انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سؤال در مورد نصب ubuntu13.10 در کنار windows 8.1  (دفعات بازدید: 9051 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین samibeig

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
سلام دوستان عزیز لینوکسی

من قصد دارم در کنار Windows 8.1 ای که الان دارم یک ubuntu 13.10 64 بیتی که از سایت اوبونتو دانلود کردم رو نصب کنم. از صبح دنبال آموزشش بودم که تقریبا فهمیدم چه جوری نصب کنم و اینکه مهمترین بخش همون قسمت پارتیشن بندی هست فقط الان چند تا سؤال برام پیش اومده خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید:

1. من الان سه تا درایو تو ویندوزم دارم هرکدوم به حجم 300 گیگ ... الان می خوام مقداری فضای خالی برای اوبونتو جدا کنم از پارتیشن آخری ، چند گیگ رو آزاد کنم کافیه ؟؟؟

2. می خواستم بدونم بعد از نصب اوبونتو می تونم فایل هایی که در پارتیشن های ntfs من هستند ( مثل فیم و عکس و فایل های دیگه ) رو در اوبونتو ببینم و استفاده کنم یا اینکه تمام هارد من در اوبونتو محدود به همون حجم آزاد شده توسط خودم خواهد بود ؟؟

3. در یکی از تاپیک های پارتیشن بندی همین سایت خوندم برای نصب ما لازمه سه تا پارتیشن با سیستم فایل های Ext3 و swap area با mount point های "/" "home/" و "خالی" ایجاد کنیم . ( برای home هم مزیت هایی گفته که خوبه ) اما تو آموزش پایین گفته که سه تا پارتیشن با سیستم فایل Ext4 و mount point های  "/" "boot/" بسازیم .

نقل‌قول
در این مرحله مثل تصویر گزینه Something else را انتخاب کنید و بر روی کلید Continue کلیک کنید تا وارد مرحله زیر شوید:

این مرحله مربوط به پارتیشن بندی میشود.در این روش نصب ما سه پارتیشن به صورت زیر ایجاد میکنیم:

البته حجم پارتیشن های /  اختیاری است و SWAP هم بسته به میزان RAM سیستم مشخص میگردد  اما بهتر است برای /boot حداقل ۴۰۹۶ MB را در نظر بگیرید.مراحل ایجاد پارتیشن ها به ترتیب در تصاویر زیر مشخص شده است:

سپس دقت کنید که در قسمت Device for boot loader installation حتما بر طبق شکل پارتیشنی که برای boot Loader ایجاد کردیم را انتخاب کنید:

حالا این "boot/" برای چی هست ؟؟ وآیا لازمه ایجاد کردنش ؟؟ و "home/" رو هم بالاخره ایجاد کنیم یا نه ؟؟ و اینکه اون تیک های logical و primary و همچنین beginig و end به چه منظوری هست و کدوم ها رو باید در کجا انتخاب کنیم ؟؟

4. لطفا همونطور که در سؤال 1 اشاره کردم بهترین میزان جداسازی پارتیشن خالی و همچنین میزان فضا دهی به سه پارتیشن جدید رو برام بگید . ram من 8 گیگ و هاردم هم 1024 گیگابایت هست.
« آخرین ویرایش: 14 بهمن 1392، 04:38 ب‌ظ توسط samibeig »

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
پاسخ : سؤال در مورد نصب ubuntu13.10 در کنار windows 8.1
« پاسخ #1 : 14 بهمن 1392، 06:18 ب‌ظ »
سلام.
فضای  swap به میزان ۲ برابر رم کافیه.
فضای / هم حداقل ۸ گیگ. ولی شما بیشتر در نظر بگیر. اینهمه هارد داری یه ۲۰ تا ۳۰ گیگ بزار.
بقیه دیگه نیازی نیست. می‌شه جدا کرد ولی زیاد مهم نیست. بدون جدا کردن اون‌ها هم کار به خوبی پیش می‌ره.
با این احتساب شما حدود ۳۶ تا ۴۶ گیگ از درایو آخرت جدا کن و هنگتم نصب یه swap به حجم ۱۶ گیگ و یه / به حجم ۲۰ یا ۳۰ گیگ ایجاد کن و باقی ماجرا..

آفلاین samibeig

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 14 بهمن 1392، 06:40 ب‌ظ »
سلام.
فضای  swap به میزان ۲ برابر رم کافیه.
فضای / هم حداقل ۸ گیگ. ولی شما بیشتر در نظر بگیر. اینهمه هارد داری یه ۲۰ تا ۳۰ گیگ بزار.
بقیه دیگه نیازی نیست. می‌شه جدا کرد ولی زیاد مهم نیست. بدون جدا کردن اون‌ها هم کار به خوبی پیش می‌ره.
با این احتساب شما حدود ۳۶ تا ۴۶ گیگ از درایو آخرت جدا کن و هنگتم نصب یه swap به حجم ۱۶ گیگ و یه / به حجم ۲۰ یا ۳۰ گیگ ایجاد کن و باقی ماجرا..

