انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: دلایل جهان سومی ها برای نقض مالکیت شخصی :|  (دفعات بازدید: 13990 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
این مطالب خیلی‌هاش از روی بی‌دانشی نوشته شده. گرچه خیلی از کوارد اصلاً مشکل نیستن، به مشکلات اصلی اشاره نکرده.

وقتی شما انقدر در برخی موارد از تکنولوژی روز عقبی و نیازمند، تصویب چنین قانونی موجب ایجاد راهی برای از بین بردن منابع مادی و انسانی کشور می شه.

اول باید قدرتت رو به حدی برسونی که حرفی برای گفتن داشته باشی، و بتونی از حق خودت در مجامع بین‌المللی به راحتی دفاع کنی، بعد.

ولی این ربطی نداره که بخش‌هایی از اون رو که نه تنها ضرری برای کشور نداره، بلکه برای رشد جامعه‌ی خودمون هم خوبه، اجرا کنیم، بدون اینکه به هیچ کنوانسیون بین المللی وارد بشیم.

به عنوان مثال: حق نشر مولف.

این کار از حدر رفتن زحمت قشر زحمت کش جامعه در زمینه‌ی تفکر جلوگیری می‌کنه.

آفلاین Y

• Full Member
  • *
  • ارسال: 195
۱. تعارض با قوانین مالکیت در اسلام: اینکه باعث رشد نظام سرمایه‌داری میشه رو درست گفته. اما مالکیت خصوصی معناش این نیست که مثلا من یه چیزی رو بدزدم و بعد بیارمش توی خونه و بگم این دیگه مال منه!

خیلی از پیشرفتهایی که در دنیا حاصل شده به خاطر همین سیستم سرمایه داری است! وگرنه اگه کمونیستها و.. سرکار باشن معلومه چی از توش در میاد!! کره شمالی!  #-o کوبا!  :-& !!!
=D>

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1028
  • إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم وإن أسأتم فلها
دقیقا جایگاه این شرکت‌ها (مایکروسافت و اپل و کنونیکال و ...) و گروه‌ها (fsf و ...) در این بخش‌ها (سرمایه‌داری و کمونیستی و ...) کجاست؟

بیشتر این پیشرفت‌ها حتما توی مایکروسافت و ... بوده؟ توی نظام سرمایه داری بوده؟ توی مردم علیه دولت سرمایه دار نبوده؟
توی طرفداران ثروت برای همه و کار هم برای همه نبوده؟ اینم حرفیه! همین؟
نه اینکه نه. بلکه این دردی را از ما و قوانین حق نشر و ... دوا نمی‌کنه و فقط بحثی شد و وقتی گرفت.

من عقیده دارم موفقیت در آزادی نرم افزار بیشتره و قانونی که میخوان تصویب کنن، تصویب کنن. فقط قبلش خودشون رعایت کنن و نرم افزار آزاد را در جامعه گسترش دهند خواهشا!
:) :)

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
۱. تعارض با قوانین مالکیت در اسلام: اینکه باعث رشد نظام سرمایه‌داری میشه رو درست گفته. اما مالکیت خصوصی معناش این نیست که مثلا من یه چیزی رو بدزدم و بعد بیارمش توی خونه و بگم این دیگه مال منه!

