خب همین الآن دارم به یه پیام خصوصی پاسخ میدم که فکر کردم بیربط به این موضوع نیست. برای همین فکر کردم خوبه که بدون ذکر نام فرستنده اینجا رونشتش کنم
درود و صد درود
من خیلی وقته که در این سایت ثبت نام کرده و مزاحم شماها شده ام ولی واقعیتش خیلی وقته که دیگه به اینجاها سر نمیزنم و اصلا نمیدونم اینجا چه خبرا شده ... فقط ادرس سایت رو در بوکمارک ذخیره کردم .
اگه یادت باشه بابت جانشین برنامه ویندوزی idm خیلی ازتون پرسیده بودم که چیز مناسب و کاملی پیدا نشد و من هنوز حسرت استفاده از لینوکسجات رو با خودم این طرف اون طرف میبرم و روزبروز ناراحت تر میشم .
لینوکس و بند و بساطش محبوبترین سیستمی بوده که تاحالا باهاش برخورد داشتم ولی از جهتی دیگه ( غیرقابل دسترسی بودن و ناملموسی و نرم افزارهای کمتر از ویندوز و ناکاملی اونا مخصوصا در دانلودمنیجرها و ... ) دارم ازش متنفر میشم . جالبه بدونی که دوستی رو پیدا کردم که با لینوکس آشنا بود و کاربلد بود تا بهش گفتم که میخوام از ویندوز به سمت لینوکس هجرت کنم در کمال تعجب رابطه اش رو قطع کرد و حاجی حاجی مکه !!!
و این جور برخوردا که زیاد دیدم و تجربه کردم باعث میشه که روزبروز از لینوکس دور بشم و این در حالی هست که مدینه فاضله من در کامپیوتر همین لینوکس ملعون مرحوم هست و منم هاج و واج ...
ببخشید سرتو درد آوردم از این همه درموندگی دلم گرفته دارم میپوکم ........
درود بر شما
ببخشید که دیر جواب میدم، مدتی از انجمن دور بودم.
دلیل هاج و واج بودن شما تا حد زیادی منطقیه و قابل انتظار. فرهنگ موجود در جوامع نرمافزاری آزاد خیلی با جوامع انحصاری تفاوت داره. اینجا همهچیز هست، از جمله منابعی بیپایان برای یادگیری، ولی اینجا هیچکس لقمه رو آماده تو دهن کسی نمیذاره. نه برای این که نمیخواد کار کسی رو راه بندازه، بلکه برای این که ایمان داره لقمهی آماده نه تنها هیچ سودی برای کسی نداره، که باعث می شه افراد به لقمههای آماده عادت کنن و نتونن خودشون کار خودشون رو راه بندازن.
وقتی کسی در جواب شما میگه برو جستوجو کن قصد هیچ توهین یا رفتار بدی رو نداره، بلکه دقیقاً داره با دلسوزی تمام بهت یاد میده چهطور میتونی توی این جامعه زنده بمونی. من خودم هیچوفت جواب نزدیکترین دوستانم رو هم در مسائل فنّی، به صورت تلفنی یا برخط نمیدم، نهایت کاری که براشون میکنم اینه که میگم ترجمهی انگلیسی این چیزی که دنبالش میگردی اینه، خودت بگرد و پیدا کن، اگه بعد از یه هفته نتونستی پیدا کنی زنگ برن من راهنماییات کنم که تو چه سایتی ممکنه بتونی پیداش کنی. و همین باعث شده اکثر اطرافیان من بعد از چند سال از صفر به جایی رسیدن که نهتنها کار خودشون رو به راحتی راه میاندازن، بلکه به دیکران هم کمک میکنن و همیشه هم به خاطر این رفتار من ازم تشکّر کردن.
و اما در مورد مدیر بارگیری! خب در جامعهی نرمافزار آزاد به خاطر ماهیت وجودیاش میتونی مطمئن باشی که صددرصد برای چنین نیازهای ابتداییای، بهترین نرمافزارهای موجود وجود دارن. در مورد مدیر بارگیری هم همینطوره. شاید خیلیها در جواب این که بهترین مدیر بارگیری چیه برنامههایی مثل fatrat، xdman یا flareget و امثالهم رو پیشنهاد بدن، ولی میتونی این اطمینان رو داشته باشی که این دوستان یا خودشون هم از فلسفهی یونیکسی موجود در سیستمعامل گنو/لینوکس (نه لینوکس! لینوکس سیستمعامل نیست، بلکه فقط اسم یک نرمافزاره) چیزی متوجّه نشدن و یا متأسّفانه قصد ندارن به بقیه هم کمک کنن که با درک این فلسفهی زیبا بتونن بیشتر از سیستمعاملشون لذَت ببرن، بیشتر یاد بگیرن و نهایتاً بتونن کارهاشون رو بهتر و سریعتر و بدون نیاز به کمک کسی انجام بدن.
فلسفهی یونیکس، فلسفهی لگو (Lego) است. همون قطعههای کوچیک پلاستیکی که با چسوندشون به هم دیگه میتونستیم هرچیزی که دلمون خواست رو بسازیم. در یونیکس و به طبع اون گنو/لینوکس هم دقیقاً اوضاع به همین صورته. ما قطعههای برنامهی کوچیک رو داریم و با چسبوندن اونها به همدیگه میتونیم هرچیزی که خودمون میخوایم رو بسازیم. همچنین نه تنها همهی این قطعهها راهنمای کامل و مفصّلی دارن که روش کارشون رو توضیح میده، بلکه انواع مثالها از نحوههای مختلف و مبتکرانهی به کاربردن این قطعهها در اینترنت هست و با یه جستوجوی ساده میشه پیداشون کرد.
اگه بخوایم در مورد همین مدیر باگیری صحبت کنیم، ما سه تا ابزار پایهی پرکاربرد داریم که اصلی ترین قطعات ما در این چیزی که میخوایم بسازیم هستن.اسمهاشون اینه: wget، axel و aria2. کافیه با توجّه به عوامل مختلفی مثل خط اینترنت و… یکی از این سه تا رو انتخاب کنی و ساخت لگو رو روی اون شروع کنی. مثلاً برای من wget همیشه بهترین و سریعترین بوده، ممکنه برای تو axel با aria2 بهتر باشه. این رو میتونی با چند تا آزمایش کوچیک متوجّه بشی. بعد از این که قطعهی اصلی رو انتخاب کردی وقتشه که با توجّه به کاری که میخوای بکنی، بقیهی قطعهها رو بهش بچسبونی. مثلاً اگه می خوای یه لیست از پروندهها رو بارگیری کنی میتونی با خوندن راهنمای wget از سوییچ i استفاده کنی، یا اگه میخوای در زمان خاصی شروع به بارگیری کنی میتونی از ابزار at که برای این کار ساخته شده استفاده کنی و به همین ترتیب. این کار شاید در نگاه نخست یه مقدار مشکل به نظر برسه، ولی میتونم باهات شرط ببندم اگه ده بار این کار رو کردی و زیباییاش رو درک کردی، دفعهی یازدهم تحت هیچ شرایطی حاضر نمیشی از روشهای گرافیکی مثل idm براش استفاده کنی، چون متوجّه میشی که امکانات idm یاهر برنامهی گرافیکی دیگهای (به علّت محدودیت ذاتی گرافیک) نسبت به این روش خیلی محدوده.
در پایان بهت توصیه میکنم که حتماً مقالهی «گنو/لینوکس ویندوز نیست» رو بخونی که جواب همهی صحبتهایی که کردی رو توش نوشته:
قسمت نخستقسمت دومقسمت سوم