نه  ???  >:(  این خودش معضل بزرگیه اگه همشون لینوکسی بشن فوق العاده میشه چون سرعت رشد استفاده از لینوکس زیاد میشه.  ;)

بازم یه مشکل دیگه : حالا فرض کنیم که رییس جمهور عوض شه و رییس جمهور بعدی با امریکا رابطه برقرار کنه اون موقعست که ویندوز طلا میشه، این هم عدم وجود امنیت کاری  :'(

این عوامل و کلی چیزای دیگه باعث میشه که راهنمایی شما سخت بشه چون نمی خوام بخاطر راهنمایی من یه دوره رو ببینی و در آخر ....

اما نظر شخصی خودم LPI  و البته کاملا شخصی ( Legend )  ;D

بازم تحقیق می کنم تا برات یه آمار بدست بیارم ;D

آفلاین پنگوئن

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #22 : 21 شهریور 1387، 05:34 ب‌ظ »
قربون شما و ایول داری با مرام راستش
 من اهل اصفهانم و نمیدونم شما اهل کجایی اما با شه من اسم اونارو میزارم تو خصوصی
 من راستش هدفم یادگیری لینوکس برای شبکه هست  و میخوام لینوکس را یادبگیرم و بعد شبکه اونو اخه من به شبکه علاقه دارم اما در مورد اموزشگاه که یکیشون میگه رفرنسه خاصی نداره و در دو سطح برگذار میکنه که سطح اول برای پایه و دوم برای شبکه و منابع هم از روی چندین کتاب پی دی اف هست
یکی دیگه از اموزشگاهها میگه در 3 سطح اول ال پی سی 1 و بعد دو سطح رد هت (پایه و شبکه)
اما میشه یه بار دیگه شما دوست عزیز موارد درسی لینوکس + و ال پی سی (در 3 سطح ) را برام بطور خاص بنویسید و بگید که با کدومیک من هم لینوکس را یاد میگیرم و بعد از اون شبکه را

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #23 : 21 شهریور 1387، 11:28 ب‌ظ »
سلام

از ارسالت سپاس گزارم  :D  اما متاسفانه من تهرام  :(  :'(

الان  دارم در مورد LPIC  مطلب تهیه می کنم لطفا کمی صبر کن تا حاضر شه  ;D

با توضیحی که دادی باید بگم برای کل جامع لینوکس ایران متاسف هستم. ( ناراحت نشی و نمی خوام نا امیدت کنم ) این یه فاجعه است یه آموزشگاه که خودش سیلابس تعیین کرده اون یکی هم که معلوم نیست چه مدرکی داره میده اگه LPIC  داره میده پس ردهت چی میگه اگه مدرک  Redhat پس ... دیگه چی بگم. معلومه حضرات اصلا از مدارک و بنیاد صادر کننده اصلا اطلاعی نداشته و  اماده فریب و سر کیسه کردن ملت هستن کسی هم که نظارتی ..... ببین اصل مدارک رو از کجا صادر می کنن

با این اوضاع خدا آخر عاقبتمان رو ختم بخیر کنه انشاء الله.

اما ناراحت نباش ببین اگه میتونی سر فصل هایی که ارایه دادن ( اگه زحتمی بخود داده و تهیه کرده باشن  ??? ) را به تفکیک بزار تا بین بد و بدتر یکی رو انتخاب کنیم .از بچه هایی که الان یا قبلا تو این آموزشگاهها دوره دیدن هم سوال کن تا قدری سطح کاری شون دست بیاد

سعی می کنم مطلب رو زودتر برات تهیه کنم . البته رفتن به آموزشگاه و برخورد با یه محیط عملی خیلی تاثیر داره. بچه های اصفهان هم تا اونجایی که میدونم یه فروم دارن ( الان آدرسش یادم نیست اگه کسی می دونه بزاره) اگه می تونی اونا رو هم پیدا کن چون گردهمایی هایی دارن اگه از نزدیک آشناشی خیلی کمک می کنه ما هم در خدمت هستیم.

البته صبر کن تا مطلبم حاضر شه و بخونی بعد با آمادگی بهتر بر و ازشون اطلاعات بگیر سعی کن در اول آدم بی اطلاعاتی به نظر برسی و بزار برات از چه و چه بگن بعد سر موقع موچ حضرات رو بگیر تا اطلاعات بیشتر ازشون در بیاری.

