انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سئوال اولیه هنگام اومدن از ویندوز به لینوکس  (دفعات بازدید: 5314 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 42
    • سایت دانلود آریایی
سلام خسته نباشید من مدتی هست که به لینوکس علاقه پیدا کردم و فهمیدم که نسخه های اوبنتو در بین تمام نسخه های لینوکس بهتره حالا من چند تا سئوال داشتم

1- من تازه می خوام از ویندوز به لینوکس مهاجرت کنم باید کدوم نسخه اوبونتو رو نصب کنم و اصلا اوبونتو چند نسخه داره

2- قضیه رابط های کاربری چی هست گنوم و...

3- کدوم نسخه از همه کامل تر جامع تر و نرم افزار پذیر تره

4- هنگام دانلود نرم افزار برای لینوکس باید حتما نگاه کنیم که ماله اوبونتو و نسخه ای از اوبونتو باشه که ما نصب کردیم

5- سیستم من به این صورت هست سخت افزارش
گرافیک 2 گیگ (انویدیا و البته جزو لپ تاب های دو گرافیکه هست)
رم 4 گیگ
هارد 750
و سی پی یو کور آی 5 هست

می خواستم بدونم مثل ویندوز این اوبونتو هم 32 بیتی و 64 بیتی داره و اگر اره باید 32 بیتی رو نصب کنم یا 64 بیتی

در ضمن ویندوز فعلیم 8 64 بیتی است

6- در لینوکس همانند ویندوز قابلیت آپدیت از طریق اینترنت هست و یا باید بعد اومدن هر ورژن دوباره لینوکس رو کامل نصب کنیم چون خوندم که لینوکس معمولا هر چند ماهی یکبار ورژن جدید منتشر می کنه

7- برای گرافیک و صدا و... لپ تابم درایور لینوکس موجوده یا نه

8- یک سئوال دیگم اینه که من خیلی جاها خوندم که اوبونتو به حالت لایو یا همون بدون نصب کار می کنه می خواستم بدونم می شه کاری کرد که مثل ویندوز نصب بشه و بعد بوت بشه و به صورت سیستم عامل کامل بیاد بالا

9- می خواستم بدونم نسبت به سخت افزارم سرعت بالا اومدن لینوکس قدر هست توی ویندوز 8 که بین 3 تا 5 ثانیه طول می کشه می خواستم بدونم از این نظر لینوکس چطوره

10- ایم دبیان و سوزه و فدورا و ... چی هست ؟؟؟

11- میز کار ها چیست و کار باهاشون چجوریه

فعلا همین ها جواب این ها رو گرفتم سئوالات دیگرم رو مطرح می کنم
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1392، 03:52 ب‌ظ توسط ariaieboy »

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
سلام. به دنیای لینوکس خوش آمدی.

۱. با توجه به سخت‌افزارت بهتره نسخه‌ی ۱۳/۱۰ نصب کنی.

۲. رابت کاربری اسمش روشه، رابط کاربری. توی لینوکس اینجوریه که محیط دستکتاپ از هسته‌ی مرکزی جداست (بر خلاف ویندوز) و شما می‌تونی اون رو تغییر بدی. البته یه نکاتی داره که یواش یواش باید یاد بگیری.

۳. تا اونجایی که من می‌دونم اونایی که پایه‌ی مشترکی دارن نرم‌افزارهای مشترکی هم دارن. فقط برای نصب نرم‌افزارها یک سری پیشنساز لازمه که توی بعضی ممکنه نباشه و اگه بخوای نصب کنی باید اونها هم نصب بشه که البته معمولاً این کار خودکار انچام می‌شه.

۴. رجوع شود به ۳

۵. رجوع شود به ۱. بله ۶۴ هم داره. هر چی دوست داری نصب کن.

۶. کلاً همه چی تو لینوکس از طریق اینترنتش راحت تره.

۷.اکثراً موجوده در بقیه موارد هم معمولا درایور آزادی براش هست.

۸.اوبونتو اولا فقط نصب می‌شد مثل بقیه سیستم عامل‌ها. بعداً این قابلیت استفاده‌ی زنده رو بهش اضافه کردن تا اونایی که می‌خوان اول امتحان کنن، اگه خوششون اومد بعد نصب کنن.