خیلی ممنون از راهنمایی تون

فقط اگه بیشتر کمکم می کردین ممنون می شدم ... سؤالای دیگرم بی جواب ماند

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #3 : 14 بهمن 1392، 08:37 ب‌ظ »
۱) دوستمون جوابشو داد حدود ۵۰ گیگ
۲) آره همه قابل مشاهده است
۳) دوستمون جواب داد دوتا یکی swap و یکی / کافی هستش
۴) بازم ایشون جواب دادن دوبرابر رم برای swap برای تو میشه ۱۶ گیگ و بقیه رو بذار برای /

آفلاین samibeig

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 14 بهمن 1392، 08:43 ب‌ظ »
۱) دوستمون جوابشو داد حدود ۵۰ گیگ
۲) آره همه قابل مشاهده است
۳) دوستمون جواب داد دوتا یکی swap و یکی / کافی هستش
۴) بازم ایشون جواب دادن دوبرابر رم برای swap برای تو میشه ۱۶ گیگ و بقیه رو بذار برای /
از شما هم متشکرم  :)

ولی بازم در رابطه با logical و primary توضیح ندادید ؟؟

بعد من اگه الان بخوام home رو هم ایجاد کنم چقدر واسه root چقدر واسه home بذارم ؟؟

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 14 بهمن 1392، 08:49 ب‌ظ »
نقل‌قول
خوب من فقط به سوال ۲ و بخشی از سوال ۳ جواب ندادم که البته برای نصب زیاد مهم نیستن.

ولی جواب:
۲. بله می‌تونی. فقط باید ویندوز رو از حالت بوت سریع خارج کنی. چون در این حالت ویندوز هایبرنیت می‌شه و شما به درایوهای ntfs دسترسی نداری.
برای غیر فعال کردنش توی همین انجمن جسنجو کنی زیاد هست.

۳. پوشه ی home/ برای نگهداری اطلاعات کاربرها هست ونیازی نیست که جدا باشه. ولی اگه جدا باشه شما با نصب مجدد سیستم عامل دردسر کمتری در بازگردانی اطلاعات کاربریت داری.
پوشه ی بوت رو هم الان یادم نیست برای چه کاریه ولی در کل نیاز نیست جدا کنی. برای نصب همون ۲ پارتیشن کفایت می‌کنه.

beginning و end هم مال این هست که پارتیشنی که می‌خوای درست کنی از ابتدای فضای خالی درست کنه یا از ابتدا. به نظر واضح می‌آد ولی یه مثال بزنم شما یه اتاق داری می‌روی یه کمد می‌خری. بعد کارگر ازت می‌پرسه کمد رو آخر اتاق بزارم یا همین دم در!

logical و primary هم نوع پارتیشن هست. در کل ۳ نوع پارتیشن داریم(تا اونجا که من بلدم.): primary یا همون اولیه. extended یا توسعه یافته. logical یا منطقی.

اینکه از کدوم اونها استفاده کنی بستگی به سیستم درایو بندی هاردت و نوع پارتیشن‌هایی که الآن داری، داره.
اینجا رو بخون به خوبی توضیح دادن که داستان از چه قرار هست.
http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=75197.0

حالا باید دید شما چجوری پارتیشن بندی کردی؟
اگه بلد نیستی:
توی ویندوز روی computer کلیک راست کن و manage رو انتخاب کن. بعد از پنجره ای که باز می‌شه بهش disk management رو انتخاب کن. بعد اگه یه عکس بگیری و اینجا قرار بدی که عالی می‌شه.

=====================
نقل‌قول
عد من اگه الان بخوام home رو هم ایجاد کنم چقدر واسه root چقدر واسه home بذارم ؟؟
حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد اون فضایی که در نظر گرفتی برای / بقیه برای home/. البته swap رو قبلش جدا کن.
« آخرین ویرایش: 14 بهمن 1392، 08:51 ب‌ظ توسط بابک طور »

آفلاین samibeig

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 14 بهمن 1392، 08:59 ب‌ظ »
نقل‌قول
خوب من فقط به سوال ۲ و بخشی از سوال ۳ جواب ندادم که البته برای نصب زیاد مهم نیستن.

ولی جواب:
۲. بله می‌تونی. فقط باید ویندوز رو از حالت بوت سریع خارج کنی. چون در این حالت ویندوز هایبرنیت می‌شه و شما به درایوهای ntfs دسترسی نداری.
برای غیر فعال کردنش توی همین انجمن جسنجو کنی زیاد هست.

