من اعتقاد به کپی رایت ندارم بلکه به کپی لفت اعتقاد دارم . کپی رایت کمکی به مولف نمیکنه .
نظر شما چیه ؟
قوانین عمومی
۲. شما توافق میکنید که هیچگونه ارسال ناقض قوانین حق نشر و طبع (Copyright) بدون اجازه رسمی از صاحبان آن حق نخواهید داشت.
ارسال مطالب از کتابها، سایتها و سایر منابع به شرط رعایت حقوق مؤلف اولیه مجاز است و شما توافق میکنید که در صورت داشتن چنین ارسالهایی منبع را بهصورت کامل ذکر نمائید. درصورتیکه روش صحیح لینک دادن را نمیدانید، این راهنما http://wiki.ubuntu.ir/HowtoQuote را مطالعه نمائيد.
من با مسوولین این وبگاه موافقم.سلمان، توجیهت دقیقا با این مثال مشابه هست که:
سرور توی هر کشوری که باشه (از لحاظ فیزیکی) محتویات اون سرور نمیتونند و نباید مخالف با قوانین اون کشور باشه. فکر کنم که سرورهای این وبگاه هم توی اروپا باشند و ملزم به رعایت قوانین اروپا.
© ۱۳۹۱ شرکت کنونیکال. اوبونتو و کنونیکال نامهای تجاری متعلق به Canonical Ltd هستندمن با مسوولین این وبگاه موافقم.سلمان، توجیهت دقیقا با این مثال مشابه هست که:
سرور توی هر کشوری که باشه (از لحاظ فیزیکی) محتویات اون سرور نمیتونند و نباید مخالف با قوانین اون کشور باشه. فکر کنم که سرورهای این وبگاه هم توی اروپا باشند و ملزم به رعایت قوانین اروپا.
یک دوشیزه اروپایی برای تحصیل پاشه بیاد ایران ولی بعد بگه: وای! من حجاب رو چکار کنم، نمی تونم بعد من میرم بهش می گم اگر با حجاب مشکل داشتی چرا اومدی ایران!
سرور رو میشه راحت جابجا کرد! اول باید ببینید می خواید که کپی رایت رو رعایت کنید یا نمی خواید ??? اگر نمی خواید رعایت کنید سرورها رو از آلمان بیارید داخل کشور!
توّجه دارید که این انجمن در کشور آلمان میزبانی می شه و ازقضا متعلّق به شرکت کنونیکاله؟
۱. برای دولت آلمان مهم نیست که آیا ما تو ایران میتونیم کتاب رو بخریم یا نه. برای دولت آلمان مهم هست که روی سرورهایی که توی کشورش هست، قوانین آلمان رعایت بشه.دوست عزیز من صحبت های شما احساس میکنم بوی شعار میده .
۲. یعنی شما یک سری کتاب با مجوز آزاد، گذاشتید روی این وبگاه و بعد مسوولان اون رو حذف کردن؟
۳. توی ایران ما هرکاری که قانون بهمون اجازه میده میتونیم انجام بدیم. توجه کنید که گفتم ایران و نه روی سرورهایی که توی آلمان هستند.
جامعهی امروز و جامعهی آزاد را بررسی میکنیم البته از دیدگاه خودمان. هر شخصی که فکر میکند جامعهی امروز اینچنین نیست، میتواند دلایل خود را عنوان کند و اگر منطقی بود ما میپذیریم
جامعهی A: جامعهی امروزی با قوانین انحصار فکری(پتنت) و کپی رایت و تفکری غالب بر اکثریت مردم
جامعهی B: جامعهی دانش آزاد
نکته: جامعهی دانش آزاد یعنی هر جامعهای با هر تفکری. ما فقط از دید آزاد بودن دسترسی به دانش و اثرات آن بحث خواهیم کرد.
