انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمایی برای انتخاب توزیع گنو لینوکس مناسب  (دفعات بازدید: 13463 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 487
سلام به همگی

من میخواهم از توزیع دبیان استفاده کنم و این اولین باره که میخوام از لینوکس استفاده کنم برای همین چند سوال راجع به این قضیه داشتم که خیلی ممنون میشم به سوالاتم جواب بدید:

1-با توجه به پایداری بسیار بالای توزیع دبیان آیا استفاده از اونو به عنوان دسکتاپ اصلی برای من که دنبال توزیعی بسیار پایدار و همچنین با سرعت هستم توصیه میکنید ؟آیا دبیان در کنار پایداری بالا سرعت بالاتری در مقایسه با توزیعهای اوبونتو و مینت داره؟

2-یک جا خواندم توزیع دبیان در هنگام نصب به ما این اجازه را میده که بسته ها را برای نصب شدن یا نصب نشدن انتخاب کنیم(حالت سفارشی) (custom) ، واقعا همینطوره؟ توزیعهای دیگه مثل اوبونتو،مینت،فدورا،اوپن سوزه چطور؟ چه توزیعهایی در هنگام نصب به ما اجازه نصب Custom بسته ها را میدهند؟

3-در وبسایت رسمی دبیان CD/DVD هار را برای سیستمهای مختلفی گذاشته:
نقل‌قول
    amd64
    armel
    armhf
    i386
    ia64
    kfreebsd-i386
    kfreebsd-amd64
    mips
    mipsel
    powerpc
    sparc
    s390
    s390x
    source
    multi-arch

کدامش را برای نصب روی PC باید انتخاب کنم؟ i386 ؟ ، تفاوت CDش با DVDش چیه؟ یکی از کاربران همینجا گفته :
سودو در حالت پیشفرض تو نسخه ی سی دی نیست.
دیگه چه تفاوتی داره؟ برای DVDش هم سه تا ایزو بود :
نقل‌قول
debian-7.1.0-i386-DVD-1.iso        2013-06-16 00:25  3.7G 
 debian-7.1.0-i386-DVD-2.iso        2013-06-16 00:25  4.4G 
 debian-7.1.0-i386-DVD-3.iso        2013-06-16 00:25  4.4G 
DVD اصلی که سیستم عامل را داره شماره یک هستش ؟ و 2 و 3 هم بسته های نرم افزاری ؟ درست گفتم ؟ اگر DVD 2 و 3 بسته های نرم افزار باشند من میتوانم فقط DVD 1 را دانلود و نصب کنم ؟ مشکلی پیش نمیاد ؟

پیشاپیش از پاسخگوییتون سپاسگذاری میکنم،لطفا تا جای ممکن جواب تفصیلی به سوالاتم بدهید.
« آخرین ویرایش: 17 تیر 1392، 09:34 ب‌ظ توسط تازه وارد »
دیگه در این انجمن Log in و فعالیتی نخواهم داشت.

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1028
  • إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم وإن أسأتم فلها
سلام دوست من.
خوش اومدی. من فقط همینو میدونم که
نقل‌قول
-در وبسایت رسمی دبیان CD/DVD هار را برای سیستمهای مختلفی گذاشته:
نقل‌قول

amd64
        armel
        armhf
        i386
        ia64
        kfreebsd-i386
        kfreebsd-amd64
        mips
        mipsel
        powerpc
        sparc
        s390
        s390x
        source
        multi-arch

کدامش را برای نصب روی PC باید انتخاب کنم؟ i386 ؟
اگه از سیستم‌های معمولی که ما هم داریم مثل cpu intel core i3 و اینا استفاده میکنی خوب معلومه که بهتره amd64 را انتخاب کنی چون سیستم‌های ده سال پیش به قبل 64بیتی را ساپورت میکنن و اگه کامپیوترت خیلی قدیمیه i386 نصب کن که یعنی 32 بیتی. به اسم amd و i توجه نکن چون فقط اسم گذاریه و ربطی به مدل سیپییو (intel/amd) نداره. توی انجمن زیاد راجع بهش بحث شده و کافیه جستجو کنید
:) :)