۳. پوشه ی home/ برای نگهداری اطلاعات کاربرها هست ونیازی نیست که جدا باشه. ولی اگه جدا باشه شما با نصب مجدد سیستم عامل دردسر کمتری در بازگردانی اطلاعات کاربریت داری.
پوشه ی بوت رو هم الان یادم نیست برای چه کاریه ولی در کل نیاز نیست جدا کنی. برای نصب همون ۲ پارتیشن کفایت می‌کنه.

beginning و end هم مال این هست که پارتیشنی که می‌خوای درست کنی از ابتدای فضای خالی درست کنه یا از ابتدا. به نظر واضح می‌آد ولی یه مثال بزنم شما یه اتاق داری می‌روی یه کمد می‌خری. بعد کارگر ازت می‌پرسه کمد رو آخر اتاق بزارم یا همین دم در!

logical و primary هم نوع پارتیشن هست. در کل ۳ نوع پارتیشن داریم(تا اونجا که من بلدم.): primary یا همون اولیه. extended یا توسعه یافته. logical یا منطقی.

اینکه از کدوم اونها استفاده کنی بستگی به سیستم درایو بندی هاردت و نوع پارتیشن‌هایی که الآن داری، داره.
اینجا رو بخون به خوبی توضیح دادن که داستان از چه قرار هست.
http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=75197.0

حالا باید دید شما چجوری پارتیشن بندی کردی؟
اگه بلد نیستی:
توی ویندوز روی computer کلیک راست کن و manage رو انتخاب کن. بعد از پنجره ای که باز می‌شه بهش disk management رو انتخاب کن. بعد اگه یه عکس بگیری و اینجا قرار بدی که عالی می‌شه.

=====================
نقل‌قول
عد من اگه الان بخوام home رو هم ایجاد کنم چقدر واسه root چقدر واسه home بذارم ؟؟
حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد اون فضایی که در نظر گرفتی برای / بقیه برای home/. البته swap رو قبلش جدا کن.
خیلی ممنون بابت پاسختون

اینم عکس

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 14 بهمن 1392، 09:22 ب‌ظ »
خوب همش primarry هست و شما دیگه نمی‌تونین پارتیشن درست کنی.
از همونجا درایو f رو پاک کن و جاش یک درایو extended درست کن.
بعد از همونجا، توی همون درایو extended دوتا (اگه می‌خوای home/ رو جدا کنی ۳تا) درایو logical درست کن. فرمت هم نکردی، نکردی.
فقط اگه نمی‌خوای کل درایو f رو به لینوکس بدی، یادت باشه اول اونقدری که می خوای برای درایو‌ f و به ntfs فرمت کن. بعد بقیه رو بساز.
مثلاً:
اول به ۲۵۰ گیگ برای درایو f
 دوم یه ۱۶ گیگ برای swap
سوم یه ۱۲ گیگ برای /
چهارم بقیه‌اش برای home/

مثال زدم، هر مقدار دیگه هم می‌تونه باشه.
بعد توی نصب دیگه نیاز به پارتیشن بندی نداری، فقط پارتیشن‌هایی که درست کردی رو انتخاب می کنی و نوع مونت و active بودن و این حرفها..
« آخرین ویرایش: 14 بهمن 1392، 09:53 ب‌ظ توسط بابک طور »

آفلاین kourosh121234

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 29
« پاسخ #8 : 14 بهمن 1392، 09:33 ب‌ظ »
عزیز من چه خبره 16 گیگ سواپ؟؟؟

رمش 8 گیگ هست یعنی 2 گیگ هم زیادیه(ولی محض اطمینان دو گیگ بزن).گذشت زمانی که یارو رمش 256 بود باس دوبرابر سواپ درست کنه یعنی 512 مگ.خخ:)
قبل از پرسیدن سوال لطفا جستجو کنید.
تمام سوالات توی این دنیا بار ها و بارها  جواب داده شده.

آفلاین kourosh121234

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 14 بهمن 1392، 09:38 ب‌ظ »
در ضمن چرا کارای دوباره کاری؟؟؟

چرا f v, حذف کنه و هزارتا دردسر دیگه .برنامه acronis(اگه درست گفته باشم.)خیلی راحت پپرایمری رو تبدیل به لوجیکال میکنه .
همه پارتیشناتو به جزو ویندوز تبدیل کن به لوجیکال مورد نداره.

بعد هم با همون برنامه فضای خالیتو جدا کن .بعد هم از تو نصب فضای خالیتو تبدیل کن به سواپ و روت و هوم.
امیدوارم متوجه شده باشی.