منابع مالی:
شهر A یک سیستم فرهنگی انحصاری دارد که در آن ناشران حقوق مولفان را خریداری میکنند و شرایط گسترش آثار آنان را فراهم میکنند مانند تولید و تکثیر آثار آنها با قفلهای مخصوص برای جلوگیری از کپیبرداری و پرداخت هزینههای شکایات حقوقی نقض حقوق مالکیت فکری، تبلیغات برای معرفی آثار مولفان به جامعه، سیستم پخش و فروش محصولات و پرداخت هزینهی تولید و امرار معاش مؤلف.
شهر B یک سیستم فرهنگی آزاد دارد که در آن مؤلف باید هزینهی زندگی و تولید آثار خود را خودش فراهم کند اما هزینهی تبلیغات ندارد، هزینهی تکثیر و تولید ندارد و سیستم پخش و فروش هم ندارد.
در شهر A مؤلف مستقل باید هزینهی تحصیل، زندگی، تبلیغات، تکثیر و تولید، پخش و فروش را خود به عهده بگیرد.
در شهر B مؤلف باید هزینهی تولید و زندگی خود را به عهده بگیرد.
بازگشت سرمایه:
در شهر A هزینههای صرف شده قبل از استفادهی جامعه گرفته میشود و ناشر مسئولیتی نسبت به محتوای آثار و رضایت جامعه بعد از فروش ندارد که این باعث بساز و بندازهای زیاد و از دست رفتن محتوای آثار فرهنگی میشود. ذکر این نکته هم لازم است که هیچ وقت یک ناشر به اندازهی مؤلف برای محتوای اثر ارزش قائل نیست. بیشتر درآمد حاصله اکثراً به ناشر میرسد و مؤلف یا مبلغ ثابتی را در ابتدا دریافت میکند یا درصد ناچیزی از سود را دریافت میکند البته شرایط نادری هم وجود دارد که به علت شناخته بودن مؤلف و مقبولیت آثار قبلی این مبالغ دریافتی بالاتر است اما همیشه مولفان جدید شرایط ناعادلانهی ناشرها را قبول میکنند. لازم به ذکر است که سود ناشران در قانع کردن استعدادهای ناشناخته به لزوم اجرای این شرایط است چون هزینهی کم و سود سرشاری را برای آنان به همراه میآورد. برای بررسی بیشتر این مطلب بهتر است به سراغ مولفان جامعهی خود بروید نه ناشرات و تجار.
در سوی دیگر در شهر B مؤلف بعد از استفادهی جامعه هزینهی خود را دریافت میکند پس مسلم است که در قبال محتوای اثر و رضایت جامعه مسئول است البته به صورت اجباری چون در صورت پایین بودن ارزش محتوایی اثر و راضی نبودن جامعه نمیتواند هزینهی زیادی را بدست آورد. زنده ماندن فرهنگی مؤلف به مقبولیت در نظر جامه و رضایت جامعه بستگی دارد. از سوی دیگر چون تمام اختیار اثر در دست مؤلف است مسلم راضی به تولید اثری بیمحتوا نمیشود. تمام درآمد به مؤلف میرسد و جامعه هزینهی بسیار کمتری برای استفاده میپردازد چون بسیاری ازهزینههای زائد از چرخه تولید حذف شده است و همچنین استفاده از آثار نیز به شدت افزایش میآبد. در این میان افراد بسیاری که توان مالی استفاده از آثار را ندارند نیز میتوانند از این محصولات استفاده کنند و افزایش فرهنگ عمومی را برای جامعه به ارمغان میآورد.
مقبولیت:
در شهر B استفاده از آثار هنرمندان، آنان را بیشتر از قبل معرفی میکند و چون بعد از استفاده جامعه از اثر خود شناخته میشوند این مقبولیت ساختگی و بر اثر تبلیغات پوچ نیست.
در شهر A چون قبل از استفاده باید هزینه پرداخت کرد مسلماً نمیتوان از آثار همهی مولفین استفاده کرد و باید به تبلیغات پوچ که هدفی جز کسب درآمد ندارد، دلخوش بود.