آفلاین mozo68

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
اگه اولین باره که می‌خوای لینوکس نصب کنی!من فعلا یه دبیان بیس رو بهت پیشنهاد میدم .مثل پارسیکس جدید.
.
من خودم سولوس-اوس دارم که بر پایه ی دبیان۶هستش -ولی کار راه‌اندازه و با محیط سبکی که من براش نصب کردم سرعتش هم از امثال اوبونتو برای من بهتره و مشکل گرما و کارت گرافیک هم نداشتم.
.
اما در مورد سوالات:
از دی‌وی‌دی ها همون شماره ی یک کافیه.
بعد که گرفتی میتونی فقط بیس سیستم رو نصب کنی-بدون محیط گرافیکی یا محیط گرافیکی رو نصب کنی بدون گراب یا همه رو هم می‌تونی نصب کنی.
.
به نظر من اپن‌سوزه خیلی خیلی ریزتر میتونی چیزایی رو که نصب‌ کنی یا نکنی رو انخاب کنی.
.
اول سی‌دیش رو امتحان کن که اگه دیدی نتونستی باش کنار بیای حجمت هدر نره.
.
نسخه ی ۳۲بیتیش میشه i386
نسخه ی ۶۴ میشه اون ای‌ام‌دی‌ که من همیشه این نسخه ها رو دوست دارم:]
.
وکتور لینوکس هم که یک اسلک بیس هستش میتونی موقع نصب چیزایی رو که لازم داری رو انتخاب کنی.فری بی اس دی ها هم اینجوری هستند.

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
آدم لذت میبره همچین تایپیکی میبینه!معلومه قبل سوالت کلی سرچ کردی و هر اطلاعاتی که داری با سوالات رو در تایپیک گذاشتی،اینجوری خیلی راحت جواب می گیری.آفرین خیلی وقت بود همچین تایپیکی ندیده بودیم :)
اول از همه که خوش اومدی :)
ببین من یه چند ماهی دیباین ویزی استفاده می کردم،بسته ها وحشتناک قدیمین ولی سرعت فوق العاده ای داره و اصلا توش کرش یا کندی نمیبینی،اما می دونی؟ بعضی موقع ها از خودت میپرسی آخه مثلا چرا باید فایرفاکس من انقدر قدیمی باشه؟مگه من سرور دارم که انقدر باید پایدار و قدیمی باشم؟ این توزیع برای سرور ها ساخته شده و من به خاطر قدیمی بودنش ازش اومدم بیرون. اگر تازه کارید بهتون پیشنهاد می کنم همون اوبونتو رو استفاده کنید اگر نه کمی حرفه ای تر هستید و عشق نو آوری من فدورا رو بهتون پیشنهاد می کنم (توزیع فعلی خودم) اگر هم حوصله ی سر و کله زدن با سیستم عاملتون رو ندارید من بهتون مینت رو پیشنهاد میدم،هر کدام از توزیع های نام برده برای کاربرد دسکتاپ مناسبند(از اونجایی که گفتید اولین بارتونه بهتره از اوبونتو استفاده کنید).
در مورد این که کدام نسخه رو بگیرید باید بگم که بهتره دی وی دی بگیرید چون یک سری بسته های مهم از جمله سودو(sudo) داخلش هست تا بعد نصب به مشکل نخورید.در مورد معماری هم مربوط به نسخه ی رم و سی پی یو شما هست،اگر رم بالای ۳ گیگ دارید از amd64 استفاده کنید که یعنی ۶۴ بیت و اگر کم تره از i386 استفاده کنید که یعنی ۳۲ بیت
دی وی دی ۱ رو دانلود کنید بقیه به عنوان مخرن استفاده میشن که رسما کاربردی ندارند

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
ببخشيد چرا کاربرد نداره؟مگه چه برنامه هايى تو اون دوتا دي وى ديه؟

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 641
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#

بنده هم موافقم . اين توزيع هاى مناسبه دسكتاپم كه شما نام برديد اكثراً يه نسخه سى ديه كامل دارند . فكر كنم واسه دبيان هم همين صادق باشه در ضمن بخاطر اين كه نسخه دى وى دى بروز نميشه نرم افزارايى كه داخلشند قديميند احتمالاً .

