سلام. به جامعه کاربران اوبونتو خوش اومدید

قصد توهین ندارم اما، از یک مهندس کامپیوتر انتظار میره خودش رو بیشتر بتونه با سیستم عامل سازگار بکنه و اون رو درک بکنه.
اولین نکته ای که لازمه افرادی که از ویندوز وارد گنو/لینوکس بشن بدونن اینه که:
لینوکس، ویندوز نیست!متاسفانه خیلی ها که برای امتحان سراغ توزیع های گنو/لینوکس میان، انتظار دارن دقیقا همون قابلیت ها و امکانات ویندوز رو اینجا داشته باشن. در صورتی که ویندوز یک سیستم عامل انحصاری هست و چیزهایی که داره، از خودش داره و برای خودش نوشته شده. یک گنو/لینوکسی باید درک بکنه که لینوکس یک چیز جدا از ویندوز هست و از اون الگو گرفته نشده.
ساختار گنو/لینوکس، با ساختار ویندوز کاملا متفاوته. شما انتظار دارید اینجا مثل ویندوز درایو C, D, E, F,... داشته باشید. در صورتی که اینجا برنامه فرق داره. اینجا هر پارتیشن توی location خاصی ماونت میشه و بنظر گنو/لینوکسی ها، این مزیت بزرگی بر ویندوز هست. بنده شخصا به خاطر این تفاوت با ویندوز، به گنو/لینوکس افتخار میکنم.
شما گفتید که توی گنو/لینوکس virtual clone drive وجود نداره. جوابش رو چند خط بالاتر دادم! ساختار گنو/لینوکس با ویندوز کاملا متفاوته. اینجا شما باید فایل iso رو توی یک مکان خاص، ماونتش کنید. یعنی با اون مانند یک Device رفتار میکنید. اگر میخواید بصورت گرافیکی این کار رو انجام بدید، میتونید نرم افزارهایی نصب بکنید که این قابلیت رو به فایل منیجر شما اضافه میکنن و شما با چند تا کلیک (راحت تر از مشابه های ویندوزی) میتونید این کار رو انجام بدید.
به سرعت اینترنت توی گنو/لینوکس خرده گرفته بودید، باید عرض بکنم که اینجا سرعت هیچ فرقی با ویندوز نداره. معمولا اختلاف سرعت بخاطر تلقین های بیش از حد و گاهی وسواس بعضی کاربران احساس میشه

احتمالا شما توی ویندوز از نرم افزارهای مدیریت دانلودی مثل IDM استفاده میکنید، این نرم افزارها با تقسیم کردن فایل دانلودی به چندین قسمت و دانلود هم زمان از چندین کانکشن، سرعت دانلود رو بالا می برن! چنین نرم افزارهایی برای گنو/لینوکس هم وجود دارن. پس احتمالا افت سرعتی که شما داشتید به خاطر دانلود توسط apt-get (یا سافتوار سنتر) بوده که با یک کانکشن دانلود میکنن. با نرم افزارهایی مثل apt-fast میشه این نقص رو برطرف کرد. البته این برنامه هایی که الان عرض کردم مختص توزیع های Debian based مثل اوبونتو و مینت و خود دبیان هستن. دیگر توزیع ها از مدیریت بسته های متفاوتی استفاده میکنن.
گفته بودید فونت صفحات وب شناخته نمیشه، علتش این هست که بسیاری از وبسایت ها از فونت انحصاری Tahoma استفاده میکنن و گنو/لینوکس به علت آزاد بودن، این فونت انحصاری رو همراه خودش نداره و شما باید به صورت دستی نصبش کنید. این ضعف نیست! مزیته. مزیتش اینه که شما از نرم افزارهای غیر آزاد استفاده نخواهید کرد. الان من روی سیستمم فونت Tahoma رو نصب نکردم و مشکلی هم ندارم.
من فکر میکنم شروع با هر سیستم عاملی سخته، مسلما شما وقتی کار با ویندوز رو شروع کردید، خیلی کارها رو نمیتونستید انجام بدید و به مرور زمان یاد گرفتید! گنو/لینوکس اونقدرا هم سخت نیست! علتش عدم تجربه قبلی هست. الان میلیون ها نفر دارن از توزیع های گنو/لینوکس استفاده میکنن و خیلی راضی هستن! من خودم شخصا وقتی وارد گنو/لینوکس شدم، خیلی چیزهای جدید یاد گرفتم و معنی نرم افزار آزاد و انحصاری رو فهمیدم. و فهمیدم که هرکاری که با ویندوز میشه انجام داد، اینجا خیلی بهتر میشه انجام داد با سرعت بالاتر. دلیلی ندیدم که ویندوز روی سیستمم باشه، زدم و ویندوز رو پاک کردم. خیلی وقته

بزرگترین مزیت گنو/لینوکس بر ویندوز، آزاد بودن و متن باز بودن این سیستم عامل هست. یعنی شما برای استفاده از این سیستم عامل، هزینه ای پرداخت نمی کنید و از نرم افزارهای متن باز و رایگان استفاده میکنید. بنظرم مهم ترین مزیت گنو/لینوکس هست.
سعی کنید تحمل بیشتری داشته باشید و بتونید همیشه نرم افزارهای جدید رو با مشکلات احتمالیشون آزمایش و تحمل بکنید. انقدر زود تسلیم نشید

آرزوی موفقیت برای شما دارم و امیدوارم با داشتن این موقعیت فوق العاده (مهندسی کامپیوتر) بتونید افراد زیادی رو به گنو/لینوکس جذب بکنید