۹. ویندوز!!!!!  ۳ تا ۵ ثانیه!!!!!!   من نسخه‌ی ۱۲/۰۴ رو که نصب کردم(۹ ماهه)، با اینکه اولین نصبم بود و هر چیزی رو روش نصب کردم تا یاد بگیرم و الآن کند شده حدود ۳۰ تا ۴۰ ثانیه با توجه به گراب و این حرفا. ولی تو لوبونتو ۱۳/۱۰ حدود ۱۵ ثانیه.  البته من نمی‌دونم ۵ ثانیه ویندوز رو چجوری حساب کردی.
من بعد اون ۱۵ ثانی توی اینترنتم. در این حد.

بعد از ویرایش:

ماشاالله به مایکروسافت!

شرمنده:

۱۰ این ها توزیع های مختلف گنو/لینوکس هستن. که هه خوشون سیستم عامل هستن و هم پایه‌ای برای بهضی دیگه. مثلاً همین اوبونتو بر پایه‌ی دبیان هست. تفاوتشون بیشتر در سیاست‌های توسعه و جزییات هست. شما به مرور با این تفاوت‌ها آشنا می‌شین.(کلاً همه چی اینجا به مرور انجام می‌شه:))

۱۱. راجع به میز کار یه توضیح مختصری دادم. توی ۲. ولی شما کمی بیشتر بگردی راجع به سیستم کلی لینوکس و این که اصلا از چه بخش‌هایی تشکیل شده و این حرف‌ها به مرور بیشتر هم یاد می‌گیری.  این یادگیری ه هیچ هزینه‌ای به جز وقتت و مصرف اینترنت نداره. پس تقریباً هر وقت خواستی با صرف کممی وقت می‌تونی نظرت رو عوض کنی.
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1392، 04:21 ب‌ظ توسط بابک طور »

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
    • سایت دانلود آریایی
خیلی ممنون از اقای بابک طور در مورد 9 باید بگم مایکروسافت در ویندوز 8 تغییرات زیادی داده و در مورد بالا اومدنش خود مایکروسافت شعار 3ثانیه رو داده ولی من معمولا با 5 ثانیه بالا میاد دلیل زود بالا اومدن ویندوز8 نسبت به ویندوز 7 اینه که برخی اعمالی که هنگام بوت شدن انجام می شدن قبلا الان بعد بالا اومدن ویندوز انجام می شوند در مورد لینوکس چیزی بلد نیستم وگرنه با لینوکس مقایسه می کردم
مسئله دیگری که در مورد بوت ویندوز 8 هست اینه که مدت رو بنده از زمانی که دکمه پاور رو می زنم تا موقعی که صفحه ورود میاد حساب می کنم البته چون هم ویندوز 7 هم ویندوز 8 نصب دارم یک 5 ثانیه ای به خاطر انتخاب ویندوزی که باید بیاد بالا صبر می کنه ولی اگر اون نباشه و یک راست بیاد بالا 5 ثانیه ای میاد بالا

در ضمن بخش 10 و 11 رو پاسخ ندادید   ::)

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
ویرایش شد.

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
    • سایت دانلود آریایی
چند سئوال دیگه

12- چرا اوبونتو نسبت به ویندوز و... اینقدر کم حجمه فایل ایزو رو که گذاشتم روی دانلود فقط 880 مگ هست دلیلش چی هست

13- خوندم یک جا نسخه اولیه لینوکس از 12000 یا 20000 خط برنامه نویسی تشکیل شده و با استفاده از زبان برنامه نویسی c و زبان برنامه نویسی اسمبلی تشکیل شده بوده و اولین سیستم عاملی بوده که تمام جزییات برنامه نویسیش اشکار بوده (اپن سورس ) بوه می خواستم بدونم در اخرین نسخه اوبونتو چند خط برنامه نویسی داره (فکر کنم سئوالم زیاد کاربردی و مربوط به تاپیک نباشه ولی خوب سئوال هست دیگه برای اطلاعات عمومی مفیده) :oops:

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
۱۲.یکی از دلایلش که اخیر به دست اسنودن فاش شده گذاشتن کدهای جاسوسیه!!!

