اولا سلام به همه . دوما كي گفته كه اين نرم افزار هايي كه من معرفي كردم پولي هستن . من خودم اون رو دانلود كردم و كار هم مي كنه . سوما كي گفته من دارم نرم افزار هاي غير آزاد رو ترويج مي كنم . هر چند كه با نظر شما مخالفم . چرا اگه نرم افزار ها آزاد باشن ديگه هيچ قانون و ناظري روي اونا نيست . در ضمن مگه كشور هاي ديگه مثل ايران هست كه هر كي به هر كي باشه . اونجا اتحاديه وجود داره و نظارت كامل روي نرم افزار ها هست به اين صورت نيست كه هر كي هر قيميت كه خواست روي اونا بذاره و يا يك شبه اون رو گران كنه . در ضمن مگه ما تازه تحريم شديم ما 30 ساله كه تحريم هستيم . اگه اين جوري بود تا حالا شما نبايد حتي رنگ ويندوز هم مي ديدين /.
.
.
.
.
سلام دوست من.
اولا من شما رو به پاک کردن تاپیک تهدید نکردم. اگر میخواستم بر طبق قوانین انجمن عمل کنم همون موقع تاپیک رو قفل یا پاک میکردم. بجث تهدید نیست. به عنوان ناظر انجمن وظیفه دارم که برای برقراری نظم هر جا که تخلفی صورت گرفت تذکر بدهم . تا حالا هم غیر از پست های اسپم ، چیزی رو پاک نکردم و در پست قبلیم فقط از شما خواستم که به قوانینی رو که اجرای آنها را در هنگام ثبت نام پذیرفتید احترام بگذارید.
بر خلاف تصور شما در اینجا با بحث های انتقادی برخورد نمیشه. شخصا عقیده دارم که ایمانی که ار دل شک و شبهه بیرون آمده باشه از قویترین ایمان هاست. این حق شماست که بدونید چرا کاری رو انجام میدهید. اگر در انجم هم بگردید از این تاپیک ها پیدا خواهید کرد. نمونش تاپیک چرا ابونتو کار میکنیم؟ هست که باز کننده تاپیک اقا سعید الان یکی از ناظران انجمن هستش.
اما در مورد تحریم و قیمت نرم افزار های تجاری که در تاپیک قبل گفتم. آن ها فقط مثالی برای نشان دادن اهمیت آزاد بودن نرم افزار بود. همان طور که میدانید گوگل یک بخش از سرویس هاشو برای کاربران ایرانی بسته است. همین طور شرکت سان. نرم افزار مک آفی از داخل ایران آپدیت نمیشود. و شرکت ماکروسافت هم به ایران خدمات نمیدهد. وجود ویندوز دزدی در بازار ایران دلیلی برای عدم وجود تحریم نیست.
اما در مورد مهندسی معکوس. وجود ظاهر و ساختار یکسان دلیلی برای یکسان بودن کد و باطن دو نرم افزار نیست. برخی نرم افزارهای لینوکسی برای اینکه کاربران با ظاهر نرم افزار ها ویندوزی آشناتر هستند ، شبیه نرم افزار های ویندوزی ساخته میشوند که هیچ ارتباطی به مهندسی معکوس ندارد.
در مورد اینکه گفتید نرم افزار هایی که معرفی کرده اید پولی نیستند. دوست من شما باز نرم افزار آزاد رو با نرم افزار رایگان اشتباه گرفتید. نرم افزار آزاد هیچ منافاتی با پولی بودن آن ندارد. مثالش همین نسخه های تجاری لینوکس که با وجود آزاد بودن پولی هستند.
بحث لایسنس و ارائه ندادن سورس رو که اصلا متوجه نشدم. مگه ما فقط یک جور لایسنس داریم؟
در مورد توسعه دادن نرم افزار های آزاد هم شما لازم نیست که حتما برنامه نویس باشید. یک نرم افزار آزاد وجود دارد که بدرد شما میخورد ولی برای استفاده از آن شما احتیاج دارید که امکاناتی به آن اضاف شود یا تغییراتی دیگری بکند. شما این کار را به شرکتی سفارش میدهید و در مقابل به آن شرکت پول پرداخت میکنید. یا پشتیبانی نرم افزار های ازادی را که در شرکتتان اسفاده میکنید را به شرکتی واگذار میکنید و در قابل به آن ها پول پرداخت میکنید. این یک روش کسب درآمد از نرم افزار های آزاد هست.
در اخر باز هم متذکر میشوم که مساله اصلی آزادی است.آزادی در استفاده ، آزادی در نشر ، آزادی در توسعه