انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: انتشار Mint 15  (دفعات بازدید: 11424 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Alireza Fe

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
  • Think Linux
    • کمی بیشتر
پاسخ : انتشار Mint 15
« پاسخ #15 : 09 خرداد 1392، 11:04 ب‌ظ »
آقا یکی بیاد درباره این مینت یه توضیح کامل و جامع بده ( مخصوصا درباره ی میزه کارش ) و بگه چرا انقد محبوبه ، لطفا  ;D
و این که اصلا مینت نصب کنیم یا نه ؟! چه فرقی با اوبونتو دراه ؟
چند وقت یه بار نسخه جدیدیش میاد ؟
به درد چه کسایی میخوره؟
ما اگه بخوایم گنو/لینوکس رو معرفی کنیم باید مینت رو به عنوان پرطرفدارترین معرفی کنیم یا یه توزیع دیگه رو ؟

توضیحش رو که دوستان دادن. میزکارش هم cinnamon هست که یه چیزیه شبیه ویندوز و نصب به unity سبک نره و من خیلی دوستش دارم. دلیل محبوبیتش هم out of the box بودنش هست.

تنها فرقش هم با اوبونتو تو میزکار هست و اینکه یه سری برنامه همراه خودش داره.

تقریبا ۱ماه بعد از هر انتشار جدید اوبونتو مینت جدید هم میاد که برپایه آخرین نسخه ارائه شده هست.

به درد کسایی میخوره که مثه منن و میخوان بعد از نصب همه چی آماده باشه و نیاز به نصب کدک و vlc و... نداشته باشن.

اوبونتو و زیرمجموعه‌هاش رو به عنوان پرطرفدارترین معرفی کن  :D

در کل به عنوان کسی که بیشتر از یک سال از مینت استفاده کردم میگم توزیع بسیار خوبی هست و ارزش نصب کردن رو داره! البته اگه عشق unity هستین همون اوبونتو بهتره  ;D

خیلی خیلی ممنون :) جوابی رو که میخواستم گرفتم
فک کنم یه بار باید مینت رو امتحان کنم ، اما نه الان  ;)
بازهم ممنون .
همانا بهره هر كدام شما از زمين به اندازه طول و عرض قامت شماست ! آن گونه كه خاك آلود بر آن خفته باشيد . . .

آفلاین Big Achievement

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • ٍ Everything is gonna be alright with LINUX
« پاسخ #16 : 09 خرداد 1392، 11:34 ب‌ظ »
مینت توزیع خوبی هستش ولی یه مقدار آدم رو تنبل میکنه چون همه چی آماده هستش از کدک های مالتی مدیا تا برنامه های مختلف  ولی توزیع خیلی خوبیه
« آخرین ویرایش: 09 خرداد 1392، 11:36 ب‌ظ توسط Big Achievement »
خاموش خاطران در ناز نعمتند ای روشنی عقل تو بر ما بلا شدی
سایت شخصی :
http://purplesrc.com/

:linux study
:FB

https://www.facebook.com/linuxstudy

:+google

https://plus.google.com/u/0/communities/107142073472124864081

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #17 : 10 خرداد 1392، 11:16 ق‌ظ »
بعضیا واقعا اینطوری هستن و حال آدم رو... تو هر سایتی که میری میبینی چندتایی نشستن دارن به بقیه گوشه، کنایه، تیکه میندازن.

نیست وقتی صریح و مستقیم صحبت می‌کنن همه می‌فهمن و رعایت می‌کنن. اینه که واقعا کار بیخودی می‌کنن که به روش کنایه زدن رو می‌آرن :|

دیستروواچ اتفاقا من خیلی کم میرم این خبر ماله دیروز صبح هستش

بچه های انجمن کلا عاشقه کنایه زدن  به دیگران هستن

دوست عزیز منظورشون این بود که دارید فرت و فرت مثل دیستروواچ اخبار می‌ذارید تو سایت. به نظرشون وقتی دیستروواچ هست دیگه نیازی به پر کردن انجمن با اخبار نیست. این گیرایی بالایی که دارید رو ببینم یا متن امضاتونو؟
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین shahrooz68

• Full Member
  • *
  • ارسال: 111
« پاسخ #18 : 10 خرداد 1392، 03:29 ب‌ظ »
بعضیا واقعا اینطوری هستن و حال آدم رو... تو هر سایتی که میری میبینی چندتایی نشستن دارن به بقیه گوشه، کنایه، تیکه میندازن.