در آخر هم باید اضافه کنم منابع زبان اصلی رو هرگز فراموش نکن چون منابع فارسی متاسفانه همیشه ناقص هستن. برای استارت کار ازشون استفاده کن اما برای ادامه و کار حرفه ای فقط منابع اصلی بکار میان.

موفق باشی. فعلا  ;D

آفلاین پنگوئن

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #24 : 21 شهریور 1387، 11:39 ب‌ظ »
ممنونم با مرام
منتظرم
از دوستانی که اطلاعاتی دیگه دارن ممنون میشم راهنمایی کنند

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #25 : 23 شهریور 1387، 11:54 ق‌ظ »
سلام

از همه اساتید بخاطر ترجمه سرخپوستی خود عذر می خوام ( یاد استاد کربلایی بخیر با این اصطلاحش "ترجمه سرخپوستی" )   ;D

مدارک LPIC دارای 3 سطح است و هر سطح از دو آزمون تشکیل شده است. مطالب این مدرک رو در 6 تاپیک دسته بندی کردم.

LPIC1  یا Linux Professional Institute Certification Level 1  شامل آزمونهای 101 و 102 است.

تاریخچه : اولین تاریخ انتشار این مدرک در 11/2000/January  و آخرین آن در 2006/Agust  بوده که سیلابس های آن به تایید NCCA رسیده است.
پیش نیاز : ندارد.
نیاز : گذراندن آزمونهای 101 و 102.

در این تاپیک آزمون 101 را معرفی میکنم.

بخش اول : سخت افزار و ساختارها.

1- تنظیم انواع Bios سازگار با x86 : فعال و غیر فعال کردن دستگاهها در بایوس (مثل ماوس ، کیبرد و ...) ، تنظیم صحیح آدرس IRQ , DMA , I/O ها و کنترل خطاها
2- تنظیم مودم و صدا : پیدا کردن درایورها و برنامه های مناسب هر مودم حتی آنهایی که ویندوز هم پشتیبانی نمی کند - نصب و راه اندازی مودم برای ارتباط Dial-Up.
3- تنظیم دستگاهها با کانال ارتباطی IDE و غیر IDE : تعریف دستگاههایی با رابط IDE , SCSI , SATA و USB برای استفاده از این وسایل ( مثل Boot با فلش ).
4- نصب کارتها روی شکافهای PCI : نصب کارت ، درایور و برنامه های مورد نیاز هر قطعه - نصب قطعات بصورت CoolPlug و HotPlug .
5- تنظیم دستگاههای ارتباطی : نصب و پیکربندی انواع قطعات برای ایجاد ارتباط با شبکه های  اینترنت و  خارجی بوسیله مودم ، ISDN و مودمهای DSL - تنظیم IRQ , DMA و پورتهای I/O برای هرقطعه - تنظیم مودم برای ارتباطهای PPP .
6- نصب و راه اندازی دستگاههای USB  ( :'( ) :  ایجاد ارتباط با وسایب USB - تشخیص لایه های معماری هر دستگاه و تنظیم درایور و برنامه های لازم برای استفاده از هر واحد در لایه ها.

بخش دوم : نصب لینوکس و مدیریت پکیج ها

1- پارتیشن بندی هارد : تقسیم بندی هارد برای فضاهای مورد نیاز سیستم مثل SWAP ، Root و سایر فایل سیستمها - تنظیم درایو Boot و BIOS برای شناخت این درایو root - var - home - swap - mount - points2- نصب و مدیریت Boot : نصب و تنظیم یک مدیر Boot - تعیین محل Boot و تعیین Backup برای آن مثل فلاپی و سی دی رام - نصب و تنظیم یک Boot Loader مثل LILO یا GRUB.
3- ایجاد و نصب برنامه ها از مخازن : دریافت و unPack کردن برنامه ها از مخازن - ساخت یک MakeFile سفارشی و تغییر مسیرها و یا اضافه کردن الحاقات خارجی - ثبت پارامترها در یک Configure Script - تعیین محل هر مخزن بعنوان پیش فرض - جمع آوری و اجرای یک پک RPM یا DPKG .
4-ساخت کتابخانه اشتراکی : تشخیص هویت کتابخانه ها - تشخیص محل کتابخانه های سیستمی - بارگذاری کتابخانه ها.
5- استفاده از یک پک مدیریت Debian : نصب ، ارتقاء و پاک کردن پکهای Debian - یافتن فایلهای پکها و کتابخانه هایی که نصب نشده است - بدست آوردن اطلاعات پکها ( مثل شماره نسخه - محتوای آن - نوع دسترسی و ... )
6- استفاده از RPM ها (Redhat Package Manager) : نصب ، پاکسازی ، ارتقاء و حذف پکهای RPM - بدست آوردن اطلاعات هر پک - تصمیم گیری برای دریافت و تهیه بهترین پکها.

