آرچ توزیع خوبیه ولی مناسب کاربران تازهکار، مجموعهای که آریوس به عنوان اصلیترین مخاطبان مورد هدف قرار داده، نیست. مثلا روی آرچ ابزار گرافیکی خوشدست به منظور نصب بستهها وجود نداره.آره bridge هم میزکار گنوم داره.منظور من آرچ بیسهای با میز کار گنوم بود.اتفاقا بریج kde اش رو خیلی تر وتمیز کرده و تمش زیباس واقعا.یا یه توزیعی به اسم nosonjo که xfce رو سفارشی کرده خفن.
البته KahelOS تنها توزیع برمبنای آرچ نیست که با میزکار عرضه میشه. Bridge Linux هم هست که اکثرمیزکارها رو داره ;)
کاربری که تازه کاره خودش میدونه که تازه کاره.زحمت بکشه ۲ خط بخونه دیگه.فارسی و انگلیسی میزنیم حالشو ببره.ما باید بین جوامع کاربری هدف تمایز قائل بشیم. همه مثل ما گیک نیستن و علاقه ندارند بدونن که داخل سیستمعاملشون چه میگذره. چه اشکال داره دوست من از لینوکس استفاده کنه ولی اسم برنامه مدیریت فایلها رو ندونه؟
خداییش تو سواد لینوکس کارا تاثیر میذاره.راه دور نریم.از خودم مثال میزنم:
آقا من خودم ۳.۵ ساله که دائم رو سیستمم لینوکس داشتم. بعضی روزا تا ۱۰ بار این انجمن رو زیر رورو میکنم ولی واقعا با اوبونتو آدم چیز زیادی یاد نمیگیره چون کار زیادی انجام نمیده براش!!این رو شمایی که استادی درک نمیکنی.اگه مثه ما تعطیل بودی میفهمیدی چی میگم.
همه چی حاظر آمادس.بعد کاربر تو این فروم با ۷۰ تا پست میاد میگه ناتیلوس چیه؟
بنظرم آرچ توزیع بهتریه و جامعه کاربری یه آرچ بیس بادسکتاپ گنوم بسیار بسیار از اوبونتو بیس بیشتر خواهد بود در سطح جهان.
ضمنا من میپذیرم که آرچ باعث میشه سواد کاربر زیاد بشه ولی این نمیتونه هدف یه سیستم عامل باشه. همه قرار نیست advanced user باشن. وگرنه من خودم هر چی لینوکس بلدم از اسلکور و آرچ یاد گرفتم.این یعنی همه لازم نیست زبان خارجی بدونن.
بدبینانهترین برداشتی که میشد از حرف من کرد.خب امیدوارم در موفقترین حالت یک APPLE دوم خوبی باشه Arios . اما فقط اپل میشه و نه بیشتر(آزادی هم فقط توش یه شعار خوشگل خواهد بود)
چرا اپل میشه؟ دقیقا با چه استدلالی این رو میگی؟ چه شباهتی به اپل داره؟من تمام سعی رو میکنم که این موضوع در این تاپیک باز نشه ولی تو آخر مجبورم کردی که مفصل بنویسم:
با سلامچرا اپل میشه؟ دقیقا با چه استدلالی این رو میگی؟ چه شباهتی به اپل داره؟من تمام سعی رو میکنم که این موضوع در این تاپیک باز نشه ولی تو آخر مجبورم کردی که مفصل بنویسم:
خب اول ببینیم اپل چیکار کرده( فقط از نظر موضوع مورد بحث تحلیل میکنم):
همه میدونیم که یک محیط راحت برای استفاده درست کرده که برای استفاده ازش احتیاج به داشتن دانش بالای کامپیوتر نیست.
خب تا اینجای کار خیلی حرکت خوبیه و من هم باهاش موافقم. اما مشکل از اینجا آغاز میشه که اپل نه تنها از این مرحله جلوتر نمیره بلکه شرایط رو جوری طراحی میکنه که کاربر هم احساس نیاز به بیشتر دانستن نکنه و ترغیب به پیشرفت هم نکنه.
سوال من اینه:
آیا اپل نمیتونه سیستمش رو طوری طراحی کنه که کاربر رو تشویق به یادگیری بیشتر دانش کامپیوتر بکنه؟ پاسخ من به این سوال مثبته یعنی اپل توانایی انجام این کار رو داره چون خلاف این حرکت رو، خوب انجام داده و نشون داده که توانایی بالایی در جلوگیری هوشمند از حرکت کاربر به سمت یادگیری دانش داره. پس میتونه سیستمش رو هم طوری طراحی کنه که اهمیت و لزوم یادگیری دانش رو در عین حفظ سادگی به کاربر یادآوری کنه.