نیست وقتی صریح و مستقیم صحبت می‌کنن همه می‌فهمن و رعایت می‌کنن. اینه که واقعا کار بیخودی می‌کنن که به روش کنایه زدن رو می‌آرن :|

دیستروواچ اتفاقا من خیلی کم میرم این خبر ماله دیروز صبح هستش

بچه های انجمن کلا عاشقه کنایه زدن  به دیگران هستن

دوست عزیز منظورشون این بود که دارید فرت و فرت مثل دیستروواچ اخبار می‌ذارید تو سایت. به نظرشون وقتی دیستروواچ هست دیگه نیازی به پر کردن انجمن با اخبار نیست. این گیرایی بالایی که دارید رو ببینم یا متن امضاتونو؟

جناب اسماعیلی؟ میشه بفرمایید چرا قسمتی برای لینک های خبری در نظر گرفته شده؟ برای خبرنگارهاست که خودشون برن اخبار جمع کنن؟ خب خیلی از سایتها به زبان دیگه هستند یا اینکه خیلی از ما نمیتونیم مرتبا به سایتهای مختلف که اخبار لینوکس رو ساپورت میکنن بریم. در نتیجه چه خوبه که اینجا با اخبار پر بشه. اگه چنین چیزی ممکنه به سرورهای انجمن فشار بیاره پس بهتره به کلی این قسمت رو بردارن که کسی لینک خبری نذاره یا محدودش کنن برای کاربرانی که قوانین رو به درستی رعایت میکنن و میدونن که چه زمانی خبر بذارن و چه زمانی نذارن.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #19 : 10 خرداد 1392، 05:26 ب‌ظ »

جناب اسماعیلی؟ میشه بفرمایید چرا قسمتی برای لینک های خبری در نظر گرفته شده؟ برای خبرنگارهاست که خودشون برن اخبار جمع کنن؟ خب خیلی از سایتها به زبان دیگه هستند یا اینکه خیلی از ما نمیتونیم مرتبا به سایتهای مختلف که اخبار لینوکس رو ساپورت میکنن بریم. در نتیجه چه خوبه که اینجا با اخبار پر بشه. اگه چنین چیزی ممکنه به سرورهای انجمن فشار بیاره پس بهتره به کلی این قسمت رو بردارن که کسی لینک خبری نذاره یا محدودش کنن برای کاربرانی که قوانین رو به درستی رعایت میکنن و میدونن که چه زمانی خبر بذارن و چه زمانی نذارن.
دیستروواچ یکی از «سایت‌ها مختلف» نیست. سایتیه که دیگه هر لینوکس‌کاری مرتب بهش سر می‌زنه. ضمن اینکه صرف گذاشتن لینک مشکلی درست نمی‌کنه. مسأله بحث‌های بی سر و ته و بی‌نتیجه و تکراری بعدشه.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین Big Achievement

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • ٍ Everything is gonna be alright with LINUX
« پاسخ #20 : 11 خرداد 1392، 12:15 ق‌ظ »
به کسی ربطی نداره من خبر میزارم یا نه اینجا مدیر داره و هر موقعه اونا بگن من اینکارو نمیکنم

لطفا تو کار خودشون باشن دخالت بیخودی تو کار دیگران نکنن

به آقای x یا y ربطی نداره  ](*,)
خاموش خاطران در ناز نعمتند ای روشنی عقل تو بر ما بلا شدی
سایت شخصی :
http://purplesrc.com/