ولی در کل فکر کنم بخاط اینه که شما خیلی چیزای اضافه رو نصب نمی‌کنی و خیلی چیزا چون کدشون در معرض عموم قرار داره و توسط افراد زیادی بررسی می‌شه کد بهینه‌تری دارن و دلایل دیگه که من بلد نیستم و بزرگان باید جواب بدن.

البته من اخیرن راجع به محیط‌های دسکتاپ بررسی می‌کردم، هنوز هم محیط‌های دسکتاپ ساده‌ای وجود داره که حجمش در حد ۳۰ مگ و این حرفاست. البته فقط محیط دسکتاپ و غیر از کد هسته.

آفلاین rahmani

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 291
سلام خوش آمدید پاسخ پرسش های جدیدتون را نمی دانم اما تاریخچه لینوکس از ویکی پدیا http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3
لینوکس یک محیط متن باز هست که هر ۶ ماه یکبار ( ماه ۴ و ۱۰ میلادی ) بروزرسانی و منتشر می شود. و نیز دارای دو گونه ۳۲ و ۶۴ هست که گونه ۶۴ سریعتر هست و شما هم می توانید آن را نصب کنید.

شما می توانید با لینوکس کار کنید و از ان لذت ببرید بدون این که ان را نصب کنید کاقیست CD یا DVD را بگذارید و سپس به قسمت TRY ubuntu without install بروید
ونیز می توانید در یک رایانه هم ویندوز هم و لینوکس را داشته باسید تنها شرطش این است که ابتدا ویندوز را نصب کنید و بعد لینوکس را نصب کنید.
اگر در صحنه حق و باطل زمان خويش نيستي، هر جا كه خواهي باش....
 دكتر علي شزيعتي مزيناني

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
    • سایت دانلود آریایی
سئوال 13 من هنوز پا برجاست

14- ایا باید بعد از نصب خود اوبونتو میز کار رو جدا نصب کرد یا خودش میزکار پیش فرض داره
(اگر مثل عکس هاش باشه خوبه من می پسندم )

15- برای دانلود نرم افزار های مختلف بهتره ادم از سایت های دانلود ایرانی و یا خارجی استفاده کنه یا خوده دانلود سنتر اوبونتو ???

خوب 16- من چطوری سریع با لینوکس اشنا بشوم و باهاش مثل ویندوز رون کار کنم

17- چطوری اصطلاحاتی که در تاپیک های مختلف مطرح می شه رو یاد بگیرم الان تاپیک های این جا مثل reading هایی هستند که درش کلماتی وجود داره که تا حالا ندیدم و نمی تونم حدس بزنم منظور طرف از اون کلمات چی هست به همین خاطر هیچی از مطلب ممکنه نفهمم و این اذیتم می کنه
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1392، 05:05 ب‌ظ توسط ariaieboy »

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 260
  • Arch + Lxqt +compiz
سلام خوش اومدی

13- اگر منظورتون بیس سیستم هست فکر کنم بازم بیشتر از این تعداد خط باشه البته بستگی داره که تا کجای سیستم منظورتون هست؟
14 -توزیع ابونتو مثل اکثر توزیعها میزکار پیشفرض داره که بسته به انتخاب شما هست خود ابونتو میزکار گنوم با یونیتی هست
کوبونتو میزکار پیشفرض KDE داره البته محدودیت تو لینوکس خیلی کم رنگ هست و خودتون بعدا میتونید هر بلایی خواستید سرش بیارین
15-معمولا بیشتر نیاز شما از طریق مخازن خود ابونتو پوشش داده میشه با توجه به اینکه دبیان بیس هست و دبیان هم بزرگترین مخازنو داره .البته گاهی نیاز به یه سری نرم افزار خاص پیدا میکنید که سورس دانلود میکنید و کامپایل

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
    • سایت دانلود آریایی
بخش 16 و 17 اضافه شد ممنون می شوم جواب بدید

در مورد بخش 15- منظورتون رو از این بخش نفهمیدم ((البته گاهی نیاز به یه سری نرم افزار خاص پیدا میکنید که سورس دانلود میکنید و کامپایل))