اما این کار رو نمیکنه و فکر میکنم بعد صحبتهای زیادی که من و تو رودررو با هم داشتیم، دلیلش رو بدونیم. این دلیل تنها و تنها حفظ انحصار دانشه که اپل و کلا شرکتهای انحصاری سعی در حفظش دارن.
حالا برسیم به اینجا که این چه ربطی به آریوس یا هر توزیع دیگهای داره(مخصوصا که الان همه دوست دارن توزیع خودشون رو درست کنن).
وقتی ما قراره تا توزیعی از سیستمعامل آزاد گنو حالا با هر کرنلی چه linux باشه چه kfreebsd و چه hurd درست کنیم، باید اهدافی داشته باشیم.
هر فرد یا گروهی که این کار رو انجام میده میتونه اهداف شخصی خودش رو داشته باشه و همچنین اهداف اجتماعی خاصی. ولی نکته اینجاست که همونطور که ما به حفظ آزادی توزیعهای خودمون اهمیت میدیم(البته اگر به آزادی اهمیت بدیم) باید اهداف پیشفرض دیگری رو هم رعایت کنیم.
یکی از این اهداف تلاش برای بالا بردن سطح آگاهی و دانش جامعه و همچنین ایجاد انگیزه برای افراد جدید در کسب دانش کامپیوتر در هنگام استفاده از نرمافزار آزاده. یعنی سادهسازی در عین ترغیب به کسب دانش. این اون چیزیه که سیستمعاملهای آزاد رو فراتر از سیستمعاملهای انحصاری مانند سیستمعامل اپل میبره چون انحصار نه امروز و نه هیچوقت دیگه حرکتی برای ترغیب کاربرانش به کسب دانش کامپیوتر نخواهد کرد.
جملهی بالا تنها جمله از این نوشته است که به موضوع تاپیک ربط داره و من مجبور شدم تا برای روشن شدنش این همه توضیح بدم(البته از این کار ناراحت نیستم و خیلی هم خوشحالم)
اگر باز هم مفهوم نبود بگو تا بیشتر توضیح بدم.
البته وقتی مجبورم میکنی که این همه توضیح بدم، من هم منتظر جوابت در مورد حرفی که زدی یعنی «هدف یک سیستمعامل این نیست که همه حرفهای بشن» هستم. مخصوصا که تو هیچ فرقی بین سیستمعاملهای آزاد و انحصاری قایل نشدی(تفکری به شدت متنبازی که هیچوقت در مقابلش سکوت نخواهم کرد).
سیستمعاملهای آزاد هدفی به مراتب مهمتر از سادگی و همهگیربودن دارن. نرمافزار آزاد میخواد تا به ما لزوم آزاد بودن و اثرات آزادی رو در دنیایی کاملا انحصاری نشون بده.
نکتهی مهم برای کاربرانی که نوشتهی بالا رو میخونن: نوشتهی بالا برای قانع شدن یا نشدن توسعهدهندههای آریوس نیست بلکه هدف شما هستید برای اینه که با هم بیشتر از آزادی و نرمافزار آزاد بدونیم و بتونیم تولیدات موفقتری داشته باشیم
یا علی
بالا بردن سطح آگاهی و دانش جامعه و همچنین ایجاد انگیزه برای افراد جدید در کسب دانش کامپیوتر
تو پست قبلی هم گفتم ، همه که مشتاق یادگیری نیستند ، یه خانواده که فقط میخوان از سیستمشون برا کارهای عمومی مثل آرشیو کردن فایل های شخصی ، استفاده از رسانه های دیجیتال ، فیلم دیدن و موسیقی و وب گردی و ... استفاده کنند خوب دلیلی نداره برن نحوه عملکرد سیستم رو یاد بگیرند .اینا که دقیقا همون حرفاییه که مایکروسافتیا به ما میزنن.
خب.
من از دوباره اومدم تا سنگ خودو به سینه بزنم.
اینکه افزایش دانش میتونه هدف باشه رو هم همونجور که گفتم باهاش موافقم از اساس.
ولی خب این حرفا از سر قضیه آرج پیش اومد.نقلقولتو پست قبلی هم گفتم ، همه که مشتاق یادگیری نیستند ، یه خانواده که فقط میخوان از سیستمشون برا کارهای عمومی مثل آرشیو کردن فایل های شخصی ، استفاده از رسانه های دیجیتال ، فیلم دیدن و موسیقی و وب گردی و ... استفاده کنند خوب دلیلی نداره برن نحوه عملکرد سیستم رو یاد بگیرند .اینا که دقیقا همون حرفاییه که مایکروسافتیا به ما میزنن.
من که نمیگم طرف مجبور میشه چیز یاد بگیره.اصلا همون خانواده رو من با مصداق همین آریوس اوبونتو بیس با آرچ بیس میزنم.ما بحثمون سر این بود دیگه. چه فرقی میکنه طرفی که میخواد فیلم ببینه مثلا از کدوم استفاده میکنه.کدکهاش رو میخواد نصب کنه؟کار خاصی میخواد انجام بده مگه.تو هردوش همه چی دقیقا عین همه.عین هم.
