من توی اون تاپیک در جواب اون دوستمون که از سی شارپ بشدت دفاع می کرد این پست رو گذاشتم:
"دوست عزیز عصبانی نشید! یه سری واقعیات هست که غیرقابل انکاره. شما هر کاری هم که بکنی سی شارپ کراس پلتفرم نمی شه! این بزرگترین ایرادش. از پروژه mono هم فعلا هیچ انتظاری نباید داشت. من خودم سی شارپ کار می کردم اما بعد از مهاجرت به لینوکس رفتم سراغ جاوا.
برای اینکه بدونی سی شارپ از کجا اومده فقط کافیه بری به صفحه ویکی پدیای این زبان به آدرس زیر:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D8%A7%D8%B1%D9%BEتردیدی ندارم اگه این قضیه قابل دفاع بود خود مایکروسافت از بنده و شما بیشتر واسش تلاش می کرد. این مدل دفاع کردن شما اصلا شایسته نیست. سی شارپ خیلی قدرتمنده اما فقط و فقط در محیط ویندوز. این رو فراموش نکنید. و البته فراموش نکنید که همه اون کارهایی که برای ویندوز با سی شارپ انجام می شه رو با جاوا هم می شه انجام داد.
موفق باشید."
مضاف بر اینکه توی جاوا کدهای unsafe وجود نداره. و البته نوعهای داده ای struct و enum هم در جاوا پیدا نمی شن و یه سری تفاوت دیگه که خب جای بحثش زیاده. البته باید پذیرفت در مبحث GUI کامپوننت های net. زیباتر٬ کاربرپسندتر و بیشتر هستند و این ضعف در swing خیلی مشهوده!
در مورد ide باید بگم که intellij idea یکی از بهترین محیط های برنامه نویسیه که هوشمندیش زبانزده. حتی یکی از دوستان من که یه سی شارپ کار حرفیه ای هستش resharper رو نصب کرده که از محصولات شرکت jetbrain هست (intellij idea هم مال همین شرکته). ایشون بشدت از این ide خوشش اومده بود و می گفت که سرعت کد زدنم خیلی بالا رفته. جالبه که اصلی ترین محصول این کمپانی intellij idea با جاوا نوشته شده و بقیه ide هاش رو از روی اون کپی برداری کرده. حتی مثلا این شرکت واسه پایتون یه ide ساخته به اسم pycharm بعدش اومده پلاگینش رو واسه intellij idea گذاشته. از دیگر مزیتهاش اینه که میشه باهاش واسه آندروید برنامه نویسی کرد. این ide زبان جدید GO رو هم پشتیبانی می کنه. از همه جالبتر اینکه حجمش فقط 115 mb هستش و اصلا قابل مقایسه با VS نیست چون نسبت حجم تقریبا یک به دهه! (یه شایعه تایید نشده وجود داره که میگه VS از intellij idea کپی برداری شده).