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
از دی وی دی دو به بعد دی وی دی ها به عنوان مخزن آفلاین عمل می کنند برای نصب نرم افزار ها اما مشکلش اینه که نرم افزار ها قدیمی میمونند، مثلا نرم افزار فلان تو دی وی دی ورژن ۱ هست اما تو مخازن ورژن دو.من هر دو دی وی دی دیگه رو دانلود کردم اما رسما بی استفاده افتادند!
دلیل این هم که گفتم از دی وی دی استفاده کن این بود که اگر سودو نصب نباشه باید به tty بری و ۱۰۰ تا دستور بزنی
« آخرین ویرایش: 18 تیر 1392، 11:02 ق‌ظ توسط سالار مقدم »

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
از دی وی دی دو به بعد دی وی دی ها به عنوان مخزن آفلاین عمل می کنند برای نصب نرم افزار ها اما مشکلش اینه که نرم افزار ها قدیمی میمونند، مثلا نرم افزار فلان تو دی وی دی ورژن ۱ هست اما تو مخازن ورژن دو.من هر دو دی وی دی دیگه رو دانلود کردم اما رسما بی استفاده افتادند!

خوب اگر بنابر اينه چرا نسخه سى دى نه ؟ ميزكار نداره آيا ؟ ( به جز سودو كه فكر نكنم حجمش زياد باشه و چون بسته امنيتيه دائماً در حال patch شدن هستش و در نتيجه آخرش بايد از نت بگيرينش . )

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • !no power geek
يعنى من که هيچ احتياجى به بروز بودن نرم افزار ها ندارم ميتونم ازش استفاده کنم؟چه نرم افزار هايى توشه؟مخازن آنلاين نداره؟

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
يعنى من که هيچ احتياجى به بروز بودن نرم افزار ها ندارم ميتونم ازش استفاده کنم؟چه نرم افزار هايى توشه؟مخازن آنلاين نداره؟

اگه خيلى تازه كار نيستى و پايدارى واقعى رو ميخواى چرا از بى اس دى ها استفاده نميكنى ؟

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
چرا بابا، میگم دی وی دی رو بگیری میتونی آفلاین استفاده کنی،مخزن هم بخوای داره (در کل نرم افزاراش از دیسترو های دیگه قدیمی تره اما یه جورایی میشه گفت پایدارترین سیستم عامل گنو/لینوکسه که توی ناسا گوگل و پروژه های فضایی هم بخاطر استیبل بودنش ازش استفاده می کنند)

آفلاین mozo68

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
حالا که داری چهار گیگ دانلود میکنی:]و حتما هم می‌تونستی دو تا دی‌وی‌دی دیگه رو هم دانلود کنی:
اینو بگم به عنوان یه پیشنهاد که:
امروز سرویس پک سه SUSE Linux Enterprise Desktop 11 SP3
هم رسید:]
این نسخه با نسخه‌ی اوپن سوزه فرق داره و توسط شرکت ناول[که الان فروخه شده به اتیچمنت]پشتیبانی میشه-۶۰ روز ترایال رایگان داره.
مطمعنم اگه تو یه هفته یاد بگیریش برای یه پی‌سی هیچ‌وقت کنار نخواهیش گذاشت.
من نسخه‌ی دسکتاپ ۶۴بیتی ش رو گذاشتم واسه دانلود:]تا یه هفته دیگه دانلودم تموم میشه
اطلاعات بیشتر:
https://www.suse.com/releasenotes/x86_64/SUSE-SLED/11-SP3/
و
خبر انتشار:
http://distrowatch.com/?newsid=07952