اون کاربری که گیر داده سیستم رو آپدیت کنه یا یه نیشگونی ازش بگیره مطمئنا چیزای خیلی بیشتری تو ور رفتن با آٰرچ یاد میگیره تا اوبونتو.اونیم که فقط فیلم میبینه بره ببینه.ما مشکلی نداریم باهاش اصلا!!اونم مشکلی نداره.
ببینین.سواد جامعه لینوکس کار اوبونتویی بشدت پایینه.نمونش خودم.تعارف که نداریم با هم. و این جامعه رو کی باید براش یه کاری بکنه.دقیقا خود ماها.اینکه همه چی تازه کار دوست باشه خوبه ولی خدای نکرده ما گنو/لینوکس کاریم.اگه واقعا هیچ احساسی به این قضیه نداریم خب بریم سراغ ویندوز یا هک یا مک.
درباره جمله "یکی از این اهداف تلاش برای بالا بردن سطح آگاهی و دانش جامعه و همچنین ایجاد انگیزه برای افراد جدید در کسب دانش کامپیوتر در هنگام استفاده از نرمافزار آزاده" یک چیز کوچیک بگم. برای مثال الآن شما هرکاری بکنی بنده به دلایلی اصلا حال و حوصله یادگیری چیزای جدید ندارم. و مثل من هم مطمئنم که زیادن. من احساس میکنم که شما میخوای کاری کنی تا کاربر رو به زور مجبور کنی تا یاد بگیره! این کار نه تنها کمک نمیکنه بلکه کاربر رو دل زده میکنه. شما خوبه گه گاهی کاربر رو به یادگیری تشویق کنی ولی اگه نخواد و شما به یادگیری مجبورش کنی بزرگترین اشتباه ممکن رو کردی!شما رو ارجاع میدم به این قسمت نوشتهام:
یکی از این اهداف تلاش برای بالا بردن سطح آگاهی و دانش جامعه و همچنین ایجاد انگیزه برای افراد جدید در کسب دانش کامپیوتر در هنگام استفاده از نرمافزار آزاده. یعنی سادهسازی در عین ترغیب به کسب دانشیه سوال: اینها که کنار هم هستن یعنی هم ساده بودن و هم ترغیب به یادگیری :)
اما اگر طراحی سیستمی باشه که کاربر برای هر کاری با کلی مسائل مختلف درگیر بشه که دیگه اسم سیستم عامل رو باید ازش برداشت ؛ و اینطور که از صحبت شما برداشت میشه منظورتون همینه ، چون درواقع دارید میگید سیستمی که کارکردن باهاش ساده باشه خلاف جهت یادگیری هست و نباید ایجاد بشه ( مگر اینکه بنده بد برداشت کرده باشم که در این صورت پوزش میخوام )شما رو هم به همون نقلقول بالا ارجاع میدم.
یه انقلابی شما همه حرفهات رو بر اساس یک ادعا بنا کردی:اگر شما منتظری تا آقا استالمن حرفی بزنه و دربست قبول کنی، میل خودته. من برای اثبات حرفم یک سوال ازت میکنم:
اینکه سیستم عامل آزاد باید در فراگیری دانش کامپیوتر به کاربر کمک کنه و این جزء اهداف نرمافزار آزاده.
لطفا به من ثابت کن یا یک منبع به من نشون بده که این مساله یعنی کمک به فراگیری کامپیوتر جزء شروط نرمافزار آزاد باشه و بشه هر کس این کار رو نمیکنه با اپل مقایسه کرد.
اینکه نرم افزار آزاد خیلی وقتها به کاربر علاقهمند کمک میکنه بیشتر یاد بگیره یکی از فواید جانبی این سیستم هست که خیلی هم خوبه. ولی شما نمیتونی یک پروژه رو به دلیل اینکه هدفش آموزش کامپیوتر نیست زیر سوال ببری. میتونی بگی سلیقه خودت اینطوریه ولی نباید به اپلی بودن متهمش کنی.
شما همین الان از استالمن بپرسی چرا با اپل دشمنه هرگز نخواهد گفت: چون اپل همه چیز رو آسون کرده و نمی گذاره کاربر کامپیوتر یاد بگیره. هرگز هم چنین چیزی نگفته. مشکل ما با اپل انحصارطلبی و بسته بودن نرمافزارشه و نه محیط گرافیکی کاربرپسند اپل یا مبارزه اپل با یادگیری دستورات ترمینالی! فکر میکنم دچار سوء تفاهم هستی در این بخش.
