انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟  (دفعات بازدید: 8385 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mintman

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 199
بسمه تعالی
در این سرمقاله قصد زیر سؤال بردن لینوکس را ندارم ولی من ایراداتی در آن می‌بینم که فکر می‌کنم گفتن آن باعث کمک به روند پیشرفت این سیستم عامل می شود. بهتر است از اول شروع کنیم البته این مقاله رو میشه یک سؤال بزرگ تلقی کرد و وقتی جواب‌های آن کامل شد مرجع خوبی خواهد شد.
همچنین به این نکته توجه کنید که این سؤال‌ها مخصوص کاربرپسند ترین نسخه لینوکس یعنی اوبونتو هست.
۱- کرنل، چرا باید دائماً کرنل جدید نصب شود و چرا امکان به روز شدن کرنل وجود ندارد.مثلا بعضی وقت‌ها باید تا ۴۰ مگابایت بابت کرنل جدید دانلود کرد. در صورتی که تفاوت های آن شاید به چند کیلوبایت هم نرسد.
۲- این مقدار بروزرسانی برای یک سیستم عامل زیاد نیست؟ گاهی آپدیت های طول مدت پشتیبانی یک ورژن حتی از ۱ گیگ هم می گذره و این نشان دهنده نداشتن یک مدیریت مناسب است که حداقل یا این آپدیت ها را فشرده کنند یا فیلترهای مناسبی روی آن‌ها قرار دهند.و اصلا می‌توان گفت اگر یک ورژن اینقدر نیاز به آپدیت و وصله چسباندن دارد چرا انتشار پیدا می‌کند بهتر نیست قبل از انتشار این مشکلات برطرف شوند.
۳- هنوز در این سیستم عامل نمی‌توان یک vcd را در درایو گذاشت و به صورت اتوران و یا حتی به صورت دستی به راحتی اجرا کرد حتی اگر تمام کدک ها را نصب کرده باشیmplayer نمیتونه به درستی اون رو اجرا کنه(سی دی اتوران بالا می یاد ولی موقع اجرا شدن از مجوز دسترسی ایراد میگیره) و بعد هم که به صورت دستی mplayer را اجرا می‌کنی باید از اول فیلم تا آخر اون رو ببینی و فیلم را نمی‌توان جلو و عقب برد. و حتی به ترک بعدی برد.
۴- دسترسی به قسمتهای مختلف از جمله خیلی از نرم‌افزار ها به صورت فاجعه باری سخت است و باید برای خیلی از کارهای ساده پسورد ریشه را وارد کنی .
۵- برخلاف گفته‌های خیلی از متعصبین این سیستم عامل ، رابط گرافیکی که  دیگر بخش اجتناب‌ناپذیر همه سیستم عامل هاست در این سیستم عامل پایدار نیست من virtual box رو نصب کردم لینوکس مینت۸ رو توش اودم اجرا کنم که بالا نیامد حدود ۳ یا ۴ بار امتحان کردم بعد  virtual box رو بستم تمام درایو سیستم پر شده بود وحتی سیستم هشدار داد که پر شده، از چی نمیدونم log off کردم و انجام شد ولی بعد که آمدم log on کنم دیگه نشد چون … .ریستارت کردم و دیگه رابط گرافیکی وجود نداشت.
۵-۱- در ادامه سیستم عامل خیلی بد شرکت ماکروسافت در این مواقع چندین گزینه برای بازیابی سیستم به حالت قبل دارد ولی اینجا نه خبری از system restore هست و نه خبری از repair هست و نه خبری از گزینه last good .. در منوی بوت هست چرا یک گزینه هست ولی  نوشته درست کردن پکیج های خراب  که اون کار رو هم به درستی انجام نمیده.
۶- قسمت کنترل سخت‌افزار ناقص ترین قسمت اون هست مخصوصاً برای صدا ، در ویندوز وقتی وارد قسمت مدیریت سخت‌افزار می‌شوید به راحتی می‌توانید درایور ها را آپدیت کنید و تغییر دهید غیر فعال کنید اما این امکانات در محیط گرافیکی گنوم یا نیست یا محدود هست.
