انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مهاجرت به لینوکس از ویندوز، امکان پذیر است برای کسی که با خط فرمان کار نمی کند؟  (دفعات بازدید: 2993 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین salariran

• Newbie
  • *
  • ارسال: 8
با سلام
من با ویندوز وارد دنیای رایانه شدم و الان تعدادی از مدارک مایکروسافت و... را دارم،با ویندوز خیلی راحت و مسلطم،خیلی از پستهاو پاسخهای دوستان را به ویژه اینکه لینوکس ویندوز نیست رو هم خوندم و فهمیدم.من بارها از چند سال پیش نسخه های لینوکس تهیه و اجرا کردم (Live) ولی خیلی دچار مشکل شدم . نتونستم درست کار کنم که البته اطلاعاتم کم بود وحالا هم کمه ولی حداقل این انجمن و دوستان خوب هست.
پرسش من اینه :آیا برای من که کارهای خیلی مختلفی با کامپیوتر انجام میدم و با محیط گرافیکی کاملا خو گرفتم و هر برنامه ای رو دوست دارم تنظیماتش رو بهینه کنم و از فیلم و مطالعه و اینترنت و گرافیک و... خلاصه همه زندگیم با کامپیوتره آیا به نظر شما لینوکس و نسخه و توزیعهای مختلف اون می توانند همه نیازهای من را برآورده سازند؟ البته از راه لینوکسی و نه ویندوزی؟ یعنی همه کارهام رو میتونم با لینوکس انجام بدم و نیازی نباشه از خط فرمان معروفش هم استفاده کنم؟ و اینکه در تقابل با دیگر افراد و شرکتهایی که در روز سروکار دارم و اکثرشون از ویندوز استفاده می کنند به مشکل نبود هماهنگی برنمی خورم؟چون اعتراف می کنم از خط فرمان خوشم نمیاد و یه جورایی دیگه با اینترفیس گرافیکی عجین شده ام و البته اطلاعات و مهارتم هم در مورد کار با خط فرمانها کمه. اگر پاسخ دوستان مثبته اونوقت باید از چه لینوکسی استفاده کنم که بتونم همراه با آموزش و صرف زمان از ویندوز به لینوکس مهاجرت کنم؟میدونم سلیقه خیلی مهمه ولی آیا توزیعی مخصوص افرادی مانند من وجود داره؟
پیشاپیش از همه دوستان پاسخ دهنده بخاطر وقت و زحمتشون برای راهنمایی من سپاسگزاری می کنم
  :)

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
کار کردن و مسلط شدن به هر نرم‌افزاری اول استعداد ذاتی می‌خواهد و دیگر آن که رابط کاربری آن اعم از گرافیکی یا متنی سرراست و به دور از پیچیدگی‌های بی‌مورد باشد. البته قسمت یا کل یک‌ نرم‌افزار ممکن است برای یک نفر نیاز به آموزش داشته باشد و یا برای شخص دیگری نیاز به آموزش نداشته باشد.
 کارهای ابتدایی در هر سیستم‌عاملی قابل انجام‌اند  (گرچه شاید تفاوت‌هایی را نیز ببیند) ، ولی می‌شود کارهای فراعادی هم انجام داد یا حتی کارهای معمولی (پخش فیلم ، نصب نرم‌افزار  ، تنظیمات اولیه‌ی محیط)  را به نحوی بهتر انجام داد.
مثلا برای پخش یک فیلم می‌شود از mplayer استفاده کرد ؛ حالا شما دو انتخاب اصلی دارید : استفاده از رابط‌های گرافیکی مثل Kmplayer و Smplayer یا استفاده از رابط متنی (برای مثال مستندات mplayer را بخوانید).

مهم‌ترین نکته این است که :
                                            « خودتو درگیر کن! »

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
بیا آروم آروم ازش خوشت میاد و خودت سعی می کنی که یادش بگیری
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین شاهچراغیان