بخش سوم : GNU و دستورات Unix

1- کار با خط فرمان : استفاده از Shell دستورات و ساختارهای پایه ای در خط فرمان - استفاده و تغییر ملحقات محیطی Shell ، ارجاعات و متغیر های محیطی - استفاده و ویرایش Command History - اجرای دستورات داخلی و خارجی در هر مسیری - استفاده از دستورات برای تغییر مسیر جاری.
2- استفاده از فیلتر برای فایلها متنی : ارسال فایها به خروجی های مختلف مثل چاپگر و استفاده از فیلتر برای تغییر در خروجی.
3-انجام کارهای پایه ای با فایلها : Copy , Move , Remove  کردن فایلها وشاخه های کاربر - استفاده از کاراکتر های ویژه در کار گروهی با فایلها و شاخه ها مثل " * " - بدست آوردن اطلاعات فایلها و شاخه ها مثل اندازه - نوع یا زمان ایجاد.
4- استفاده از Streams , Pipes و Redirect : ایجاد حالات خاص در خروجی هایی که بدلیل نبود خروجی استاندارد باعث بروز خطا می شوند مثلا در صورت نبود چاپگر برای عدم بروز خطا می توان خروجی چاپ را با یک فایل ارسال کرد.
5- ایجاد ، مشاهده و از بین بردن پردازشها(Process) : اجرای کارها در پس زمینه کاری سیستم - اجرای یک پروسس - ادامه کار یک پروسس حتی پس از Logout - مشاهد پروسسهای فعال - انتخاب و مرتب کردن پروسسها برای مشاهده- حذف یک پروسس ( Kill ).
6- تغییر مشخصات اجرای یک پروسس : تعیین اولیت اجرا و میزان دسترسی به منابع سیستمی - تعیین الویت پیش فرض برای پروسسها - تفییر اجرای یک پروسس در هنگام کار.
7- جستجوی فایلهای متنی با استفاده از Regular Expression (رشته هایی حاوی سمبولها و عملگرها برای ایجاد یک حالت خاص) : ایجاد Regular Expression - استفاده از Regular Expression برای جستجو در فایلهای سیستمی یا فایهای متنی و داده ای.
8- ویرایش فایل با استفاده از Vi : استفاده از Vi برای درج ، ویرایش ، حذف ، کپی و یافتن متن از داخل فایلها.

بخش چهارم : دستگاهها ، فایهای سیستمی لینوکس و Filesystem Hierarchy Standard (FHS)

1- ایجاد پارتیشن و فایل سیستم ها : استفاده از دستور mkrs برای ایجاد پارتیشن و ساخت فایل سیستم هاext2 - ext3 - xfs - vfat - reiserfs2- بررسی صحت فایل سیستمها : بررسی صحت فایل سیستمها - مشاهده فضای خالی  و فضای تخصیص داده شده به نیازهای خود فایل سیستم - رفع اشکالات فایل سیستم ها.
3- کنترل Mount و unMount درایوها :  Mount و unMount دستی درایوها - تنظیم Mount در زمان Boot - تنظیم Mount و unMount درایوهایی مانند فلاپی و سی دی رام ها برای کابران.
4- مدیریت سهمیه بندی دیسک (  ;D ) : تخصیص و ویرایش میزان فضای اختصاص داده شده از هارد به کاربر.
5- تعیین اجازه دسترسی به فایلها (  ;D ) : مدیریت اجازه دسترسی به فایها وشاخه ها - تعیین نوع دسترسی بصورت suid , sgid , sticky bit  - تعیین گروه برای دسترسی به فایها وشاخه ها - آگاهی اولیه از ACL - تغییر ایجاد پیش فرض فایلها در Shell .
6- مدیریت مالکیت فایل : این قسمت هم برای اجازه دسترسی به فایها وشاخه ها میباشد اما با تعیین نوع مالکیت آن.
7- ایجاد و تغییر هارد و لینک های نمادین ( symbolic links ) : ایجاد لینکها - شناسایی هارد و یا لینک ها - استفاده از لینکها در کارهای مدیر سیستم.
8- پیدا کردن فایلهای سیستمی و صحت محل فایلها : پیدا کردن محل فایل ها در FHS  - یافتن فایلها و دستورا در لینوکس - دانستن محل اولیه و پیشنهاد محل مناسب فایلها و شاخه های مهم در FHS .