:linux study
:FB

https://www.facebook.com/linuxstudy

:+google

https://plus.google.com/u/0/communities/107142073472124864081

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #21 : 11 خرداد 1392، 11:07 ق‌ظ »
دیستروواچ یک وب شخصی هست. همونطور که خیلی هامون وب داریم!. دیستروواچ هر موقع که بخواد میتونه جمع کنه و این حق هم داره :). اما این فروم طبق ادعای خودش (راست یا دروغش رو نمیدونم) تحت حمایت کنونیکال هست و هر موقع که بخواد جمع نمیکنه. یا هر وبگاه دیگری که توسط شرکت حمایت میشه! پس ایرادی نداره اخبار همه جا پخش بشن.
ایراد داره! اینجا انجمنه. انتظار دارم لینک ارسالهای جدید رو که باز می کنم سوالهای خوب ببنیم که:
1. اگر تونستم جواب بدم.
2. اگر نتونستم و برام جالب بود برم جوابش رو پیدا کنم و پست کنم.
3. یا منتظر بمونم بقیه جواب بدن و چیز جدید یاد بگیرم.
خبرها رو از کجا میارید؟ برید از همونجا بخونید دیگه  ](*,)

نقل‌قول
مگه تلویزیون خودمون یا BBC یا VOA و ... نیستن که یک خبر رو شونصد میلیون بار نشون میدن؟ ;)
که چی؟

به کسی ربطی نداره من خبر میزارم یا نه اینجا مدیر داره و هر موقعه اونا بگن من اینکارو نمیکنم

چرا حتما باید مدیر بگه! مدیرها هم مثلا ما، چه فرقی دارند؟
من بهت میگم: هر خبری رو نذار!

به آقای x یا y رو نمی دونم، ولی به من ربط داره. این رو بفهمید: اتفاقات و رفتار کاربرای انجمن به من ربط داره. ربط داره. خیر سرم دارم اینجا زندگی میکنم  ](*,)

میشه بفرمایید چرا قسمتی برای لینک های خبری در نظر گرفته شده؟
قبلا شاید نیاز بوده. با وجود نردنیوز نیاز نیست! لینکهای خبری تون رو توی نردنیوز پست کنید.
وای به روزی که بگندد نمک: خبرهای نردنیوز هم تو انجمن کپی میشه. با این یکی دیگه چکار کنیم  ](*,)

نقل‌قول
خب خیلی از سایتها به زبان دیگه هستند
اولا خبر این تاپیک فقط یک لینکه به سایت اصلی. برو صفحه قبل رو ببینن. اگر نمی دونید بدونید که لینکش انگلیسی هم هست.
دوما  ](*,) اینجا آموزشگاه زبان نیست. به مدت یک سال لینوکس رو رها کنید و سفت بچسبید به تقویت زبان انگلیسی تون.

نقل‌قول
یا اینکه خیلی از ما نمیتونیم مرتبا به سایتهای مختلف که اخبار لینوکس رو ساپورت میکنن بریم.
خودتون رو با تکنولوژی همراه کنید. ما که نباید جور عقب موندگی شما از تکنولوژی رو بکشیم  ](*,) چیزی وجود داره به نام FEED و سرویسهایی به اسم فیدخوان. اپلیکیش وبش هست. دسکتاپش هم هست. یک لیست فید درست کنید از سایتهای خبری لینوکسی و دیگه لازم نیست مرتبا به سایتهای مختلف برید
 ](*,)

نقل‌قول
در نتیجه چه خوبه که اینجا با اخبار پر بشه.
](*,)

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #22 : 11 خرداد 1392، 01:39 ب‌ظ »
دوستان من یک اخطار برای کسی که رکیک صحبت کرده بود ارسال کردم و پست های خارج از بحث اصلی رو هم تا حدی حذف کردم.