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 293
    • shgn.ir
کم نیستند افرادی که کلا با مایکروسافت ویندوز خداحافظی کرده اند وتمام فعالیت های حوزه IT آنها صرفا در لینوکس انجام می گیرد.البته دوست عزیز اینو خوب بدونید که تا به الان بنده هر کسی را که لینوکس کار می کرده را دیدم، آن فرد توی ویندوز فردی متبهر بوده. همچنین باید بگم که کار کردن با لینوکس شاید کمی سخت از ویندوز به نظر آید، به خصوص در ابتدای کار، ولی مطمئن باشید که لذت بخش است به ویژه کار کردن با خط فرمان آن، البته در محیط های گرافیکی هم ما فابلیت های زیادی دارید. اگر قبول کنید می خواستم کمی از تجربیات خودم را در اختیارتان قرار بدم.
برای شروع و کار با لینوکس توصیه می کنم که از توزیع Linux Mint یا Kubuntu شروع کنید و ابتدا آن را به صورت ماشین مجازی در سیستم عامل ویندوز نصب کنید، بعد از گذشت مدت زمانی و ارتقاع سطح دانشتان پیرامون لینوکس، می توانید آن توزیع را به صورت real در کنار ویندوز با هم داشته باشید تا در مواقعی که با مشکلی روبرو می شوید و از زمین و آسمون دستتون کوتاه شده، دوباره به ویندوز برگردید و کارتون راه بیفتد. و بعد از گذشت مدت زمانی که دیگر احساس کردید در لینوکس از پس خودتون بر می آیید می توانید ویندوز را پاک کنید. ودر اینجا است که می گویم به دنیای لینوکس خوش آمدید.
در باره لینوک نباید از چیزی بترسید و یا از چیزی بدتان آید بلکه باید با تمامی آن دوستانه برخورد کنید. مطمئن باشید که ضرر نمی کنید.
www.shgn.ir
www.shgn.ir/category/linux

In a world without any fences or walls,Who needs Gates or Windows!

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
خط فرمان فقط براى راحت تر انجام دادن کارهاست.وگرنه تقريبا تمامى دستورات راه حل گرافيكى نيز دارند.ولى ترمينال سريع تره.

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
اکثر کارها در محیط گرافیکی قابل انجام است اما شاید برای انجام بعضی از کارها گذرت به خط فرمان هم بخوره در کل خط فرمان رو در حد مقدماتی هم یکم اطلاعات داشته باشی کافی است. و اما در مورد هماهنگی با ویندوز چون میگی در طول روز با افراد زیادی سروکار داری که اکثرا ویندوز استفاده میکنن باید بگم یکی از مواردی که ممکن است عدم هماهنگی به وجود بیاره برنامه آفیس مایکروسافت است که زیاد با لیبره آفیس و اپن آفیس مچ نیست! که این هم اگه سرچ کنی میتونی با برنامه واین نصبش کنی (خودم تا حالا دنبالش نبودم آفیس مایکروسافت رو نصب کنم اما دیدم بعضی نصبش کردن) در مورد توزیع هم نظر من اینه که از توزیع اوبونتو استفاده کن

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1322
بستگی دارد به اینکه چه کار می خواهید انجام دهید.
مثلا photoshop یک نرم افزار بی رقیب است. اگر از  photoshop زیاد استفاده می کنید بهتر است در ویندوز بمانید.

اگر برنامه نویس هستید و می خواهید برنامه هایتان همه جا اجرا شود لینوکس بهتر است.
یا مثلا کارهای محاسباتی , آماری، تصحیح داده های حجیم و ... .

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
راهنمای مهاجرت به لینوکس
« پاسخ #7 : 17 تیر 1392، 12:32 ب‌ظ »
آیا برای من که کارهای خیلی مختلفی با کامپیوتر انجام میدم و با محیط گرافیکی کاملا خو گرفتم و هر برنامه ای رو دوست دارم تنظیماتش رو بهینه کنم و از فیلم و مطالعه و اینترنت و گرافیک و... خلاصه همه زندگیم با کامپیوتره آیا به نظر شما لینوکس و نسخه و توزیعهای مختلف اون می توانند همه نیازهای من را برآورده سازند؟
در هیچ یک از مراحل ابتدایی لیست زیر اسمی از خط فرمان و دستورات متنی نیست.

