حداقل دو بار تو این انجمن سر این موضوع باهات بحث کردم، لینکهای خارجی و چارت گذاشتم. این شما بودی که جوابی نداشتی بدی. یه بارش اینجا.
موضوعی که هیچ موقع بش توجه نمیکنی اینه که بحث گنو / لینوکسی که استالمن مطرحش میکنه پایه تکنیکی نداره؛ کاملا جنگ قدرته. استالمن بخشی از قدرت و معروفیت لینوکس رو برای ترویج ایدئولوژیش (که به طور خاص GPL ـه نه کلا نرمافزارهای آزاد) میخواد و برای توجیه اش دلایلی میاره که کاملا Bull shit ـه.
عامه مردم به کل مجموعه kernel space و user-space ـی که در با عنوان فدورا و اوبونتو و ... روی رایانهشون نصب میکنن میگن لینوکس. اسم کرنل رو روی کل سیستم عامل گذاشتن درست نیست ولی به هرحال غلط مصطلحی هست که جا افتاده. و وقتی اکثرا به یه غلط اعتقاد دارن اون غلط میشه درست. کاریش هم نمیتونی بکنی. مثل جرم که همه بش میگن وزن
شما به جرم بگو وزن و با همین اصطلاح مقاله هم بنویس.عامه مردم در این سالها خیلی کارا کردن یعنی همشون درست بود؟
حالا استالمن میگه لینوکس غلطه، گنویی که کمتر از نه درصد این سیستم عاملها رو تشکیل میده رو بزارید کنارش تا درست بشه! این احمقانه است. اگر گنو باشه چرا آپاچی نباشه؟ چرا Document foundation نباشه؟ چرا xorg نباشه؟ سهم کد هرکدوم اینها از گنو بیشتره. نام بردن از فدورا به عنوان لینوکس اشتباست ولی گنو / لینوکس اشتباهتره چون نه تنها چیزی رو درستتر کرده بلکه با ایجاد گمراهی ارزش اسم لینوکس رو هم پایین آورده.
به خاطر این بهش میگیم گنو/لینوکس چون توافق شده.مثل اینه که به مکینتاش بگی داروین.یا به ویندوز بگی NT.توافق شده به ویندوز بگیم ویندوز و به مکینتاش بگیم مکینتاش و به اندروید بگیم اندروید و به توزیع هایی مثل اوبونتو،فدورا و اوپن سوزه بگیم گنولینوکس اوبونتو،فدورا یا اوپن سوزه.حالا از نظر شما سهم لینوکس بیشتره(که نیست)و در حد کرنلش ظلم میشه و ..... هیچ ربطی به اسم سیستم عامل نداره.هردوشون وقتی به وجود اومدن یه سیستم ناقص بودن و باهم کامل شدن.
هردوشون هم بدون یک دیگه تو جاهای مختلف کار میکنن(لینوکس مثل اندروید و گنو مثل گنو/هرد و قسمت هایی از بسیاری از bsd ها)
و نگو لینوکس کرنل بدون گنو بی استفاده است. لینوکس با گنو هم بی استفاده است. وقتی mpd نباشه که باش آهنگی گوش بدی (بدون کدکهای user space حتی یک بوق نمیتونی از رایانهات صدا خارج کنی) htttpd نباشه که باش صفحات وب serve کنی، محیط گرافیکی و مرورگری نباشه که باش تو اینترنت بچرخی و واژه پردازی نباشه که باش سند ینویسی، میخوای با این سیستم چه کار کنی؟
کدوم سیستم عامل بدون این ها با استفاده اس؟
فکر نکنم نیازی به نقل قولهای بیشتر باشه. کاربری که با بلوتوثش مشکل داره یا نمیتونه آهنگ پخش کنه با اسم بی سر و ته گنو مواجه میشه و به جای این که به جواب برسه سوالهای بیشتر ذهنش رو مشغول میکنه.
ایشون خوبن.من اگه برم تو یه انجمن اندروید بگم لینوکس یا اگه برم تو انجمن ویندوزی بگم win32 و اصلا برم انجمن مکینتاش بگم داروین منو اخراج میکنن ip ام رو هم بلاک میکنن!
اندورید یه توزیع لینوکسه ولی من نه هیج موقع بش میگم لینوکس نه کنارش از لینوکس اسم میبرم چون این سیستم عامل اسم داره همه با اسمش میسناشنش! تشنه قدرت هم نیستیم که پروپاگندا راه بندازیم که چرا اسم لینوکس توش نیست! یه سوال. چرا شما که ادعا میکنی گنو / درسته به اندروید نمیگی Linux / ART ؟ شاید چون خیلی احمقانه است
چون که اسمش اندرویده نه ART/linux
این شرکتها نیستن که باعث موفقّیت نرمافزار آزاد میشن. نرمافزارهای آزاده که باعث پیشرفت شرکتها میشن. نرمافزار آزاد نیازی به سرمایهگذاری شرکتها روش نداره، ولی شرکتها نیاز به نرمافزار آزاد برای سودآوری دارن.
و خب این هم واضح و مبرهنه که اگه من تو نرمافزارم از کتابخونهی آزاد استفاده میکنم باید نرمآفزار خودم رو هم آزاد منتشر کنم. این روشیه که باهاش نرمافزار آژاد پیشرفت میکنه، نه سرمایهگذاری شرکتها!
متأسّفانه خیلیها هنوز فکر میکنن شطرنج رو هم با قواعد منچ بازی کرد!
خوب برنامه نویس نرم افزار ازاد از کجا پول نان شبشو دربیاره؟از دونیت ها؟
الان میدونین گوگل چه سرمایه گذاری روی لینوکس انجام میده؟اصلا همه دوینت هایی که تاحالا لینوکس به دست اورده رو جمع کنیم به نصف یکی از دونیت هاش میرسه؟میدونین که منبع اصلی درامد فایرفاکس گوگله؟اگه شرکتی مثل رد هت نبود ما الان باید تماما از ابزار های kde استفاده میکردیم چون چیزی به نام گنوم از بین رفته بود.و مطمئن باشین اینا فی سبیل الله دونیت نمیکنن و چند برابر دونیتشون به صورت سود بهشون برمیگرده.
دربارهی BSDها قضیه چهطوریه ؟ اونا هم از این بحثا دارن ؟ یا مثلاً MINIX ؟
اونا هم یه سیستم عاملن منتها یه کم موفق تر.ما الان به زبان بیسیک و پاسکال هم سیستم عامل داریم.
چیزی که متاسفانه زیاده سیستم عامل
این تایپک از یک خبر به محل جنگ و دعوا تبدیل شد.خدا شانس بده اگه من مستیقما این سوالو مطرح میکردم که بی اس دی خوبه یا لینوکس تایپکم ده تا بازدید داشت بعد دو ساعت هم یه مدیر میومد تایپکو پاک میکرد منو هم اخراج