انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: من از امروز میخوام از اوبونتو استفاده کنم کدام نسخه را نصب کنم؟  (دفعات بازدید: 5482 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ffarhadi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
من از امروز میخوام از اوبونتو استفاده کنم کدام نسخه را نصب کنم؟
نسخه 12.04 یا نسخه 13.10؟
فرق این دو نسخه چیه؟
ubuntu-12.04.3-desktop-amd64.iso
کلمه amd  در عنوان فایل iso آیا به سی پی یو من که اینتل است مربوط میشه یا چیزه دیگه ایه؟
من که تازه کارم روی یک پارتیشن هارد نصب کنم یا روی VM?

آفلاین الهه.آتش

• Full Member
  • *
  • ارسال: 188
فرق این دو نسخه چیه؟
کلمه amd  در عنوان فایل iso آیا به سی پی یو من که اینتل است مربوط میشه یا چیزه دیگه ایه؟
سلام چجوری به این فکر رسیدن یعنی چی باعث شده بیاین سمت این سیستم عامل ؟

آفلاین ffarhadi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
تعریفش از دوستام شنیدم ضمنا یکسری تولز هم دارم که روی لینوکس اجرا میشه

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
سلام.

بنظر من:

۱. اوبونتو ۱۲٫۰۴ رو دانلود و استفاده کن.
۲. نه مربوط نیست :)
۳. نصبش خیلی راحت هست. اول قسمتی از هارد رو با خود ویندوز unparitioned کن بعدش موقع نصب اوبونتو بزن Install alongside windows. دیگه نیازی به پارتیش‌بندی به صورت دستی نیست.

آفلاین mhch

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 340
پیشنهاد میکنم اول روی وی ام نصب کنی
و کم کم نرم افزار های جایگزین رو توی لینوکس پیدا کنی و کار کنی
وقتی تونستی باهاش ارتباط برقرار کنی بعد نصب کامل کنی
توقع اینکه بدون هیچ دردسر و سختی همه چیز رو یهویی یاد بگیری هم نداشته باش
در این زمانه بی های و هوی و لال پرست
خوشا بحال کلاغای قیل و غال پرست
به شب نشینی خرچنگ های مردابی
چگونه رقص کند ماهی زلال پرست
رسیده ها چه غریب و نچیده میافتند
به پای هرزه علف های باغ کال پرست
هنوز زنده ام و زنده بودنم خاریست
به تنگ چشمی نامردمان زوال پرست

آفلاین بی نام تا اطلاع ثانوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 401
فرق این دو نسخه چیه؟

۱۲٫۰۴ رو نصب کن چون پایدارتره و دردسر کمتر داره.
کار کردن با لینوکس هیچ رابطه‌ی مستقیمی با تازه‌کار بودن نداره. اگر میخوای پیشرفت کنی خودت رو توی عمل انجام شده قرار بده. ویندوز رو پاک کن بعد اوبونتو نصب کن. (این نظر منه که مخالف کم نداره) من خودم وقتی میخواستم اوبونتو نصب کنم (با اینکه هیچ شناختی روش نداشتم) قبل از نصب زدم ویندوز رو پاک کردم!

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 896
  • ... :|
12.4 طولانی تر پشتیبانی و آپدیت می شه ولی ۱۳.۱۰ امکاناتش بیش تره.

• Sr. Member
  • *

مثلا؟!!!

آفلاین VIRGOLEE

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
سلام ببخشید می خواستم بدونم برای تبلت هم این سیستم عامل وجود داره اگه هست از کجا دانلود کنم واگر نیست تاریخ انتشار آن کی می باشد تبلت من k00e ایسوس می باشد

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
سلام ببخشید می خواستم بدونم برای تبلت هم این سیستم عامل وجود داره اگه هست از کجا دانلود کنم واگر نیست تاریخ انتشار آن کی می باشد تبلت من k00e ایسوس می باشد
سلام.
اول اینکه سوالاتتون رو با ایجاد یک موضوع جدید بپرسید. به نفع خودتون هست، زودتر به جواب می‌رسی. دوم اینکه هست ولس فعلاً یه مقدار ایراد داره. نسخه‌ی پایداری از اون قراره در ماه چهارم از سال ۲۰۱۴ میلادی به همراه نسخه‌ی ۱۴.۰۴ اوبونتو انتشار پیدا کنه.

