انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سئوال اولیه هنگام اومدن از ویندوز به لینوکس  (دفعات بازدید: 5307 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
سلام خسته نباشید من مدتی هست که به لینوکس علاقه پیدا کردم و فهمیدم که نسخه های اوبنتو در بین تمام نسخه های لینوکس بهتره حالا من چند تا سئوال داشتم

1- من تازه می خوام از ویندوز به لینوکس مهاجرت کنم باید کدوم نسخه اوبونتو رو نصب کنم و اصلا اوبونتو چند نسخه داره

2- قضیه رابط های کاربری چی هست گنوم و...

3- کدوم نسخه از همه کامل تر جامع تر و نرم افزار پذیر تره

4- هنگام دانلود نرم افزار برای لینوکس باید حتما نگاه کنیم که ماله اوبونتو و نسخه ای از اوبونتو باشه که ما نصب کردیم

5- سیستم من به این صورت هست سخت افزارش
گرافیک 2 گیگ (انویدیا و البته جزو لپ تاب های دو گرافیکه هست)
رم 4 گیگ
هارد 750
و سی پی یو کور آی 5 هست

می خواستم بدونم مثل ویندوز این اوبونتو هم 32 بیتی و 64 بیتی داره و اگر اره باید 32 بیتی رو نصب کنم یا 64 بیتی

در ضمن ویندوز فعلیم 8 64 بیتی است

6- در لینوکس همانند ویندوز قابلیت آپدیت از طریق اینترنت هست و یا باید بعد اومدن هر ورژن دوباره لینوکس رو کامل نصب کنیم چون خوندم که لینوکس معمولا هر چند ماهی یکبار ورژن جدید منتشر می کنه

7- برای گرافیک و صدا و... لپ تابم درایور لینوکس موجوده یا نه

8- یک سئوال دیگم اینه که من خیلی جاها خوندم که اوبونتو به حالت لایو یا همون بدون نصب کار می کنه می خواستم بدونم می شه کاری کرد که مثل ویندوز نصب بشه و بعد بوت بشه و به صورت سیستم عامل کامل بیاد بالا

9- می خواستم بدونم نسبت به سخت افزارم سرعت بالا اومدن لینوکس قدر هست توی ویندوز 8 که بین 3 تا 5 ثانیه طول می کشه می خواستم بدونم از این نظر لینوکس چطوره

10- ایم دبیان و سوزه و فدورا و ... چی هست ؟؟؟

11- میز کار ها چیست و کار باهاشون چجوریه

فعلا همین ها جواب این ها رو گرفتم سئوالات دیگرم رو مطرح می کنم
آخرین نسخه اوبونتو ۱۳.۱۰ هستن. اوبونتو معمولا یه نسخه با پشتیبانی بلند مدت داره یکی کوتاه مدت! شما اگه برات آخرین بروز رسانی ها مهم هستن میتونی از این نسخه استفاده کنی که ۹ ماه ساپورت میشه اما اگه برات پشتیبانی طولانی مدت تر و پایداری مهم است ۱۲.۰۴ رو نصب کن(البته تا اونجایی که در خبرها خوندم ۱۳.۰۴ و ۱۳.۱۰ نسخه های خوبی بودن!) میتونی چند ماه دیگه صبر کنی تا نسخه LTS یا ساپورت طولانی مدت بیاد و نصبش کنی و در این مدت چند ماهه به صورت لایو کار کنی و مهارت خودت رو بالا ببری این یه کاریه دیگه  ;D برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به اینجا مراجعه کن: http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_(operating_system)#Releases
در مورد دانلود نرم افزار اصولا این مورد همون پیش زمینه فکری ما هستش که از ویندوز به همراه داریم! به این معنی که دانلود و نصب برنامه رو شما اکثرا از مرکز نرم افزاری انجام میدی اما میشه بری و از سایتهای دیگه دانلود کنی اما زیاد این روش معمول نیست از طرفی زیاد هم امن نیست! مورد دیگه اینکه توزیع های مختلفی وجود دارن اونهایی هم که نوشتی مثل فدورا دبیان و... همین توزیع های لینوکسی هستن. در مورد بهترین توزیع هم بگم اصولا هر توزیعی ویژگی های خاص خودش داره! اما سعی کن توزیعی رو انتخابی کنی که: ۱- منابع آموزشی و مستندات براش فراوان باشه (این مورد خیلی مهمه) ۲- توزیع معتبری باشه به این معنی که توزیعی نباشه که یارو برای عشق خودش یه توزیعی رو ورداشته و انگولکش کرده داده بیرون! و ۲ روز بعد ولش کنه بره به امون خدا! این دو موردی که گفتم باید بهش توجه کرد که توزیع اوبونتو از این  ۲ نظر بسیار عالی هستش. در کل نظر من اینه به ترتیب اولویت: ۱- اوبونتو ۲- مینت ۳- فدورا ۴- اپن سوزه
« آخرین ویرایش: 11 آذر 1392، 12:21 ق‌ظ توسط BijanRTW »