بخش آخر : X- Window System

1- نصب و تنظیم X11 : کارت گرافیک و مانیتور های قابل قبول در  x-server - تنظیم x برای کارت گرافیک و مانتور - نصب و تنظیم x font server - نصب فونت ها - ویرایش دستی فایلهای تنظیمات X-Wndow
2- تنظیم یک مدیر نمایش  ( Style ) : فعال و غیر فعال کردن مدیر نمایش - تغییر مدیر نمایش - تغییر عمق رنگ مدیر نمایش - تنظیم مدیر نمایش برای x-station
XDM ( X Display Manager )
GDM ( Gnome  Display Manager )
KDM ( KDE  Display Manager )

3- نصب و تنظیم یک محیط مدیریت پنجره   : روال تنظیم مدیر پنجره برای منو و یا منوی پنل Desktop - انتخاب و تنظیم xterm , rxvt , aterm , ...) X - Terminal) - بازبینی و رفع اشکال کتابخانه مورد نیاز برای برنامه های X - صدور x-display برای client ها.

موفق باشید . ;D

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #26 : 23 شهریور 1387، 12:04 ب‌ظ »
سلام

این هم یه سری کتاب دیگه.  ;D

آفلاین پنگوئن

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #27 : 26 شهریور 1387، 12:14 ب‌ظ »
منتظر خوب شدن دوستمان هستیم

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #28 : 01 مهر 1387، 12:37 ب‌ظ »
سلام

از اینکه وقفه افتاد عذر می خوام . :oops:  آخه مجبور شدم چشمام رو عمل کنم برای همین یه مدت که چشمام بسته بود الان هم در استفاده از مانیتور محدودیت دارم . خلاصه شرمنده بخاطر بد قولی که شد.  :oops:

آزمون 102 .

انتشار این مدرک از 01/01/2006 بوده است . آزمون 102 هم برای تمام افراد در دنیا آزاد است . بروز رسانی آن برای زبان انگلیسی در سال 2006 و سایر زبانها نیز در سال 2006-2007 انجام شده است.

105- هسته (Kernel)

1-105-1 اداره / درخواست از هسته و Module های هسته که در حال اجرا هستند.
   - استفاده از خط فرمان برای دریافت اطلاعات درباره کرنل و Module هایی که در حال اجرا هستند.
   - Load / UnLoad دستی Module ها.
   - تعیین زمان غیر فعال کردن Module ها.
   - تعیین پارامترهای مناسب برای Module ها.
   - پیکربندی سیستم برای بارگذاری Module ها با نامی غیر از نام فایلشان.چ

1-105-2 پیکربندی مجدد ، ساخت و نصب سفارشی کرنل و Module ها
   - پیکربندی مورد نیاز کرنل فعلی.
   - ساخت کرنل جدید و Module های اختصاصی.
   - نصب کرنل جدید و هر Module دلخواه.
   - تنظیم و مدیریت Boot برای کرنل جدید و فایلهای الحاقی آن.

106 – Boot , Initialization , Shutdown and Run Levels

1-106-1 راه اندازی سیستم
   - دادن دستورات لازم در Boot Loader و گزینه های مناسب برای کرنل در زمان Boot .
   - چک کردن روند Boot در فایل های Log.

1-106-2 تغییر مراحل اجرا ، خاموش کردن و راه اندازی مجدد سیستم
   - تنظیم پیش فرض مراحل Boot.
   - تغییر مراحل Boot در حالت تک کاربره.
   - خاموش کردن و راه اندازی مجدد از خط فرمان.
   - آماده کردن کاربران قبل از تغییر در مراحل Boot و یا تغییرات بزرگ در سیستم.
   - پایان دادن صحیح Process ها.