عدالت:
در شهر A چون توان مالی مولفین با ناشران برابر نیست، هر مولفی که بدون پشتوانهی ناشران بخواهد آزادی خود را حفظ کند محکوم به شکست است و این یک واقعیت تلخ است.
در شهر B به دلیل شرایط برابر برای همهی مولفین، آثار است که بررسی میشود و به مؤلف ارزش میبخشد.
قضاوت:
در شهر A قاضی ناشرانند که مؤلف را با استعداد میخوانند و شرایط را برای پیشرفتش فراهم میکنند
در شهر B این مردمند که قاضیاند و هر مولفی میتواند به دادگاه مردم برود و اگر با استعداد شناخته شد در پیشرفت جامعهی خود شریک شود
یکی از بزرگترین مشکلات برای افزایش سطح فرهنگی جامعه افراد کم درآمد و کمسواد جامعه هستند زیرا در روش فعلی هم تحصیل علم محدود و هزینهبر است و هم استفاده از علم و فرهنگ هزینهبر است.
ماندگاری:
در شهر A تا وقتی مؤلف زنده میماند که ناشر از او و همکاری با او راضی باشد
در شهر B مؤلف تا وقتی که جامعه از او حمایت کند زنده خواهد ماند.
اختیار:
در شهر A اختیار محتوای فرهنگی آثار مولفین را ناشران تعیین میکنند و این بسیار خطرناک است.
در شهر B اختیار محتوای آثار مولفین در ابتدا به عهدهی مولفین و در اصل به عهدهی جامعه است.
آموزش:
در شهر B آموزش آنچه میدانیم نه تنها چیزی از ما کم نمیکند بلکه به حامیان ما نیز اضافه میکند.
در شهر A آموزش روش تولید جز اضافه کردن شریکی برای کم کردن سود حاصل دیگری ندارد به همین دلیل اغلب آموزشها برای جایگزین کردن نیروی فرسوده با نیروی جدید است.
هدف نهایی:
در شهر A در بهترین حالت (که مسلماً وجود ندارد) بهبود اثر وابسته به ناشر است و سرنوشت یک جامعه به ناشران و واسطهها بستگی دارد که اولویت اول آنها بازگشت سرمایه است.
در شهر B آثار تولید شده باید با خواست جامعه یکسان باشد و هزینهی تولید نیز به حداقل خواهد رسید.
راههای رسیدن:
راه فراهم کردن شرایط برای رسیدن به شرایط اجتماعی شهر A برقراری قوانین محدود کننده، اجرای مجازات و تبلیغات گستره برای قبولاندن تفکر مالکیت فکری به جامعه است.
راه فراهم کردن شرایط برای رسیدن به شهر B آشنا کردن مردم با روش درست حمایت کردن از آن چیزی است که دوست دارند.
این رو از کجا پیدا کردی؟ میدونستی من نوشتمش؟ :D
اینجا انجمن کاربران ایرانی اوبونتو است . نه کشور دیگر .کاربران ایرانی، ولی نه حتما کاربران مقیم ایران!
من میخوام یک کتاب بخرم و نمیتونم .من میخوام پول اون رو بدم ولی نمیتونم . این به این معنی است که شما موافق دسترسی آزاد اطلاعات نیستید .اگر واقعا هدفتون خرید کتاب هست، میتونید راهش رو پیدا کنید. اگر همه راهها رو امتحان کردید و نتونستید راهش رو پیدا کنید، به اندازه کافی سعی نکردید! در اون صورت میتونید به من پیغام بدید و من بهتون راهش رو نشون میدم که از همون ایران بتونید کتاب رو بخرید :)
تا ۴۵ روز میتونید ببینید و اگر دوست داشتید کتاب رو خریداری کنید .خیر! من همیشه یادگیری زبان رو قدم اول برای پیشرفت در شرایط فعلی جهان میدونم. اینطوری امکان برداشت اشتباه پایین میاد و خودتون هم میتونید در اینترنت نقش فعالی در دسترسی آزاد اطلاعات، با ترجمه یا نوشتن مقالات آزاد داشته باشید.