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
من اولش یه خرده گیج می‌زدم و چون خودم می‌خواستم تنهایی یاد بگیرم (!) ولی بعد از ۶ ماه حتی اگه *** هم باشی می‌تونی چیزای اولیه رو یاد بگیری. شما که داری سؤال هم می‌کنی و دنبال یادگیری هستی توی یکی دو ماه احتمالا راه بیوفتی.
ولی حالا چرا ؟؟!! الآن ۱۳.۱۰ آخرین نسخه‌ی اوبونتو است که ۹ ماه پشتیبانی داره و ۱۴.۰۴ با پشتیبانی بلند مدت ۵ ماه دیگه میاد.
کلا سعی کن خودتو درگیر کنی ( البته یک دوره‌ای برای بعضی‌ها هست که نمی‌دونم بهش چی می‌گن ولی توی اون دوره‌ی زمانی زده می‌شی و گیج و ویج می‌زنی کنار ولی اگه از این مرحله عبور کنی یک عمر آسایش!! )

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 42
    • سایت دانلود آریایی
سلام دوستان من هم اکنون با اوبونتو اومدم به فروم  :D

فقط چند مشکل دارم و یک سوال

اول از همه این که چجوری کاری کنم که با  alt+shift زبان تایپ عوض بشه مثل ویندوز الان باید هی دستی عوض کنی زبان رو اعصابم خورد شده البته توی تنطیمات رفتم می زنم درست کار نمی کنه

دوم این که الان من بعضی نرم افزار ها رو مثل گوگل کروم رو از سایت دانلود دارم می کنم بعد از اتمام دانلود برای نصبش باید چیکار بکنم خیلی فرق داره با ویندوز و...

و سوالم اینه

من هنوز نفهمیدم چرا کاربرا بیشتر به ویندوز علاقه دارند تا لینوکس
مگر بیشتری ها نمی گند
-لینوکس امن تره
2-زیبا تره
3-رایگانه
4-حرفه ای تره
5-و...
پس چرا کاربرا به این سیستم عامل بیشتر روی نمیارند
شاید بگید ویندوز نرم افزار بیشتری داره خوب وقتی کاربرای لینوکس بره بالا قاعدتا نرم افزار هاشم بیشتر می شه
شاید بگید به ویندوز عادت کردند خوب این درست نیست موقعی که ویندوز اولا بوده لینوکس هم بوده پس از همون اول هم می شده که افراد بیان و از لینوکس استفاده کنند
چرا کاربرا در خارج حاضرند هزینه های زیاد بدهند تا ویندوز و نرم افزار های جانبی رو بگیرند ولی حاضر نیستند همچین سیستم عامل خوبی رو استفاده کنند و...

20-خوب یک سوال دیگه یک نرم افزار دانلود منیجر می خوام که مثل اینترنت دانلود منیجر بیاد با مرورگر ست بشه و وقتی می خواهید فایلی دانلود کنید خودش بیاد و فایل رو از طریق نرم افزار مربوطه دانلود کنه و امکاناتش زیاد باشه قابلیت ایست داشته باشه صف دانلود هم اگر داشته باشه خوبه و تنظیمات دانلود مثلا بگی وقتی تموم شد دانلود ببنده نرم افزار رو و سیستم رو خاموش کنه و.. بیشتر هم با گوگل کروم کار می کنم ( اکسل رو برای دانلود منیجر نصب کردم ولی امکانات زیادی نداره فکر می کنم )

21-یک پلیر می خوام که قشنگ و حرفه ای باشه مثل پلیر های ویندوز مانند وینمپ و... (اس ام پلیر نصب کردم ولی به درد فیلم می خوره برای موزیک یکم دموده شده)

22- الان من تازه اوبونتو نصب کردم می خوام بدونم چجوری می تونم تم اوبونتو رو عوض کنم و صد البته از کجا می تونم تم هاش رو گیر بیارم در ضمن اوبونتوم رو هم از سایت رسمی خودش گرفتم نسخشم 13.10 هست