راهنمای مهاجرت به لینوکس:
قبل از مهاجرت: لیستی از نرم افزارهایی که در حال حاضر توی ویندوز استفاده می کنی تهیه کن. فرض کنیم اینها نرم افزارهای پرکاربردته: ویندوزمدیاپلیر - وینمپ - مدیریت ایمیل تاندربرد - اینترنت اکسپلورر - فوتوشاپ - پِینت - MaYa - ادوبی ریدر - متلب - مایکروسافت آفیس - نِرو - آنتی ویروس کسپرسکی -> حالا تحقیق کن معادل اینها در لینوکس چه؟ که به ترتیب: برنامه VLC - موزیک پلیر Audacious - تاندربرد - فایرفاکس/کروم - گیمپ - پینتا - مایا - okular/evince - متلب - لییره آفیس - Brasero/Nero - آنتی ویروس هم نیاز نیست.
خیلی هاشون بین هم ویندوز و هم لینوکس مشترکند، مثل متلب، MaYa، تاندربرد و Nero
بعضی از اونهایی که مشترک نیستند، نسخه ویندوزی دارند. مثل گیمپ (جایگزین فوتوشاپ)، لیبره آفیس (جایگزین MS Office)، فایرفاکس و کروم (جایگزین IE) که می تونی در ویندوز نصبشون کنی و مدتی باهاشون کار کنی.

بعد از آشنایی اولیه و تصمیم به مهاجرت:
  • مشاهده فیلم های دسکتاپ توزیع های مشهور (اوبونتو، مینت، اوپن سوزه) در شبکه های به اشتراک گذاری ویدیو
  • انتخاب توزیع بر اساس رم سیستم: 2GB به بالا اوبونتو و ۲گیگ به پایین لوبونتو یا Mint xfce؛ در انتخاب توزیع کارت گرافیک و cpu رو هم باید در نظر گرفت
  • مطالعه چند مقاله جدید آموزش نصب لینوکس (اوبونتو یا مینت) که در سایتهای فارسی اندکی بعد از انتشار نسخه های جدید اوبونتو به وفور یافت میشه و یا مشاهده فیلم های راهنمای نصب از شبکه های به اشتراک گذاری ویدیو
  • نصب سیستم از روی راهنما. برای کاربران تازه وارد توصیه میشه لینوکس انتخابیشون رو کنار ویندوز نصب کنند
  • بعد از نصب اگر سیستمون اوبونتو باشه، نصب کدک باید انجام بدید که توضیحاتش رو از روی مقاله هایی که تحت عنوان هایی مثل «10 کاری که بعد از نصب اوبونتو باید انجام دهید» روی اینترنت می تونید پیدا کنید. توی این مقاله موارد پیچیده دیگه ای مثل توصیه به استفاده از نرم افزار های کانفیگ (tweak)، نصب تم وووو هم ممکنه وجود داشته باشه که یک کاربر تازه کار باید از اونها پرهیز کنه. اگر سیستم عاملی که نصب کردید مینت باشه هیچ کار اضافه ای نباید بعد از نصب مینت انجام بدید. سیستم رو دستکاری نکنید.
  • مشترک سایت های لینوکسی معروف فارسی بشید تا آخرین اخبار توزیعتون رو از طریق ایمیل دنبال کنید. اگر در مسیر نصب یا بعد از نصب براتون مشکلی بوجود اومد در فروم توزیعتون (www.forum.ubuntu.ir یا  www.forums.linuxmint.com) ثبت نام کنید و سوال بپرسید. استفاده از فروم ها قوانینی داره که باید رعایت کنید تا به سوالهاتون جواب خوب داده بشه!
  • اگر یک کاربر عادی هستید به استفاده روزمره تون از کامپیوتر مشغول بشید:‌ اینترنت گردی، استفاده از مجموعه آفیس، ایمیل و چت وووو. اگر برنامه نویس یا گرافیست هستید به دنبال نرم افزارهای تخصصی رشته تون بگردید و اونها روی سیستمتون نصب کنید. نصب نرم افزار جدید در توزیع هایی مثل اوبونتو و مینت نیاز به اینترنت داره و به شیوه ای مجتمع از مرکز نرم افزاری بدون پیچیدگی انجام میشه.
  • غر نزنید و مدتی با نرم افزارهای لینوکس کار کنید تا عادت کنید. هیچ کمبودی نسبت به ویندوز و مک وجود نداره و فقط باید در بعضی موارد مثل استفاده از آفیس عادت هاتون رو تغییر بدید.
  • سیستمتون رو آپدیت نگه دارید.
  • کم کم در مورد فلسفه نرم افزارهای آزاد از روی اینترنت جستجو کنید و با مبانی اولیه اش آشنا بشید.
  • بعد از آشنایی و عادت کردن به محیط دسکتاپتون وارد کارهای جزیی و تغییرات گسترده نشید که راه به ترکستان داره! اوبونتو و مینت با بهترین کانفیگ ممکن برای شما آماده شدند. به جای دستکاری سیستم تون وقت تون رو برای یادگیری چیزی مفیدتر بذارید:
  • یادگیری یک زبان برنامه نویسی به هر نوع کاربری توصیه میشه! اگر هیچ ایده ای در این مورد ندارید می تونید از زبان های پایتون یا shell scripting شروع کنید. shell scripting شما رو با یک لایه دیگه از سیستم عامل لینوکس آشنا میکنه!
  • یادگیری نرم افزارهای خاص که می تونه برای لذت یک کار جدید انجام بشه یا به عنوان حرفه دنبال بشه: لاتک، لیبره آفیس، گیمپ، ووو
دوازدهمین مرحله: برگرداندن کمک ها به جامعه!
« آخرین ویرایش: 17 تیر 1392، 12:51 ب‌ظ توسط کیان ام »

