انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: جومفا اوبونتو - لینوکس برای ایرانیان  (دفعات بازدید: 18614 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین علوی نیک

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
با سلام خدمت عزیزانی لینوکس و علاقه مند به مباحث ایرانی پاک و سالم.

تیم جومفا قصد دارد با ویرایش ( ویرایش مختصر ) لینوکس اوبونتو ، لینوکسی یا نام اوبونتو پکیچ جومفا تولید کند.
در این لینوکس که همان اوبونتو با کمی ویرایش منتشر خواهد شد ،‌قرار است یکسری اقدامات در آن انجام دهیم که می توان به یکسری از این اقدامات در اینجا اشاره کنم :

۱- قرار دادن لینک وب سایت اوبونتو فارسی و جوملا فارسی (جومفا) در دسکتاپ و فایر فاکس
۲- قرار دادن وب سرور آپاچی ( با استفاده از زمپ/لمپ )
۳- نصب بودن پیش فرض سیستم مدیریت و محتوای جومفا فارسی ( جومفا ) بر روی این وب سرور و استفاده آسان و راحت.حتی با بالا آمدن دیسک زنده اوبونتو جومفا
۴- فعال کردن یکسری gstream ها جهت پخش فایلها تصویری و صوتی همانند mp3,wmv و ... بصورت پیش فرض ( با توجه به اینکه  امکان پخش این دسته از فایلها بصورت پیش فرض نیست)
۵- قرار دادن نرم افزاری جهت ویرایش راحت fstab و مونت کردن خودکار پارتیشن های ntfs,fat32,ext3.
۶- نصب نرم افزاری جهت اجرای فایلهای اجرایی ویندوز. wine
۷- نصب نرم افزار ماشین مجازی جهت نصب و استفاده هم زمان ویندوز و دیگر سیستم عامل ها بر روی اوبونتو.
۸ . و یکسری اقدامات جهت استفاده بهتر کاربران جدید و ایرانی
۹- نصب زبان فارسی تکمیل شده اوبونتو
-۱۰ قرار دادن دیکشنری فارسی به انگلیسی و العکس (با استفاده از منابع کلمات بابیلون)
۱۱ - دوزبانه بودن ( فارسی و انگلیسی) بصورت پیشفرض بدون تنظیم کیبورد
۱۲- نصب یکسری فونتهای فارسی و جالب
۱۳- نرم افزار های شناسایی و اتصال به اینترنت بصورت گرافیکی
۱۴- نصب نرم افزار netbeans 6.5 ( کامل . جهت استفاده اکثر برنامه نویسان جاوا ، سی ، پی اچ پی و ... )
۱۵- نصب نرم افزار gnome-do برای سهولت در استفاده و پیدا کردن نرم افزار ها و ...
۱۶- قرار دادن بسته های دسکتاپ kde 4.۲ در بخش بسته های اضافه ( نصب آسان و بدون اتصال به اینترنت - کاربران براحتی می توانند هر دو دسکتاپ گنوم و kde رو هم زمان استفاده کنند)
۱۷- نصب بودن پیشفرض simple compiz config setting manager برای استفاده و تنظیم راحت compiz و تنظیمات آن.
۱۸- نصب نرم افزار پخش فایلهای صوتی بسیار قدرتمند amarok.
۱۹ - نصب emerald manager و نصب یکسری قالب ( Theme ) زیبا چون ویستا.
۲۰ - نصب دو مدیریت فایل قدرتمند Konqueror و Dolphin

توجه داشته باشید در این لینوکس بیشتر قصد ما جذب و کوچ کردن عزیزان ویندوزی به اوبونتو هست.و همچنین ما قصد داریم این لینوکس را در سری بسته های جومفا منتشر کنیم و همچنین بصورت رایگان بر روی سایت قرار دهیم تا عزیزان براحتی دریافت و استفاده کنند.
با توجه به اهمیت این موضوع و بروز رسانی لحظه ای این پروژه ، هر تغییراتی که اعمال شود ، این پست نیز ویرایش شده و بروز میشود.
منتظر پیشنهادات و انتقادات عزیزان در این مبحث هستم.چه بسا پیشرفت بدون انتقاد و پیشنهاد حاصل نخواهد شد.

این پروژه یک پروژه انحصاری و مخصوص جومفا نیست.در این پروژه که متن باز و قوانین رعایت می شود ، از همه عزیزان اوبونتویی و لینوکس و دیگر فارسی زبانان استفاده می کنیم تا این توزیع رو پیشرفت داده و خدمتی به نرم افزار ملی کرده و یواش یواش برای اقدام قوانین کپی رایت آماده باشیم

همچنین به این تاپیک مهم توجه بیشتری کنید تا در این لینوکس از آن استفاده کنیم : http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,7822.0.html

این لینوکس تنها بر روی dvd عرضه خواهد شد.

