سلام بر كرگدن عزيز
بدون اغراق، تو بررسيهايي كه از پستهاي شما داشتم، هميشه از شما خوشم اومده.
حالا بريم سر موضوع بحث:
وقتی سیستم بالا میاد شما ۲ گیگ رم رو در اختیار سیستم عامل دارید Smiley
تو سيستم من حدود 600 مگابايت هست.
من بعد از اینکه یک بار داشتم این جمله رو برای شوخی به یکی از دوستان می گفتم "ویندوز ۷ یکی از بهترین محصولات ماکروسافت هست"
در همون لحظه سیستم هنگ کرد ( که هیچ پردازش خاص و یا اضافی هم نداشت ) که باعث شد کلی بخندیم Smiley
اين مورد بيشتر در مورد نسخههاي قبل از نهايي بود. من خودم هم تجربشو دارم ولي از وقتي نسخهي نهاييش اومد ديگه اين مشكلو نداشتم.
ویندوز ۷ یکی از بهترین محصولات ماکرو سافت نسبت به نسخه های قبل هست ولی هنوز مشکلات اساسی ویندوز رو داره که برای کار های جدی و دارای ریسک اصلا فکر کردن بهش مسخره هست Smiley ( می تونم دلیل های زیادی برای این موضوع براتون بیارم Smiley )
خوشحال مي شم دلايلتون رو بشنوم...
اون نسخه ای که بنده باهاش کار کردم نسخه professional و ۶۴ بیتی بود که به طور اورجینال روی لپتاپ نسب بود و تمام آپدیت ها هم شده بود
بگذریم
در کل وقتی بحث سیستم های سازمانی و حساس پیش میاد یک سری مسائل بدون هیچ چشم پوشی مورد نیاز هست ( برای مثال - بانک - بورس - سازمان های با گردش مالی زیاد - سازمان هایی که سرویس های حساس اجتماعی و یا عمومی میدن و سازمان های نظامی و فضایی و..........)
۱- شما نیاز به سیستمی دارید که همیشه در دسترس باشه و حتی برای لحظه ی کوتاهی این سرویس دهی قطع نشه
سیستم عامل باید طوری طراحی شده باشه که کمترین نیاز رو به راه اندازی مجدد داشته باشه
سیستم عاملی مانند ویندوز اصلاً برای این کار های مناسب نیست چون شما حتی برای آپدیت های رسمی سیستمتون نیاز به ریست دارید ( حالا نرم افزار های دیگر بماند)
ولی این مشکل در سیستم های لینوکس و یونیکس بیسی مانند سولاریس وجود ندارد و شما می تونیدبدون ریست کردن سیستم حتی کرنل خودتون رو به روز کنید
همجنین امکاناتی که این سیستم ها در زمینه کلاسترینگ و .... می دن
۲- امنیت
اینکه امنیت سیستم های متن باز و لینوکس ویونیکس بیس بیشتر از ویندوز هست رو فکر نمی کنم شکی داشته باشید ( اگر دارید صحبت می کنیم )
ولی اگر شما در ویندوز آنتی ویروس نصب کنید ( و فرض بگیریم که واقعاً سیستم امنیت خوبی پیدا کنه ) می دونید در خوش بینانه ترین حالت شما ۲۰ تا ۴۰ درصد بار سرور رو برای آنتی ویروس به کار گرفتید؟
می دونید هزینه سخت افزاری سرور ها و اضافه کردنشون چقدر سنگین هست؟
در مورد ایراد های امنیتی و مسائل دیگه حرفی نمی زنم وازش می گذرم
۳- نگهداری و پشتیبانی
بروز آوری سیستم ها - نصب نرم افزار ها و رفع مشکلات احتمالی سرور ها در سیستم عامل های آزاد بسیار راحت تر و کم هزینه تر هست چون بسیار قابل انعطاف هستند و شما می تونید بیشتر مشکلات رو حل کنید
ولی خیلی از مشکلات در ویندوز فقط با نصب مجدد امکان داره
۴- هزینه
موارد قبلی + نیاز کمتر به منابع سخت افزاری در لینوکس باعث میشه شما بیشترین منابع رو برای نیاز های بیزنستون داشته باشید
برای مثال شما می تونید سیستم عامل رو بدون محیط گرافیکی اجرا کنید که رمتون ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگ آزاد می مونه برای نیاز مورد نظرتون
و همچنین سیستم عامل رو تا حد نیاز خودتون سبک کنید
۵- نیاز مندی های سرعت و دقت در موارد حساس
شما در سیستم عامل و نرم افزار مبحثی به نام Real-time programming دارید ( یعنی شما باید دیتای پردازش شده رو دقیق در زمان مورد نظر و با فاصله زمانی دقیق داشته باشید ) این مورد صنایع هوا فضا و نظامی - مانیتورینگ و کنترل سیستم های ناوبری و دیجیتال و ..... به این مباحث نیاز وحشتناکی هست
سیستم عامل ویندوز برای این کار اصلاً مناسب نیست شما می تونید یه برنامه ی مالتی ترد ساده ( ping pong معروف که مثال هر کتابی هست ) بنویسید و در ویندوز اجرا کنید:)
اونوقت خواهید دید که ترتیب پاسخگیریتون با تکون دادن یک موس به سادگی به هم می خوره
حالا فکر کنید این سیستم برای فرودگاه - کنترل یک نیروگاه ویا سامانه دفاعی و موقیت یاب یک موشک باشه
۶- شرکت های بزرگ و بستر های بزرگ نرم افزاری بزرگ
وقتی بحث کاربرد های حساس میشه نا خوداگاه بحث پلتفرم های جاوا و زبان های مین فریمی- و دیتا بیس هایی شبیه اوراکل و DB2 , ibmبه میان میاد
این سیستم ها در ویندوز بسیار بازدهی و عملکرد پایینی دارن
و یا اصلاً نصب نمیشن
به خاطر هزینه - انعطاف و موارد قبلی که گفته شد
می تونید به سایت های oracle - JBOSS -IBM مراجعه کنید و ببینید سلوشن اونها فقط و فقط solaris - linux-- unix like ها هستن
اگر بازم می خواید ادامه بدم