آفلاین farshid-foss

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 283
    • محتوای باز
سلام
اول از همه این نکته رو متذکر میشم که بنده در جایگاه یک تازه کار نه متخصص؛ و یک دوستدار لینوکس نه حرفه ای! دارم نظر میدم وگرنه اساتید گفتنی ها رو گفتند.
ببینید من تا به حال با سیستم عامل مک کار نکردم و حتی محیطش رو هم ندیدم ولی تا اونجایی که میدونم محیط نرم افزاری اش قاعدتا مثل ویندوز و لینوکس دارای پنجره، نشانگر ماوس و علامت معروف ضربدر در گوشه هر پنجره خواهد بود. و این نشون میده که محیط گرافیکی در اکثر سیستم عاملهای با هدف کاربری از یک استاندارد واحد تشکیل شده. بر فرض مثال در ویندوز Control Panel داریم ولی در اوبونتو System Setting ویا در ویندوز Task Bar داریم ولی در اوبونتو Launcher و سایر تشابهات.
به نظر من این تغییر نامها و شکلهای یک استاندارد نانوشته، برای انتخاب یک سیستم عامل مزیت محسوب نمیشه. در واقع (البته از منظر اینجانب) این خط فرمان لینوکس است که آن را قدرتمند ساخته. به قول یکی از دوستان همین انجمن (دقیقا یادم نیست کی بود!) تمامی راهها در لینوکس به خط فرمان ختم میشود. باز هم به نظر من اگر بناست بدون درگیر شدن و انتخاب خط فرمان لینوکس رو یاد بگیریم میشه به من بگید که فرق اون با ویندوز چیه؟ اصلا چه چیز جدیدی باقی میمونه که یاد بگیریم؟ فقط شکل و نام ابزارها (مانند مثالهایی که زدم) عوض شده؛ درواقع ما داریم تغییر دکوراسیون میدیم نه تغییر سیستم عامل!
من با اطلاعاتی که این چند سال با کار کردن با لینوکس بدست آوردم و یاد گرفتم طبق استنباط شخصی، مزیتهای کلی لینوکس نسبت به ویندوز رو میتونم به سه بخش اصلی تقسیم کنم:
۱. اوپن سورس بودن لینوکس
۲. خط فرمان لینوکس
۳. چندکاربره بودن لینوکس
شاید این دلایل و تفاوتها از نظر علمی درست نباشه ولی از نظر تجربی به نظر بنده قابل تاملند.
برای مورد اول در این انجمن توضیحات زیادی داده شده من هم به ذکر همین نکته بسنده میکنم که اگر کسی بلد باشه کد خراب فلان بخش سیستم عامل یا فلان قسمت نرم افزار رو تغییر بده میتونه به راحتی سیستم رو تعمیرش کنه. کاری که در ویندوز امکان پذیر نیست
برای مورد دوم مثال واضحش رو از مسابقه اخیر سایت سی تو تحت عنوان «چرا گنو/لینوکس را دوست دارم؟» که اگر اشتباه نکنم جناب مجید کمالی توضیح داده بودند که چون با خط فرمان میتونم  ۱۰۰۰ فایل rar دارای پسورد رو در یک حرکت Extract کنم.
 و برای مورد سوم هم به این موضوع اشاره میکنم که بر فرض مثال ما با یوزر خودمون که روت (root) نیست مثل farshid-foss وارد محیط گرافیکی میشیم و میخوایم از طریق ترمینال، نرم افزار Bluefish رو نصب کنیم تایپ میکنیم sudo apt-get install bluefish اینجا خط فرمان از ما پسورد کاربر ریشه رو درخواست میکنه و ما اون رو وارد میکنیم. اینجا ما با همزمان بدون اینکه Log Out کنیم همزمان از هر دو یوزر استفاده کردیم. کاری که در ویندوز امکان پذیر نیست!
نهایتا با توجه به این سه فرق اصلی که نام بردم اگر فرد، برنامه نویسی بلد باشه (یعنی مورد اول) براحتی میتونه خط فرمان رو هم یادبگیره. چون کار با کدها براش چیز عجیبی نیست!
همینطور اگر نیاز به انجام کارهایی خاص مثل Extract کردن تعداد زیادی فایل بطور همزمان باشه؛ (مورد دوم) نیاز داره که از خط فرمان استفاده کنه.
و در آخر اگر هم بخواد از خاصیت چندکاربری لینوکس بهره مند بشه باید از طریق خط فرمان به این مطلوب دست پیدا کنه.
جمع بندی:
به نظر من کسی که نتونه (و یا نخواد) خط فرمان لینوکس رو یاد بگیره؛ لینوکس رو بطور کامل درک نکرده و با مهاجرتش کاری به غیر از ایجاد تغییرات ظاهری در سیستم عامل خود انجام نداده.
پیشنهاد بنده هم اوبونتو است. تنها به یک دلیل: قویترین و فعالترین جامعه فارسی زبان لینوکس در ایران؛ انجمن اوبونتو فارسی (همینجا) است و این خودش یک مزیته چون زودتر به جواب مشکل احتمالی که در اوایل مهاجرت برات پیش میاد، برسی
« آخرین ویرایش: 17 تیر 1392، 04:23 ب‌ظ توسط farshid-foss »

