انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مسائلی که ممکن است یک تازه کار داشته باشد...  (دفعات بازدید: 237317 بار)

0 کاربر و 13 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
شما وقتی از وبی استفاده می کنی اوبونتو در یک دایرکتوری به همین نام نصب می شه. این ایراد در win هست که سیستم عامل های دیگه رو به رسمیت نمی شناسه! بنا بر این بوت لودر ویندوز بوت لودر قبلی رو پاک می کنه و بوت لودر خودشو بجای اون نصب می کنه! برای همین باید اونو مجددا نصب کنید.
این مهم نیست که توی شاخه mnt/ شما چی وجود داره! شما باید آدرس ها رو با دقت تایپ کنید و گراب رو آپ دیت کنید. اینکه درایو G در دایرکتوری مدیا باشه طبیعی هست چون با سی دی لایو شما در حال استفاده از اون نیستید! اون درایو فقط مقداری اطلاعات توش هست پس اونو به شاخه مدیا می بره و مانت می کنه. این مطالب رو توجه نکنید.ببینید درایو G شما  در دستور fdisk -l چی هست و اونو مانت کنید.
دایرکتوری اوبونتو رو هم مانت کنید و دایرکتوری بوت رو هم مانت کنید.
شاخه dev/ رو هم با دستور
sudo mount --bind /dev /mnt/devمانت کنید و ادامه آموزش:
http://wiki.ubuntu.ir/Grub2Howto/Recover
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین mefmef

• Newbie
  • *
  • ارسال: 20
دوستان سلام
من امروز ابونتو رو نصب کردم چقدر هم هیجان انگیز بود سی دیش از هلند اومده بود یه سوال دارم البته قبل از اینکه سوالم رو بپرسم جستجو کردم ولی چیزی دستگیرم نشد و اما سوال این sudo یعنی چه و چرا در محیط ترمینال بایستی حتما این عبارت رو تایپ کنیم ؟

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
پاسخ به: مسائلی که ممکن است یک تازه کار داشته
« پاسخ #212 : 28 امرداد 1389، 12:56 ب‌ظ »
دوستان سلام
من امروز ابونتو رو نصب کردم چقدر هم هیجان انگیز بود سی دیش از هلند اومده بود یه سوال دارم البته قبل از اینکه سوالم رو بپرسم جستجو کردم ولی چیزی دستگیرم نشد و اما سوال این sudo یعنی چه و چرا در محیط ترمینال بایستی حتما این عبارت رو تایپ کنیم ؟
مقدمه: :)
لینوکس رو از همون اول برای محیط های چند کاربری طراحی و پیاده سازی کردن مثل یونیکس. شاید کسی که زیاد وارد نباشه این رو با این خاصیت ویندوز که می شه چندتا یوزر ساخت اشتباه بگیره و فکر کنه اونجا هم به همین شکله ولی فرق این دوتا زمین تا آسمونه. یکم مقایسه می کنم تا بیشتر این قابلیت روشن بشه. تو ویندوز تفاوت کاربرهای مختلف به شدت محدوده، فقط شامل چند چیز جزئ ميشه، مثل عکس زمینه کار یا قالبی که استفاده شده و ... کلا چیزهایی که اگه سرفه نظر بشن هیچ اتفاقی نمی افته. ولی تو لینوکس هر کاربر یک مالکیت و کنترل مخصوص به خودش رو داره. هر فایل متعلق به یک گروه کاربری خاصه و بنابراین هیچ کاربری نمی تونه تو کار کاربرهای دیگه دخالت کنه. این یعنی محیط چند کاربری، همین باعث میشه که ویروسها و برنامه های مخرب لینوکس نسبت به ویندوز به صفر میل کنه نه تعداد کاربرها و چیزهای دیگه ای که گاها شنیده میشه. بحث در باره ویژگیها و منافعی که از قابلیت بدست میاد انقدر گسترداست که میشه در موردش کتابها نوشت.  هر کسی که مدت کوتاهی با لینوکس کار کنه خودش متوجه می شه که این قابلیت برای محیطهای چند کاربری چقدر حیاتیه که ویندوز از اون محرومه.

