داداش گلم بحث ویروس اصلا برای لینوکس جدی نیست یعنی اینکه ویروس آنچنانی براش ساخته نشده و دلیلش ایمن بودنشه نه حرفه ای نبودن ویروس نویسها!
دلایل اصلی ایمن بودنشم تو اون لینک به اختصار توضیح داده شدن!
اما یه نکنه خیلی مهمه که باید بدونی!
فرق ویروس با بدافزاره!
همین الان میشه با پاسکال یه برنامه ی 10خطی نوشت که به طور مداوم درایو دی وی دی شما رو باز و بسته میکنه و تا زمانی که این برنامه توی رم شما باشه همین جوری میمونه.(میشه اونو kill کرد)
خب این به نظر شما ویروسه؟
اون بحث پرمیشن ها خیلی جالبه!
چیزی که ویندوز رو نا امن کرده نداشتن چیزی مث این قضیه ست چون هربرنامه ای اونجا میتونه مدیر سیستم باشه و به صورت اساسی خرابکاری بکنه که اینجا(لینوکس) اونجوری نیست!
ویروس نویس بدبخت رمز کاربری شما یا رمز روت رو از کجا پیدا کنه که بخواد برنامه ای نصب و یا حذف بکنه؟
چطوری بدون داشتن پرمیشن ، پیکربندی سیستم رو تغیر بده؟
البته این بحث به اینجا ختم نمیشه و اصطلاحا این رشته سر دراز دارد و بحثش یه مقدار تخصصی میشه و به طراحی سیسیتم برمیگرده که اگه واقعا علاقه داری 3تا کتاب سیستم عامل وجود داره که هرکدوم یکی دو فصلش در مورد این قضیه ست که میتونه شما رو مجاب بکنه و خیلی تخصصی تر به این قضیه نگاه کرده!
کتابا با نویسنده هاشون شناخته میشن و اسم نویسنده ها اینان:
استالینگز
سیلبرشاتس،گالوین،گین
تنن بام
کتاب اولی فوق العاده ست و همه چی رو کامل شکافته و جالبیش اینه که فقط روی لینوکس توضیح نمیده و بحثش اساسا در مورد سیستم عامله ولی در مورد امنیتش ، کامل مثال لینوکسی زده.
کتاب آخری هم که بحثش روی مینیکسه اما مثال لینوکسی هم به ویرایش جدیدش اضاف شده!
(البته مطمئنم طرف این کتابا نمیری الکی خودمو خسته کردم من خودم واسه کنکور ارشد مجبور شدم که بخونم )
با این تفاسیر چرا میخوای بار اضافی بذاری روی سی پی یو و رم سیستمت؟
این برنامه های گرافیکی کم بابای سیستمتو در میارن که میخوای بری سراغ چیزی که مدام بخواد سیستمتو اسکن کنه؟
البته بحث فایروال از این چیزا سواست و به نظر ضروری تر میرسه اما خب تمهیدات ویژه ای هم واسه این قضیه اندیشیده شده!
درکل اینم بگم که آنتی ویروس وجود داره اما نه به صورت اون چیزی که توی ویندوز بهش عادت کردی!
و حرف آخر اینکه شاید یه روزی هجمه هایی از طرف همین نرم افزارا و مخازن صورت بگیره که هدف اصلیشون جاسوسی باشه(که الانم هست و بحثش داغه) و براوزر ها توی کانون توجه ان و افزونه هایی که بهشون اضافه میشن خیلی مورد توجه قرار گرفتن اما باور کن اگه باگی هم مربوط به هسته کشف بشه(که همیشه کشف میشه) ظرف کمتر از چند ساعت پینه میشه و با دانلود یه آپدیت میتونی خیالتو صددرصد راحت کنی پس برادرانه بهت توصیه میکنم که بیخیخی!!!!!
یا حق
مطالب شما بسیار درست و من هم لذت بردم از خوندنش
رشته ی منم نرم افزار بود ... البته تو هنرستان ... تو دانشکاه سخت افزار و الانم برای کارشناسی نرم افزار که هنوز نرفتم ولی قبول شدم . دی
اصلا آنتی ویروس هم حتی همون نود و آویرا که به شکل تجربه و البته با دلیل در ویندوز قبول دارم ... من ویروس می نویسم که اونها نمی توانند بخونند ... پس هدف امن تر کردن هست نه امنیت کامل ...
بد افزار یکی از شاخه هاش ویروس - تروجان - نرم افزار های جاسوسی - و ...
شاید گفت نرو روی 64 کیلو بر ثانیه روی رایت یک سی دی که 42 بیشتر نمی خوند هم یک بد افزار باشه ...
به نظرم ویروسهای لینوکسی باید به شکل آنلاین باشه ...
1. تا کاربر اجازه ی فعالیت بده
2. ورژن و همیچنین نسسخه ی سیستم عامل را بخونه
3. به عنوان یک نرم افزار خوب معرفی بشه ... تروجان
و ...
بیشتر ویروسهایی که الان برای لینوکس ساخته اند باید تروجان باشه ...
چون فعالیت باید به دستور ادمین تایید بشه ...
........................................................
خلاصه من نیاز به برسی امنیت سیستم خودم دارم ...
ارسال و دریافت داده های شبکه ...
حذف ویروس ویندوزی و لینوکسی
و می خواهم اونو امن تر کنم نه اینکه امن ...
لینوکس امن هست قبول
از ویندوز امن تر قبول
اما 100 درصد امن نیست ...
........................................................
اسم تاپیکم هم معرفی بود نه اینکه بگم داشته باشیم یا نه ...
اون بحث هم که بعد از نوشته ی تاپیک بود برای این بود که این بحث هانشه
خب خودم دست بکار می شوم و نام می برم دوستان که داشتم بگویند از کدام راضی تر بودند ...
با توجه به نکته های اولین پست تاپیک + فول گرافیک + رایگان یا داشتن روشی ساده برای خرید قانونی لایسنس
توجه اول نوشتن آنتی ویروس دلیل بر برتری نمیشه رندومی نوشتم ... چون هیچ کدام را نداشته ام روی لینوکس ...
AVAST
BitDefender
ClamAV
AVG
Quick Heal AntiVirus
ESET NOD32 Antivirus for Linux Desktop