آیا شما قبل از اینکه به مجوز ها نگاه کنید . پیش داوری نکردید ؟
منم موافق دسترسی آزاد به اطلاعات آزاد هستم و به همین خاطر نوشته های خودم رو آزاد منتشر می کنم ولی دزدین کار بقیه و انتشار غیرقانونی شون وقتی موافقت کردم که اینکار رو نکنم، خیلی زشته (:من درک نمی کنم! اگر به کپی رایت معتقد نیستید چرا بهش احترام میذارید! فقط چون برای یک عده دیگه محترمه؟
منم موافق دسترسی آزاد به اطلاعات آزاد هستم و به همین خاطر نوشته های خودم رو آزاد منتشر می کنم ولی دزدین کار بقیه و انتشار غیرقانونی شون وقتی موافقت کردم که اینکار رو نکنم، خیلی زشته (:من درک نمی کنم! اگر به کپی رایت معتقد نیستید چرا بهش احترام میذارید! فقط چون برای یک عده دیگه محترمه؟
اگه به دسترسی آزاد معتقید چرا قانون های بازدانده رو رعایت میکنید. عقیده یک چیز، عمل یک چیز دیگه!!!
به نظرم اینجا بحث احترام به یک قانون خاص نیست. احترام به حقوق افراده. مثلا اگه شما راننده باشید و تصمیم بگیرید رایگان مسافرکشی کنید، میتونید امیدوار باشید که یه نفر مثل خودتون (که پولی از مسافر نمیگیره) یه جایی سر راهتون قرار بگیره و بهتون کمک کنه. اما اگه توی یه مسیری هیچکس با چنین مرام و مسلکی پیدا نشد و مجبور شدید سوار تاکسی بشید، مسلما باید پولش رو بپردازید. احیانا نمیخواید راننده رو کتک بزنید که! حتی اگر مخالف سازمان تاکسیرانی و تشکیلاتش باشید! :-Dبا این مثال اصل هر چی انقلاب و حق تظاهراته زیر سوال بردی!
آخه اون راننده تاکسی که با دریافت پول شخصا حق شما رو پایمال نمیکنه که. البته اعتراض به قانونگذار (در صورتی که حقوق بخش قابل توجهی از جامعه رو نادیده بگیره) کماکان سرجای خودش هست. ولی نه به اشکالی که شما فرمودید.به نظرم اینجا بحث احترام به یک قانون خاص نیست. احترام به حقوق افراده. مثلا اگه شما راننده باشید و تصمیم بگیرید رایگان مسافرکشی کنید، میتونید امیدوار باشید که یه نفر مثل خودتون (که پولی از مسافر نمیگیره) یه جایی سر راهتون قرار بگیره و بهتون کمک کنه. اما اگه توی یه مسیری هیچکس با چنین مرام و مسلکی پیدا نشد و مجبور شدید سوار تاکسی بشید، مسلما باید پولش رو بپردازید. احیانا نمیخواید راننده رو کتک بزنید که! حتی اگر مخالف سازمان تاکسیرانی و تشکیلاتش باشید! :-Dبا این مثال اصل هر چی انقلاب و حق تظاهراته زیر سوال بردی!
منم موافق دسترسی آزاد به اطلاعات آزاد هستم و به همین خاطر نوشته های خودم رو آزاد منتشر می کنم ولی دزدین کار بقیه و انتشار غیرقانونی شون وقتی موافقت کردم که اینکار رو نکنم، خیلی زشته (:من درک نمی کنم! اگر به کپی رایت معتقد نیستید چرا بهش احترام میذارید! فقط چون برای یک عده دیگه محترمه؟
اگه به دسترسی آزاد معتقید چرا قانون های بازدانده رو رعایت میکنید. عقیده یک چیز، عمل یک چیز دیگه!!!