منظورتون از دانلود سورس و کامپایل چی هست

و سئوال 18- ایا نرم اقزار های لینوکس مثل ویندوز هست که دانلود می کنی می گی کجا نصب بشه و... نصب می شه یا مثل نصب کردن مد در برخی اسکریپت ها روش خاص داره  :o

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 487
سئوال 13 من هنوز پا برجاست

14- ایا باید بعد از نصب خود اوبونتو میز کار رو جدا نصب کرد یا خودش میزکار پیش فرض داره
(اگر مثل عکس هاش باشه خوبه من می پسندم )

15- برای دانلود نرم افزار های مختلف بهتره ادم از سایت های دانلود ایرانی و یا خارجی استفاده کنه یا خوده دانلود سنتر اوبونتو ???

خوب 16- من چطوری سریع با لینوکس اشنا بشوم و باهاش مثل ویندوز رون کار کنم

17- چطوری اصطلاحاتی که در تاپیک های مختلف مطرح می شه رو یاد بگیرم الان تاپیک های این جا مثل reading هایی هستند که درش کلماتی وجود داره که تا حالا ندیدم و نمی تونم حدس بزنم منظور طرف از اون کلمات چی هست به همین خاطر هیچی از مطلب ممکنه نفهمم و این اذیتم می کنه

۱-اگر با تعویض سیستمعامل در هر ۸،۹ ماه مشکلی ندارید آخرین نسخه اوبونتو را نصب کنید.
۲-اینها رابط کاربری نیستند بلکه میزکار هستند،رابط کاربری میشه یونیتی و امثالهم که بهش میگن USER INTERFACE و یا پوسته "Shell"
3-همیشه آخرین نسخه
۵- ۶۴ بیتی
۶-هر چند روز و یا چندهفته یکبار آپدیتهای نرم افزارها و بعضا آپدیتهای امنیتی عرضه میشه.
۷- اگر از لپتاپ استفاده میکنید به درایور کارت گرافیک نیاز پیدا میکنید که متن باز و انحصاریش موجوده،در غیر این صورت خیر.
۸-بله،اصلش همینه که اوبونتو و کلا هر توزیع دیگری را اگر مخصوص Live نباشند روی هارد نصب کنید.
۹-این مورد اهمیتی نداره و نیستا ۱۵ تا ۲۰ ثانیه طول میکشه.
۱۰- اونها هم توزیع های گنو لینوکس هستند و بعضا بهتر از اوبونتو!
۱۱-میزکار شامل یکسری نرم افزار و رابط کاربری هست،پراستفاده ترین میزکارها XFCE,
LXDE,GNOME,KDE هستند.
۱۲-دلیلش بهینه بودن لینوکس هستش.
۱۳-ابونتو را نمیدونم ولی نقل قول از ویکیپدیا:
نقل‌قول
در پژوهشی جدید که بر روی توزیع لینوکس دبیان نسخه ۴٫۰ که در سال ۲۰۰۷ عرضه شده صورت گرفت ، مشخص شد این توزیع دارای نزدیک به ۲۸۳ میلیون خط کد بود که تخمین زده میشود هزینه گسترش‌اش با روش‌های گسترش متعارف خصوصی بالغ بر ۸٫۰۷ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۱۳) و زمان مورد نیاز حدود هفتاد و سه هزار نفر-سال می‌شود.
۱۴-به صورت پیش فرض با میزکار نصب میشه.

دوست عزیز اگر لینوکس را انتخاب کنید کم کم دانش رایانه شما افزایش پیدا میکنه.
نقل‌قول
و فهمیدم که نسخه های اوبنتو در بین تمام نسخه های لینوکس بهتره
اشتباه فهمیدید! هر توزیعی برای یک یا چند منظور ساخته شده و در بین توزیعهای هدف دسکتاپ من اپن سوزه را بهترین میدانم.من شخصا بهتون پیشنهاد میکنم توزیع اپن سوزه را نصب کنید که خیلی بهتر از اوبونتو هستش.
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1392، 05:30 ب‌ظ توسط تازه وارد »
دیگه در این انجمن Log in و فعالیتی نخواهم داشت.