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
فرق این دو نسخه چیه؟
در مورد سوالات سلمان به خوبی پاسخ دادند، فقط یه پیشنهاد دارم تا چند ماه دیگه ورژن ۱۴.۰۴ می یاد که ساپورت طولانی مدت داره تا اون زمان میتونی به صورت لایو اوبونتو رو بالا بیاری و باهاش کار تا مهارت کسب کنی، یا این که میتونی در یه پارتیشن کلا نصبش کنی ورژن ۱۲.۰۴ یا ۱۳.۱۰  پیشنهاد خودم ۱۲.۰۴ هستش و البته  بهتره نسخه ۶۴ بیتی رو دانلود کنی. نصب اوبونتو خیلی راحت است و تنها جایی که در فرایند نصب مهمه پارتیشن بندی هستش که این هم زیاد سخت نیست کافی یه چند گیگ فضا رو بهش احتصاص بدی (unallocated) با نرم افزارهایی که تو ویندوز موجوده این کار خیلی راحته!  مورد دیگه اینکه تا زمانی که مطمئن نشدی نیازهات ۱۰۰ درصد برطرف میشه ویندوز رو از روی سیستمت پاک نکن! نحوه پارتیشن بندی http://wiki.ubuntu.ir/Installation/Partitioning

آفلاین Majid Aghamohamadian

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143
راستش من 13.10 دارم و مستقیم از ویندوز پریدم رو این سیستم عامل  \\:D/
البته 12.04 لایو تست کردم به مدت 1 روز که ببینم لینوکس چیه(که ترسیدمو برگشتم خونمون یعنی همون اسمشونبر :-X)
خداروشکر الان 35 روزه اومدم ابونتو و با ویندوز بای کردم
اولش اینو بگم که هدفم از حرفای پایین رفع سوالاتم و مشکلاتمه و ایشالا ایشالا همین لینوکس رو خونم میدونم چون یادگرفتنش حتی در این حد اماتور هم واسم کلی خرج داشته(از لحاط وقت و حوصله و ترافیک)و خییییلی هم باهاش حال میکنم
پس خواهشن نکوبن بعضیا منو که چرا ایراد الکی میگیری
شاید همه حرفام به خاطر بیتجربگیم هستند نه اشکالات ابونتو خوشگلم ::) ](*,).
این نسخه از ابونتو خوبه
البته من درحدی نیستم که بخوام نظر بدم چون تازه واردم اما حس میکنم یجورایی تنظیماتی که میکنم رو فراموش میکنه سیستم.
منطور دقیق پایداری رو نمیدونم چی هست اما اینو میدونم که مثلا تنطیمات صدای سیستم یهو عوض میشه ( تا الان 2بار) یا مثلا تنظیمات بوکمارک منوهای سیستم با ریستارت حذف میشن و ازین قبیل مشکلات
راستی سرعتش احساس میکنم افت کرده نسبت به اولش که دلیلشو نمیدونم.شایدم من حساس شدم!!!!
البته کارت گرافیکم اینجور که تحقیق کردم به صورت کامل نصب نیست و دمای سیستممو بالا میبره هرچند با بروزرسانی کرنل کلی کمتر شده دماش.
بلوتوثم رو هیچ جوره نتونستم نصب کنم چون میگه اداپتوری موجود نیست
وبکمم رو هم تو برنامه چت نمیتونم استفاده کنمو فقط با cheese webcam کتر میکنه
وایرلسم خدارو شکر خودش نصب بود
لازم به ذکرم که تو قسمت additional drivers جز درایو گرافیک هیچی رو بهم پیشنهاد نمیکنه.
سیستمم رو بروز نگه میدارم
الان فک میکنم برم سراغ 12.04 بهتره چون اینجور که همه میگن پایدارتره
موندم چیکارکنم
میگن امکاناتش کمتره از 13.10 ولی مگه 13.10 چی داره که اینقدر میگن از 12.04 امکاناتش زیادتره.

اینم بگم که سرعت واسم خیلی مهمه و انگاری سرعت 12.04 از 13.10 کمتره درسته؟
ممنون از راهنمایی هاتون چه درباره من چه دیگران :)

• Sr. Member
  • *
البته من درحدی نیستم که بخوام نظر بدم چون تازه واردم اما حس میکنم یجورایی تنظیماتی که میکنم رو فراموش میکنه سیستم.
منطور دقیق پایداری رو نمیدونم چی هست اما اینو میدونم که مثلا تنطیمات صدای سیستم یهو عوض میشه ( تا الان 2بار) یا مثلا تنظیمات بوکمارک منوهای سیستم با ریستارت حذف میشن و ازین قبیل مشکلات

شما یه خرابکاری کردید و باعث شده که تنظیمات در user تون ذخیره نشه! مثلا ممکنه توی پوشه‌ی home چندتا فایل که اسمشون با . شروع میشه رو پاک کرده باشید. راه حلش هم اینه که یه user جدید بسازید. برای ساختن user جدید به مسیر زیر برید:
system setting --> user accounts

البته کارت گرافیکم اینجور که تحقیق کردم به صورت کامل نصب نیست و دمای سیستممو بالا میبره هرچند با بروزرسانی کرنل کلی کمتر شده دماش.

