انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در باره بهترین نحوه تدریس لینوکس  (دفعات بازدید: 4768 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین behrooz66

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 47
سلام دوستان.
من قراره چند روز دیگه شروع کنم به تدریس لینوکس در کلاسی که شاگردهاش مهندس کامپیوتر هستن و به ویندوز و برنامه نویسی و اینا کاملا آشنا و مسلط اند. اما هیچی از لینوکس نمیدونن. میخواستم بدونم اگه کسی تجربه داره, بهترین حالت تدریس رو به من بگه. یعنی این که از کجا باید شروع کرد؛ اول چی رو گفت، ترتیبش چی باشه و اینا... ممنون میشم.

آفلاین narcissus

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1132
    • روز شمار شروع!
من که چند بار  ارائه در باره لینوکس داشتم (البته برای لینوکسی کردن جمعی از دانشجویان و دوستان نا اشنا با لینوکس) یه این نتیجه رسیدم که
بچه ها اول میخوان بدونند لینوکس چه چیزهایی داره که ویندوز نداره و خصوصیاتش چیه و از کجا سر در اورده (ولی تمایل زیادی به دونستن تاریخچه ندارند بیشتر خصوصیات امروزشو میخواند)
(پیشنهاد میکنم اول در باره رایگان بودنش صحبت نکنید بله در باره ی چیزا ی جذاب تری صحبت کنید چون ما زیاد این فاکتور رو تو ایران با وجود نبودن قانون کپی رایت نمیتونیم مهم بدونیم یا لمس کنیم)
بعد میخوان بدونند ایا کارایی که توی ویندوز میتونن کنند معادلش در لینوکس هست (بهتره یه لیست از کارای روزانه ای که به صورت میانگین این دانشجوهاتون با کامپیوتر انجام میدن رو برا خودتون لیست کنید و معادل برنامه ها و اون کارا رو در لینوکس مثال بزنید)

حالا اگه دو مرحله بالا بتونه تحت تاثیرشون قرار بده و بخوان لینوکس رو امتحان کنند احتمالا میخواند بدونند که از کجا باید شروع و با چه لینوکسی و اصلا چرا این همه لینوکس هست و چه فرقی با هم دارند  و چه کسی میتونه کمکشون کنه (در صورت برخوردن به مشکل) .
first they ignore you
then they laugh at you
then they fight you
then you win

آفلاین behrooz66

• Jr. Member
  • *
ممنون، اما منم میخوام همینو بدونم که وقتی مثلا علاقه‌مند شدن، اون وقت در بخش فنی باید اوب از چی شروع کنم! یعنی مثلا بیام ابتدا فایل سیستم رو توضیح بدم، یا اینکه اول کمی در مورد خط فرمان‌ها و اینا صحبت کنم یا ....

آفلاین narcissus

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1132
    • روز شمار شروع!
ممنون، اما منم میخوام همینو بدونم که وقتی مثلا علاقه‌مند شدن، اون وقت در بخش فنی باید اوب از چی شروع کنم! یعنی مثلا بیام ابتدا فایل سیستم رو توضیح بدم، یا اینکه اول کمی در مورد خط فرمان‌ها و اینا صحبت کنم یا ....

راستش اون زمان که ما ترم دوم کامپیوتر بودیم و مبانی کامپیوتر داشتیم استادمون خواست لینوکس رو به ما یاد بده اول فایل سیستم رو گفت و بعد خط فرمان لینوکس را شروع کرد گفتن و چند تا دستورشو گفت تقریبا میتونم بگم در زده شدن بچه ها از لینوکس کاملا موفق عمل کرد :D
first they ignore you
then they laugh at you
then they fight you
then you win

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730

سلام بهروز جان

آقا خیلی خیلی بابت این حرفهائی که میخوام بزنم ازت پوزش میخوام و بدون که قصد رنجوندن یا سرد کردنت رو ندارم ولی چیزائیه که به نظرم میرسه

شما اول بایستی خودتون به یه مطلب اشراف داشته باشید تا بتونید اونو به دیگران انتقال بدید شما یه سئوال کلی میپرسید ولی جوابش خوندن کل فروم هستش

در مورد لینوکس شما بایستی تاریخچه و مطالب بنیادین لینوکس رو خوب بدونید و دقیقا درک کرده باشید (‌ منابع خوبی توی تکنوتاکس دیدم در این خصوص )

در این قبیل جلسات به خاطر فرهنگ فعلی جلسه به صورت مچ گیری و رو کم کنی در میاد که اینو باید آماده باشید

اگر شما جائی از بحث رو کم بیارید متاسفانه امکان داره که این به پای ضعف لینوکس نوشته بشه نه تجربه کم شما