107 – چاپ

1-107-1 مدیریت چاپ و صف چاپ
   - تنظیم و مراقبت از Print Server .
   - مدیریت کاربران در صف چاپ.
   - رفع اشکالات عمومی چاپ.

1-107-2 چاپ فایل ها
   - اضافه و حذف چاپ ها از طیق تنظیم صف چاپ
   - تغییر فایل های متنی به PostScript برای چاپ.

1-107-3 نصب و پیکر بندی چاپگرهای محلی و کنترل آنها از راه دور (Remote)
   - نصب یک چاپگر محلی.
   - نصب و پیکربندی فیلترهای چاپ.
   - نصب محلی و کنترل چاپگرها برای سیستم های لینوکس ، با یا بدون PostScript و چاپگرهای SAMBA .

108 – استفاده و مدیریت مستندات سیستم محلی

- یافتن Manpage مناسب (Manpage در لینوکس فایلی که همراه برنامه بوده و عملکرد آن را توضیح می دهد)
   - جستجوی Manpage های گمشده.
   - یافتن دستورات و Manpage های مرتبط با برنامه ها.
   - تنظیم دسترسی به سورس ها و سیستم .
   - مهیا ساختن Manpage برای نتایج چاپ.
   - استفاده از مستندات سیستم در /usr/share/doc/ و مشخص کردن اینکه چه مستنداتی در این محل نگهداری شود.

1-108-2 یافتن مستندات لینوکس در اینترنت
   - بدست آوردن مستندات لینوکس از منابع مانند LDP ( Linux Documentation Project ) ، از فروشنده ها ، وب سایتها ، گروههای خبری ، آرشیو گروههای خبری و لیست ایمیل ها.

1-108-3 آگاه سازی کاربران در نشریات
   - اطلاع رسانی اتوماتیک از طیق پیام در هنگام Logon شدن کاربران.

109 – Shell , Scripting , Programminng and Compilling

1-109-1 سفارشی کردن و استفاده از محیط Shell
   - تنظیم متغییرهای محیطی در Login یا در زمان تولید Shell جدید.

1-109-2 تنظیم ونوشتن یک اسکریت ساده
   - استفاده از Syntax استاندارد.
   - استفاده از دستورات جایگزین.
   - تست مقادیر بازگشتی متغییرها و سایر اطلاعات توسط دستورات.
   - اجرای شرط ارسال در کاربران Supperuser .
   - انتخاب مناسب مفسر برای Script ها.
   - مدیریت محلی، حق مالکیت ، اجرا و صحت Script ها.

110 – وظایف مدیریتی

1-110-1 مدیریت کاربران ، گروهی و فایلهای سیستمی مرتبط
   - اضافه ، تصحیح و پاک کردن کاربران .گروهها.
   - میریت صحیح بانکهای کلمات رزمز و گروهها.
   - مدیریت اطلاعات کاربران یا گروهها از بانک های مرتبط.
   - ساخت حسابهای تک منظوره و محدود کردن حسابها.

1-110-2 تنظیم محیط کاربر و متعییرهای محیطی
   - تنظیم متغییرهای محیطی.
   - نگهداری ساختار شاخه ها برای کاربران جدید.
   - تنظیم دستور جستجوی مسیر با شاخه های مناسب.

1-110-3 پیکر بندی و استفاده از Log فایل های سیستمی در اشتراک اجرا و امنیت مورد نیاز
   - مدیریت نوع و سطح اطلاعات Log ها.
   - اسکن دستی Log فایل ها برای فعالیت های جالب توجه کاربران.
   - تحت نظر گرفتن Log فایل ها.
   - چرخش اتوماتیک و بایگانی Log فایل ها.
   - پیدا کردن مشکلات در Log فایل ها.

1-110-4 تنظیم وظایف مدیریت زمانبدی اجرای کارها در آینده
   - مدیریت Cron و کارها ( Cron – دستورات لینوکس که برای زمانبدی اجرای کارها در تاریخ و ساعت خاص بکار می روند ).
   - پیکربندی دسترسی کابر در Cron و سرویس ها.