همونطور که کیان گفته فرقی بین مدیر و غیر مدیر نیست و هر کس حق داره مودبانه نظر بده. نظر شخصی من هم اینه که در بخش «لینک های خبری» می شه اخبار مرتبط با لینوکس گذاشت ولی خودم هم دوست ندارم هر کس هر چیزی رو از هر جا کپی پیست کنه اینجا. ترجیح می دم بیشتر در مورد اخبار حرف بزنیم تا یکی به جای وبلاگ یا وبسایت از اینجا استفاده کنه... اما اینها نظر شخصی است و تا جایی که من می دونم قانون خیلی سفت و سختی نداره.

خلاصه اینطوری (: در ضمن به بحث برگردیم بهتره. من دقایقی پیش مینت ۱۵ رو نصب کردم و الان از روی اون می نویسم. تا اینجا که بدک نبوده.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین mozo68

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
« پاسخ #23 : 11 خرداد 1392، 02:36 ب‌ظ »
مستر جادی -و مستر خوشتیب و بافرهنگ عزیز.
منم مثل هر کاربر دیگه ای قوانین این انجمن رو همون چند سال پیش که عضو اینجا شدم خوندم و چندین بار دیگه هم خوندم.لطفا هنگامی که اخطار یا هر چیز دیگه ای میفرستید لینک قانونی که زیر پا گذاشته شده رو ذکر کنید.[این حداقل حق من به عنوان کاربره]اگر کار من برخلاف قوانین نبود -اخطار شما…
-به دلخواه و طبق سلیقه رفتار نکنید با پست ها و آدما.
-امکان پاسخ دادن به اخطار یا هر چیزی که عشقتون کشیده و فرستادید رو هم به انجمن اضافه کنید -که آدم مجبور نباشه اینجا بگه.
.
این فروم وقتی که امثال خوشتیپ مامانی و گوگلی مگولیایی مثل شما مدیراش شدن و بچه های باحالی مثل … اومدن به این وضع افتاده.

===
این پست به علّت الفظ رکیک و توهین به کاربران توسّط ناظر انجمن ویرایش شد و اخطاری با درجه‌ی ۱۵ برای نگارنده ارسال شد
« آخرین ویرایش: 11 خرداد 1392، 02:43 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #24 : 11 خرداد 1392، 02:50 ب‌ظ »
mozo جان تا حدی درکت می کنم (: ولی خب بیا از منطق و ادب دور نشیم. اگر قوانین رو خونده باشی اولیش اینه:

نقل‌قول
۱. شما توافق می‌کنید که در طول مدت استفاده از این انجمن، هیچ‌گونه ارسال کذب، افتراآمیز، ناصحیح، توهین آمیز، مبتذل،  منافی ادب و عفت عمومی، منفور، آزار دهنده، موهن، کفرآمیز، جنسی، تهدید آمیز، آشکار کننده مسائل شخصی و خصوصی زندگی افراد و یا به نحوی مخالف قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران نخواهید داشت.

واقعیت اینه که استفاده از الفاظ رکیک اثبات کننده هیچ چیز نیست. اگر دوست داری فروم خوب باشه، توش فعالیت کن، سوال بپرس، یاد بگیره و یاد بده (:

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #25 : 11 خرداد 1392، 02:54 ب‌ظ »
چی فکر می کردم چی شد. :)
من این تایپیک رو  برای این گذاشتم که هم اطلاع رسانی کرده باشم و هم  دوستانی که تستش کردن نظرشون رو بیان کنند و اینکه چه تفاوتی کرده. چون یکی از توزیع های کاربر پسند هست.

