من رشتهام برقه و کار پدرم هم در زمینهی برق صنعتی است و خودم هم در همون حوزه فعالیت میکنم. خدا رو شکر درآمد بدی نداریم. دو تا نکته هست که به نظر بندهی حقیر همه جا صادقه. چه برق چه کامپیوتر چه هر جای دیگهای.
۱) عالم بیعمل <=> زنبور بیعسل
زنبور یه قابلیتی داره که مسئولیت استفاده کردن یا نکردن از اون به عهدهی خودشه. کسی نمییاد از زنبور خواهش کنه و بگه لطفا عسل بساز. زنبوری که عسل نسازه رو هیچ کس نمیخواد. پس اگر علم یا توانایی خاصی دارید حتما ازش استفاده کنید. سعی کنید خودتون رو به یه حوزهی خاص محدود نکنید. زرنگ باشید و از کوچکترین تواناییتون درآمد کسب کنید.
۲) اعتبار از همه چیز مهمتره
خدای برنامهنویسی هم که باشید تا وقتی کسی نشناسدتون نباید انتظار درآمدی آنچنانی داشته باشید. اعتباره که باعث میشه یکی یه سایت معمولی بنویسه اما میلیونی دستمزد بگیره. آخه به «بالا» متصله. میشناسنش. آقای فلانیه برا خودش. شرکت بهمانه واسه خودش. حالا ممکنه طرف بره یه قالب آماده دانلود کنه ترجمهاش کنهها. اما خب بالاخره در شأن فلان ارگان نیست که بخواد با یه برنامهنویس جزء قرارداد ببنده. همه میرن با شرکت فلان قرارداد میبندن. اینه که مثلا اگر پدرتون عمریه داره خاک بازار رو میخوره و بعد از این همه وقت اعتباری واسه خودش کسب کرده، مسئولیت استفاده نکردن از این اعتبار به عهدهی خودتونه. لازم نیست حتما همون شغلی که پدرتون داره رو ادامه بدید. باید یه جوری از این اعتباره استفاده کنید دیگه. خلاقیت به خرج بدید.
خلاصه... به نظر من راههای میونبر زیادی برای پیشرفت وجود داره. فقط یکیو میخواد که زرنگ باشه و پاچهپاره