1-110-5 نگهداری و پشتیبانی از داده های مهم
   - نسخه برداری از یک درایو معیوب .
   - انجام جزیی و دستی پشتیبان گیری .
   - بررسی صحت فایل های پشتیبان .
   - بازگرداندن کامل یا بخشی از پشتیبان .

1-110-6 نگهداری از زمان سیستم
   - تنظیم زمان و تاریخ سیستم .
   - تنظیم ساعت Bios با زمان صحیح UTC . (Universal Time Coordinated  )
   - تنظیم منطقه جغرافیایی صحیح .
   - تنظیم NTP برای اتصال صحیح ساعت . (Network Time Protocol  )

111 -  بنیاد TCP/IP

1-111-1  TCP/IP
-   درک درست از آدرس دهی شبکه بدون محدودیت ماسک های شبکه ( Network Mask ) بعنوان مثال : تعیین بخش های شبکه و پراکندگی آدرس ها برای گروه اصلی آن آدرش و ماسک های زیر شبکه در dotted quad یا خلاصه سازی ظاهر آدرس یا تعیین آدرس شبکه
   - تعیین کلاس شبکه و کلاسهای زیر شبکه ها (CIDR  ) و آدرس های بازگشتی برای استفاده شبکه خصوصی
   - درک پروتکل های پایه ای در اینترنت ( IP , ICMP , TCP , UDP ) و پورت های عمومی TCP و UDP شامل ( 20 , 21 , 23 , 25 , 53 , 80 , 110 , 119 , 139 , 143 , 161  ) .
   - اطلاعات مقدماتی درباره  تفاوت های  بین IPV4 و IVP6 .

1-111-2 پیکربندی و رفع اشکالات TCP/IP
   - پیکربندی دستی و اتوماتیک شبکه ، جدول مسیر ها و راه اندازی .
   - توقف ، راه اندازی مجدد ، حذف یا تنظیم مجدد شبکه .
   - پیکربندی یک کلاینت  DHCP . ( Dunamic Host Configuration Protocol )
   - تنظیم میزبان TCP/IP .
   - رفع اشکالات مربوط به پیکربندی شبکه .

1-111-3 تنظیم لینوکس مثل یک کلاینت PPP ( Point to Point Protocol )
   - تعیین ترتیب ارتباط ( تعیین یک Logon ) و تنظیم دستورات در اجرای اتوماتیک در زمانی که یک ارتباط PPP ساخته می شود .
   - ایجاد و حذف یک ارتباط PPP با مودم ، ISDL یا ASDL با اسکریپت های خاص .
   - تنظیم PPP برای ارتباط مجدد در زمان قطع شدن ارتباط .

112 – سرویس های شبکه

1-112-1 تنظیم و مدیریت xinetd ، inetd و سرویس های لازم
   - تنظیم هر یک از سرویس ها که برای inetd(x) لازم است .
   - اجرا ، توقف و راه اندازی مجدد دستی سرویس های اینترنت
   - تنظیم سرویس های اولیه شبکه برای FTP و SSH .
   - تنظیم سرویس در اجرای سایر کاربران بجای تنظیم پیش فرض inetd(x) .
   - اطلاعات اولیه tcpwrappers در تایید یا رد سرویس ها در یک میزبان .

1-112-2 فعال کردن و انجام پیکربندی اولیه MTA . ( Mail Transfer Agent )
   - تصحیح پارامترهای ساده در فایل پیکربندی MTA .
   - ایجاد ایمیل مستعار .
   - مدیریت صف ایمیل .
   - اجرا و توقف MTA .
   - تنظیم ارسال ایمیل .
   - چک و اجرای مجدد ( Replay ) در Mail Server .
   - رفع مشکلات ابتدایی MTA .

1-112-3 فعال کردن و تنظیم Apache
   - تنظیم پارامترهای ساده در فایل پیکربندی Apache .
   - اجرا و توقف httpd و راه اندازی مجدد بعد از تغییر در فایل پیکربندی .
   - تعیین تنظیمات برای اجرای اتوماتیک httpd در هنگام Boot .