آفلاین shahrooz68

• Full Member
  • *
  • ارسال: 111
« پاسخ #26 : 11 خرداد 1392، 04:07 ب‌ظ »
دیستروواچ یک وب شخصی هست. همونطور که خیلی هامون وب داریم!. دیستروواچ هر موقع که بخواد میتونه جمع کنه و این حق هم داره :). اما این فروم طبق ادعای خودش (راست یا دروغش رو نمیدونم) تحت حمایت کنونیکال هست و هر موقع که بخواد جمع نمیکنه. یا هر وبگاه دیگری که توسط شرکت حمایت میشه! پس ایرادی نداره اخبار همه جا پخش بشن.
ایراد داره! اینجا انجمنه. انتظار دارم لینک ارسالهای جدید رو که باز می کنم سوالهای خوب ببنیم که:
1. اگر تونستم جواب بدم.
2. اگر نتونستم و برام جالب بود برم جوابش رو پیدا کنم و پست کنم.
3. یا منتظر بمونم بقیه جواب بدن و چیز جدید یاد بگیرم.
خبرها رو از کجا میارید؟ برید از همونجا بخونید دیگه  ](*,)

نقل‌قول
مگه تلویزیون خودمون یا BBC یا VOA و ... نیستن که یک خبر رو شونصد میلیون بار نشون میدن؟ ;)
که چی؟

چرا حتما باید مدیر بگه! مدیرها هم مثلا ما، چه فرقی دارند؟
من بهت میگم: هر خبری رو نذار!

به آقای x یا y رو نمی دونم، ولی به من ربط داره. این رو بفهمید: اتفاقات و رفتار کاربرای انجمن به من ربط داره. ربط داره. خیر سرم دارم اینجا زندگی میکنم  ](*,)

میشه بفرمایید چرا قسمتی برای لینک های خبری در نظر گرفته شده؟
قبلا شاید نیاز بوده. با وجود نردنیوز نیاز نیست! لینکهای خبری تون رو توی نردنیوز پست کنید.
وای به روزی که بگندد نمک: خبرهای نردنیوز هم تو انجمن کپی میشه. با این یکی دیگه چکار کنیم  ](*,)

نقل‌قول
خب خیلی از سایتها به زبان دیگه هستند
اولا خبر این تاپیک فقط یک لینکه به سایت اصلی. برو صفحه قبل رو ببینن. اگر نمی دونید بدونید که لینکش انگلیسی هم هست.
دوما  ](*,) اینجا آموزشگاه زبان نیست. به مدت یک سال لینوکس رو رها کنید و سفت بچسبید به تقویت زبان انگلیسی تون.

نقل‌قول
یا اینکه خیلی از ما نمیتونیم مرتبا به سایتهای مختلف که اخبار لینوکس رو ساپورت میکنن بریم.
خودتون رو با تکنولوژی همراه کنید. ما که نباید جور عقب موندگی شما از تکنولوژی رو بکشیم  ](*,) چیزی وجود داره به نام FEED و سرویسهایی به اسم فیدخوان. اپلیکیش وبش هست. دسکتاپش هم هست. یک لیست فید درست کنید از سایتهای خبری لینوکسی و دیگه لازم نیست مرتبا به سایتهای مختلف برید
 ](*,)

نقل‌قول
در نتیجه چه خوبه که اینجا با اخبار پر بشه.
](*,)

جناب کیان. اولا لطف کن اینقدر سرت رو نزن به دیوار. مریض می‌شی خدا نکرده.

در ضمن اگر واقعا اینجا جای اخبار نیست خیلی منطقی و قشنگ لطف کن از مدیران عزیز درخواست کن که قسمت لینک‌های خبری رو حذف یا قفل کنن. تا وقتی چنین بخشی اینجا باشه ما هم هر خبری رو که به نظر خودمون مناسب بیاد میذاریم.

دلایل شما برای من کافی نبود.

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #27 : 12 خرداد 1392، 08:24 ق‌ظ »
چی فکر می کردم چی شد. :)
من این تایپیک رو  برای این گذاشتم که هم اطلاع رسانی کرده باشم و هم  دوستانی که تستش کردن نظرشون رو بیان کنند و اینکه چه تفاوتی کرده. چون یکی از توزیع های کاربر پسند هست.

من الان دو روزه ازش استفاده کردم. کلین اینستال. تمش قشنگه و برنامه هایی که لازمه رو داره. همینطور additional driversش خوبه و به من گفت کارت گرافیکی مزخرف ati رو داری و این سه تا درایور رو براش دارم که داری از اونی که توصیه شده استفاده می کنی.