یک گرافیست حرفه ای سیستمی رو انتخاب میکنه که درگیر مسائل مختلف نشه و بتونه به کارهاش برسه یا تو هر حرفه دیگه ای به همین صورت .
یادگیرفتنش بد نیست ! بسیار عالی هم هست اما بعید میدونم خیلی از این افراد تمایل داشته باشند با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند ، اونا انتظار داردن به محض اتصال یک دستگاه جدید به سیستم ( مثاله ;D ) بتونند ازش بهره برداری کنند نه اینکه درگیر راه اندازی اون بشند .
یعنی سادهسازی در عین ترغیب به کسب دانش
و یک نکته دیگه که باید ذکر کنم این هست که ما هم به سیستم عاملی نیاز داریم که بتونه در راه افزایش اطلاعات گام برداره و در مقابل سیستمی احتیاج داریم که بشه به سادگی نیاز ها رو باهاش برطرف ساخت و هر کس بسته به نیازش سیستم عامل خودش رو انتخاب میکنه ...
این آقایی که شماها ازش متنفر هستید یه جورایی یک قدم جولوتر از نیاز مردم قدم بر میداشت. حالا دوست نداشت کسی از فکرش غیر از خودش سود ببره مقوله ای کاملا متفاوته ایشون شهامت این رو داشت که چیزی رو که شما فردا نیاز مندش میشید رو امروز بهتون بده چرا چون شما هنوز نیاز خودتون رو نشناختید ولی اون درکش کرده و راه حلشو براتون ساخته و این خوبه برای عموم مردم که کاربر هستند و باقی خواهند ماند.
کسی که نیازمند به یادگیریه راه خودشو بلد پیدا کنه.. اگر ما کسی رو مجبور به یادگری کنیم رسما داریم بهش توهین میکنیم چراکه داریم بهش میگیم تو خیلی چیزهارو نمیفهمی بیا ما بهت یاد بدیم غلت میکنی از رایانه اونجوری استفاده میکنی اینجوری که ما میگیم استفاده کن...
اینکه آرچ خیلی آموزنده است چه اهمیتی برای کسی داره که وقتی رایانشو روشن میکنه میخواد دیواره حساب کاربریشو ببینه فرقی داره فایرفاکس باشه یا اینترنت اکسپلوره شاید بعد از چند وقت اتفاقات باعث بشه که بره سراغ کروم یا فایرفاکس ولی آیا هرگز میفهمه متن بازه یا بهتر بپرسیم چند درصد از اونهایی که دارن از فایرفاکس کروم اندروید استفاده میکنند میدونند متن بازه وچند درصد از اونایی که میدونند متن بازه میدونن متن باز بودن یعنی چی و یا اصلا برای کاربر عمومی چه اهمیتی داره شاید قیمت اهمیت بیشتری داشته باشه تا متن باز بودن...هر چیزی غرامتی داره برادر!
راه لینوکس برای یک اپلی و ویندوزی کمی دشوار و دردسر ساز است. درست است که خیلی عالیست اما به چه قیمتی؟به قیمت آزادی اش!
سیستم عامل نباید جوری باشه که کاربر مجبور به یادگیری بشه ، باید طوری پیاده سازی بشه که فضا برا یادگیری همیشه موجود باشه .خیلی خوب گفتی و مثالش هم اینکه همه که توان یادگیری ندارن
اصولا گنو/لینوکس توزیع فقیرهاست و ویندوز توزیع دو قشر: پولدارها و دزدها
دیدم عزیزی مطلب بنده را که سوال بود نقل قول کرده و پاسخ مرا نخوانده و با سوال گونه ای موضوعی را مطرح و تمام کسانی را که از ویندوز استفاده میکنند را دزد و پولدار خوانده. تلخ کام شدم که واقعا جای تاسف دارد.دزد و پولدار نه عزیز. دوقشر: دزدها و پولدارها و منظور این بوده که کاربرای ویندوز یا پولدار هستن یا دزد هستند و یا هر دو
وقتی کاربری از ابزاری بهره میبرد کم کم از ماهیت بوجود آمدن آن هم آگاه میشود. و اگر این ماهیت دارید ابعاد خوبی باشد فرد را مجذوب خود میکند. چرا که ذهن انسان در کل کمالگرا هست.این که گفتی یعنی چه؟
بهتر است بگوییم آنچه باعث بوجود آمدن نرمافزار آزاد شد، دانشی بود که اجازهی آزاد بودن نداشت و دانش آزاد کامپیوتر، لازمهی رشد نرمافزار آزاد بودمنظور از دانش آزاد را میشه کامل روشن کنید؟!