1-112-4  مدیریت درست سرور NFS و SAMBA
   - نصب و کنترل سیستم فایل با استفاده از NFS .
   - تنظیم NFS برای سیستم فایل های محلی .
   - راه اندازی ، توقف و راه اندازی مجدد سرور NFS .
   - نصب و تنظیم SAMBA با استفاده از ابزار GUI(swat) یا ویرایش فایل /etc/smb.conf

1-112-5 تنظیمات ابتدایی DNS Server  ( Domain Name Service )
   - پیکربندی مناسب نام میزبان و رفع اشکالات .
   - ثبت مناسب Domain و فرآیند ترجمه DNS .
   - اطلاع از فایل های پیکربندی برای BIND8 و BIND9 .

113 – امنیت

1-113-1 انجام کارهای امنیتی مدیر سیستم
   - پیکربندی tcpwrappers .
   - رسیدگی یک سیستم در یافتن فایل ها با suid/sgid .
   - بازبینی پکیج ها .
   - تنظیم یا تغییر کلمه عبور کاربر و اطلاعات کلمه عبور قدیمی .
   - بروزرسانی بوسیله BUGTRAQ SCERT و یا اخطارهای امنیتی توزیع .
   - اطلاعات مقدماتی از IP Table .
   - توانایی استفاده از nmap و netstat برای یافتن پورت های باز در سیستم .

1-113-2 تنظیم امنیت میزبان ( Host )
   - پیکربندی Syslog با نظر به ایجاد امنیت .
   - تنظیم و مدیریت کلمات عبور پنهان .
   - تنظیم یک ایمیل مجازی برای ایمیل  Root .
   - متوقف کردن سرویس های شبکه که استفاده نمی شوند .

1-113-3 تنظیم سطح امنیتی کاربران
   - تنظیم محدودیت در حاب کاربران و میزان پردازش ها و Ram مصرفی آنها.

تا تاپیک بعدی  \\:D/

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #29 : 02 مهر 1387، 08:09 ب‌ظ »
سلام

اینم دو کتاب دیگه  ;D

Special Edition Using Linux System Administration (Special Edition Using)

Product Description:

Special Edition Using Linux Administration is the complete, comprehensive reference book for the experienced administrator who needs to learn to run a Linux system and successfully manage it. This book has a great appeal to those administrators whose knowledge is limited to Windows or NetWare networks as they integrate Linux into their infrastructure. Current Linux or Unix users wishing to apply their knowledge towards system administration will also find it invaluable. Useful topics include: Linux deployment and installation, user administration, Samba and NT-Linux integration, Linux process management and daemons, Network configuration and TCP/IP, routing with Linux, Linux and firewalls, using Linux as an Intranet server, and Linux database servers.

Publisher: Que
Number Of Pages: 864

Samba in 24 Hours (2nd Edition)

Book Description:

Author and Samba Team Member Gerald Carter dedicates most of this book to the processes of installing and configuring Samba, distinguishing between both Linux/Windows, and Unix/Windows-based systems. He discusses the mechanics of file sharing across the dual platforms and expertly outlines the means necessary to remedy common problems, including helping to identify which version of Samba you are running and where to look for the patch or bug fix you will need to resolve it. He also assists in locating utilities like autoconf that automatically compiles a system configuration file with common default settings. Finally, he discusses security and password issues, as well as peripheral support for server printers.

Amazon.com Review:

When Linux or Unix gets adopted by computing groups that already have users working with a version of the Windows platform, administrators overseeing the network integration of the two operating systems look to Samba to make a connection. Sams Teach Yourself Samba in 24 Hours furnishes 24 one-hour essential lessons geared toward quickly learning Samba for administrators charged with the task of coupling Linux or Unix with Windows.

Authors Gerald Carter and Richard Sharpe dedicate most of this book to the processes of installing and configuring Samba, distinguishing between both Linux/Windows- and Unix/Windows-based systems. In particular, they discuss the mechanics of file sharing across the dual platforms and expertly outline the means necessary to remedy common problems. One remedy includes helping you identify which version of Samba you are running and where to look for the patch or bug fix you will need to resolve it. This includes assisting you with locating utilities like autoconf that automatically compile a system configuration file for you with common default settings.

The authors also address security and password issues, as well as peripheral support for server printers. If you are looking to get Linux or Unix dancing with Windows, you would do well to get a copy of Sams Teach Yourself Samba in 24 Hours. --Ryan Kuykendall

Publisher: Sams
Number Of Pages: 500