خیلی از پیشرفتهایی که در دنیا حاصل شده به خاطر همین سیستم سرمایه داری است! وگرنه اگه کمونیستها و.. سرکار باشن معلومه چی از توش در میاد!! کره شمالی!  #-o کوبا!  :-& !!!
شما راست میگی. من دیگه حرفی ندارم.
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
ببخشید دلیلی نداره اگر کمونیسم اشتباهه پس لابد حتما سرمایه داری درسته ! این منطقی نیست که اگر چیزی غلط است پس مخالف آن حتما درست است ! شما فرض کن ۲ نفر در حال جنگ با هم بر سر چیزی هستند که مال شخص سوم هست ! حالا پلیس فقط بیاید یک نفر را بگیرید درست است مسلما نه ! کمونیسم اشتباه بود و ثابت شد سرمایه داری هم اشتباه است آن چیزی که منطقی است تعاون و همکاری است ، شما فرض کن یه عده یک چیزی رو می سازن که همه احتیاج دارن و عموم جامعه هزینه اون رو قبول کنه ! یه عده ی دیگه هم یه چیزی رو می سازن و اون هم باید توسط قشر جامعه تامین بشه ! کمونیسم یعنی خود رایی حکومت و سرمایه داری یعنی تجمیع ثروت دست عده ای خاص ! هیچ کدام درست نیست !
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
ببخشید دلیلی نداره اگر کمونیسم اشتباهه پس لابد حتما سرمایه داری درسته ! این منطقی نیست که اگر چیزی غلط است پس مخالف آن حتما درست است ! شما فرض کن ۲ نفر در حال جنگ با هم بر سر چیزی هستند که مال شخص سوم هست ! حالا پلیس فقط بیاید یک نفر را بگیرید درست است مسلما نه ! کمونیسم اشتباه بود و ثابت شد سرمایه داری هم اشتباه است آن چیزی که منطقی است تعاون و همکاری است ، شما فرض کن یه عده یک چیزی رو می سازن که همه احتیاج دارن و عموم جامعه هزینه اون رو قبول کنه ! یه عده ی دیگه هم یه چیزی رو می سازن و اون هم باید توسط قشر جامعه تامین بشه ! کمونیسم یعنی خود رایی حکومت و سرمایه داری یعنی تجمیع ثروت دست عده ای خاص ! هیچ کدام درست نیست !

شما راست میگی. من دیگه حرفی ندارم.
تنها عاملی که تمدن امروزی رو از بقیه تمدن های کل تاریخ بشر مجزا کرده و باعث دگرگونی و جهش تاریخی در کیفیت زندگی مردم عادی شده چیزی جز "صنعت و تکنولوژی" نیست و باز تنها عامل شکلگیری صنعت و تکنولوژی چیزی جز "نظام سرمایه داری" نیست. خیلی ها به اشتباه مهمترین وجه تمایز تمدن امروزی از تمدن های گذشته رو موضوعاتی از قبیل دموکراسی یا حقوق بشر یا علم و ... معرفی میکنن. درحالی که دموکراسی (هرچند به شکل ابتدایی تر) در تمدن یونانی هم حاکم بود. حتی علم هم در همه تمدن ها بخصوص در یونان باستان وجود داشت. اما هیچکدوم باعث ایجاد "تحول" در زندگی مردم نشد. . ضمنا درسته که "علم" پشتوانه صنعت و تکنولوژیه ولی حتی علم هم بدون پشتوانه "سرمایه" به هیچوجه کاربردی و منتج به صنعت و تکنولوژی نخواهد شد. علم بدون کمک گیری از سرمایه صرفا "انتزاعی" و عملا بی فایده باقی میمونه (مثل پیشرفتهای علمی در تمدنهای ماقبل سرمایه داری). دقیقآ درک نکردنِ همین مسئله باعث میشه که در جوامع عقب افتاده ای مثل ما موضوعِ انشاء "علم بهتر است یا ثروت؟" انقدر پرطرفدار بشه!  :biggrin:
« آخرین ویرایش: 13 بهمن 1392، 02:32 ق‌ظ توسط Bijan »

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
دوستان خود نظام کمونیستی رو جورج اورول تو کتاب قلعه حیوانات و به نوعی تو کتاب 1984 (20 30 سال قبل از سال 1990 فروپاشی نظام کمونیستی روپیش بینی کرده بود.حتی ویتنام که بیست با امریکایی ها جنگ کرد و یا چین کمونیست به اردوی نظام سرمایه داری پیوستند)در حالی که در زمان بحران دهه 30میلادی رهبران حزب کمونیست شوروی خوشحال از این که پیش بینی مارکس به حقیقت تبدیل شد در حالی که مشخص شد نظام سرمایه داری در حال باز تعمییر خود است(از بس که قابل انعطاف است)حتی بحران دانشجویی دهه 60 و یا بحران اقتصادی قرن حاضر و شوک های نفتی تنها ثابت کرد که نظام سرمایه داری در حال باز تعمییر خود است.خوب دوستان شعار و حرف های کلیشه ای رو بزاریم کنار الان دنیا داره به سمتی میره که حرف جرج واشنگتن رو سرلوحه کارش کنه و اون اینکه اول اقتصاد.