در کل به نظرم توزیع خوبیه برای شروع اما این بحث پایه ای هست که توزیع های دست سوم (اصل جریان دبیان، شاخه اش اوبونتو، شاخه اش مینت) معمولا تغییرات خاصی توشون دیده نمی شه. هر چیز که دبیان بوده، اوبونتو همونه و هر چیز که اوبونتو بوده مینت همون. در نتیجه در شرایط فعلی از نظر معماری هیچ وقت شاهد تغییر بزرگی نیستیم و فقط برنامه های از پیش نصب شده یا تم ها و اینجور چیزها تغییر می کنن. ولی خب من که فعلا ازش راضی هستم و حدس می زنم استفاده کنم تا مدتی (:

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
« پاسخ #28 : 12 خرداد 1392، 09:20 ق‌ظ »
من نسخه 64 بیتی با میزکار mate رو دانلود کردم. بصورت زنده از روی USB دیشب باهاش کار کردم و باید بگم خیلی خوب بود. تمش قشنگه (البته ممکنه بعد از مدتی آدم رو دلزده بکنه) اما هنوز مثل اوبونتو انیمیشن هاش روون و نرم اجرا نمیشن (مثلا اگه منوی استارت رو باز کنید و موس رو روی آیکون ها و گزینه ها حرکت بدین خواهید دید که یه کم لگ داره). ولی میزکار میت بسیار سبکه. برای مقایسه بگم که اوبونتو 12.04 وقتی فایرفاکس هم داره روش اجرا میشه رو سیستم من حدود 1 گیگ رم استفاده میکنه اما مینتِ میت دیشت وقتی فایرفاکس هم در حال اجرا بود حدود 450 مگابایت رم استفاده میکرد. البته اینم بگم که تو اوبونتو من کلی برنامه نصب کردم و بعضیاشون بطور خودکار همیشه از زمان شروع به کار سیستم اجرا میشن و همینطور فایرفاکس اوبونتو رو با کلی افزونه سنگینش کردم در حالی که مینت رو بطور زنده و بدون هیچ افزودنی ای باهاش کار کردم. اما بهرحال فکر کنم با تمام این احوال میزکار میت خیلی سبکتر از بقیه میزکارها (حتی XFCE) باشه علاوه بر این میزکار میت کلا 2D هست و اصلا نیازی نیست کارت گرافیک شما 3D رو ساپورت کنه.
زمان بوت زنده سیستم هم خیلی عالی و کوتاه بود.
در کل اگه سیستم ضعیفی دارید که براش بدنبال یک توزیع سبک و زیبا و راحت میگردین من شدیدا مینت با میزکار میت رو پیشنهاد میدم و فکر کنم خیلی بهتر از زوبونتو و لوبونتو باشه. اگر هم سیستمتون ضعیف نیست باز هم مینت رو میتونین بطور جدی مد نظر داشته باشید.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
« پاسخ #29 : 12 خرداد 1392، 10:27 ق‌ظ »
سلام دوستان
من الان دارم دانلودش میکنم...
فقط یه سوالی دارم الان تو اکثر مقالات یا در بین گفت و گوی دوستان دیده میشه که میگن برای شروع و تازه کارا مثلا اوبونتو و مینت خوبه و برای حرفه ای ها توزیع هایی مثل آرچ و فدورا و امثال این ها خوبه...خب حالا میخوام ببینم آرچ و فدورا چی دارن که برای حرفه ای ها مناسبه؟
اصلا دقیقا منظور از حرفه ای در این مقالات چیه؟
حرفه ای در استفاده از ابزارهای گنو/لینوکس یا چیز دیگه؟و اگه بله...مثلا این فرد حرفه ای چیکار میکنه که من نمی تونم تو اوبونتو انجام بدم؟

باید گفت این واژه حرفه ای خیلی نامفهومه لااقل برای من :o...اگه تبیین کنید ممنون میشم ;)