توجه : نام این پروژه فعلا به دلیل پیشرفت سریعتر برابر با جومفا لینوکس خواهد بود.اما بزودی نام این لینوکس تغییر پیدا کرده و سایت مستقل و با مدیریت و امکانات جدیدتری عرضه خواهد شد.
با تشکر
علوی نیک
ایران مدرن و جومفا

لینک در ویکی :‌ http://wiki.ubuntu.ir/%D8%AC%D9%88%D9%85%D9%81%D8%A7_%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88
« آخرین ویرایش: 13 دی 1387، 07:29 ب‌ظ توسط علوی نیک »
کد باز یعنی عشق و زندگی
کد باز یعنی ...
جومفا اوبونتو.لینوکس برای ایرانیان
وب سایت جوملا فارسی  http://joomfa.org

آفلاین علوی نیک

• Jr. Member
  • *
پست اول به روز شد.
کد باز یعنی عشق و زندگی
کد باز یعنی ...

آفلاین اسماعیل اکبری

• Full Member
  • *
  • ارسال: 190
    • مرکز خدمات انفورماتیک ساینا
+1
کار خوبی و البته عالی هست ولی من یک نظر دیگه هم دارم یک بسته آموزشی به صورت مالتی مدیا و البته اگر شود اینترکتیو خیلی جذاب تر و کاربران علاقه مند به لینوکس بیشتر می شود. اگر توجه داشته باشید همه دنبال راحتی کار هستند و برای هر چیزی که بلد نیستند دنبال یک آموزش هستند مثلا اکثر جاهایی که یک پی سی می فروشن یک جزوه آموزشی یا سی دی آموزشی ویندوز به کاربرهاشون می دهند اگر لینوکس هم سی دی آموزشی رایگان داشته باشد فکر می کنم خیلی عالی می شود. اینم می دونم سی دی آموزشی اوبونتو هست ولی 8000 تومان فروخته می شود و احتمال خیلی زیاد هم کپی برداری از آن غیر قانونی هست.
من برای کمک کردن در طراحی سی دی مالتی مدیا حاظرم ;)
من و تو می توانیم ...

آفلاین علوی نیک

• Jr. Member
  • *
خیلی خوبه.ما برای جومفا این اقدام رو در حال انجام داریم.اما برای اوبونتو با توجه به اون چیزی که در بازار بود ، دیگه در طرح قرار ندادیم.
پیام خصوصیتون رو پاسخ دادم.
کد باز یعنی عشق و زندگی
کد باز یعنی ...

آفلاین اسماعیل اکبری

• Full Member
  • *
توی بازار همان طور که گفتم یک نسخه شرکتی هست که اجازه کپی برداری نمی دهد و همین موضوع یکمی جلوی گسترش اوبونتو را در ایران می گیرد.
من و تو می توانیم ...

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
مبارکه و براتون آرزوی موفقیت می‌کنم.
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین بهنام توکلی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 493
    • چاپچی
توی بازار همان طور که گفتم یک نسخه شرکتی هست که اجازه کپی برداری نمی دهد و همین موضوع یکمی جلوی گسترش اوبونتو را در ایران می گیرد.
آیا فرهنگ اوبونتو می خواهد با عدم حمایت از شرکت های یاری رسان در این زمینه گسترش یابد؟ اگر یک شرکتی یک مجموعه اموزشی را هر چند به صورت قفل دار عرضه می کند باید از آن حمایت کرد تا بتواند مجموعه های بهتری تولید کند !!! در حال حاضر اگر از محصولات مرتبط با لینوکس حمایت نشود تنها ضررش را خود کاربران می بینند، به دلیل این که آن شرکت دیگر به هیچ وجه حاضر به تولید مجموعه آموزشی مرتبط با لینوکس نخواهد شد

آفلاین علوی نیک

• Jr. Member
  • *
آیا فرهنگ اوبونتو می خواهد با عدم حمایت از شرکت های یاری رسان در این زمینه گسترش یابد؟ اگر یک شرکتی یک مجموعه اموزشی را هر چند به صورت قفل دار عرضه می کند باید از آن حمایت کرد تا بتواند مجموعه های بهتری تولید کند !!! در حال حاضر اگر از محصولات مرتبط با لینوکس حمایت نشود تنها ضررش را خود کاربران می بینند، به دلیل این که آن شرکت دیگر به هیچ وجه حاضر به تولید مجموعه آموزشی مرتبط با لینوکس نخواهد شد

دقیقا.
این لینوکسی که می گید آموزشش هست کجا فروش میره؟لینک بدید من یک نگاه کنم و باهاشون صحبت کنیم.فکر کنم بشه باهاشون هماهنگ شد و قیمت کمتری ازشون گرفت و در تعداد بالا با قیمت ارزانتر بفروشیم تا همه بخرند.مثلا فکر کنم ۴ هزار تومان قیمت خیلی مناسبی باشه.معمولا هم خود سازندگان نرم افزار ها و ... ،‌محصولشون رو با ۵۰٪ تخفیف ارایه می کنند به فروشندگان.پس میشه ما با این قیمت ازشون بگیریم و پخش عمده کنیم.بهتر نیست تا اینکه دوباره کاری بشه؟
کد باز یعنی عشق و زندگی
کد باز یعنی ...