۷- مرورگرها می‌گم  مرورگرها چون فایرفاکس ، اپرا ،اپی فانی ، کرومیوم ، رو تست کردم ۹۸٪ سایت‌ها به صورت صحیح در این مرورگرها بارگذاری نمی شوند. برای اثبات که البته نیاز به اثبات ندارد نام چند سایت همراه با   ایراداهایی که در هنگام بارگذاری با این مرورگرها پیش می‌آید اشاره می‌کنم .سایت tebyan.net این سایت منوی قرمز رنگی در سمت راست دارد که با لغزش صفحه به پایین و بالا حرکت می‌کند و همیشه در دسترس هست ولی هنگام بار گذاری با هر کدام از مرورگر های ذکر شده نوار لغزنده ای در پایین بوجود می‌آید و این منو در خارج از کادر بارگذاری قرار می‌گیرد و حتی بعضی از این مرورگرها اصلا آن را نشان نمی دهند. و یا در سایت iranseda.ir که سایت رادیو اینترنتی هست هیچکدام از فایل‌های صوتی پخش آنلاین در خود مرورگر نمی شود. و یا در سایت iribnews.ir بسیاری از صفحه ها با چیدمان بهم ریخته بارگذاری می شود. در سایت iran.ir در قسمت سنجش سرعت اینترنت که به صورت جاوا هست البته با در نظر گرفتن اینکه هر بسته ای که نام java در آن و جود داشت را در مدیر بسته‌ها نسب کرده‌ام اجرا نشد که نشد.
۸- پنجره‌ها در گنوم هنوز شبیه ویندوز ۹۸ هستند بسیار ابتدایی.
۹- برای uninstall کردن نرم‌افزارها محیط مناسبی وجود ندارد.(البته برای کاربران عادی یک کامپیوتر شخصی)
۱۰- مشکلی که هزار بار گفتیم و فکری برایش نکردن حتی کاربران ایرانی متعصب ، مودم هست، گیرم که  مودم های توی بازار soft modem هستند چرا کاری برای اضافه کردن این مودم‌ها به قابلیت‌های لینوکس نمی‌کنید ،. حالا ما یک مودم com هم از دوران های قدیم پیدا کردیم . در ویندوز به سرعت، ساده‌ترین کاربران رایانه می‌توانند یک اتصال dial up ایجاد کرده و از آن استفاده کنند ولی در اوبونتو بگرد تا پیدا بشه.
۱۱- اعداد فارسی در لینوکس به عنوان عدد کار نمی‌کنند بلکه به صورت کاراکتری مانند بقیه حروف هستند و در خیلی از سایت‌ها اعدادی که احتمالاً با ویندوز درج شده‌اند به صورت ؟؟؟ هزار و یا ؟؟؟ نفر دیده می‌شوند .
۱۲- خیلی از سایت‌های بانک ها و یا مثلاً سایت دانشگاه پیام نور سیستم گلستان اصلاً هیچکدوم از مرورگر های لینوکس رو آدم حساب نمی‌کنند و می‌گویند فقط از مرورگر IE استفاده کنید برای نمونه سایت سیستم گلستان که مخصوص دانشگاه پیام نور هست به آدرسhttp://reg1.pnu.ac.ir/ اولاً تذکر می‌دهد که مرورگر شما قابلیت اجرا سایت رو ندارد و از اینترنت اکسپلورر استفاده کنید بعد هم که مراحل رو میری جلو به یک جا میرسه که میگه چند لحظه صبر کنید ولی مطمئن باشید اگر هزار سال هم صبر کنید هیچ اتقاقی نمیفته .
۱۳- صدا، من از اولین لینوکس که نصب کردم با صداش مشکل داشتم تا حالا من حدود ۲۵ بار انواع لینوکس از مینت گرفته تا ورژنهای مختلف اوبونتو و زوزه رو نصب کردم ولی یا صدا نداشت یا به طور ناگهانی صدا با فروپاشی مواجه می‌شد و یا یک دفعه انشاالله وقتی بوت می‌شد صدا داشت و صد دفعه هم نداشت.