حالا برگردیم به سوال، اینکه دستور sudo چیه و چرا باید استفاده بشه:
گفتیم هر کاربر فقط به فایل های خودش دسترسی داره حالا اگه نیاز باشه که دسترسی کاربر ریشه (1) رو داشته باشه باید چیکار کنه؟! اینجاس که باید از این دستور استفاده کنه. یعنی به اول دستوری که نیاز به دسترسی کامل داره، دستور sudo رو اضافه کنه. بعد از اجرای دستور با پیشوند sudo مکان نما در ترمینال به خط جدید میره و از کاربر پاسورد در خواست میشه. با وارد کردن کلیدها مکان نما از سرجاش حرکت نمیکنه و تو خروجی ستاره یا کاراکتری نمایش داده نمیشه. این شیوه هم به امنیت بیشتر کمک میکنه تا اگه جاسوسی! اون نزدیکی ها باشه نتونه تعداد حروف پاسورد رو تشخیص بده.
دلیل استفاده از این دستور هم تقریبا روشنه و اون هم اینکه مثلا بعضی از برنامه ها نیاز دارن که فایلهای سیستم رو تغییر بدن یا فایلها خودشون رو تو شاخه هایی کپی کنن که تو حالت عادی اجازه دسترسی ندارن. کلا جاهایی باید از این دستور استفاده بهشه که برنامه ها قصد انجام کارهایی دارن که به اجازه دسترسی ریشه نیاز داشته باشن. و این ما هستیم که با وارد کردن این دستور بهشون اجازه می دیم.

(1) کاربر ریشه یا کاربر روت: کاربری که به همه فایلها تو همه ی شاخه ها دسترسی داره و می تونه اونها رو ویرایش کنه
« آخرین ویرایش: 28 امرداد 1389، 01:00 ب‌ظ توسط heresh »

آفلاین م ر رهنما

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
ديگشنري
« پاسخ #213 : 28 امرداد 1389، 03:19 ب‌ظ »
با عرض سلام
من برنامه starDict  رانصب كردم امامشكل از اينجا است كه من با كابر شخصي برنامه اجرا نميشود( منظور اين است كه ديگشنري فارسي

به انگليسي و بر عكس) اما با كاربر root برنامه با فرمان exec starDict اجرا ميشودنكته مخازن برنامه در كاربر root قابل copy است اما در

كاربر شخصي قابلcopy نيست چطور ميتوانم اينكار را انجام دهم ممنون م ر رهنما

آفلاین م ر رهنما

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
 ديگشنري
« پاسخ #213 حاضر: 28 مرداد 1389,ساعت 14:19:43 » نقل قول ویرایش 

--------------------------------------------------------------------------------
با عرض سلام
من برنامه starDict  رانصب كردم امامشكل از اينجا است كه من با كابر شخصي برنامه اجرا نميشود( منظور اين است كه ديگشنري فارسي

به انگليسي و بر عكس) اما با كاربر root برنامه با فرمان exec starDict اجرا ميشودنكته مخازن برنامه در كاربر root قابل copy است اما در

كاربر شخصي قابلcopy نيست چطور ميتوانم اينكار را انجام دهم ممنون م ر رهنما 

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
« پاسخ #215 : 05 شهریور 1389، 04:56 ب‌ظ »
سلام جناب رهنما
خوبید آقا ؟ آقا هادی تعریف شما رو زیاد میکنه  ;)
در مورد مشکلتون بگم
شاید این راه جواب بده
شما حین نصب از - su استفاده کردی
پیشنهاد میکنم از دستور sudo apt-get install PACKAGE استفاده کنید
ببینید مشکل حل میشه
البته قبلش دستورات زیر رو برای حذفش بزنید
su -
apt-get remove PACKAGE
su - username
sudo apt-get install PACKAGE
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین sadegh freedom

• Newbie
  • *
  • ارسال: 17
من وقتی ازاین دستور استفاده میکنم برای ایجاد مخازن محلی فایل Pakages.gzروناقص درست میکنه به طوری که نه دستی باز میشه ونه بعد از اضافه کردن آدرسش به  source.list کسی میتونه کمک کنه ](*,)
dpkg-scanpackages . /dev/null | gzip -9c > Packages.gz

آفلاین RCLord

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 411
    • پشت یک لحظه سکوت
سلام دوست عزیز .

ببین. شما یه شاخه داری به نام archive توی دسکتاپتون هست. اسمتون هم مثلن هست sadegh_freedom.

میری توی دسکتاپتون و این رو میزنید:

dpkg-scanpackages archive /dev/null | gzip -9 > archive/Packages.gz

حواستون باشه که Packages هست. اگرم خواستید رایتش کنید و روی سی*دی به دوستاتون بدید مواظب باشید تنظیمات رایتتون جوری باشه که این حرف فایل رو بزرگ نگه داره.

بعد توی فایل sources.list که داخل /etc/apt هست این خط رو اضافه کنید:

deb file:/home/sadegh_freedom/Desktop archive/

بازم حواستون باشه که حتمن بایستی یه / ته archive باشه. وگرنه فکر میکنه این کلمه اسم یه نسخه اوبونتو هست و به مشکل میخورید.