۲. شما توافق میکنید که هیچگونه ارسال ناقض قوانین حق نشر و طبع (Copyright) بدون اجازه رسمی از صاحبان آن حق نخواهید داشت.
ارسال مطالب از کتابها، سایتها و سایر منابع به شرط رعایت حقوق مؤلف اولیه مجاز است و شما توافق میکنید که در صورت داشتن چنین ارسالهایی منبع را بهصورت کامل ذکر نمائید. درصورتیکه روش صحیح لینک دادن را نمیدانید، این راهنما http://wiki.ubuntu.ir/HowtoQuote را مطالعه نمائيد.
۳. انجمنهای فارسی اوبونتو از پذیرش هر گونه عنوانی که به نحوی قوانین حقوق مؤلفین و مصنفین (کُپیرایت) را زیر پا بگذارد معذور است و حق حذف، قفل، انتقال یا ویرایش ارسالهایی که این موضوع در آنها رعایت نشده باشد را برای خود محفوظ میداند. از مواردی که در شمول این بند قرار گیرند میتوان به بکارگیری warez، توصیه به استفاده از crackها، مباحث مربوط به crack، خرابکاری و نفوذ، تبلیغ یا انتشار غیر قانونی نرمافزار، کتب، تولید Spam (هرزنامه) و موارد مشابه اشاره نمود.
منم موافق دسترسی آزاد به اطلاعات آزاد هستم و به همین خاطر نوشته های خودم رو آزاد منتشر می کنم ولی دزدین کار بقیه و انتشار غیرقانونی شون وقتی موافقت کردم که اینکار رو نکنم، خیلی زشته (:من درک نمی کنم! اگر به کپی رایت معتقد نیستید چرا بهش احترام میذارید! فقط چون برای یک عده دیگه محترمه؟
اگه به دسترسی آزاد معتقید چرا قانون های بازدانده رو رعایت میکنید. عقیده یک چیز، عمل یک چیز دیگه!!!
هاها جدی می گی؟ ((((:نه! همین طوری گفتم دور همیم بخندیم!
اگر من معتقدم که خودم قهوه می خورم معنی نداره برم لیوان چایی بقیه رو بریزم زمین (:اگر بقیه مجبور شده باشند به زور چای بخورند می تونی بری چایی شون رو بریزی
اگر من معتقدم که وقتی کیک صبحانه ام رو می یارم شرکت باید اونو با دوستام تقسیم کنم ولی اصلا به این معنی نیست که صبح بیام از بقیه که چنین اعتقادی ندارن، کیک هاشون رو یواشکی بدزدم (:مثال بی ربطی بود. ربطش رو با موضوع کپی رایت (که یک قانونه و نه یک روش اخلاقی) توضیح بده؟
© ۱۳۸۴ - ۱۳۹۱ جامعه پارسیزبان اوبونتو
Copyright (C) 2007 Free Software Foundation, Inc.
داستان از اینجا شروع شد که من در انجمن اقدام به معرفی لینک چند کتاب کردم . که این کار باعث شد که شناسه royaflash بلک شود (با تایید مدیریت اقدام به ارسال شود ) که حتی نمیشه به سایر افراد کمک کرد و جواب سوالات را داد . این نکته هم قابل تامل هست که :حال سوال اینجا این انجمن کمک میکنه به دسترسی آزاد اطلاعات یا نه ؟
- از کشور ما نمیشه هیچ کتاب بین المللی رو خرید
- نمیشه هیچ donate بین المللی کرد
- و ...
آیا این روش ها کمک میکنه به توسعه اپن سورس در ایران یا نه ؟
حال تکلیف شبکه هایی که ایجاد شده به اشتراک اطلاعاتی چطور میشه ؟ برای نمونه شبکه تورنت که میتونید اطلاعات و کتاب ها و ویدیو های آموزشی را در دسترس عموم بزاره .