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
عزیز شما به عمق معنای کلمه‌ی ٬ به مرور٬ توجه نمی‌کنی.

شما بیا، به مرور یاد می‌گیری. تنها چیزی که باید سریع یاد بگیری صبر کردن و جستجو کردن هست.

یک روزه هیچ چیزی رو به طور کامل نمی‌شه یاد گرفت.

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • Arch + Lxqt +compiz
توضیح قسمت 15 : ببینید مثلا گاهی یکی از دوستان میاد یک نرم افزار مینویسه که میتونه البته به مخازن رسمی اضافش کنه ولی اگه تو مخازن نباشه شما سورس نرم افزار دانلود میکنید و با دستورات مخصوصی فایل نصب متناسب با توزیعتونو   از روی سورس درستش میکنید و بعد نصبش میکنید
16- شما اگر کاربر ویندوز هستین به راحتی اینجا هم عادت میکنید ویکی توزیع خودتونو شروع کنید به خوندن
17- به نظر من شما میتونید برای کسب اطلاعات کلی   اگر کمی با زبان انگلیسی اشنا هستین  باجست و جو قسمت مورد نظر تو گوگل  و  مطالعه ویکی توزیع ارچ  لینوکس   اطلاعات کسب کنید
18:بیشتر نرم افزارها معادل لینوکسی دارند که تو مخازن هستند سما از روی مخازن نصبش میکنید شما نمیتونید بگید فلان نرم افزار تو فلان پوشه نصب شه  نصب نرم افزار 98 ٪ موارد به سادگی انجام میشه از طریق سافتور  سنتر که معادل گرافیکی برای خط فرمانش هست 

آفلاین ariaieboy

• Jr. Member
  • *
    • سایت دانلود آریایی
من کاملا با اقای بابک طور موافقم و باید به مرور و تجربه این ها رو یاد گرفت همونطور که بنده در مورد سیستم مدیریت محتوا با وردپرس به صورت کامل ابتدایی شروع کردم و الان به صورت تجربی خیلی از سئوال هام پاسخ داده شده و بیشتر مشکلاتم رو خودم حل می کنم ولی من برخی از سئوالاتی که در مورد لینوکس دارم برام خیلی مهمه چون حرف یک عمر زندگی هست می خوام سیستم عاملم رو عوض کنم باید در موردش تحقیق کنم فقط من یک سئوال پایانی دارم تقریبا و اونم این هست که بهترین نسخه لینوکس چی هست

من خودم برخی جاها خوندم اوبونتو ولی بعضی جاها دیدم نوشتن فدورا و... بهتره در کل از همه لحاظ کدوم برای من که تازه می خوام شروع کنم خوب هست  :o

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • Arch + Lxqt +compiz
یهترین توزیع لینوکس نداریم  مثل اینکه بگیم فلانی بهترین خواننده دنیاست ...هر توزیع طیف خاصی از کاربر هارو مورد هدف قرار میده .....

مثلا توزیعی مثل ابونتو چند تا از پکیج های مورد نیاز مثل کدک های صوتی تصویری و فلش و چیزهای دیگه رو تو یک پکیج گنجونده  و حتی قسمت گرافیکی برای نصب درایور های  گرافیکی اختصاصی شرکت هارو داره اما تو توزیع دیگه شاید این امکان نباشه و امکانات دیگه داشته باشه و البته اگر بخواهیم مقایسه کنیم حوصله زیادی میطلبه
یا مثلا تو توزیعی مثل ارچ شما بصورت پیشفرض هیچ میزکاری نداری و ........

اگر میخواهید شروع کنید با همین ابونتو اقدام کنید با توجه به این که تعداد کاربرهای این توزیع محبوب تو دنیا بیشتر از دیگر توزیع هاست و در پی ایجاد مشکل یا سوال خیلی سریع تر به جواب میرسید  بعد که تجریه کسب کردید شروع کنید تست سایر توزیع ها و مقایسه و طبق نیاز تصمیم بگیرید
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1392، 05:46 ب‌ظ توسط mojtabazn »