دست جامعه کاربری هم درد نکنه که به رایگان زحمت میکشن.
شما بازم که جامعهی کاربری رو بصورت سوم شخص استفاده کردی! جامعهی کاربری ماییم! من به شخصه تا امروز هیچ قدمی در راستای کم کردن ایرادهای
توزیع خودم (آرچلینوکس) برنداشتم! چجوری انتظار دارم دیگران برام این کار رو بکنن؟! این یعنی اگه سیستمعامل خوب میخوایم باید کمک کنیم...
خیلی راه داره تا بشه به عنوان یه سیستم عامل بهش نگاه کرد
فکر میکنم الان همهی دنیا اوبونتو و دیگر توزیعهارو به عنوان یه سیستمعامل مطرح میشناسن و بش احترام هم میذارن! اینکه میگین نمیشه به عنوان سیستمعامل بش نگاه کرد رو باید اثبات کنید.
اوبونتو، برعکس تبلیغاتی که میشه، زیاد پیش میاد ارور بده و نصب درایوراش سخته و (اینجور که میگین)داغ میکنه و .... بعضیش رو به عنوان تجربه و بعضی هم از حرفای همین تاپیک میگم.
نه ما فقط به ویندوز
عادت کردیم! بیاید در همین زمینه چندتا مثال بزنیم!
- عادت کردیم بعد از نصب اکثر نرمافزارا باید سیستمعامل دوباره راهاندازی بشه!
- عادت کردیم بعد از هر خاموش کردن نابههنگام ویندوز باید کلی صبر کنیم تا چک کنه ببینه ایرادی پیش اومد یا نه!
- عادت کردیم برای ریزترین سختافزار سیستممون هم راهانداز نصب کنیم!! درحالی که لینوکس با تعداد کمی از سختافزارها مشکل داره و نمیشناسهشون
- به ارورهایی که هیچوقت نمیخونیمشون و سریعا Dont Sent رو میزنیم عادت کردیم!
- عادت کردیم برای بهروزرسانی سیستمعامل دوباره نصبش کنیم! حتی برای بهروزرسانی نرمافزارامون هم مجبوریم معمولا پاکشون کنیم و دوباره نسخهی جدید رو نصب کنیم! کاری که توی لینوکس فقط به یه دستور نیاز داره!
- به نصب کردن ضدویروس عادت کردیم و باوجود ضدویروس همیشهام ویروسی شدیم!! و در ضمن برای باز کردن خیلی از نرمافزارهای ضدفیلتر و بازیها و ابزارهای برنامهنویسی مدام ضدویروس رو فعال/غیرفعال کردیم
- عادت کردیم به بهروزرسانیهای ویندوز بیاعتنا باشیم چون ویندوز ما دزدی بوده همیشه
- عادت کردیم اگه یه چیز یه ذره شخصی سازی شده از سیستمعاملمون نیاز داریم بریم سراغ ریجستری ویندوز و دست به دامن ترفندهای آنچنانی بشیم! درصورتی که خیلی از این ترفندا توی لینوکس از سادهترین قابلیتها شناخته میشه
- ویرایش: مرگ آبی رو یادم رفت!!!!
- ...
فکر میکنم کافی بود همین تعداد مثال. ما به ویندوز عادت داشتیم و داریم، خوبیهاش رو میبینیم و بدیهاش رو به مرور زمان هضم و فراموش کردیم!
متاسفانه اوبونتو با اینکه مثلا شرکت کنونیکال +جامعه کاربریش پشت سرشه اما اصلا خوب توسعه پیدا نمیکنه و مشکل هم اینه که همه دوستان اول از اوبونتو شروع میکنن (یعنی یه توزیع با باگ های زیاد) که میتونه بعدا منجر به تنفرشون از دنیای متن باز و لینوکس بشه.
اینکه سر موقع و به وقت بهروز میشه و تازه هر عرضه رو هم بهخوبی بهروزرسانی میکنه چه معنیای میده جز توسعهی خوب؟ اینکه کاربر وابسته به نیازش و توان سیستمش میتونه از بین Ubuntu و Xubuntu و Lubuntu و Cubuntu و Kubuntu و Ubuntu GNOME و... یکی رو انتخاب کنه یعنی توسعهی ضعیف؟
توسعهی ضعیف یعنی ویندوز ۸.۱ روی اکثر سیستمهای یکم قدیمی یا اجرا نمیشه یا خیلی کند اجرا میشه. این در حالیه که لوبونتو رو روی هر چیزی میشه نصب کرد!
در ضمن همهی تولیدات نرمافزاری باگ دارن و اوبونتو هم استثنا نیست. ولی اوبونتو «یه توزیع با باگهای زیاد» نیست.