به نظر میاد اگر شما به گفته خودتون هیچی از لینوکس ندونید در مدت چند روز نتونید به این تسلط برسید

اما پیشنهاد : یکی از دوستان مسلط رو با خودتون به جلسه ببرید همینجا اعلام نیاز کنید من فکر میکنم دوستان با سواد و علاقمند که ساعتشون رو بتونند با زمان شما تنظیم کنند از این امر استقبال کنند

موفق باشید و ممنون که به فکر آزادی دیگران هستید

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033

سلام بهروز جان

آقا خیلی خیلی بابت این حرفهائی که میخوام بزنم ازت پوزش میخوام و بدون که قصد رنجوندن یا سرد کردنت رو ندارم ولی چیزائیه که به نظرم میرسه

شما اول بایستی خودتون به یه مطلب اشراف داشته باشید تا بتونید اونو به دیگران انتقال بدید شما یه سئوال کلی میپرسید ولی جوابش خوندن کل فروم هستش

در مورد لینوکس شما بایستی تاریخچه و مطالب بنیادین لینوکس رو خوب بدونید و دقیقا درک کرده باشید (‌ منابع خوبی توی تکنوتاکس دیدم در این خصوص )

در این قبیل جلسات به خاطر فرهنگ فعلی جلسه به صورت مچ گیری و رو کم کنی در میاد که اینو باید آماده باشید

اگر شما جائی از بحث رو کم بیارید متاسفانه امکان داره که این به پای ضعف لینوکس نوشته بشه نه تجربه کم شما

به نظر میاد اگر شما به گفته خودتون هیچی از لینوکس ندونید در مدت چند روز نتونید به این تسلط برسید

اما پیشنهاد : یکی از دوستان مسلط رو با خودتون به جلسه ببرید همینجا اعلام نیاز کنید من فکر میکنم دوستان با سواد و علاقمند که ساعتشون رو بتونند با زمان شما تنظیم کنند از این امر استقبال کنند

موفق باشید و ممنون که به فکر آزادی دیگران هستید

آقا بهروز بهتره اول چند تا مطالب بخونید بعد شروع به کار کنید.

آفلاین behrooz66

• Jr. Member
  • *
بابا من که نگفتم خودم هیچی از لینوکس نمیدونم!!! من گفتم اونا هیچی نمیدونن!!! چرا تخریب میکنین؟! ;D

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
بابا من که نگفتم خودم هیچی از لینوکس نمیدونم!!! من گفتم اونا هیچی نمیدونن!!! چرا تخریب میکنین؟! ;D

آقا شرمنده دقیقا حق با شماست من اون جملتون رو اشتباه خوندم  :oops:

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033

شرمنده  :)

آفلاین Farshid

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
من موندم خدا لابد ایشون آشناست و می‌دونین زیاد بلد نیست و دارید غیر مستقیم بهش می‌گید...  ;)

حالا یکی ایده‌ی شروع بده ماهم بهره ببریم....

البته من می‌دونم خودم اول باید برم در موردش بخونم ها!!!  :D
معنای واقعی اوبونتو این است که "آدمی به کمک انسانهای دیگر به گوهر آدمیت میرسد"

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
پاسخ به: سوال در باره بهترین نحوه تدریس لینوکس
« پاسخ #10 : 04 آبان 1387، 01:08 ق‌ظ »
قریان یه نیگاه به این لینک بندازید

http://www.farsilinux.org/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=12

فکر کنم همون چیزیه که لازم دارید  ;)

۲۱۰۰ تا اسلاید و مطلب آماده .سیلابس هم به نظرم خوب هستش البته ممنون میشم که دوستان دیگه هم یه نگاه بکنند و نظر بدن

موفق باشید

پینوشت : بالاخره نمردیم یه کار بدرد بخور از این حضرات دیدم  :D فقط امیدوارم مطالبش هم خوب باشه چون سیلابسش که به نظر کامل میاد 

آفلاین Farshid

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #11 : 04 آبان 1387، 01:48 ق‌ظ »
HardyLaity دستت درد نکنه ...

به نظر خیلی باحال و کامل می‌آد. اما متاسفانه حجم فایل‌هاش بالاست و ... دارم یکی از بخش‌هاش رو می‌گیرم تا بخونم.