خوب من عاشق وطنم و ارزش های ملی میهنی ام هستم ولی باید قبول کنم که دنیا الان داره به سمت جهانی شدن با چهارچوب سرمایه داری میره یا با اون همراه شد و یا حذف شد.نظام سرمایه داری اتفاقا برای خرده فرهنگ ها و شرقی ها بهتر شد چرا که باعث شد حرف های خود رو به گوش جهانیان برسونند.ویکی اینکه من هوادار سرمایه داری ام(تو 8 سال گذشته بیشتر از 800 میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شد نتیجه همون سیاست دولت پیش ایران مبنی بر حذف سرمایه داری بود.من از شما میپرسم فرار این همه سرمایه یعنی چی.؟ایا باز هم سرمایه داری بده.؟فقط لطفا رو سرمایه داری روکش شرقی و فرهنگی نکشیم)
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
با یه چند دقیقه مطالعه میشه فهمید که بجز سیستم کمونیستی و سرمایه داری،سیستم های دیگه ای هم وجود داره.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
با یه چند دقیقه مطالعه میشه فهمید که بجز سیستم کمونیستی و سرمایه داری،سیستم های دیگه ای هم وجود داره.

سوال اصلی اینجاست که ایا جواب میده یا نه.؟مثل زبان فارسی (که زبان شعر و ادب هستش)و زبان انگلیسی(که زبان علم و فن اوری هستش)ایا زبان فارسی می تونه زبان علم و فن اوری بشه و جایگزین زبان انگلیسی بشه.؟

پ.ن
من تو پست قبلی دو تاپیش شرط گفتم:1-بدون شعار و حرف های کلیشه ای بهتر فکر کنیم 2-من عاشق وطنم هستم و دوست دارم اسم و فرهنگ این سرزمین در تمام دنیا طنین انداز بشه ولی بهتر واقعیت ها رو ببینیم که دنیا داره به کدوم سمت حرکت میکنه(اصلا منظورم ذوب شدن  و یا قبول بی قید و شرط نیست بلکه بهتره همگام با جوامع دیگه تلاش کنیم اجری به ساختمان علم بشری اضافه کنیم نه مثل ویندوز قاصدک که برخلاف جریان اب حرکت کنیم و چرخ رو دوباره اختراع کنیم.)
دوستان همه تلاش من این بود لحن دوستانه و صمیمی و گفتگویی داشته باشم.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
سرمایه داری یعنی بردگی علم ! به نظر من تکنولوژی هیچ ارزشی نداره وقتی برده یه عده می شه که برای منافعشون مثل گرگ به جان مردم افتادن ! به کشور ها حمله کنن ! بکشن و غارت کنن ! انسان بودن انسان به لباس شیک پوشیدن و کاردن با وسایل ارتباط جمعی نیست ! انسانیت انسان به انسان بودن و حیوان نبودش مربوطه اگر شما نظام حیوان صفتی سرمایه داری رو اینقدر قبول دارید مشکلی نیست ! ولی بدونید تلقی سرمایه داری از انسان هم بیش از یک حیوان نیست ! و الا اینهمه تاکید به جنبه ی حیوانی انسان معنی نداشت ، این نظام بر اساس قوانین جنگل (غلبه ضعیف بر قوی و له شدن ضعیف) پایه گذاری شده ! دمکوراسی و آزادی خواهی در غالبی که اونها مشخص می کنن قرار داره و الا چرا مثلا مهد با اصلاح آزادی فرانسه حجاب رو ممنوع کرده ! به نظر من هم سرمایه داری و هم کمونیست اشتباه بود باید دنبال راه حل بود نه اینکه هی توجیه کرد کار یه عده رو !

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4871
  • masoft قدیم
و الا چرا مثلا مهد با اصلاح آزادی فرانسه حجاب رو ممنوع کرده !
* به نظر میاد خیلی تحت تاثیر صدا و سیما هستید، حجاب در فرانسه ممنوع نیست!
* اگر نداشتن اجباری چیزی بد هستش، داشتن اجباری اون هم همونقدر بده. بجای اعتراض به شرایط در کشورهای دیگه، می‌تونید از اصلاح شرایط کشور خودتون شروع کنید ;)
* این موضوع واقعا هیچ ربطی به این تاپیک و حتی به پست خودتون نداشت و جای اون هم توی این انجمن نیست!