23-یک سوال دیگه من pidgin intenet massenger رو نصب کردم از طریق خود اوبونتو ولی الان هرچی روش کلیک می کنم باز نمی کنه ایا باید نرم افزار دیگه ای هم نصب کنم چون موقعی که اسم اصلیش رو تنها زدم توی اپ سنتر اوبونتو ۳ تا فکر کنم نرم افزار اورد

24- یک مسپله دیگه چرا فن سی پیوم از وقتی که اوبونتو نصب کردم بیشتر کار می کنه در حالی که فقط دارم از اینترنت کار می کنم و دانلود می کنم و هیچ کار سنگینی انجام نمی دم توی ویندوز اینجوری نبود و حتی وقتی بازی سنگین هم اجرا می کردم اینقدر فن سی پیوش چرخشش زیاد نمی شد
« آخرین ویرایش: 11 آذر 1392، 07:45 ب‌ظ توسط ariaieboy »

آفلاین rahmani

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 291
سلام رشته تحصیلی شما چیست؟ در ضمن می توانید این پرسش ها را در سیاره اوبونتو بپرسید که به صورت انلاین هم جواب می دهند

زبان با ctrl+shift عوض می شود البته در تنظیمات می توانید تغییر دهید اینجا روش نصب و نرم افزارهای قابل نصب کلا فرق می کند.

ادما وقتی می خواهند کاری را انجام دهند بیشتر به راحتی خودشان فکر می کنند یا درست یا اشتباه بودن ان کار؟؟؟

پایگاه هایی هست که نرم افزار های معادل ویندوز و لینوکس را نشان می دهد
نمونه:
http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=%D9%86%D8%B1%D9%85+%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1+%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%84+%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2&ie=utf-8&oe=utf-8
اگر در صحنه حق و باطل زمان خويش نيستي، هر جا كه خواهي باش....
 دكتر علي شزيعتي مزيناني

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
    • سایت دانلود آریایی
22 , 24 مونده هنوز
در مورد رشته هم ریاضی می رم  :-X

آفلاین rahmani

• Sr. Member
  • *
سلام

در رایانه من دومین نماد از ستون سمت چپ یک اچار و مهره به نام system settings هست که تنظیمات سیستم کلا انجا انجام میشود راستی برای حرف همزه (ئ) کاقیست shift+sرا با هم بگیرید در مورد سخت افزار هم من دقیق نم دانم اما فرامینی هستند که وضعیت و سرعت ...., cpu را نشان می دهند
 دكتر علي شزيعتي مزيناني

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
    • سایت دانلود آریایی
اون سیستم ستینگ رو که پیدا کردم و تم ها رو هم همینطور ولی مثل ویندوز جایی نداره که زده باشه گرفتن تم به صورت انلاین یا همچین چیزی فقط سه تا تم درونش هست که زیاد خوشم نیومد

آفلاین rahmani

• Sr. Member
  • *
سلام

راستش را بخواهید من این قدر کار دارم و سرم شلوغ هست که به این چیزها و کارها نمی رسم.

اما چیزی که تا بحال فهمیدم لینوکس حتی انقدر جنبه دارد که اگر خودش امکان یا توانی را نداشت به شما امکان می دهد تا خودتان ان امکان را ایجاد کنید و البته انوقت باید حرفه ای باشید
برای جستجوی نرم افزار مورد نظر کافیست alt+f2 را فشار دهید انگاه قسمتی از نام نرم افزارتان را اینجا بنویسید و ...
برای رفتن به مکان مورد نظر بر روی home کلیک کنید انگاه / را فشار دهید سپس مسیری که می خواهید را نوشته و را enter بزنید
شب بخیر
پیروز و کامیاب باشید
« آخرین ویرایش: 12 آذر 1392، 10:39 ق‌ظ توسط rahmani »
 دكتر علي شزيعتي مزيناني

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
ctrl+alt+T رو بزن تا ترمینال باز بشه و بعد اسم نرم‌افزار رو بزن و اینتر کن ( بنویس pidg بعد کلید Tab رو بزن تا خودش کاملش کنه) ببین خطایی چیزی میده یا نه.
اون بالا سمت راست نمیاد؟
برای موزیک پلیر من Amarok و Audience رو دوست دارم ( Rhythmbox هم پیشفرض نصبه به گمانم) .

