ویندوز و لینوکس نداره که!
معلومه که تا به حال برنامه کامپایل نکردی!
به هر حال ممکنه هر برنامه ای به کتابخونه یا فریم ورک خاصی وابسته باشه که حتما باید نصبش کرد.
اره دوست عزیز هر برنامه کتابخونه و فریم ورک خاص خودشو داره ولی این قضیه تو لینوکس متفاوت تر از ویندوزه.چون تو ویندوز برنامه ها از قبل کامپایل شده و شما اونو نصب میکنید هر برنامه کتابخونه های خاص خودشو نصب میکنه.در واقع هر برنامه کتابخونه و فونت و... خودشه نصب مبکنه که شاید تکراری باشه و این باعث کند شدن سیستم و قارچی رشد کردن ویندوز میشه(هر بار که شما سیستم رو تو ویندوز ریست میکنه حجم درایور ویندوز بیشتر میشه)
ولی تو لینوکس شما برنامه رو کامپایل میکنید هر قسمت از برنامه رو که دوست داشته باشین میتونید نصب کنید و اینکه لینوکس از کتابخانه های ازاد بهره میبره و این یعنی حجم برنامه,میزان حجم برنامه بعد نصب و کندی سیستم عملا خیلی خیلی کم میشه.مثلا یه برنامه چند کیلوبایتی این طوری نوشته شده که برای اجرا به خط های فلان کتابخونه لینوکس مراجعه کن.
لینوکس هم همین جوره تعداد برنامه هاش از یه حدی بیشتر بشه سیستم رو به کندی میزاره
تو لینوکس شما هر چه قدر دوست داری برنامه نصب کن سیستم به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی سنگین نمیشه(هم تجربه شخصی خودم دوستان و هم اینکه جایی من نه دیدم و نه خوندم که لینوکس با گذر زمان سنگین بشه اصلاحا به روغن سوزی بیفته)شاید بگین که این تجربه های بد مربوط به کرک کردن ویندوز باشه,ولی چند تا از دوستام که ویندوز قانونی ماکروسافت(با خرید لایسنس قانونی)هم همین مشکلات رو دارند
من خودم عاشق ترمینالم و هجان انگیز ترین کاری که باهاش انجام دادم فیلم دیدنه.
به طور کل به قول دوستم "با لینوکس میشه ابر انسان طراحی کرد"و من یا تمام وجودم به این حرف ایمان دارم.