نمیدونم درست میگم یا نه
متاسفم دوست من، اما درست نمی گید
فکر کنم به این دلیل ترمینال و دستور نویسی تو لینوکس باب شده که ابتدا لینوکس، لینوکس بود، نه گنولینوکس
لینوکس از همون موقعی که توروالدز اولین خط کدشو نوشت ارتباطش با پروژه گنو برقرار شد. اگر ادامه همون پیام توروالدزو بخونی می بینی که نوشته «gcc(کامپایلر گنو) و bash (همون پوسته ایی که در حال حاضر در کامندلاین استفاده می کنیم.) رو لینوکس پورت کردم و به نظر می رسه که درست کار می کنن». gcc و bash هر دو محصول گنو هستند.
فکر کنم اگر تو شروع کارش حداقل یه هدفی داشت امروز جایگاهش تو سیستم های خانگی خیلی خیلی خوب بو
نقل قول از لینوس توروالدز از مصاحبه ایی که در دانشگاه آلتو در سال ۲۰۱۲ داشت:
I started linux as a desktop operating system and it is the only area that hasn`t completely taken over
پس می بینید که هدف داشته و اتفاقا هدفش کاربران خانگی بوده؛ اما اینکه چرا در این حوزه همه گیر نشده چیزیه که در پایین بهش می پردازیم.
متاسفانه در شروع کار هیچکدوم از توزیع ها کاربر عادی واسش مهم نبود و فقط میخواستن پیش هم کم نیارن و قدرت نمایی کنن و تنها چیزی که اوسشون مهم بود راضی نگه داشتن معدود افرادی که توزیع هاشون استفاده میکردن! اگر کاربری رو که برنامه نویسی نمیدونست کاربر به حساب میاوردن الان اوضاع اینطوری نبود
اولین چیزی که درباره گنولینوکس باید بدونی اینه که این سیستم عامل برای کاربران عادی نیست!
گنولینوکس سیستم عاملی ساخته شده توسط هکر ها و برای هکر هاست. و هکر بودن صرفا به این معنا نیست که خوره برنامه نویسی باشید( که البته اگر روحیه هکری داشته باشید دیر یا زود سراغ برنامه نویسی هم میرید.).
اگر لینوکس برای کاربران عادی توسعه پیدا می کرد هیچ وقت موفق نمی شد. چرا؟ چون قبل از اون دو سیستم عامل برای کاربران عادی وجود داشت که به تمام نیاز هاشون پاسخ می داد.
سیستم عامل گنولینوکس زاییده ی ضرورته چون دو سیستم عامل قبلی نمی تونستن روحیه علاقه مندان واقعی به کامپیوتر رو ارضا کنن.
متاسفانه این شیوه رفتار با کاربر هنوز هم ادامه داره، با اینکه اولین چیزی که کاربر رو جذب میکنه رابط گرافیکی و لینوکس واقعا شاهکاره در این مورد ولی نتونسته هنوز به هیچ موفقیتی تو دسکتاپ برسه، چون بعد از ورود بهش کاربر تازه کار با کلی سوال مواجه میشه!
به نظر من شیوه رفتار با کاربران تازه وارد درسته (لازم به ذکره که طرز برخورد با کاربران در تمام اجتماعات لینوکسی در سراسر دنیا یکسانه) چون باعث میشه کاربران واقعی لینوکس که با افراد جوگیر بُر خوردن غربال بشن و اونچه که باقی بمونه هکر های واقعی باشن.
به نظر من تا زمانی که لینوکس تو دسکتاپ وابستگی به ترمینال و دستور نویسی رو به یک علاقه شخصی و ماجراجویی تبدیل نکنه
اگر منظورتون اینه که لینوکس هم بیاد مانند سیستم عامل های حقیری مثل ویندوز کامند لاینو کنار بذاره و کاربر رو به ماشین کلیک زنی که هیچ چیز از اتفاقی که قراره بیوفته نمی دونه، تبدیل بکنه ،باید این اطمینان رو بهتون بدم که خدا رو شکر این اتفاق هرگز نخواهد افتاد.
لینوکس وارث میراث یونیکسه.
و یونیکس توسط کیبورد اداره میشه.
(نمیدونم چرا نمیخوان بفهمن کاربر 10 نوع میزکار(البته بیشتره) نیاز نداره! کاربر به عدم پیچیدگی نیاز داره، یه شخص غیربرنامه نویس علاقه ای به خط خونی نداره! فقط میخواد در حداقل زمان حداکثر بازدهی رو داشته باشه)
شما دائم اصرار دارید که کاربران عادی رو به لینوکس بیارید.