جوابش خیلی سادس:
چون نمی دونن غیر از ویندوز چیز دیگه ای هم هست؟
آره ماکروسافت یه غول بی شاخ و دمه که که خیلی خوب تبلیغات میکنه ولی لینوکس از یه همچین بوق رسانه ای بی بهره ست
از طرفی ماکروسافت - و همینطور اپل - از اول هدفگیری کرده برای احمقها
قبل از شروع به کار هر روز میگن «برنامه می نویسم برای احمق ها یه جوری که احساس حماقت نکنن ... قربتا الی الله» بعد شروع به کار می کنند
ولی لینوکس برای نابغه ها طراحی شده هر روز می گن «بهترین برنامه رو می نویسم برای کسایی که بیشترین کارایی رو می خوان ... قربتا الی الله»
دقیقا به خاطر همینه که
وقتی که با ویندوز کار میکنی احساس می کنی که یه نابغه یه نابغه هستی در حالی که می تونی همه کار با کامپیوترت بکنی ولی در واقع نمی دونی که خیلی کار های هستند که توی روحت هم خبر نداره که می تونستی بکنی ماکروسافت از دسترست خارج کرده که مبادا کامپیوترت رو خراب نکنی
وقتیکه با لینوکس کار میکنی مرتب احساس حماقت می کنی - مخصوصا خود من - از دیدن این همه امکانات که داره و من ازش بی خبر بودم و هستم بعضی وقتها احساس میکنی که هیچ کاری از دستت بر نمی آد در حالی وقتی بعد از کلی جستوجو راه حل رو پیدا میکنی می فهمی که هزار مرتبه از راه ویندوزیش راحت تر بوده به یک خط فرمان
البته این رو هم بگم این فقط توی ایران نیست همه جای دنیا یه همچین وضعی هست تقریبا
به نظر من برای کمک به مهاجرت مردم باید در دو سطح کار کرد:
در سطح عوام : باید براشون توضیح داد که اصلا ممکن هست که یه کامپیوتر رو روشن کنی ویندوز نداشته باشه باید براشون روشن کرد که مفهوم سیستم عامل با ویندوز دوتا مفهوم جدا از هم هستند و مترادف نیستند باید برای اینها از امنیت و سلامت و رایگان بودن و کارآیی و پشتیبانی انجمن های لینوکسی گفت
در سطح خواص : من شنیدم که لینوکس بهشت برنامه نویس هاست بهترین کار اینکه برنامه نویس هایی رو که توی شرکت های برنامه نویسی کار می کنند رو جذب لینوکس کرد وقتیکه به این درک برسن که با لینوکس بهتر می تونن کار کنن و با مسائل فنی و حقوقی و مالی این کار آشنا بشن با مفاهیمی مثل گنو و اپن سورس و ... آشنا بشن اون وقته که حداقل برنامه هایی سازگار با لینوکس هم تولید می کنند
ولی در عمل کاری که ما انجام میدیم یه جوری قاطی پاطی شده ما میایم مفهومی رو که باید برای خواص بگیم برای عوام می گیم اونها هم نمی فهمن فقط می ترسن میگن این چیزها بدرد من نمی خوره من همون ویندوزم رو روشن کنم هنر کردم دیگه اوپن سرس و گنو و اینها پیشکش