شما دوتا گرافیک دارید؟ اگر نه که همون کرنل درستش میکنه. اگر آره از نرم‌افزار bumblebee استفاده کنید:
http://wiki.ubuntu.ir/HardwareSupport/%E2%80%8CBumblebee?highlight=%28bumblebee%29
بلوتوثم رو هیچ جوره نتونستم نصب کنم چون میگه اداپتوری موجود نیست

موضوع‌های زیادی توی انجمن ایجاد شده. لطفا سرچ کنید.

الان فک میکنم برم سراغ 12.04 بهتره چون اینجور که همه میگن پایدارتره
موندم چیکارکنم
میگن امکاناتش کمتره از 13.10 ولی مگه 13.10 چی داره که اینقدر میگن از 12.04 امکاناتش زیادتره.

درست فکر میکنید. افراد تازه‌کار بهترین حالت براشون اینه که برن سراغ نسخه‌های LTS. برای شما در حال حاضر بهترین چیز اینه که دانشتون رو برای کار کردن با لینوکس و محیط شل بالا ببرید نه اینکه کل وقت و زمانتون رو برای درست کردن باگ‌های سیستم صرف کنید.
به هر روی این نظر منه و صاحب نظران زیادی هم در انجمن حضور دارن.
امکانات بیشتر خلاصه میشه تو چیز‌های جزیی نظیر امکان سرچ در لانچ‌پد.
بهترین کار اینه که ۱۲.۰۴ رو نصب کنید و چند ماه دیگه که ۱۴.۰۴ (نسخه‌ی LTS جدید) اومد سیستم رو آپگرید کنید.

اینم بگم که سرعت واسم خیلی مهمه و انگاری سرعت 12.04 از 13.10 کمتره درسته؟

سرعت چی براتون مهمه؟
ببینید به طور کلی سرعت مربوط میشه به سخت‌افزار و طریقه‌ی ارتباط سیستم‌عامل با سخت‌افزار (یعنی همون کرنل) ۱۲.۰۴ تا کرنل ۳.۴ ساپورت میکنه در حالیکه ۱۳.۱۰ از کرنل ۳.۱۲ استفاده میکنه (یا شایدم ۳.۱۳ دوستان تصحیح کنن لطفا) خب به‌تبع رابطه‌ی ۱۳.۱۰ باسخت‌افزار قویتر هستش ولی با اومدن ۱۴.۰۴ که stable هستش و از جدیدترین نسخه‌ی کرنل استفاده میکنه خیلی از مشکلات حل میشه.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
نقل‌قول
۱۲٫۰۴ رو نصب کن چون پایدارتره و دردسر کمتر داره.
کار کردن با لینوکس هیچ رابطه‌ی مستقیمی با تازه‌کار بودن نداره. اگر میخوای پیشرفت کنی خودت رو توی عمل انجام شده قرار بده. ویندوز رو پاک کن بعد اوبونتو نصب کن. (این نظر منه که مخالف کم نداره) من خودم وقتی میخواستم اوبونتو نصب کنم (با اینکه هیچ شناختی روش نداشتم) قبل از نصب زدم ویندوز رو پاک کردم!

حرف شما کاملا درسته.خود من هم ویندوز رو کامل پاک کردم و بعد دوستم برام ابونتو رو نصب کرد(دوستم خیلی کمکم کرد و خودم هم کلی سختی کشیدم یادمه حتی نمیدونستم چطور فونت زیر نویس رو تو مدیا پلیر درست کنم.)
دوست عزیز شما هم اگه میخوای به سمت گنو/لینوکس بیای دو تا براتون پیشنهاد دارم 1- به گنو/لینوکس با نگاه ویندوزی نگاه نکن 2-از اطلاعات مهمت پشتیبان بگیر و فقط یکی از توزیع های گنو/لینوکس (مثلا ابونتو) رو نصب کن و ازادیت لذت ببر.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 896
  • ... :|

مثلا؟!!!
تو صفحه دانلود اوبونتو نوشته. من ۱۲.۴ نداشتم که امکانات بیش تر ۱۳.۱۰ رو ببینم.
http://www.ubuntu.com/download/desktop  ???