اگر معتقد هستیم که کار با سیستمعاملهای آزاد کنونی مشکل است و هدف ما تولید سیستمعامل آزادی است که استفاده از آن آسان باشد، باید دلیل این مشکل را بیابیم و درصدد حل آن برآییم. در غیر این صورت مشکلی را به مشکلهای موجود اضافه خواهیم کردتا آن موقعی که یک سیستم ساده داشته باشیم چه کنیم؟ همچنان گنو/لینوکس باشه واسه گیک ها و عشق رایانه ها؟
این حرف که «همه لازم نیست از کارکرد کامپیوتر سردربیارن، یه عده خبرهی کامپیوتر هستن که کار اونها رو راه میاندازن» من رو بسیار به یاد اون حرفی میاندازه که موجب شده امروزه این همه تصادف در خیابونها داشته باشیم؛ اون هم چیزی نیست جز این که «همه لازم نیست از کارکرد اتوموبیل سردربیارن، یه عده مکانیک هستن که کار اونها رو راه میاندازن». بر همین اساس طرف با پراید ۱۸۰ تا تو اتوبان میره. این طرف اگه بدونه اینی که سوارشه واقعا چیه آیا جرأت میکنه این کار رو بکنه که چنین فجایعی به بار بیاد؟این طوری که قضیه پیچیده تر شد
چرا باید مرزی برای دانستن قائل شد؟ مگر نه این که هرچی بیشتر بدونیم زندگیمون بهتر میشه؟مرز برای دانستن نه بلکه مرز تا فهم کاربر عادی. مثلا من (یک کاربر عادی) تا یک حدی توانایی دارم. همه که توی کلاس ریاضی 20 نمگیرن. خیلی ها نمره شون روی 14-15 هست. من نمیتونم یک مکانیک باشم یا یک برنامه نویس. ولی نانوای خوبی ام. حالا تکلیف من نانوا با پراید چیه؟ چون مکانیکی نمیدونم نباید بخرم یا سوار شم؟
نمیگم نباید سوار شی. اما اگه سوار شدی باید بری یاد بگیری در موردش که این چیه سوارشیموضوع همینه که چرا مثلا منِ نانوا یا دکتر باید وقتی سوار پراید میشم باید خودم یاد بگیرم(خودم همه چیزش را تجربه کنم) که چیه(آیا میلنگش از جنس فولاده یا چدن؟ سیم کاربراتور از زیر موتور رفته یا اصلا انژکتوریه؟ آیا وقتی با سرعت 100 میخوره تو کوه کیسه هوای نداشته اش باز میشه یا نه؟ وغیره؟)
منظور از دانش آزاد را میشه کامل روشن کنید؟!دوست عزیز استالمن همیشه برای من محترم بوده ولی بحث من با سوال و جوابی که توی لینوکسریویو شده خیلی فرق داره.
نقل از استالمن(در مصاحبه linuxreview): "دانش یک مقوله کاملاً متفاوت با نرمافزار است. آثار میتوانند با دانش مرتبط باشند. مثلاً یک برنامه میتواند نمایانگر یک دانش خاص باشد، یا یک کتاب درسی میتواند دانش خاصی را آموزش دهد، اما دانش مانند برنامه یا کتاب «اثر» نیست. بنابراین، من فکر نمیکنم بتوانیم در این معنای خاص از آزادی از «دانش آزاد» سخن بگوییم"
تا آن موقعی که یک سیستم ساده داشته باشیم چه کنیم؟ همچنان گنو/لینوکس باشه واسه گیک ها و عشق رایانه ها؟دوست عزیز حرف شما مثل اینه که یه بیسواد بیاد و بگه ما که سواد نداریم پس چطوری بوستان سعدی بخونیم؟ سعدی باشه برای سواددارها؟ پاسخ میشه خب برو سواد یاد بگیر تا هم بتونی بوستان سعدی رو بخونی و هم شاهنامه رو و هم هرچیزی که دلت خواست.
نظر من این هست که : سیستم عامل نباید جوری باشه که کاربر مجبور به یادگیری بشه ، باید طوری پیاده سازی بشه که فضا برا یادگیری همیشه موجود باشه .دوست عزیز من و شما در این موضوع با هم تفاهم داریم. اصلا قصد اجبار به فردی در کسب دانش وجود نداره.
اگر پرداخت ۲۰۰-۳۰۰ دلار برای یک سیستم عامل زیاد است. و فرد را جزو قشر پولدار قرار میدهد. کمی باید در تفکرتان تامل کنید.من از دنیای شما بورژوواها خبری ندارم که مرز فقیر و غنی تون کجا است ولی از نظر من پدری که ماهی 700هزار از دولت میگره و سالی میشه 8400000 که دقیقا نصفش میره پایه کرایه خونه و 2تا بچه هم داره(یکی شون دانشگاه ازاد)، سالی یک میلیون پای سیستم عامل ریختن ضلمه به اون پدر.