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
سلام مجدد،از اطلاعاتی که دادید بسیار سپاسگذارم
آدم لذت میبره همچین تایپیکی میبینه!معلومه قبل سوالت کلی سرچ کردی و هر اطلاعاتی که داری با سوالات رو در تایپیک گذاشتی،اینجوری خیلی راحت جواب می گیری.آفرین خیلی وقت بود همچین تایپیکی ندیده بودیم :)
اول از همه که خوش اومدی :)
ببین من یه چند ماهی دیباین ویزی استفاده می کردم،بسته ها وحشتناک قدیمین ولی سرعت فوق العاده ای داره و اصلا توش کرش یا کندی نمیبینی،اما می دونی؟ بعضی موقع ها از خودت میپرسی آخه مثلا چرا باید فایرفاکس من انقدر قدیمی باشه؟مگه من سرور دارم که انقدر باید پایدار و قدیمی باشم؟ این توزیع برای سرور ها ساخته شده و من به خاطر قدیمی بودنش ازش اومدم بیرون. اگر تازه کارید بهتون پیشنهاد می کنم همون اوبونتو رو استفاده کنید اگر نه کمی حرفه ای تر هستید و عشق نو آوری من فدورا رو بهتون پیشنهاد می کنم (توزیع فعلی خودم) اگر هم حوصله ی سر و کله زدن با سیستم عاملتون رو ندارید من بهتون مینت رو پیشنهاد میدم،هر کدام از توزیع های نام برده برای کاربرد دسکتاپ مناسبند(از اونجایی که گفتید اولین بارتونه بهتره از اوبونتو استفاده کنید).
در مورد این که کدام نسخه رو بگیرید باید بگم که بهتره دی وی دی بگیرید چون یک سری بسته های مهم از جمله سودو(sudo) داخلش هست تا بعد نصب به مشکل نخورید.در مورد معماری هم مربوط به نسخه ی رم و سی پی یو شما هست،اگر رم بالای ۳ گیگ دارید از amd64 استفاده کنید که یعنی ۶۴ بیت و اگر کم تره از i386 استفاده کنید که یعنی ۳۲ بیت
دی وی دی ۱ رو دانلود کنید بقیه به عنوان مخرن استفاده میشن که رسما کاربردی ندارند
درست گفتید قبل از ایجاد این تاپیک خیلی تو اینترنت راجع به لینوکس،فلسفه اون،توزیعهای مطرح و میزکارها و ... مطالعه کردم.
در مورد تزیع هم هنوز به انتخاب مورد نظرم نرسیدم :'( فکر کنم اگه توزیح بدم دنبال چی هستم بهتر بتونید راهنماییم کنید:
من فقط دنبال پایداری و سرعت هستم و دنبال توزیعی هستم که تا جای امکان از آخرین نسخه نرم افزارهاو کرنل لینوکس استفاده کنه با توجه به توزیحاتی که راجع به دبیان دادید از انتخاب اون صرف نظر کردم،من فکر میکنم هر چه قدر بسته های نرم افزاری کمتری رو سیستمم باشه سرعت سیستم بالاتر هستش به همین خاطر دوست دارم موقع نصب توزیع بتونم انتخاب کنم که چه بسته هایی باشه و کدوما نباشه(فقط میخوام بسته های ضروری + چند نرم افزاری که ازشون استفاده میکنم باشه)یکی از دوستان گفت :
نقل‌قول
به نظر من اپن‌سوزه خیلی خیلی ریزتر میتونی چیزایی رو که نصب‌ کنی یا نکنی رو انخاب کنی.
دیگه چه توزیعهایی از این لحاظ مثل اوپن سوزه هستند ؟

-به من اوبونتو را پیشنهاد دادید ولی چون اوبونتو از Unity (user interface) استفاده میکنه ترجیح میدم اگه خواستم تصمیم گرفتم از اوبونتو استفاده کنم از kubuntu استفاده کنم،هر چند این رو هم نمیدونم در هنگام نصب اوبونتو امکان انتخاب واسط کاربری دیگه ای وجود داره یا نه ؟!

فعلا با تحقیقاتی که کردم این سه توزیع را به ترتیب اولویت(از چپ به راست) در نظر دارم :

Fedora - openSUSE - Kubuntu به نظرتون با توضیحاتی که دادم کدام توزیع مناسبه منه ؟

بهم گفتید:
نقل‌قول
اگر نه کمی حرفه ای تر هستید و عشق نو آوری من فدورا رو بهتون پیشنهاد می کنم (توزیع فعلی خودم)
منظورتونو از نوآوری متوجه نمیشم! منظورتون به روز بودن در استفاده از نرم افزارها و کرنل لینوکس هستش؟

یه سوال دیگه راجع به فدورا اینکه آیا این توزیع همانند دبیان یه توزیع پایه و مناسب برای سرورها هستش ؟
با تشکر فراوان از وقتی که صرف پاسخگویی به سوالات من و دیگران میکنید :) ):P

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • !no power geek
براى سبكى و شخصى سازى  فكر ميكنم بهترين گزينه آرچ باشه.البته اگه با خط فرمان كار نكرده باشيد به مشكل ميخوريد.

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
به سایت رسمی دبیان برو روی Debian Packages کلیک کن،سپس روی View package lists کلیک کن تا سه لینک که مربوط به لیست تمام بسته ها برای سه توزیع پایدار ، آزمایشی(testing)و نا پایدار را ببینی.