باز اگر مشکلی بود در حد توان پاسخگویم .
« هرگونه انتقاد سازنده ای را با کمال میل قبول میکنم »

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 279
چه پشتکاری!
خیلی قابل تحسینه!  :)
امیدوارم همیشه بروز باشید!

آفلاین sadegh freedom

• Newbie
  • *
سلام دوست عزیز .

ببین. شما یه شاخه داری به نام archive توی دسکتاپتون هست. اسمتون هم مثلن هست sadegh_freedom.

میری توی دسکتاپتون و این رو میزنید:

dpkg-scanpackages archive /dev/null | gzip -9 > archive/Packages.gz

حواستون باشه که Packages هست. اگرم خواستید رایتش کنید و روی سی*دی به دوستاتون بدید مواظب باشید تنظیمات رایتتون جوری باشه که این حرف فایل رو بزرگ نگه داره.

بعد توی فایل sources.list که داخل /etc/apt هست این خط رو اضافه کنید:

deb file:/home/sadegh_freedom/Desktop archive/

بازم حواستون باشه که حتمن بایستی یه / ته archive باشه. وگرنه فکر میکنه این کلمه اسم یه نسخه اوبونتو هست و به مشکل میخورید.

باز اگر مشکلی بود در حد توان پاسخگویم .
من دقیقا همین کاررو میکنم وفایل Packages.gzروهم میسازه ولی بعداز اضافه کردن اون به source.listواجرای apt-get updateیه ارور میده میگه:
failed to fetch file
ببین من مخازنی که از سایت سیو گرفت اون Packageای که تو خود دی وی دی شون هست رو میشه دستی باز کرد وخوند ولی اینی که خودم میسازم باکلیک کردن یک ارورمیده

آفلاین RCLord

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 411
    • پشت یک لحظه سکوت
ببخشید من این سوال رو میپرسم . شما پکیج ها رو روی هاردتون کپی کردید ؟

بعد شما پکیج dpkg-dev رو نصب کردید یا نه ؟
« هرگونه انتقاد سازنده ای را با کمال میل قبول میکنم »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
خب باید بقیه‌ی مخزن‌ها رو غیرفعال کنید تا بتونید از مخازن محلی استفاده کنید.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین sadegh freedom

• Newbie
  • *
« پاسخ #222 : 11 شهریور 1389، 03:01 ق‌ظ »
بله  پکیج هارو روی هاردم کپی کردم dpkg-devرونصیب کردم بقیه مخازن هم غیر فعال کردم
« آخرین ویرایش: 11 شهریور 1389، 03:11 ق‌ظ توسط sadegh freedom »

آفلاین sadegh freedom

• Newbie
  • *
دوستان سلام من موقع اجرای  دستور این پیغام را مشاهده میکردم:
نقل‌قول
sadegh@sadegh-laptop:~/Desktop/aaa$ dpkg-scanpackages . /dev/null  > Packages.gz‬‬
dpkg-scanpackages: warning: Packages in archive but missing from override file:
dpkg-scanpackages: warning:   acct acl acpi-support acpid adduser adium-theme-ubuntu aide
dpkg-scanpackages: info: Wrote 7 entries to output Packages file.
[/pre]
توی گوگل یه سرچی کردم متوجه شدم این یه باگ مربوط به  بسته dpkg-dev است خلاصه توی یکی از سایتا که درموردش بحث شده بود یکی گفت این دومرحله جداگانه انجام بدین تا مشکل حل شه(مرحله۱:ساخت Packages.gz مرحله۲:zip کردن این فایل)
این کارو کردم مشکل حل شد :D البته تویه سایت هم گفته بود این باگ وتونسخه ی جدید dpkg-dev رفع شده اما ازاون جایی من قصد آپدیت ازراه اینترنت ندارم ازهمون راه اول استفاده کردم
لینک سایت راه حل اولی روهم باسه خنده میزارم:
http://www.ipodtouchfans.com/forums/showthread.php?t=113243
کلا ازتمامی کسانی که مرا دراین راه یاری نموده اند کمال سپاس رادارم(جدی نگیرین) \\:D/
« آخرین ویرایش: 12 شهریور 1389، 02:12 ق‌ظ توسط sadegh freedom »

آفلاین agostino

• Newbie
  • *
  • ارسال: 22
سلام دوستان
من میخواستم اوبونتو رو از اول نصب واسه همین فایلایه تو مسیر زیرو یه جا از هاردم کپی کردم

var/cache/apt/archives

حالا که اوبونتو رو از اولنصب کرد م و میخوام فایلا رو برشون گردونم تو همون پوشه نمیشه!!
چطوری میتونم فایلا رو کپی کنم تو اون پوشه و این که چطور میشه پرمیشن یه پوشه رو برداشت؟