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
نقل‌قول
اول از همه این که چجوری کاری کنم که با  alt+shift زبان تایپ عوض بشه مثل ویندوز الان باید هی دستی عوض کنی زبان رو اعصابم خورد شده البته توی تنطیمات رفتم می زنم درست کار نمی کنه

این مطلب رو به طور کامل و دقیق بخون: ۵ کاری که پس از نصب اوبونتو ۱۳.۱۰ انجام دهید
این‌هایی که ۱۳.۱۰ رو پشنهاد می‌کنن یک دقیقه باش کار کردن؟ فکر نمی‌کنم.
نقل‌قول
مگر بیشتری ها نمی گند
-لینوکس امن تره
2-زیبا تره
3-رایگانه
4-حرفه ای تره
5-و...
هرکدوم از این موضوعات رو میشه از زاویه‌های مختلف بررسی کرد. مثلا لینوکس رایگانه ولی با حساب زمانی که لازمه برای درست کردن هرمشکل کوچیک و بزرگش بزاری شاید ویندوز در نهایت خیلی ارزون‌تر برات تمام بشه.
نقل‌قول
شاید بگید ویندوز نرم افزار بیشتری داره خوب وقتی کاربرای لینوکس بره بالا قاعدتا نرم افزار هاشم بیشتر می شه
نرم‌افزارهای لینوکس زمانی بیشتر میشه که محیط‌های توسعه بیشتر و بهتری روی لینوکس به وجود بیاد. صرف وجود کاربر کمک مستقیمی نمی‌کنه.
نقل‌قول
شاید بگید به ویندوز عادت کردند خوب این درست نیست موقعی که ویندوز اولا بوده لینوکس هم بوده پس از همون اول هم می شده که افراد بیان و از لینوکس استفاده کنند
سابقه حرفه‌ای و پیشرفت ویندوز روی دسکتاپ خیلی بیشتر از لینوکسه.
نقل‌قول
21-یک پلیر می خوام که قشنگ و حرفه ای باشه مثل پلیر های ویندوز مانند وینمپ و... (اس ام پلیر نصب کردم ولی به درد فیلم می خوره برای موزیک یکم دموده شده)
پلیر خوب تو لینوکس زیاده. من از audacious استفاده میکنم.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین xubuntu4iran

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 748
نقل‌قول
این‌هایی که ۱۳.۱۰ رو پشنهاد می‌کنن یک دقیقه باش کار کردن؟ فکر نمی‌کنم.
کار نکردم ولی مطمئن هستم از نسخه‌های قبلی اوبونتو بهتره. تو هم بهتره به‌خاطر یه Alt+Shift این قدر علیه این نسخه‌ی اوبونتو جوسازی نکنی! >:(

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
نقل‌قول
24- یک مسپله دیگه چرا فن سی پیوم از وقتی که اوبونتو نصب کردم بیشتر کار می کنه در حالی که فقط دارم از اینترنت کار می کنم و دانلود می کنم و هیچ کار سنگینی انجام نمی دم توی ویندوز اینجوری نبود و حتی وقتی بازی سنگین هم اجرا می کردم اینقدر فن سی پیوش چرخشش زیاد نمی شد
چون صفحه قبل نوشته بودی دوتا گرافیک داری برای حل مشکل گرما لازمه این رو  بخونی:  نصب و راه‌اندازی Bumblebee، معادل لینوکسی Nvidia Optimus
نقل‌قول
کار نکردم ولی مطمئن هستم از نسخه‌های قبلی اوبونتو بهتره. تو هم بهتره به‌خاطر یه Alt+Shift این قدر علیه این نسخه‌ی اوبونتو جوسازی نکنی! >:(
چندتا از این جوسازی نشونم میدی؟
برخلاف شما من با ۱۳.۱۰ کار کردم. یکی از بهترین انتشارهای اوبونتوئه ولی کار نکردن تعویض ورودی زبان به قدری مشکل جدی هست که نمیشه ازش گذشت. اگر این اتفاق برای سیستم عاملی مثل ویندوز یا OS X میوفتاد کاربرها سقف این شرکت‌ها رو سر کارمنداش خراب میکردن.
من کسی بودم که وقتی در مورد اوبونتو ۱۳.۱۰ نوشتم نصبش رو توصیه کردم، کلی وقت گذاشتم مطلب نوشتم تا کاربری که اوبونتو ۱۳.۱۰ رو نصب می‌کنه سیستم عامل قابل استفاده باشه. شما به جز ول کردن چندتا کامند تو تاپیک‌ها و کپی پیست چند متن انگلیسی و بیشتر گیج کردن کاربرها چه کاری انجام دادی؟ این‌که شما من رو متهم به سیاه نمایی می‌کنی واقعا ابلهانه است.
« آخرین ویرایش: 12 آذر 1392، 12:43 ب‌ظ توسط ساسان »
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 487
ariaieboy @

دوست عزیز در مورد سوالات شما مقالات و آموزشهای زیادی در اینترنت هست فقط سرچ کنید.