من اعتقاد به کپی رایت ندارم بلکه به کپی لفت اعتقاد دارم . کپی رایت کمکی به مولف نمیکنه .
نظر شما چیه ؟
شاید با گفتن این موارد دوباره من رو بلاک کنند . ولی این دلیلی نمییشه من حقیقت رو نگم .
موفق و گنو/لینوکسی باشید .
اینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟کسی هم ازشون اسفاده می کنه؟
اینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟کسی هم ازشون اسفاده می کنه؟
اینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟قبل از این که حرفی بزنیم بهتره بهش عمل کنیم! خیلی ها هستند تو انجمن همین حرف رو میزنن اما حتی خودشون عمل نمی کنند :|
++++++++++++++++++++++++++++++++اینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟قبل از این که حرفی بزنیم بهتره بهش عمل کنیم! خیلی ها هستند تو انجمن همین حرف رو میزنن اما حتی خودشون عمل نمی کنند :|
دوست عزیز و محترم قصد خواستی ندارم فقط جهت اطلاع میگم پروژه سرور پانداریا رو وقتی ما ساختیم اون رو به صورت ازاد و متن باز توی گیت هاب قراردادیم ولی خود شرکت بلیزارد پروژه پانداریا رو که خودشون ساخته بودن به قیمت ۲۵ میلیون دلار میفروخت و متن باز هم نبود و نمیشد توی اون دست کاری کرداینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟قبل از این که حرفی بزنیم بهتره بهش عمل کنیم! خیلی ها هستند تو انجمن همین حرف رو میزنن اما حتی خودشون عمل نمی کنند :|
سرور انجمن توى آلمانه و ما ملزم به رعايت كپى رعايت و … هستيم .
اینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟کسی هم ازشون اسفاده می کنه؟
من که ندیدم
فکر کنم لینوکس شریف رو فقط مخابرات داره استفاده میکنه اونم سورسشو هم داده ولی اونای دیگه به هیچ دردی نمیخورن حتی سازندگانش هم از ویندوز دارن استفاده میکنن
+1 حق با شماست ولی مشکل من با زمین و قاصدک بود که سورس رو نذاشته بودنداینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟کسی هم ازشون اسفاده می کنه؟
من که ندیدم
فکر کنم لینوکس شریف رو فقط مخابرات داره استفاده میکنه اونم سورسشو هم داده ولی اونای دیگه به هیچ دردی نمیخورن حتی سازندگانش هم از ویندوز دارن استفاده میکنن
یکمی به دیستروواچ مراجعه کنید..توزیع ایرانیه Parsix GNU/Linux در رتبه ۷۷ لیست است و ۱۸۷ hit per day داره...
http://distrowatch.com/table.php?distribution=parsix
آقای کیان شما فرض کن داری میگی من معتقدم باید آزادی اینو داشته باشیم که به همه جا بریمهاها جدی می گی؟ ((((:نه! همین طوری گفتم دور همیم بخندیم!نقلقولاگر من معتقدم که خودم قهوه می خورم معنی نداره برم لیوان چایی بقیه رو بریزم زمین (:اگر بقیه مجبور شده باشند به زور چای بخورند می تونی بری چایی شون رو بریزیاگر من معتقدم که وقتی کیک صبحانه ام رو می یارم شرکت باید اونو با دوستام تقسیم کنم ولی اصلا به این معنی نیست که صبح بیام از بقیه که چنین اعتقادی ندارن، کیک هاشون رو یواشکی بدزدم (:مثال بی ربطی بود. ربطش رو با موضوع کپی رایت (که یک قانونه و نه یک روش اخلاقی) توضیح بده؟
اینجا من ندیدم به کسی کمک بشه اصلا ایرانی ها جنبه متن باز بودن رو ندارن این لینوکس های ایرانی سورساشون کجاست ؟این موضوع فقط مختص ایرانیها نیست. دید کاربرها باید نسبت به نرمافزارهای اوپن سورس عوض بشه.