انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: ***ساخت سیستم عامل شخصی***  (دفعات بازدید: 17622 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین مهیار پژوهان

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 65
پاسخ : ***ساخت سیستم عامل شخصی***
« پاسخ #30 : 18 شهریور 1393، 10:01 ق‌ظ »
از مراجعی که خیلی بهت کمک میکنه کتاب Operating Systems Design and Implementation  آقای    Andrew S Tanenbaum هستش.ایشون در پیوست کتاب کدهای سیستم عامل MINIX رو قرار داده.منظورش از MINIX  یونیسک کوچولو بوده.این سیستم عامل رو خودش نوشته و خلق کرده و هدفش آشنایی دانشجو با طراحی و پیاده سازی سیستم عامل های یونیکس بیس هستش.
شاید نصف کتاب Minix source code باشه.برای اینکه این سورس ها رو بفهمی باید به زبان سی مسلط باشی.
Linus Torvalds هم شاگرد Andrew S Tanenbaum بوده و از استادش سیستم عامل نویسی رو یاد گرفته.
البته شنیدم که انتقاد تنن باوم از لاینوس توروالد اینه که چرا ساختار کرنل لینوکس رو به صورت Monolithic نوشتی!؟
درضمن اگه سیستم عامل و ساختارهای اون رو خوب نمیشناسی اول باید کتاب فارسی مثل کتاب دکتر حقیقت -پارسه رو بخونی.من این کتاب رو خوندم و دکتر حقیقت واقعا خوب نوشته.و از یه کتاب کنکوری خیلی بهتره و کامل تره.
بعد بیای کتاب تنن باوم رو بخونی.کتاب تنن باوم رو هم آقای حقیقت ترجمه کردن.ولی خوب باید انگلیسی ات رو خوب کنی تا این کتاب رو درک کنی

پس نوشتن سیستم عامل کار شوخی نیست
در مورد دادن توزیع کار آسون تره.ولی من با تنوع توزیع مخالفم.و معتقدم توزیع زیاد خوبه ولی دیگه نباید هم دنبال اضافه کردن توزیع و میزکار باشن.دلایلم رو توی این پست نوشتم.
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,98677.0.html

هسته لینوکس بدرستی با استفاده از سورس کد MINIX نوشته‌ شده؛ اگرچه با روش بازاری نه کلیسایی :)(اول لینوس با سورس کد مینیکس شروع کرد و رفته رفته کدهای MINIX رو حذف کرد.)

پیشنهاد من به شما نوشتار The Cathedral and the Bazaar و Unix and Internet Fundamentals از اریک ریموند؛ که یکی درباره چگونگی استفاده از روش بازاری برای خلق نرم‌افزارها گپ زده و دیگری درباره چگونگی کارکرد یک سیستم یونیکس-مانند و اینترنت هستش.

خوش باشید

آفلاین bax007

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
    • hosting
« پاسخ #31 : 20 شهریور 1393، 01:14 ق‌ظ »
مرسی از همه فعلا اینقدر خسته ام که حالو حوصله جواب دادن ندارم فقط میخوام برم بخوابم ولی بازم مرسی از راهنمایی هاتون.

آفلاین فاروق

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 992
  • <شعار>این یک شعار است</شعار>
    • تارنمای فاروق
« پاسخ #32 : 22 شهریور 1394، 02:01 ب‌ظ »
کل دانشی که از طراحی سیستم عامل رو دارم اینجا در اختیارتون میگزارم.
فرض میکنیم یه سیستم عامل ساده داریم که روی یک فلاپی دیسک مانت و اجرا میشود.
اولین مرحله - بوت لودر
بوت لودر روی سکتوراول یک دستگاه خواه فلاپی یا فلش قرار میگیرهو وظیفه اش بارگزاری بقیه سیستم عامل شامل فایل کرنل و غیره هست. از اونجا که هر سکتور 512 بایت گنجایش داره بوت لودر رو باید دقیقا 512 بایت بنویسید و در اون سکتور قرار بدید. این بوت لودر 100 درصد با زبان اسمبلی باید نوشته بشه. یاد آوری کنم که طبق چیزی که من میدونم داخل این بخش باید سیستم فایل رو هم معرفی کنید مثلا FAT12  و باید مفهوم فایل رو هم ایجاد کنید. بعد باید فایل کرنل رو لود کنید که اون میتونه با زبان سی یا اسمبلی نوشته شده باشه. بقیه کار ها رو هم کرنل انجام میده.
بزودی کتابچه ای رو ترجمه میکنم و داخل وبلاگم قرار میدم در مورد ساخت بوت لودر.
http://pcworms.blog.ir
بعد از بررسی پست های قدیمیم، فکر میکنم یک عذرخواهی بدهکارم! معذرت میخوام و اگر اشتباه کردم مستقیم و روشن راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.
کانال IRC

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
« پاسخ #33 : 22 شهریور 1394، 03:39 ب‌ظ »
سلام دوست عزیز

لطفا به تاریخ ارسال موضوعات دقت کنید.
مثلا این موضوع برای ۲ سال پیش هست و آخرین ارسال قبل از شما هم برای ۱ سال پیش.

تو این چند روز متوجه شدم که شما سعی در فعالیت دارید. که قابل تحسین هست.

اما سعی کنید بجای ارسال در موضوعاتی که قدیمی هستند، به موضوعات جدید پاسخ دهید. یا مطالب آموزشی قرار دهید.