۱۴-  درایو کارت گرافیک انویدیا  رو که باید در محیط text و به سختی نصب کنم  وقتی  داخل مدیر آپدیت می نویسه کرنل جدید اومده کرنل رو  نصبش می‌کنم و باید دوباره سخت تر از دفعه قبل کارت گرافیک رو نصب کنم از اون مهم‌تر درایو مودم dial up رو که به سختی در محیط text نصب شده از دست میدم و برای کرنل جدید درایور جدید باید  دانلود کنم و قبلی دیگه کار نمی کنه حتی اگر دوباره نصبش کنی.
۱۵- چرا با هر بار که کرنل جدید نصب میشه خیلی از سخت‌افزار ها و نرم‌افزار ها از دور خارج شده و باید دوباره نصب بشن این چرا از اون چرا ها نیست که جواب بخواد بلکه فقط باید راه حل داد.
دیگه فعلاً چیزی یادم نمی یاد ولی اگر یادم اومد بازم می‌نویسم و فقط این کار رو برای بهبود این سیستم عامل انجام می دم.
پیشنهادات:
        نصب گرافیکی و قابل اجرا بودن در لحظه بدون یاز به ریستارت برای درایو کارت گرافیک
نصب و پیکربندی گرافیکی و آسان مودم های dial up موجود در بازار
بازنگری کوچک در پروسه صدا چون هر وقت هم صدا نیاد با یک دستور text یعنیsudo alsa force-reload  فعال میشه.
ایجاد اتصال اینترنتی از هر نوع بصورت آسان مخصوصاً  (dial up)
کم کردن هر چه بیشتر حجم آپدیت ها از هر راهی که میشه(واقعا آبرو ریزیه)به راحتی میشه اونها رو فشرده کرد و یا حجمش رو کمتر کرد مثل ماکروسافت.
ساخت یک فایروال متن باز و آزاد خارج از روال iptable چون الآن هیچ کدوم از کاربر های خانگی نیازی به بلوک کردن یک آی پی خاص ندارند بلکه می خوان جلو یک برنامه یا یک فایل رو برای اتصال به اینترنت بگیرن و کاری به یک عدد چند رقمی که چندتا نقطه هم بین اعدادش هست ندارند.
ایجاد ویزاردهای قوی که کاربر خانگی بتونه به راحتی عملیات‌ها رو با کمترین اطلاعات انجام بده.
در لینوکس اوبونتو کاربران وقتی ایترنت نداشته باشن تقریباً تنهان ولی در ویندوز حداقل هر جا که فکر می‌کنی تنهای تنها هستی یک چیزی به نام trubleshooting هست که به کمکت میاد .
هم زدن و حل کردن محیط گرافیکی با لینوکس جوری که کسی نفهمه یک روز لینوکس محیط text هم داشته.و دیگه دیده نشه که ناگهان لینوکس بدون محیط گرافیکی بالا اومده.

در آخر همه اینها رو که گفتم در صورتی هست که لینوکس بخواد وارد خونه ها بشه و با کاربر هایی که هیچ چیز از کامپیوتر سرشون نمیشه دوست بشه و به واقع با اونها حرف بزنه.
ولی اگر همچنان بخواد به دنیای مرموز text (البته برای home user) ادامه بده لینوکس همچنان مهجور خواهد ماند. :-X

آفلاین heresh

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هس
« پاسخ #1 : 24 خرداد 1389، 07:50 ق‌ظ »
۲- این در اصل مشکل نیست، مگه ۱ مگابایت چقدره که ما ازش شکایت کنیم. اکثر اوقات برای من ۱ مگ ۱۰ ثانیه طول می‌کشه. شاید برای خیلی‌ها نزدیک ۵ دقیقه هم طول بکشه! ولی برای کشورهای دیگه شاید بشه ۱ ثانیه. حالا بیان تو مدیریت و تشکیلات تغییر ایجاد کنن که ۱ ثانیه کمتر بشه؟
۳- این مشکل شخصی شماست، اگه حلش کنید راحت می‌شه پخشش کرد.