وقتی بازی گرشاسپ آمد. همه کسانی که میخواستند بازی کنند رفتند بازی را خریدند از جمله خود من که هیج وقت هم فرست نکردم نصب کنم. بعدها شنیدم کرک شده...ربطی به تاپیک نداشت
اینکه کسی قصد استفاده از ابزاری را دارد. و بنا بر دلایلی مجبور به استفاده نادرست است دزد نیست. اما اگر از روی عمد مجری اینکار است. دزد خواندن آن کار من و شما نیست. و در کل کار درستی نیست. میتوان ابزار مناسب با استفاده صحیح را به آنان معرفی کرد همین.
آزاد بودن یا نبودن یک ارزش است که در طول زمان بدست میآید. نه یک هزینه یا غرامت که فرد باید اول مجبور به پرداخت آن باشد.موضوع تاپیک آزاد بودن/نبودن نیست و کسی هم در اینکه نرمافزار باید آزاد باشه بحثی نداره دوست عزیز. موضوع اینه سطح تعامل نرم افزار ازاد و کاربر در چه وضعی باید باشه!
درودی از سر ادب و احترام...درود بر شما
مخاطب قرار گرفتم سر باز زدن از پاسخ دور از ادب است.
اگر پرداخت ۲۰۰-۳۰۰ دلار برای یک سیستم عامل زیاد است. و فرد را جزو قشر پولدار قرار میدهد. کمی باید در تفکرتان تامل کنید.چرا؟ وقتی بشه کاری رو بدون پرداخت هزینه انجام داد، به کسی که یک ریال برای اون خرج کنه میگن پولدار دیگه!
اگر گرافیستی چند هزار دلار پول نرم افزاری بدهد. پولدار است؟بله
دیروز جایی بودم شخصی برای یک باب مغازه در جمهوری ۳.۵ میلیارد پول داد. شما به این فرد چه میگویید؟پولدار
کسی شما را مجبور نکرده برای کارهای گرافیکیتون از فوتوشاپ بهره ببرید.دقیقا
اینجاست که قانون کپی رایت معنا پیدا میکند. حالا هرچقدر افرادی باشند که با آن مخالف باشند.قانون کپی رایت معنایی نداره. صرفا به جهت اینکه قانونه رعایتش میکنیم، وگرنه خودمون هم میدونیم که چه چیز مسخرهای هست.
اگر کسانی باشند که آگاهی را بین مردم توزیع کنند. افراد مجبور به استفاده غیره قانونی نمیشوند. واگر کسی هم سواستفاده ای میکند خود پاسخ گوی رفتار خود است. این که ما فردی را بدون داشتن اطلاع از چگونگی استفاده از ابزاری بشکل نادرست متهم به دزدی کنیم. فقط خود را حقیر فرمودیم.الآن ما داریم چیکار میکنیم پس؟ داریم میگیم این چیزی که شما مجانی استفاده میکنی بده، بهت ضرر میزنه و باید برای این کارش بهش پول هم بدی. پس اگه ازش استفاده کنی بیفکری کردی و اگه پولش رو ندی هم دزدی کردی.
وقتی بازی گرشاسپ آمد. همه کسانی که میخواستند بازی کنند رفتند بازی را خریدند از جمله خود من که هیج وقت هم فرست نکردم نصب کنم. بعدها شنیدم کرک شده...اشتباه نکن. بحث بر سر کرک شده و اوریجینال نیستو بحث بر سر اینه که چیزی که آزاد نیست رو حتا اگه مجانی هم بهت دادن نباید استفاده کنی
اینکه کسی قصد استفاده از ابزاری را دارد. و بنا بر دلایلی مجبور به استفاده نادرست است دزد نیست. اما اگر از روی عمد مجری اینکار است. دزد خواندن آن کار من و شما نیست. و در کل کار درستی نیست. میتوان ابزار مناسب با استفاده صحیح را به آنان معرفی کرد همین.این تعریفت از دزد سه فاز من رو پروند. دلایلی که باهاش آدم مجبور به دزدی میشه رو کی تعیین میکنه؟
تا زمانی که افرادی هستند که قدر کار طرف مقابل را نمیدانند و حاضر به پرداخت ارزش دانش و زمان او نیستند GPL بجایی نمیرسد.دقیقا. گنو اومده که بگه برای کار خوب باید به خالقش بها داد، نه به ناشر دلالی که کاری جز افزایش سرمایهی خودش با ماحصل دست رنج دیگران انجام نمیده.
درباره سوال دوم شما باید بگویم ماهیت فلسفه بوجود آمدن موجودیت است.دقیقا. حالا اون کسی که آگاهی نداره رو باید بهش آگاهی داد تا متوجه شه قضیه چیه یا این که بذاریم همینجوری بره تو خیابون تصادف کنه، خودش و دیگران رو به کشتن بده چون یادگرفتنش براش سخته؟
مثال خوبی زدید. اگر کسی بداند پراید چیست. باسرعت رانندگی نمیکند. و اگر قدرت داشته باشد خودروی دیگری تهیه میکند. اما کسی که از خودرو آگاهی ندارد حرف شما برایش قشنگ است اما استفاده ندارد.
