من در گذشته کاربر جدی اوپن سوزه بودم و بعد از اون حدود ۲سال اوبونتو و الان برای حدود ۱ ماه توزیع المنتاری (که بر پایه اوبونتو هست).
اگر اوبونتو کمبود نداشت این همه توزیع مختلف بر پایه اش برای جبران کمبود و کاستی هاش ساخته نمیشد!!! البته معماری اصلیش هم می تونه دلیلی بر این موضوع باشه اما این هم باز مربوط به دبیان بیس بودنش میشه نه اوبونتو بودنش!
از نظر من اوبونتو بهتر و کاربرپسندتره. کرش و باگ و... هم اگر کمتر از اوپن سوزه نداشته باشه مطمئنا بیشتر نیست
نظر شما محترم! اما میشه بگی این اطمینان رو با چه معیاری میگی؟ تو این ۷ ۸ ماهی که سوزه نصب کردم دریغ از یکبار اررور دادن و مشکلات مختلف و report کردن برای توسعه دهندگان به قول شما بزرگش!اوبونتو روزای اول من رو واقعا هیجان زده کرد اما همین مشکلات ماشاالله فراوانش دلیلی بود برای سرد شدن ازش و واقعا اگر سوزه رو باهاش آشنا نمیشدم نمی دونم الان تو جامعه لینوکسی ها بودم یا نه!حتی همین نسخه ۱۴.۰۴ که خیلی سر و صدا به راه انداخت هنوز نیومده با خودش ی دسته سوالات و مشکلات رو توی فروم آورده
چون تعداد توسعهدهندگان و کاربران اوبونتو خیلی بیشتر اوپن سوزه هست (امیدوارم این رو قبول داشته باشید).
فراموش نکنید که توی چه انجمنی هستید
دوست عزیز تعداد مصرف کنندگان پراید هم از جنسیس بیشتره!!! اما این دلیل بر بهتر بودن پرایده؟ تعداد مصرف کننده و قیمت و از این دست فاکتورا معیار های فروش و بازار محصول و اقتصادی بودنه و کاملا از معیار های فنی و تخصصی جداست!
همانطور که گفتم اوبونتو پشتیبانی خیلی خیلی بهتری هم داره نمونش همین انجمن. اما انجمن اوپن سوزه ایران الان کجاست؟
آخه دوست من این مربوط به پشتیبانی بهتر نیست.همونطور که اوبونتو سایت و انجمن و IRC و ... داره اوپن سوزه هم داره اینم که تو ایران نداره بخاطر کم کاری و یا شناخت کافی نداشتن و در نهایت کابرای کمتر این توزیع هست که برای فعالسازی زبان فارسی آن اقدامی نکردند و سایر سایت و انجمن های دیگه که جست و گریخته این ور اون ور وب زده شده بیشتر برای رفع مشکلای کاربراش هست و دیگه اینکه این تبلیغات چه کارها که نمیکنه و این یکی از دلایل شناخت بیشتر اوبونتو در بین کاربران هست!!!
زیاد بودن مطالب و به طبع آن انجمن های اوبونتو رو میشه از این دید هم بهش نگاه کرد که بخاطر مشکلات فراوان که کاربراش باهاش مواجه هستند در نظر گرفت.
Evergreen انتشار غلطان هست و هدفی کاملا متفاوت و حتی متناقض با نسخه LTS اوبونتو داره (به نظر میاد شما دچار سوءتفاهم شدید). اورگرین یعنی غلطان یعنی آخرین نسخه نرم افزار و یعنی ناپایداری بیشتر. LTS یعنی نرم افزار پایدار با پشتیبانی ۵ ساله. بنابراین LTS برای یک سازمان خیلی مناسبتره.
فکر کنم بهتر باشه من چیزی نگم و شما ی سری به سایت سوزه بزنی و دوباره ی مطالعه ی کوچیکی درباره tumbleweed و ever green انجام بدی
یونیتی واقعا زیبا و ساده هست و کاربر به راحتی با اون ارتباط برقرار میکنه (بر خلاف KDE که تنظیمات بیشمارش کاربر رو گیج و بیچاره میکنه).
انتخاب میزکار بیشتر سلیقه ای است. KDE از ی دید بسیار پیچیده است و از ی دید دیگه بسیار پیشرفته! البته قبول دارم که سنگین تر از سایر میزکار ها است
من هم همین پیشنهاد رو برای شما دارم. دلیل نمیشه چون الان اوپن سوزه ۱۳.۱ روی لپتاپ خودتون نصب کردید و احتمالا بهش علاقهمند و شاید وابسته شدید، واقعیات رو نادیده بگیرید.
از پیشنهادتون کمال تشکر رو دارم. و در آخر اینکه برتری هیچ کدوم از این توزیع ها نه سودی برای من داره و نه شما به جز در مصرفش.من فقط مواردی رو که می تونست به دوست عزیزمون در انتخاب سیستم مناسب برای شرکتش فراهم کنه رو گفتم و فکر می کنم به جای این بحث ها بهتر باشه هر شخصی به نوبه خودش اون توزیع هایی رو که کار کرده رو با ذکر ویژگی ها, مزایا و معایبش عنوان کنه
برای دوست عزیزمون beginner1393 هم پیشنهاد می کنم برای شناخت مختصر ویژگی های سوزه سری به لینک زیر بزنی :
http://linuxreview.ir/1392/04/5-opensuse-excelsior/
و برای شناخت و مقایسه بیشتر توزیع ها سری به سایت distrowatch بزنی :
distrowatch.com