۴- می‌تونی سرعت تایپت رو زیاد کنی  :) (که شوخی نیست، واقعا تو دنیای امروز نیازه) یا راحت، پاسورد رو وردار
۵- اینجور که پیداست، مشکل از virtual box هست، نه رابط گرافیکی
۶- باز هم حرف از پشتیبانی از سخت‌افزار ... خب وقتی شرکت‌های تولید کننده درایور محصولات بسته خودشون رو تولید نمی‌کنن یا در اختیار بقیه قرار نمی‌دن چه انتظاری می‌شه داشت؟ در مورد قسمت دوم حرفتون، اگه درایور سخت‌افزاری رو بشه نصب کرد، راحت می‌شه غیره فعال یا آپدیتش کرد.
۷ و سوال ۱۲- نه دیگه ۹۸٪ هم نیست. خیلی از سایت‌های ایرانی، مخصوصا سایت‌های دولتی و اداری رو جوری نوشتن که فقط با IE باز می‌شه. اونا هستن که به کاربر اهمیت نمی‌دن.
۸- کامپیز رو فعال کن، ویندوز ۷ در مقابلش چیزی برای گفتن نداره. البته این چیزا به صلیقه فرد بستگی داره.
۹- راحت می‌شه از Synaptic Package Manager نرم‌افزارها رو حذف کرد.
۱۰- مشکل مودم مشکل ماست و باید خودمون حلش کنیم. (خودمون==هم وطنان غیور ایرانی) یعنی بیایم براش درایور بنویسیم. اگه مودم اکسترنال با پورت سریال پیدا کنی، فقط کافیه به کامپیوتر وصل باشه و روشن، دیگه نیاز به چیزی نداره.
۱۱- تو ویندوز اعداد فارسی نمی‌شن! همون انگلیسی هستن که فارسی نشون داده می‌شن، یعنی سره کاربر یه جورایی شیره مالیده می‌شه! برای همینه که وقتی داکیومنتی رو از یک سیستم به یک سیستم دیگه ببری معلوم نیست اعداد چه جوری نمایش داده می‌شن، یا بعضی وقتا فارسیه پرینت می‌گیری انگلیسی درمیاد! ولی تو لینوکس می‌شن خودِ کارکتر معادل فارسی که دیگه عدد نیست و به عنوان رشته محسوب می‌شن. بعضی‌ها روش اولی رو خوب می‌دونن و به اون راضی هستن، ولی خب درستش روش دومه. برای اینکه این مشکل حل بشه باز باید خودمون آستین‌ها رو بالا بزنیم
« آخرین ویرایش: 24 خرداد 1389، 07:52 ق‌ظ توسط heresh »

آفلاین fzerorubigd

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 758
  • جنسیت : پسر
  • گوگل دوست خوبیه، فقط باید ازش بپرسی
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #2 : 24 خرداد 1389، 10:56 ق‌ظ »
در این سرمقاله قصد زیر سؤال بردن لینوکس را ندارم ولی من ایراداتی در آن می‌بینم که فکر می‌کنم گفتن آن باعث کمک به روند پیشرفت این سیستم عامل می شود. بهتر است از اول شروع کنیم البته این مقاله رو میشه یک سؤال بزرگ تلقی کرد و وقتی جواب‌های آن کامل شد مرجع خوبی خواهد شد.
همچنین به این نکته توجه کنید که این سؤال‌ها مخصوص کاربرپسند ترین نسخه لینوکس یعنی اوبونتو هست.
۱- کرنل، چرا باید دائماً کرنل جدید نصب شود و چرا امکان به روز شدن کرنل وجود ندارد.مثلا بعضی وقت‌ها باید تا ۴۰ مگابایت بابت کرنل جدید دانلود کرد. در صورتی که تفاوت های آن شاید به چند کیلوبایت هم نرسد.