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
سرمایه داری یعنی بردگی علم ! به نظر من تکنولوژی هیچ ارزشی نداره وقتی برده یه عده می شه که برای منافعشون مثل گرگ به جان مردم افتادن ! به کشور ها حمله کنن ! بکشن و غارت کنن ! انسان بودن انسان به لباس شیک پوشیدن و کاردن با وسایل ارتباط جمعی نیست ! انسانیت انسان به انسان بودن و حیوان نبودش مربوطه اگر شما نظام حیوان صفتی سرمایه داری رو اینقدر قبول دارید مشکلی نیست ! ولی بدونید تلقی سرمایه داری از انسان هم بیش از یک حیوان نیست ! و الا اینهمه تاکید به جنبه ی حیوانی انسان معنی نداشت ، این نظام بر اساس قوانین جنگل (غلبه ضعیف بر قوی و له شدن ضعیف) پایه گذاری شده ! دمکوراسی و آزادی خواهی در غالبی که اونها مشخص می کنن قرار داره و الا چرا مثلا مهد با اصلاح آزادی فرانسه حجاب رو ممنوع کرده ! به نظر من هم سرمایه داری و هم کمونیست اشتباه بود باید دنبال راه حل بود نه اینکه هی توجیه کرد کار یه عده رو !
من فقط موندم چطور میگین "نظام حیوان صفتی سرمایه داری!!" در نظام سرمایه داری) انباشت سرمایه از انحصار دولت خارج میشه و به دست مردم عادی (تجار و بازرگانان و صنعتگران و...) می افته. همون چیزی که در ایران اصطلاحا بهش میگن خصوصی سازی! زیاد پیچیده نیست. همین انباشت سرمایه بشر رو از عصر بربریت به عصر تمدن رسوند. منتها بمدت چند هزار سال سرمایه در انحصار امپراطوری ها بود، به همین خاطر تمدنهای مختلف ظهور میکردن و سقوط میکردن بدون اینکه "تحولی" در زندگی مردم عادی ایجاد کنن. سرمایه عموما برای کاخ سازی و تا حدی شهرسازی مصرف میشد. تا اینکه در اروپا بدلایل مختلف از جمله ضعف دولتها و خلاص شدن مردم از شر مالیاتهای سنگین و با انباشت سرمایه در دست مردم، نظام سرمایه داری و تمدن امروزی شکل گرفت.