حال زمانی فردی پرایدی تهیه میکند کم کم از شکل ساخت آن با خبر میشود و اگر شما با هزینه پراید بتوانید محصول بهتری به او معرفی کنید. حال اگر کمی هم سخت باشد فرد قبول میکند و خود معرف آن به دیگری میشود.اگه بعد از این که خرید آگاهی و پیدا کنه حتا اگه پول هم نداشته باشه که بخواد چیز دیگهای بخره و یا اصلا چیز بهتری وجود نداشته باشه، حداقلش اینه که رعایت میکنه و با سرعت مطمئنه حرکت میکنه.
همه میدانیم گوشیهای چینی بدرد نمیخورد. اما بر حسب قیمت و امکاناتی که دارد. هم چنان در سرتاسر دنیا فروش بالایی دارد و یک معذل برای شرکتهای بزرگ است. حال یک شرکت ایرانی همان فن آوری را ثبت و GLX به بازار آمد. و خود مردم بیشتر از شرکت سازنده برایش تبلیغ میکردند کاملا مجانی...ارتباط این بخش رو با متن متوجه نشدم. اگه ممکنه بیشتر توضیح بده
امیدوارم منظور من را درک کرده باشید.هیچ چیز خوبی بدون پرداخت هزینه به دست نمیآد. حق رو باید گرفت، صد سال هم بشینی تو خونه چیزی عوض نمیشه.
آزاد بودن یا نبودن یک ارزش است که در طول زمان بدست میآید. نه یک هزینه یا غرامت که فرد باید اول مجبور به پرداخت آن باشد.
در ضمن اگر اسم تاپیک را هم بگذارید : (هدف از آزادی در درجه چندم اهمیت است) فکر میکنم بهتر باشد. یه نظر دیگه چیه مگه........... چرا میزنی.............حالا یه کم بحث ادامه پیدا کنه یه اسم خوب هم روش میذاریم که پیدا کردنش آسونتر بشه
از پاسخ به اون عزیز معذورم چون خانواده ای که گفتند نباید رایانه داشته باشند حالا سیستم عاملش یا نرم افزارهاش بماند.اون خانواده فقط یه خانواده نیس بیشتر از یک میلیون خانواده ایرانی رو در بر میگیره که به شون میگیم جامعه فرهنگیان: معلمها
فکر نمیکنم ادامه این بحث عبص ارزشی داشته باشد.عبث :)
من شخصا تمام حرفهایی که زدم را پس میگیرم و حق را کاملا به شما میدم و طبق صحبت شما ویندوزیها دزد و پولدار هستنند...عزیزم سفسطه چرا میکنی! دزدند یا پولدار! تعریف پولدار هم مشخصه. شما مثله اینکه از این جامعه خیلی پرت تشریف داری!
و اما خدمت دانیل خان بهزادی که هم اسم و نام خانوادگیتان پارسی است...فکر نکنم دانیل/دانیال فارسی/پارسی باشه؟!
دچاره خطشه میشویم...خدشه :)
میخواهیم تبلیغ کنیم. آزادی نداریم که روی آن مانور دهیم. چه داریم در مقابل مک و یا ویندوز رو کنیم.آریوس مثل گواهینامه پایه دو است برای کسی که می خواد پایه یک بگیره و تریلی برونه در اینده
ما میخواهیم به یک فرد عامی بفهمانیم یک قاب عکس ارزشمندتر از یک ساعت طلا است. حرفهای ما بسیار زیباست اما چقدر قویتر از برق طلایی است که قابل دیدن و لمس کردن در همان لحظه است.کاربری که ارزش ازادی را به زرق ویندوز پامال کنه نباید طرفش رفت که بخوایم تازه براش تبلیغ اریوس هم بکنیم
وقتی من راجب بازی گرشاسپ صحبت کردم منظورم کرک نبود منظورم قیمت بود این بازی -3500-3000تومان بود. و فکر نمیکنم اگر کسی بخره پولدار باشه... اگر تمام بازیهای خارجی هم قابل پخش مستقیم در ایران بود و در همین رده قیمتی هم بود فکر میکنم از اون دزد ها خیلی کم میشود( گرفتی بعضیها دزد نیستند ;) )دزد نیستند ولی هنوز پولدار هستن چون دارن گرشاسب 3000 تومانی رو روی os یک میلیونی اجرا میکنند!
