شاید برای من که بعد از ۲ سال میخوام از ۱۲.۰۴ به ۱۴.۰۴ برم جذابیت داشته باشه
بابا دمت گرم عجب پشتکاری داشتی نسخه های 13 رو نصب نکردی
2 سال به این زودی گذشت
آخه من حوصله نصب دوباره سیستم عامل رو ندارم نصب مجدد سیستم عامل یعنی نصب دوباره برنامه ها و کانفیگ کردن دوباره سیستم که خودش صرف زمان رو میطلبه وقتی سیستم درست کار میکنه چه کاریه عوضش کرد حالا هر ۲ ۳ سال یه بار محض تنوع بد نیست
اصلا یکی از مزایای لینوکس اینه که هربار که میخوای نسخه تازه بریزی لازم نیست این کارا رو بکنی... وگرنه فکر کن لینوکسیها که اصولا اغلب عادت دارن به شدت سیستم عامل خودشون رو چه به لحاظ ظاهری و چه به لحاظ کارکردی کاستومایز بکنن (و اصلا این میتونی یکی از دلیلا مهاجرت از سیستم عاملهای بسته باشه) اگر قرار بود بعد از اون همه شخصیسازی هر ۶ ماه یک بار برن سر خط که دیگه...
گفتم که بهترین کار همون نصب سیستم عامل از اول هستش نه اپگرید کردن اون چون ممکن بعضی برنامه ها با نسخه جدید همخوانی لازم رو نداشته باشن و... تجربه این رو ثابت کرده درسته میشه مشکلات رو رفع کرد اما این کار لازمهش وقت گذاشتن برای رفع مشکل است! در مورد کانفیگ کردن هم منظورم اینه که بعد از نصب کردن نسخه جدید باید یکسری برنامه هایی نصب کرد تا فرضا فایلهای صوتی تصویری اجرا بشن یا نصب یکسری از فونتها یا کاستومایز کردن موارد دیگه بر حسب سلیقه. وگرنه دقیقا لازم است یکسری کارها رو انجام داد بعد از نصب دوباره! همه که بیکار نیستن یا رشتهشون کامپیوتر نیست بخوان با سیستم ور برن و هر ۶ ماه یکبار بشینن سیستم عامل نصب کنن کلا از حوصله من یکی خارجه مورد دیگه اینکه نسخه هایی که هر ۶ ماه یکبار میان پایداری نسخه های LTS رو ندارن دقیقا مهمترین عاملی که مد نظر من هست. حداقل باید ۲ ۳ سال روی سیستمم نصب باشه.
من البته کاربر تازهکار و ناواردی هستم و رشتهام هم کامپیوتر نبوده که در این مورد بتونم نظر صائب بدم، روزنامهنگارم و کارای روزمرهام رو به دلیل قدرت بالای کاستومایزپذیری و امکانات خوبی که لینوکس برای شغل من فراهم میکنه با لینوکس انجام میدم به جای سیستم عاملهای دیگه، ولی تجربه شخصیم این بوده تا الان (که از ۱۱.۰۴ به این سو اوبونتو و از مینت ۱۳ تا ۱۶ رو استفاده کردم) که اوایل یکی دو باری از اول نصب کردم اما بعد دیگه همیشه آپگرید کردم و اتفاقا خیلی خیلی مشکلات کمتری برام پیش اومده چون اغلب مشکلات رو در نسخه قبلی که داشتم با تلاش و جستجو رفع کرده بودم (از جمله مشکل گرافیک و فونت فارسی و شخصیسازیهای خاص خودم و تنظیمات برنامهها و ...) و خلاصه این که دردسرهای من با آپگرید برعکس شما خیلی خیلی کمتر بود تا نصب تازه
اما خب به هر حال یک ویژگی مهم لینوکس اینه که با ویژگیهای فردی هر نفر سازگاریپذیره برعکس سیستمهای بسته که برای همه یک چیز رو ارائه میکنند و به همین دلیل شاید شما باید هر دو سه سال یک بار نسخه تازه نصب کنید و از اول همه کانفیگها رو انجام بدید و من باید هر بار آپگرید کنم و با مشکلات کمتری هم رو به رو باشم. شاید اصلا یک معنی «آزاد» همین باشد