ساسان @

اینطور که جنابعالی لینوکس را کوبوندی کاربران ویندوز هم نمیکوبند! اگر کسی کار با یک سیستم عامل رو یاد بگیره خودبه خود به مشکلی برنمیخوره! دلیل بیشتر بودن کاربران ویندوز در حال حاظر دلایل دیگریست که نوشتنش زمان زیادی میبره و اینجا هم جاش نیست! شما که کاربر قدیمی اینجایید و با قوانین انجمن آشنایید اصلا چرا به سوالاتی که خارج عنوان و مسیر تاپیک است پاسخ میدهید که حالا من و دیگران مجبور بشیم به پاسخهای اشتباه شما جواب بدیم؟!
دیگه در این انجمن Log in و فعالیتی نخواهم داشت.

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
سلام دوستان من هم اکنون با اوبونتو اومدم به فروم  :D

فقط چند مشکل دارم و یک سوال

دوم این که الان من بعضی نرم افزار ها رو مثل گوگل کروم رو از سایت دانلود دارم می کنم بعد از اتمام دانلود برای نصبش باید چیکار بکنم خیلی فرق داره با ویندوز و...

و سوالم اینه

مگر بیشتری ها نمی گند
-لینوکس امن تره
2-زیبا تره
3-رایگانه
4-حرفه ای تره
5-و...
چرا کاربرا در خارج حاضرند هزینه های زیاد بدهند تا ویندوز و نرم افزار های جانبی رو بگیرند ولی حاضر نیستند همچین سیستم عامل خوبی رو استفاده کنند و...

20-خوب یک سوال دیگه یک نرم افزار دانلود منیجر می خوام که مثل اینترنت دانلود منیجر بیاد با مرورگر ست بشه و وقتی می خواهید فایلی دانلود کنید خودش بیاد و فایل رو از طریق نرم افزار مربوطه دانلود کنه و امکاناتش زیاد باشه قابلیت ایست داشته باشه صف دانلود هم اگر داشته باشه خوبه و تنظیمات دانلود مثلا بگی وقتی تموم شد دانلود ببنده نرم افزار رو و سیستم رو خاموش کنه و.. بیشتر هم با گوگل کروم کار می کنم ( اکسل رو برای دانلود منیجر نصب کردم ولی امکانات زیادی نداره فکر می کنم )

22- الان من تازه اوبونتو نصب کردم می خوام بدونم چجوری می تونم تم اوبونتو رو عوض کنم و صد البته از کجا می تونم تم هاش رو گیر بیارم در ضمن اوبونتوم رو هم از سایت رسمی خودش گرفتم نسخشم 13.10 هست

23-یک سوال دیگه من pidgin intenet massenger رو نصب کردم از طریق خود اوبونتو ولی الان هرچی روش کلیک می کنم باز نمی کنه ایا باید نرم افزار دیگه ای هم نصب کنم چون موقعی که اسم اصلیش رو تنها زدم توی اپ سنتر اوبونتو ۳ تا فکر کنم نرم افزار اورد

استفاده از لینوکس یه چند سالیه راحت تر شده!به قول معروف کاربر پسند تر شده! برای خیلی از کاربرها راحتی اولویت بیشتری داره برای داشتن کاربر بیشتر باید تعداد برنامه های بیشتری روش پورت بشن بازی هم همینطور و... در مورد دانلود منجر هم میتونید از flareget یا xdm استفاده کنید و افزونه flashgot که اجازه سویچ کردن بین دانلود منجرها رو میده. برای موزیک میتونید از audacious یا Clementine استفاده کنید. در مورد فن سی پی یو من همچین مشکلی ندارم اما شنیدم این مشکل داغ کردن و این چیزها تا حدودی به کرنل ربط داره که در ورژنهای جدید کرنل این مشکل تا حدودی رفع شده.
« آخرین ویرایش: 12 آذر 1392، 12:49 ب‌ظ توسط BijanRTW »

آفلاین Sina471

• Full Member
  • *
  • ارسال: 175
تمام مزه ی لینوکسی شدن به سرچ کردنه :).. یکمی هم توی منابع زبان اصلی بگرد. هم دانشت زیاد میشه. هم زبانت بهتر میشه. البته بچه های اینجا همیشه کمک میکنن :)