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 14 بهمن 1392، 09:51 ب‌ظ »
نقل‌قول
مش 8 گیگ هست یعنی 2 گیگ هم زیادیه(ولی محض اطمینان دو گیگ بزن).
خوب بعداً اگه خوایت سیستم رو هایبرنیت کنه چی؟ اضافی رم رو بریزه‌تو جیبش؟

اون برنامه رو که شما گفتی، اگه داشته باشه و اگه نداشته باشه گیر بیاره، بعد نصب کنه و حالا اگه بلد نباشه بره یاد بگیره و...

این کارایی که بالا نوشتم سلانه سلانه انجام بده با فرمت کردن اون ۲۵۰ گیگ، ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت وقت می‌گیره(با احتساب اون زمانی که باید صبر کنه تا درایو f فرمت شه). که البته نیاز هم نداره، میتونه بعد نصب این کار رو انجام بده.

آفلاین kourosh121234

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 14 بهمن 1392، 09:56 ب‌ظ »
نقل‌قول
مش 8 گیگ هست یعنی 2 گیگ هم زیادیه(ولی محض اطمینان دو گیگ بزن).
خوب بعداً اگه خوایت سیستم رو هایبرنیت کنه چی؟ اضافی رم رو بریزه‌تو جیبش؟

اون برنامه رو که شما گفتی، اگه داشته باشه و اگه نداشته باشه گیر بیاره، بعد نصب کنه و حالا اگه بلد نباشه بره یاد بگیره و...

این کارایی که بالا نوشتم سلانه سلانه انجام بده با فرمت کردن اون ۲۵۰ گیگ، ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت وقت می‌گیره(با احتساب اون زمانی که باید صبر کنه تا درایو f فرمت شه). که البته نیاز هم نداره، میتونه بعد نصب این کار رو انجام بده.
من با دو گیگ هایبرنیت میکنم.رم 8 گیگ.
:(
بعدشم اگه کسی نتونه یه نرمافزار ساده رو ظرف سه دقیقه یادبگیره بهتره وارد این دنیا نشه.چون همین ابتدا برای باز کردن ترمینال 3 ساعت وقتشو میگیره:)
امیدوارم جنبه داشته باشین.:)
اپدیت:
البته بگم یه چیز جالب رو که من تو اوبونتو هایبرنیت میکردم.بدون هیچ مشکلی ولی تو مانجارو نمیشه.نمیدونم مشکل از کجا اب میخوره.اگه فیلم هم خواستی میگریم.:)
« آخرین ویرایش: 14 بهمن 1392، 10:02 ب‌ظ توسط kourosh121234 »

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 14 بهمن 1392، 10:01 ب‌ظ »
نقل‌قول
شما به اون روزی فکر کن که این بنده‌ی خدا داره یک کار سنگین انجام می ده و رمش پُره.

نقل‌قول
بعدشم اگه کسی نتونه یه نرمافزار ساده رو ظرف سه دقیقه یادبگیره بهتره وارد این دنیا نشه.چون همین ابتدا برای باز کردن ترمینال 3 ساعت وقتشو میگیره:)
امیدوارم جنبه داشته باشین.

این‌ها دیگه فلسفه‌های اضافیه.

بعدشم... چرا مشتری رو می‌پرونی؟ ](*,)

آفلاین kourosh121234

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 14 بهمن 1392، 10:20 ب‌ظ »
نقل‌قول
شما به اون روزی فکر کن که این بنده‌ی خدا داره یک کار سنگین انجام می ده و رمش پُره.

نقل‌قول
امیدوارم جنبه داشته باشین.

این‌ها دیگه فلسفه‌های اضافیه.

بعدشم... چرا مشتری رو می‌پرونی؟ ](*,)
من که رمم همیشه 90 درصده دو تا سیستم مجازی همیشه بالا دارم.:)
و یک چیز دیگه به نظرت وقتی رم پر شه و یه برنامه 300 مگیرو بیاری بالا سرعت سیستم چطوره؟
سرعتش به نظرم 50درصد شایدم کمتر پایین میاد.:(

و درباره لینوکس بدور از جو  و ... لینوکس خیلی توپه samibeig ورودتو به این دنیا خوش امد میگم.
هر مشکلی داشتی بگو بچه ها  کارتو راه میندازن.

همینو بچسب.ویندوز بزار زاپاس.

آفلاین samibeig

• Newbie
  • *
« پاسخ #14 : 15 بهمن 1392، 03:31 ق‌ظ »
ممنون از راهنمایی هاتون ... نصب کردم و بعد از نصب هم مستقیما رفت تو ویندوز ولی با کمک boot repair که تو live آوردمش تونستم grub رو اضافه کنم ولی الان مشکل جدیدی ایجاد شده ... تو Grub فقط ۳ تا گزینه هست که بوت windows جزوشون نیست  :( یعنی من الان نمی تونم وارد ویندوز بشم ... چیکار کنم ؟؟؟