به نظر من گنو والا تر از اونیه که توی دنیای فعلی ما بشه ازش استفاده کرد
و حق برنامه نویس ها رو ضایع میکنه
گنو به شما چیز هایی میده و چیز هایی هم میگیره
برای مثال چرا هیچ انسانی تا به حال نگفته که مثلا یوبی سافت بیاد سورس بازی هاش و انجینش و ... رو منتشر کنه ؟
خوب چون فکر میکنید ساختن بازی زحمت و هزینه داره همچین حرفی رو نمیزنید که میلیارد ها دلار تحقیقات و ... رو کسی بیاد به رایگان بهتون بده
البته این امر در ضمینه سیستم عامل اتفاق افتاده
ولی فکر نمیکنم در مورد چیز های دیگه مثل بازی اتفاق بیفته
گنو روز به روز بیشتر به سایر نرم افزار ها صدمه میزنه
برای مثال شخصی با صرف وقت و هزینه زیاد بیاد یک مرورگر بسازه یا مجبوره رایگان بده یا مجبور همون آزاد بده با سورس باز یا هم کسی استفاده نمیکنه چون آزادش هست
خوب این شخص هم به جایی نمیرسه و از همون اول نمیره دیگه اون رو بسازه
یا مثلا اگه سورس یک بازی بزرگ منتشر بشه کلی شرکت های دیگه و اشخاص میان تغیرات میدن و بازی های خودشون رو میدن بیرون به راحتی و حق و زحمات اون شخص و شرکت اولیه از بین میره
به نظر من استفاده از نرم افزار آزاد یعنی استفاده از خود گذشتگی های دیگران و همین موضوع هم هست که آدم رو به فلسفه گنو علاقه مند میکنه
ولی بقیه دنیای ما آزاد نیست همون برنامه نویس و همون شرکت ها هم توی این دنیا زندگی میکنن دنیایی که آزاد نیست
دنیایی که رایگانش فقط هواس (فعلا) البته آب تصفیه نشده هم روی زمین دیدین و آب بارون میتونید بخورید فکر نکنم دستگیر بشید!
به نظر من به برنامه نویس ها ظلم میشه
حالا این که بگید بیان مثلا از پشتیبانی و ... پول در بیارن باز هم مسخره هست
شما بسیاری از شغل ها رو اینجوری از بین میبرید
میگید برن تو شرکتی کار کنن حالا اون شرکت هم اگه برنامه هاش آزاد و رایگان باشه بازم ضرر میکنن
حالا یه چیزی مثل سیستم عامل شاید پشتیبانی بخواد ولی کسی که مرورگر میسازه کسی که بازی میسازه همچین گزینه هایی براش نیست
توی نرم افزار آزاد همیشه این خطر هست که کسی صرفا با کار کردن اندک روی کد های شما و ظاهر نرم افزارتون نرم افزاری بسازه محبوب تر و خوب همه میرن از اون استفاده میکنن و سر سازنده اصلی بی کلاه میمونه
به نظر من گنو ناقص هست
به نظر من گنو برای کاربر هاش بهشته و برای برنامه نویس ها و شرکت ها یه سمه
به نظر من گنو به گردش پول در صنعت نرم افزار صدمه میزنه و اعتبارش رو میاره پایین در حالی که بقیه صنف ها و صنایع هیچ وقت همچین گذشتگی از خودشون نشون نمیدن
فرض کنید همه نرم افزار ها آزاد بشن و با مجوز gpl مثلا
خوب مثلمه تعداد و کیفیت نرم افزار ها به طرز عجیب و غیر قابل کنترلی میره بالا و مردم حال یکنن ولی چجوری میشه توی همچین دنیایی پول در آورد ؟
اگر هم بشه صنعت میلیاردی نرم افزار رو به یه صنعت کوچیک تبدیل میکنه برنامه نویس های با در آمد کم و بخور نمیر و زندگی بکن با دونیت !؟
تازه ممکنه بگید که نرم افزار آزاد با رایگان معنیش یکی نیست و ... ولی خوب وقتی سورس در دسترسه دیگه لازم نیست بری پول بدی کافیه یکی بخره منتشر کنه دیگه تموم شد
حتی توش برنامه های کنترل و ... هم داشته باشه بازم میشه چون سورس در دسترسه برنامه رو طوری تغیر داد که دیگه نیازی به ریجستر شدن و ... نداشته باشه
برای مثال خیلی از اسکریپت های پی اچ پی و یا برنامه های پایتون که کامپایل نمیشن با این که به صورت رمزی هم در میارن و ... ولی چون کد در دسترسه همشون نال میشن راحت
حالا یه نرم افزار آزاد رمزی هم نباید باشه و تازه مستندات برای توسعه و ... هم داره راحت میشه نال بشه
البته من میخوام نه برنامه نویس هستم نه رشتم مربوط میشه ولی میخوام در این مورد بحث کنم
من علاقه دارم به نرم افزار آزاد و عاشقشم ولی احساس عذاب وجدان میکنم