خودت خوندی ازشون؟

جالبِِ...
معنای واقعی اوبونتو این است که "آدمی به کمک انسانهای دیگر به گوهر آدمیت میرسد"

آفلاین behrooz66

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 04 آبان 1387، 01:53 ق‌ظ »
ممنون از لینکی که دادی، منتها من با سر فصل هاش موافق نیستم. یعنی مثلا اینا در همون بخش اول وارد نصب لینوکس شدن. خوب میدونین که لازمه‌ی نصب لینوکس، آشنایی با چیزایی مثل swap و ext3 journaling و فرقش با فایل سیستم‌های ویندوز و ... است. مسلما قبول دارین که برای هز سیستم عاملی اول باید یه مقدار کاربریش آموزش داده بشه، بعد از چند جلسه فلش بک زده بشه به چیزایی مثل نصب. درست مثل ویندوز. شما وقتی میری یک آموزشگاه تا به عنوان مبتدی ویندوز یاد بگیری، کسی نمیاد همون اول نصب رو یادت بده. درسته؟

خود من نظرم اینه که بعد از صحبت درباره‌ی فرهنگ و فلسفه‌ی لینوکس، کمی در مورد اهمیت خط فرمان توی لینوکس براشون بگم و چند تا دستور ساده برای مدیریت فایل‌ها و پوشه‌ها رو یادشون بدم، تا ترسشون از shell بریزه! بعدش در در مورد super user و اجرای دستور در مود root صحبت کنم، بعد بیام فایل سیستم و نصب رو یادشون بدم.

چطوره؟!

راستی دوستان اصلا چطوره این تاپیک رو کلا دنبال کنیم، برای رسیدن به یک رویه‌ی مناسب جهت تدریس لینوکس؟!

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
پاسخ به: سوال در باره بهترین نحوه تدریس لینو
« پاسخ #13 : 04 آبان 1387، 02:07 ق‌ظ »
ممنون از لینکی که دادی، منتها من با سر فصل هاش موافق نیستم. یعنی مثلا اینا در همون بخش اول وارد نصب لینوکس شدن. خوب میدونین که لازمه‌ی نصب لینوکس، آشنایی با چیزایی مثل swap و ext3 journaling و فرقش با فایل سیستم‌های ویندوز و ... است. مسلما قبول دارین که برای هز سیستم عاملی اول باید یه مقدار کاربریش آموزش داده بشه، بعد از چند جلسه فلش بک زده بشه به چیزایی مثل نصب. درست مثل ویندوز. شما وقتی میری یک آموزشگاه تا به عنوان مبتدی ویندوز یاد بگیری، کسی نمیاد همون اول نصب رو یادت بده. درسته؟

خود من نظرم اینه که بعد از صحبت درباره‌ی فرهنگ و فلسفه‌ی لینوکس، کمی در مورد اهمیت خط فرمان توی لینوکس براشون بگم و چند تا دستور ساده برای مدیریت فایل‌ها و پوشه‌ها رو یادشون بدم، تا ترسشون از shell بریزه! بعدش در در مورد super user و اجرای دستور در مود root صحبت کنم، بعد بیام فایل سیستم و نصب رو یادشون بدم.

چطوره؟!

راستی دوستان اصلا چطوره این تاپیک رو کلا دنبال کنیم، برای رسیدن به یک رویه‌ی مناسب جهت تدریس لینوکس؟!

عرض ادب

والا من زیاد موافق نیستم

اکثر افراد لینوکس رو یه لولو خور خوره میدونند و فکر میکنند کار باهاش خیلی سخته

اینکه بخوای بیه بسم ا... بری تو شل و چند تا دستور بگی احتمالا با این پیش ذهن برات گارد میگیرند و کارت مشکل میشه

اینکه یکم از تاریخچه بگی بعد ببینند اینم مثل ویندوز رابط گرافیکی داره و یه چیزائی مثل مای کامپیوتر و ....... ترسشون میریزه

یه موقعی بود که یه مهندس کامپیوتر اصلا محیط گرافیک رو قبول نداشت ولی الان اکثرا حتی برای برنامه نویسی لو لول هم از آی دی ای های گرافیکی استفاده میکنند  :D

من پیشنهاد میکنم اول کار طرف شل نرو عین همون ویندوز ( تنبل بازی ) باهاشون برو جلو بعد که یکم ترسشون ریخت برو و قدرت شل رو به رخشون بکش

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #14 : 04 آبان 1387، 02:11 ق‌ظ »
HardyLaity دستت درد نکنه ...

به نظر خیلی باحال و کامل می‌آد. اما متاسفانه حجم فایل‌هاش بالاست و ... دارم یکی از بخش‌هاش رو می‌گیرم تا بخونم.

خودت خوندی ازشون؟

جالبِِ...

نه عزیز من هم کامل نخوندم یه قسمتهائیش رو جسته گریخته خوندم که البته خیلی به روز نبوده ولی بد هم نیست مخصوصا برای اساتارت و آموزش