آفلاین اسماعیل اکبری

• Full Member
  • *
فکر کنم در لینوکس شاپ یا سی تو دیدم البته همه مغازه ها توی انقلاب دارند . منظور منم  حمایت نکردن این شرکت ها نیست آقای توکلی!! . ولی بعضی از شرکت واقعاً سو استفاده می کنند. وقتی ویندوز را با 500 تومان یا نهایتاً 1000 تومان از هر مغازه ای می شود خرید کرد و آموزش آن را هم 1000 تومان یک کاربر تازه کار وقتی می آید توی فروشگاه من قیمت از من می گیرد یک سی دی ویندوز با اموزش آن میشود 2000تومان و یک پک اوبونتو این شرکت 8000 تومان به نظرتون یوزر کدام یک را انتخاب می کند؟؟
یوزری که بهش میگی لینوکس میگه لینوکس چه ویندوزیه  :D بازم این نظر من بود ;)
من و تو می توانیم ...

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
ای بابا ... حالا چه اصراریه یوزرهای جدید رو اینقدر نازنازی بار بیاریم؟! کسی که میاد تو لینوکس یکم باید سرسخت باشه ، اینجوری که همشون میگرخن اول کار  ، مگه اینکه تا آخر راه بخوای پابه پاشون بری. به نظر من بهترین روش برای جذب کاربر استفاده از استراتژی تهدید و سرکوبه . میگی 1) آدمای dumb  از ویندوز استفاده می کنن و اینکه  ویندوز خیلی جواده .  2) یا خودت با پای خودت میای یا چند سال بعد همونایی که دور گود نشتنو برات هورا میکشن با کتک میارنت :D

آفلاین کنجکاو!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 580
  • الکترونیک + برنامه نویسی + لینوکس
    • یک کنجکاو بلاگ!
والا من نظرم اینه که به جای اینکه شروع کنید اوبونتو رو تغییر بدید، به توسعه پروژه پارسیکس بپردازید تا یه توزیع مشخص فارسی خوب داشته باشیم تا اینکه ده تا توزیع با مشکلات مختلف داشته باشیم!
این نظر من بود!
«پشتکار»«پشتکار»«پشتکار»

آفلاین toti

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 259
    • LINUX LOVER
بنده با دوباره کاری   بسیار مخالفم
باید جهانی فکر کرد
چرا هر نرم افزاری میاد عربی توش اعمال میشه؟
یا بقول دوستان حتا کردی؟
بنظر بنده بخاطر هماهنگی اونها با تولید کنندگان و ارایه دندگان هست.
ولی ما حتی تهمت جاسوسی و این حرفها را هم به اونها میزنیم.
همین اوبنتو را میتوان به یک توزیع فارسی تبدیل کرد بسیار ساده تر از این حرفها...

آفلاین علوی نیک

• Jr. Member
  • *
۱۱ - دوزبانه بودن ( فارسی و انگلیسی) بصورت پیشفرض بدون تنظیم کیبورد

به لیست اصلی اضافه شد.

با این ویژگی کاربران فارسی زبان دیگر نیازی به تنظیم کیبورد ندارند.
کد باز یعنی عشق و زندگی
کد باز یعنی ...

آفلاین کامران

• Newbie
  • *
  • ارسال: 20
فکر کنم در لینوکس شاپ یا سی تو دیدم البته همه مغازه ها توی انقلاب دارند . منظور منم  حمایت نکردن این شرکت ها نیست آقای توکلی!! . ولی بعضی از شرکت واقعاً سو استفاده می کنند. وقتی ویندوز را با 500 تومان یا نهایتاً 1000 تومان از هر مغازه ای می شود خرید کرد و آموزش آن را هم 1000 تومان یک کاربر تازه کار وقتی می آید توی فروشگاه من قیمت از من می گیرد یک سی دی ویندوز با اموزش آن میشود 2000تومان و یک پک اوبونتو این شرکت 8000 تومان به نظرتون یوزر کدام یک را انتخاب می کند؟؟
یوزری که بهش میگی لینوکس میگه لینوکس چه ویندوزیه  :D بازم این نظر من بود ;)

اگراون بنده خدای پارمیس روفراری نمیدادید الان یه دی وی دی اموزشی ازنسخه ای بسیارمشابه به اوبونتو(پارسیکس) برروی اینترنت قرارمیگرفت باحجم 1.4گیگ وراحت میتونستید دانلود وبدید به یوزری که بین ارزان وارزانتر انتخابی دیگه داشت ومیرفت دنبال خوب وبد
خدايا! به من رفيقی بده که با من گريه کند...
 دوستی که با من بخندد را خودم پيدا خواهم کرد!!!

آفلاین علوی نیک

• Jr. Member
  • *
البته این رو بگم ما برای عمومی شدن اوبونتو جومفایی ، یکسری راه کارهایی رو انجام خواهیم داد که خیلی مفید می تونه باشه.در کل این پروژه از اواخر بهمن ماه استارت زده و پا به پای پروژه اوبونتو اصلی پیش خواهد رفت.
کد باز یعنی عشق و زندگی
کد باز یعنی ...