آفلاین Mostafa845

• Newbie
  • *
  • ارسال: 3

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
سلام. راهنماییهای دوستان خیلی کامل هست و من تکرار مکررات نمیکنم. ولی یه سوال رو از خودتون بپرسین: چرا از خط فرمان بدتون میاد؟

من قصد ندارم بگم خیلی کاربر چیزی‌ام... اون موقع که من مدرک کامپیوتر(یادش بخیر کاربر رایانه ۱ و۲ بود) می‌گرفتم win98se تازه اومده بود. از اون موقع تا حالا هم خودم و هم خیلی از دوستان که کارشون کامپیوتر و این چیزاست هر جا گسر کردیم یه انگشتمون تو cmd ویندوز بوده و هست. شما اول باید ببینید که چرا چنین دیدی نسبت به خط فرمان پیدا کردید، بعد اون علت رو بر طرف کنید. خط فرمان چه در لینوکس و چه در ویندوز یک ابزار کاربردی و مفید هست. کارهایی که با نوشتن یک فرمان با چند سویچ یا با نوشتن یه (تو ویندوز میگن بچ فایل، اینجا نمی‌دونم) چند خطی انجام داد با یک رابط گرافیکی بسیار وقت گیر و یا حتی! در برخی موارد نشدنی است.

آفلاین salariran

• Newbie
  • *
  • ارسال: 8
همین که الان می بینم چند نفر با حوصله و گذاشتن وقتشون سعی کردند پاسخ من رو به بهترین صورت بدهند برام خیلی خوشاینده،همه نظرات رو به دقت خوندم و باز هم میخونم. من اینطور نتیجه گرفتم که ابتدا با یک نسخه Live در کنار ویندوز با توزیعی مانند اوبونتو کار کنم و سعی کنم خودم رو باهاش تطبیق بدم و با جستجوی فروم های لینوکس در اینترنت پاسخ سؤالهامو بگیرم و بعد که دیدم می تونم با موفقیت و تسلط از ویندوز به لینوکس مهاجرت کنم آن موقع سیستممو بطورکامل به لینوکس برگردونمو در کار با خط فرمان هم مثل جاهایی که در ویندوز به ویژه در کار با روترها و تنظیمات شبکه مجبور به کارکردن با خط فرمان هستم دستکم کارهای ضروری رو یاد بگیرم.
یک مورد دیگه اینکه فکر کنم اگه به انجمن لینوکس شهرم اصفهان هم سری بزنم باید فکر خوبی باشه
از همه دوستان بزرگوار سپاسگزارم،ببخشید که تک تک تشکر نکردم
  :KS