سلام به همه تازه کاران عزیز که جرات کردهاند از Windows به Ubuntu مهاجرت کنند
؛
میدانم شما هم مثل من با محیطی کاملا جدید، ناآشنا و با ساختاری متفاوت رو به رو شدهاید
.
قبل از این که نکاتی را درباره استفاده از این انجمن و سیاهه خودم بگویم چند نکته را که فکر میکنم دانستنش از همان اول خالی از لطف نباشد مینویسم:
۱- زندگی در Windows مانند زندگی پرنده در قفس است! با این تفاوت که تعداد پرندگان داخل قفس بیشتر از پرندگان آزاد است! نگران نباشید از قفس خارج شوید. داخل قفس تعداد زیادی پرنده تنها وجود دارد ولی اینجا در دنیای آزاد تعداد کمتری پرنده پرواز میکنند که همگی مواظب یکدیگر هستند. مطمئن باشید همه آنهایی که تجربه بیشتری دارند مواظب هستند تا نیازهای شما بدون پاسخ نماند. فرهنگ دنیای آزاد جامعهای کوچک و در عین حال منسجم را ایجاد کرده است.
۲- اگر نسخه Live از Ubuntu را تهیه کنید نیازی به نصب نیست و میتوانید یک سیستم عامل کامل را در ram به اجرا در بیاورید بدون هیچ تغییر و نگرانی در مورد هارد دیسک
https://shipit.ubuntu.com/?loggingout=1 برای دریافت فایل iso یا درخواست CD اصلی
http://wiki.ubuntu.ir/ShareUbuntuMedia و یا CD را از دوستان دریافت نمایید
۳- اگر تردید دارید که شاید بخواهید به Windows برگردید از نصب Ubuntu اصلا نترسید! از تعویض Windows هم بعد از نصب Ubuntu همینطور. اصلا هر کاری دلتان خواست با MBR و GRUB که را اندازهای اولیه سیستم عامل برای Windows و Ubuntu هستند انجام بدهید حتی اگر سیستمتان Boot هم نشد این مقاله راهش حلش را میگوید:
http://wiki.ubuntu-ir.org/GrubHowto راهنمای جامع GRUB
۴- بدانید که برای تقریبا تمام نیازهای شما نرم افزار و راه حل وجود دارد. آن پرنده آزاد ممکن است یک روز گرسنه بماند ولی مطمئنا فردا میوهای شیرین و آبدار انتظارش را میکشد. ولی به هر حال نمیشود که به امید فرداها آدم از گرسنگی بمیرد! برای همین میشود هر از گاهی به غذاهای داخل قفس هم یک ناخنکی زد...
http://wiki.ubuntu-ir.org/WineHowto راهنمای استفاده از نرم افزار Windows Emulator (Wine)
۵- سعی کنید تفاوت ساختار Linux را با Windows متوجه شوید. سعی کنید دستوراتی را که به آنها برخورد میکنید تجزیه و تحلیل کنید. سعی کنید بیشتر به محتوی توجه داشته باشید و در روش انجام ترفندها نمانید. همه میدانیم " چون که صد آید نود هم پیش ماست "
اما چطور اطلاعات بدست بیاوریم:
۱- اولین کاری که باید انجام شود این است که قسمت ویکی را به طور کامل مرور کنید. حتما خیلی از مباحث را متوجه نمیشوید!
اما حکایت میشود «آن کس که نداند و بداند که نداند» (راستی تا یادم نرفته؛ بعضی از صفحات ویکی زیر مجموعه هیچکدام از گروهها نیستند و دسترسی آنها از لیست اصلی حاصل میشود)
۲- اگر حوصله و وقت کافی دارید مرور انجمن تازه کاران هم بسیار مفید است ولی خیلی وقت میگیرد!
۳- قبل از طرح هر سوالی باید یکی یکی مشکلات را در انجمنها جستجو کنید. اگر حوصله داشته خوش شانس هم باشید ۹۰ درصد سوالهایتان پاسخ داده میشود. (در این جستجوها متوجه میشوید که چرا لازم بوده اول ویکی را مرور کنید... چون جواب خیلی از سوالاتی که الآن برایتان پیش آمده را یک جایی دیده بودید!.... آها توی ویکی
درسته!)
۴- از یادداشت برداری غافل نشوید (x3) مطمئن باشید بعد از یک هفته میگویید «آن تنظیم را چطور انجام دادم؟» (من خودم بعضی مطالب را دو بار از اول در اینترنت جستجو کردهام آخرش هم نتیجه اولیه را پیدا نکردهام!)
۵- سوالات خود را در انجمن مناسب مطرح کنید تا جواب مناسب دریافت نمایید. بنا به رسم این انجمنها به سوالات بدون ربط و سوالات دستهای پاسخ درستی داده نمیشود!
حدود یک ماه است که من Ubuntu 8.10 را نصب کردهام. اوایل هر دستورالعملی را که پیدا میشد امتحانش میکردم! این است که چند بار بلا سرم آمده است
. من از کارها و مطالعاتم یک سیاهه در Excel تهیه کردهام. البته آن را در Spreadsheet هم میتوان دید ولی ارجاعاتش درست کار نمیکند. آن را به صورت پیوست ارسال میکنم. فکر میکنم دیدنش بیفایده نباشد!
عنوان چند مطلب داخل فایل پیوست را به صورت فهرست مینویسم: (در داخل فایل مراجعاتی به فایلهای داخل هارد وجود دارد که اغلب آنها فایلهای PDF ازمقالات اینترنت است که آدرس همه صفحات اصلی درج شده است. تعدادی دیگر نیز فایلهایی است که همه به سادگی قابل دریافت و دسترسی میباشند. لذا اگر لینکی کار نکرد از آدرس اینترنت داخل سلول اطلاعاتش استفاده نمایید.)
۱- اطلاعات نصب Ubuntu
۲- نصب نرم افزار
۳- رفع اشکال کارت گرافیکی (Graphic Card)
۴- کار با جلوههای Compiz به همراه ارجاعات به سایت
۵- رفع اشکال وارد نشدن به محیط گرافیکی
۶- نصب برنامه Freehand در شبیه ساز ویندوز Wine
۷- اشکالات و سوالات
۸- پاسخهایی که پیدا کردهام
۹- ارجاعات به ویکی و دیگر سایتها در ارتباط با نکات
۱۰- اطلاعات راه انداز بوت Grub
۱۱- اطلاعات دسترسی root
۱۲- نصب فونت جدید (Font)
۱۳- معرفی نرم افزارهای کاربردی
۱۴- نرم افزار Wine به همراه ارجاعات به سایت
۱۵- تعدادی از دستورات محیط متن و کار با Bash
۱۶- نرم افزار Inkscape به همراه ارجاعات به سایت
.
.
.
با احترام امین