برای کسی که یک لبتاپ خریده بالای 800-900 هزار تومان و دارای سیستم عامل اصلی میباشد. 40-50 هزارتومان خرید آنتی ویروس بازهم فکر نمیکنم فرد را جزو پولدارها قرار بده...1. حالا روی لپتاپ از اول نصبه فکر نکنم مفتی باشه اگر هم باشه چیزی فرق نمیکنه. قیمت ویندوز چند صد دلار هست یا نه؟
یک عده خارج از ایران به این دلیل به لینوکس روی آوردند که حاضر نبودند مبلغ خرید یک سیستم عامل رو پرداخت کنند و دانشی هم داشتند و تصمیم گرفتند سیستم عامل خودشون رو داشته باشند و همین دلیل شروع به توجیه این عملشون در غالب بهانه هایی چون آزادی و بارور شدن استعدادها و ..... کردند ولی این مسئله رو روشن نکردند که بله اون عده قلیل آزاد هستند اما چه بر سر پیروان صرفا مصرف کنندشون خواهد آمد . در حقیقت کاربران لینوکس نه تنها آزادی نخواهند داشت چرا که باید منتظر اون عده قلیل باشند تا بلکه اینها حوصله داشته باشند و یه برنامه ای بنویسند و رقع مشکل بکنند و ... در عین حالی که کمیت انتخابشون هم بسیار محدودتر هست . در حقیقت آزادی در زندان سران لینوکس .نصفه حرف این بنده خدا تا حدودی درسته! یک عده که تعدادشون هم زیاد هست از کامپیوتر راحتی کامل رو میطلبند دنیایی رو میخوان که در اون رباتها و رایانه ها حتی لقمه دهنشون بذارن و حاضرند براش پول هم بدهند و حوصله اینکه برنامه نویسی کنند یا توی فرومها دنبال مشکل کامپویترشون باشند را هم ندارن. متخصص رو ترجیح میدن. نرم افزار ازاد باید اینجور کاربرا رو هم نشانه بگیره و اریوس/اوبنتو یک شروع خوبه.
دقیقا. حالا اون کسی که آگاهی نداره رو باید بهش آگاهی داد تا متوجه شه قضیه چیه یا این که بذاریم همینجوری بره تو خیابون تصادف کنه، خودش و دیگران رو به کشتن بده چون یادگرفتنش براش سخته؟اشتباهی داره اینجا میشه و برای اینه که مثال ماشین خیلی پرته: یادگرفتن رانندگی که نریم کسی رو زیر بگیریم با اینکه دانش «پراید بودن» رو بلد باشیم خیلی فرق میکنه.
صد سال هم رانندگی یاد بگیری بهت نمیگن این پراید دو تا خال جوشه روی یه شاسی. این رو خودت باید بری و یاد بگیری. اونوقت اگه این رو دونستی دیگه جرأت نمیکنی با ۱۸۰ تا تو خیابون گاز بدیاین یاد گرفتنی نیست! تجربه کردنیه!گاهی اوقات باید تجربه کرد
این یاد گرفتنی نیست! تجربه کردنیه!گاهی اوقات باید تجربه کرد
وقتی ما قراره تا توزیعی از سیستمعامل آزاد گنو حالا با هر کرنلی چه linux باشه چه kfreebsd و چه hurd درست کنیم، باید اهدافی داشته باشیم.جواب:
هر فرد یا گروهی که این کار رو انجام میده میتونه اهداف شخصی خودش رو داشته باشه و همچنین اهداف اجتماعی خاصی. ولی نکته اینجاست که همونطور که ما به حفظ آزادی توزیعهای خودمون اهمیت میدیم(البته اگر به آزادی اهمیت بدیم) باید اهداف پیشفرض دیگری رو هم رعایت کنیم.
یکی از این اهداف تلاش برای بالا بردن سطح آگاهی و دانش جامعه و همچنین ایجاد انگیزه برای افراد جدید در کسب دانش کامپیوتر در هنگام استفاده از نرمافزار آزاده. یعنی سادهسازی در عین ترغیب به کسب دانش. این اون چیزیه که سیستمعاملهای آزاد رو فراتر از سیستمعاملهای انحصاری مانند سیستمعامل اپل میبره چون انحصار نه امروز و نه هیچوقت دیگه حرکتی برای ترغیب کاربرانش به کسب دانش کامپیوتر نخواهد کرد.
من می خواهم آزاد کار باشم ولی نمی خواهم برنامه نویسی کنم یا خودم تمام تنظیمات سیستم عاملم را انجام دهم!!!! مگر گناه کرده ام؟ من دوست ندارم برنامه ای را که نیاز دارم! از ابتدا کامپایل و بعد نصب کنم... مگر جرم کرده ام؟ من دلم می خواهد برای استفاده های روزمره برنامه ها را با چند کلیک ساده نصب کنم و به کارم برسم... من در این دنیای پر هیاهوی کنونی فرصتی برای یادگیری دوباره آنچه باید قبلها یاد می گرفتم ندارم... پس چه کنم؟