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
جک و دوستان یکی دو تا از دوستان :-) من کاری به درست یا غلط بودن حرفتون نداشتم.اصل حرف من درباره مطالعه بود.برای نظر دادن همیشه لازم نیست تحصیلات آکادمیک داشت ولی فکر میکنم کسی که میخواد بگه بهترین سیستم اقتصادی چیه.(نگید که اینطور نگفتید چون برداشتی که از حرفتون میشه همینه)باید حداقل کتابهای آکادمیک رو مطالعه کرده باشه.
« آخرین ویرایش: 13 بهمن 1392، 03:14 ب‌ظ توسط احسان☺ »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
به نظر من هم سرمایه داری و هم کمونیست اشتباه بود باید دنبال راه حل بود نه اینکه هی توجیه کرد کار یه عده رو !
بنظر من،
یکی از دلایل بوجود آمدن «جنبش نرم‌افزار آزاد» هم همین بوده و هست. اون‌ها هم بنا به تفکری که داشتند دیدن این سیستم‌ها جواب‌گو نیست. ولی نیومدن بگن که ۱۰۰ درصد سیستم‌سرمایه‌داری یا کمونیسم اشتباه هست. بلکه اگه به فلسفه و دیدگاه‌شون توجه کنی به «آنارشیسم» معتقند. البته به صورت دقیق‌تر می‌شه «آنارکو-سندیکالیسم» که یه زیرمجموعه از آنارشیسم هست. این سیستم ضد سرمایه‌داری عمل می‌کنه ولی به مالکیت‌فردی هم بی‌توجهی نمی‌کنه و احترام می‌ذاره. آنارکو-سندیکالیست‌ها معتقند که کارگران (در این‌جا برنامه‌نویس‌ها) باید کل سیستم رو از طریق اتحادیه‌های کارگری (در این‌جا بنیاد‌های نرم‌افزاری که به صورت داوطلبانه ایجاد شده‌اند) مدیریت کنن. اون‌ها معتقند که تولید (در این‌جا تولید نرم‌افزار) باید بر اساس نیاز انسان باشه (حرفی که من زیاد توی این انجمن می‌شنوم این هست که نرم‌افزارهای آزاد بر اساس نیاز ایجاد می‌شوند). اون‌ها مخالف قدرت‌های متمرکز هستند که دارن جامعه رو کنترل می‌کنن (در این‌جا مخالف مایکروسافت، اپل، فیس‌بوک و ... هستند).  این یعنی دقیقاً تمام شعارها و اهدافی که مخصوصاً بنیاد نرم‌افزار آزاد دنیال می‌کنه. بنیاد نرم‌افزار گیت‌هاب رو توصیه نمی‌کنه. چرا؟ چون کدهایی که باهاش اون وب‌گاه نوشته شدن در دسترسی همه نیست. خوب این یعنی چی؟ یعنی ایجاد یک قدرت متمرکز که کسی نمی‌تونه به اون دسترسی داشته باشه. اگه توجه کنید همه‌چیز در مورد نرم‌افزارهای آزاد غیرمتمرکز (decentralized) هستند. این یعنی عدم شکل‌گیری یک قدرت مرکزی که بتونه‌ کل سیستم رو کنترل کنه.

اطلاعات بیشتر:
https://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-syndicalism
« آخرین ویرایش: 13 بهمن 1392، 03:05 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
من فقط موندم چطور میگین "نظام حیوان صفتی سرمایه داری!!" در نظام سرمایه داری) انباشت سرمایه از انحصار دولت خارج میشه و به دست مردم عادی (تجار و بازرگانان و صنعتگران و...) می افته. همون چیزی که در ایران اصطلاحا بهش میگن خصوصی سازی! زیاد پیچیده نیست. همین انباشت سرمایه بشر رو از عصر بربریت به عصر تمدن رسوند. منتها بمدت چند هزار سال سرمایه در انحصار امپراطوری ها بود، به همین خاطر تمدنهای مختلف ظهور میکردن و سقوط میکردن بدون اینکه "تحولی" در زندگی مردم عادی ایجاد کنن. سرمایه عموما برای کاخ سازی و تا حدی شهرسازی مصرف میشد. تا اینکه در اروپا بدلایل مختلف از جمله ضعف دولتها و خلاص شدن مردم از شر مالیاتهای سنگین و با انباشت سرمایه در دست مردم، نظام سرمایه داری و تمدن امروزی شکل گرفت.
به نظر من واژه حیوانی واسش کمه ! چون واژه ای بدتر ندیدم این رو گفتم ! اولش دست امپروطوری ها بود حالا دست سرمایه دارها ! بیچاره مردم که هیچ وقت کنترل دستشون نیست ! حالا انگار من خصوصی سازی و پیمانکاری رو قبول دارم زکی !  :-& فکر می کنی با تغییر اسم ، موضوع عوض می شه نخیر !  >:( الان شما آمریکا رو نگاه کن مردم دارن ادارش می کنن یا سرمایه دارها ، مخصوصا بانک ها خون مردم رو توی شیشه کردند ! (لابد الان وضعیت بانک های خودمون رو می گید و فکر می کنید من بانک های خودمون رو قبول دارم بازم زکی !) توی انگلیس وام می گیرن با بهره نجومی ! مردم توی چنان فشاری قرار می گیرن که مجبور می شن ! مردم سرمایه داری رو ایجاد کردن نه خیر ! اگر قبول نمی کنی من دیگه باهات بحثی ندارم ، حکومت داری قانون و حد  ومرز داره و تجارت هم قانون و حد و مرز داره ! وقتی با اصول اولیه انسانی منافات پیدا کرد دیگه پشیزی ارزش نداره.