http://ubuntu-book.org
البته مال ۱۲.۰۴عه ولی همش با ۱۳.۰۴ یکیه میتونی استفاده کنی
کتاب خیلی خوبی بود و باز 1٪ از نیازها رو برآورده میکنه 99٪ این کتاب رو من خودم با 1روز نصب و دستکاریه اوبونتو یاد گرفته بودم مشکل من چیزه دیگه ای بود منظورم اینه که مثلا تو ویندوز شما وقتی نرم افزاری نصب میکنی میری تو شاخه
start-->all programs
وبرنامه های نصب شدت رو میبینی و میتونی از اونها که نیاز داری استفاده کنی
یا سخت افزارهاتو کاملا تو دیوایس مننجر چک کنی
ولی تو کل این pdf 27 صفحه ای حتی یه کلمه هم نبود که چطور برنامه ها رو پیدا کنی نصب کنی از نصب در بیاری یا ببینی کدوم سخت افزارها نصب هست کدوها نیست البه من خودم نصب و از نصب در آوردن رو تو سافتوار سنتر پیدا کردم ولی هنوز یدا نکردم نرم افزاری که نصب کردم کجاست و چطوری یدا و اجراش کنم یا آیا همه سخت افزارهام نصب و شناخته شده هست یا نه که فکر میکنم نصب نباشه چون وقتی رو آیکن اوبونتو منظورم همون داشبورد هست کلیک میکنم یا کلید آلت کیبرد رو فشار میدم سیستم هنگ میکنه و صفحه داشبرد نامشخص میاد و اصلا نمیشه گزینه هاش رو دید و تا جایی که من فهمیدم باید نرم افزارهای نصب شدم رو تو همون داشبرد یدا کنم حالا اگه تو محیط گرافیکی راه حل دارین یا آموزش کاملتری دارین لطفا کمک کنید یه دنیا ممنون که وقت گذاشتین
قبل از این که جواب سوالت رو بدم یه چیزی بهت بگم، ببین برای اینکه یاد بگیری سه اصل لازمه از نظر من:
۱-نیاز ۲- دنبال جواب گشتن ۳-انجام دادن من خودم دارم برنامه نویسی با سی رو می خونم اما بعد ۲ماه تازه صفحه ی ۳۰۰ام هستم در صورتی که هفته ای میتونم تمومش کنم! چرا؟ چون کتاب رو میخونم، برام سوال پیش میاد که مثلا اگر این باشه چی میشه، دنبالش میگردم و انجامش میدم در نتیجه نه تنها چیزی که کتاب گفته رو فوق العاده یاد میگیرم بلکه چیز های دیگه ای هم یاد میگیرم و با سورس ها و روش های دیگه هم آشنا میشم و تا ۱۰۰سال هم یادم نمیره، توی گنو/لینوکس هم همینه نیاز به یاد گیری یه چیزی داری سوال نکن خودت دنبالش باش، اگر خودت جست و جو کنی کنار جوابت خیلی چیزها یاد میگیری.به هر حال اگر می خوای سوال کنی ما بهت جواب میدیم اما برای یادگیری روش خوبی نیست. اینارو گفتم چون هدفت یادگیریه
Dash رو باز کناون پایین چند تا آیکون خونه و فیلم و آهنگ و ... میبینی، بقل خونه یه آیکن خط کش و مداد( اگه اشتباه نکنم

) هست روی اون بزن بعدش روی کلمه ی installed کلیک کن کل برنامه هات میاد(شما با امکان جست و جو اصلا نیازی به دیدن برنامه هات نداری

)
در مورد نصب بودن یا نبودن درایورا دوستمون گفتند که کجا برید، اگر مشکل کندی و هنگ دارید:
http://wiki.ubuntu.ir/WhyUbuntuIsSlow