خوب ...
فکر کنم اشتباه از نوشتار من بود! باید مینوشتم: IceCat که معمولا با نام Iceweasel شناخته میشود.
«حسن حبیبی» درست میگوید که Iceweasel همان فایرفاکس است. من منظورم IceCat بود (که بعضا به اشتباه با Iceweasel قاطی میشود.) IceCat بخشی از پروژهٔ گنو است. تفاوت اصلی آن با فایرفاکس این است که کدها، پلاگینها، Addonها و گرافیکهای غیر آزاد از آن حذف شدهاند.
قضیهٔ هم نام بودن اینها از آنجا ناشی میشود که پروژهٔ GNUZilla در سال ۲۰۰۵ مرورگر وبی به نام Iceweasel منتشر کرد که هرچند بر مبنای کد موزیلا (که فایرفاکس هم از همان کد استفاده کرده است) طراحی شده، اما کاملا آزاد است. دو سال بعد پروژهٔ دبیان (همانطور که «حسن حبیبی» هم اشاره کردند) به خاطر وجود لایسنس اختصاصی و Registered Trade Mark برای لوگو و نام فایرفاکس، همان کد فایرفاکس را با نام Iceweasel منتشر کرد. بعد از این اتفاق، پروژهٔ GNUZilla نام مرورگر خود را به IceCat تغییر داد. پروژهٔ GNU_IceCat و Debian_Iceweasel کاملا مجزا از یکدیگر هستند.
بیناد نرمافزارهای آزاد پیشنهاد میکند که از IceCat استفاده کنید و آزادی خود را حفظ کنید.
وب سایت رسمی پروژهٔ GNUZillaو البته در پاسخ به سوال «مهدی»: با عرض تاسف، در مورد تفاوتهای performace فایرفاکس و آیسکت چیزی نمیدانم! یعنی خودم تا به حال مقایسه نکردهام. اما به نظرم میرسد که IceCat کمی سبکتر است.