خیلی سادهست. وقتی یه نرمافزاری (فرض کنیم مرورگر) آزادش موجوده، دیگه لازم نیست کسی بره مرورگر بسازه. کسی که میدونه مرورگر آزاد هست و میره مرورگر بسته میسازه، حقّشه که کسی ازش نخره. هیچ اخلاقی این رو تأیید نمیکنه که هرکس هرکاری دلش خواست بکنه و انتظار پاداش هم داشته باشه
حالا توی چیزی مثل سیستم عامل که هر چیزیش یه جایی ساخته شده کرنل رو یه گروهی نوشته و ... و این رد هت و ... کار خاصی انجام ندادن و خوب کد هاش رو کسای دیگه نوشتن
ولی توی چیزی مثل بازی یا یه برنامه ای که کلا از اول توسط یه گروه یا شرکت نوشته شده انتشارآزادش صدمه میزنه
اتّفاقاً نوشتن یک چیز از ابتدا به هیچوجه روش نرمافزار آزاد نیست و نخواهد بود.
قبول دارید که نرم افزاری که پایش تجاری بوده بیاد و آزاد بشه ضرر میکنه ؟
مثلا ماکروسافت آفیسی که همه کد هاش رو خودش نوشته و از کد های آزاد بقیه استفاده نکرده بیاد همه کد هاشو یهو بده مردم به نظرتون چه اتفاقی میفته ؟ یعنی تلاش یک عمر یک شرکت و هزینه هاش همش رایگان میاد برای بقیه
حالا یکی میاد یه فورکی از روش میزنه و از اون ماکروسافت آفیس هم محبوب تر میشه !
حتی میتونه یکی بیاد کمی روش کار کنه و اختصاصی تر کنه و آزاد (پولی) منتشر بکنه
به نظر من GPL v3 از نظر قانونی ضعف داره
مثلا من چرا باید بتونم mybb رو بردارم و کمی روش کار کنم و به قیمت 20 دلار بفروشم منتها به صورت آزاد ارائش بدم و بگم من فقط قیمت کاری که خودم روش کردم رو میگیرم ! کسی هم نمیتونه ایراد بگیره به نظرتون در حق اون آأمایی که رایگان تا حالا mybb رو تا به اینجا رسوندن ضایع نمیشه
البته خوب شما میتونی بخری و تغیر بدی همین نسخه رو و مجدد رایگان ارائه بدی و ... و این چرخه یکمی مضحک میشه
در ضمن مثال مرورگر و سیستم عامل فرق داره این ها یک محصول هستن در کل و مدام بهبود داده میشن
کلی آدم روی بلندر زحمت میکشن و پولی در نمیارن
ولی اون کارگردانی که ازش استفاده میکنه هم مثل برنامه نویس های بیچاره خودش رو وقف ملت میکنه و فیلم رو رایگان ارائه میکنه ؟
به نظر من توی نرم افزار آزاد یه عده کثیری کار میکنن و یه عده بدون زحمت زیاد نون در میارن از نرم افزار آزاد !