با سلام
چرا اپل میشه؟ دقیقا با چه استدلالی این رو میگی؟ چه شباهتی به اپل داره؟
من تمام سعی رو میکنم که این موضوع در این تاپیک باز نشه ولی تو آخر مجبورم کردی که مفصل بنویسم:
خب اول ببینیم اپل چیکار کرده( فقط از نظر موضوع مورد بحث تحلیل میکنم):
همه میدونیم که یک محیط راحت برای استفاده درست کرده که برای استفاده ازش احتیاج به داشتن دانش بالای کامپیوتر نیست.
خب تا اینجای کار خیلی حرکت خوبیه و من هم باهاش موافقم.
اما مشکل از اینجا آغاز میشه که اپل نه تنها از این مرحله جلوتر نمیره بلکه شرایط رو جوری طراحی میکنه که کاربر هم احساس نیاز به بیشتر دانستن نکنه و ترغیب به پیشرفت هم نکنه.سوال من اینه:
آیا اپل نمیتونه سیستمش رو طوری طراحی کنه که کاربر رو تشویق به یادگیری بیشتر دانش کامپیوتر بکنه؟ پاسخ من به این سوال مثبته یعنی اپل توانایی انجام این کار رو داره چون خلاف این حرکت رو، خوب انجام داده و نشون داده که توانایی بالایی در جلوگیری هوشمند از حرکت کاربر به سمت یادگیری دانش داره. پس میتونه سیستمش رو هم طوری طراحی کنه که اهمیت و لزوم یادگیری دانش رو در عین حفظ سادگی به کاربر یادآوری کنه.
اما این کار رو نمیکنه و فکر میکنم بعد صحبتهای زیادی که من و تو رودررو با هم داشتیم، دلیلش رو بدونیم.
این دلیل تنها و تنها حفظ انحصار دانشه که اپل و کلا شرکتهای انحصاری سعی در حفظش دارن.
حالا برسیم به اینجا که این چه ربطی به آریوس یا هر توزیع دیگهای داره(مخصوصا که الان همه دوست دارن توزیع خودشون رو درست کنن).
وقتی ما قراره تا توزیعی از سیستمعامل آزاد گنو حالا با هر کرنلی چه linux باشه چه kfreebsd و چه hurd درست کنیم، باید اهدافی داشته باشیم.
هر فرد یا گروهی که این کار رو انجام میده میتونه اهداف شخصی خودش رو داشته باشه و همچنین اهداف اجتماعی خاصی. ولی نکته اینجاست که همونطور که ما به حفظ آزادی توزیعهای خودمون اهمیت میدیم(البته اگر به آزادی اهمیت بدیم) باید اهداف پیشفرض دیگری رو هم رعایت کنیم.
یکی از این اهداف تلاش برای
بالا بردن سطح آگاهی و دانش جامعه و همچنین
ایجاد انگیزه برای افراد جدید در کسب دانش کامپیوتر در هنگام استفاده از نرمافزار آزاده. یعنی سادهسازی در عین ترغیب به کسب دانش. این اون چیزیه که سیستمعاملهای آزاد رو فراتر از سیستمعاملهای انحصاری مانند سیستمعامل اپل میبره چون انحصار نه امروز و نه هیچوقت دیگه حرکتی برای ترغیب کاربرانش به کسب دانش کامپیوتر نخواهد کرد.
جملهی بالا تنها جمله از این نوشته است که به موضوع تاپیک ربط داره و من مجبور شدم تا برای روشن شدنش این همه توضیح بدم(البته از این کار ناراحت نیستم و خیلی هم خوشحالم)
اگر باز هم مفهوم نبود بگو تا بیشتر توضیح بدم.
البته وقتی مجبورم میکنی که این همه توضیح بدم، من هم منتظر جوابت در مورد حرفی که زدی یعنی «هدف یک سیستمعامل این نیست که همه حرفهای بشن» هستم. مخصوصا که تو هیچ فرقی بین سیستمعاملهای آزاد و انحصاری قایل نشدی(تفکری به شدت متنبازی که هیچوقت در مقابلش سکوت نخواهم کرد).
سیستمعاملهای آزاد هدفی به مراتب مهمتر از سادگی و همهگیربودن دارن. نرمافزار آزاد میخواد تا به ما لزوم آزاد بودن و اثرات آزادی رو در دنیایی کاملا انحصاری نشون بده.نکتهی مهم برای کاربرانی که نوشتهی بالا رو میخونن: نوشتهی بالا برای قانع شدن یا نشدن توسعهدهندههای آریوس نیست بلکه هدف شما هستید برای اینه که با هم بیشتر از آزادی و نرمافزار آزاد بدونیم و بتونیم تولیدات موفقتری داشته باشیم
یا علی