۲- این مقدار بروزرسانی برای یک سیستم عامل زیاد نیست؟ گاهی آپدیت های طول مدت پشتیبانی یک ورژن حتی از ۱ گیگ هم می گذره و این نشان دهنده نداشتن یک مدیریت مناسب است که حداقل یا این آپدیت ها را فشرده کنند یا فیلترهای مناسبی روی آن‌ها قرار دهند.و اصلا می‌توان گفت اگر یک ورژن اینقدر نیاز به آپدیت و وصله چسباندن دارد چرا انتشار پیدا می‌کند بهتر نیست قبل از انتشار این مشکلات برطرف شوند.
این یه جورایی خیلی حرف عجیب غریبیه. تا به حال آپدیتهای یه سیستم عامل دیگه (مثلا ویندوز)‌رو چک کردی؟ الان برای ۷ نزدیک به ۴۰۰ مگا آپدیت هست،‌گرچه اصلا توصیه نمیکنم تست کنی، من اینو رو سیستم رفیقم که آورده بود آپدیت کنه (و نسخه Home رو داششت که با خود سیستم بود)‌دیدم. اصولا برای هر سیستم عاملی همینه فقط چون شما دانلود نمیکنی فکر میکنی نیست.
از طرفی تا وقتی یه چیزی استفاده نشه مشکلات واقعی نشون داده نمیشن. پس وقت انتشار چطور میشه این ایرادها رو گرفت؟ اگه بخوایم درست بگیم،‌این نکته قوت این سیستم عامله نه ضعفش وگرنه میتونستی یه سیستم عامل داشته باشی که حتی اجازه آپدیت شدن رو بدون بررسی های زیاد و گرفتن کلی هزینه در اختیارت قرار نده.
۳- هنوز در این سیستم عامل نمی‌توان یک vcd را در درایو گذاشت و به صورت اتوران و یا حتی به صورت دستی به راحتی اجرا کرد حتی اگر تمام کدک ها را نصب کرده باشیmplayer نمیتونه به درستی اون رو اجرا کنه(سی دی اتوران بالا می یاد ولی موقع اجرا شدن از مجوز دسترسی ایراد میگیره) و بعد هم که به صورت دستی mplayer را اجرا می‌کنی باید از اول فیلم تا آخر اون رو ببینی و فیلم را نمی‌توان جلو و عقب برد. و حتی به ترک بعدی برد.
من از VLC استفاده میکنم مشکل هم ندارم.  mplayer  رو هم الان چک کردم مشکل نداشت. شاید سی دی شما مشکل داشته؟
۴- دسترسی به قسمتهای مختلف از جمله خیلی از نرم‌افزار ها به صورت فاجعه باری سخت است و باید برای خیلی از کارهای ساده پسورد ریشه را وارد کنی .
تا حالا به این فکر کردی، چطوره که تو ویندوز یه ویروس لکنته !! از روی فلش اجرا میشه و حتی اجازه داره سیستمتو خاموش کنه؟ اجازه داره که توی رجیستری ویندوزت هر کاری میخواد بکنه؟ یا...
در حقیقت باید تفاوت باشه . اگه جدیدا دیده باشی بعد از ویستا قابلیت UAE  هم اضافه شده به ویندوز که اونم همین کارو انجام میده،‌فقط ازت میپرسه. که بازم به نظر من امنیت نیست چون از کجا معلومه اونی که جواب میده مجازه که جواب بده ;)
۵- برخلاف گفته‌های خیلی از متعصبین این سیستم عامل ، رابط گرافیکی که  دیگر بخش اجتناب‌ناپذیر همه سیستم عامل هاست در این سیستم عامل پایدار نیست من virtual box رو نصب کردم لینوکس مینت۸ رو توش اودم اجرا کنم که بالا نیامد حدود ۳ یا ۴ بار امتحان کردم بعد  virtual box رو بستم تمام درایو سیستم پر شده بود وحتی سیستم هشدار داد که پر شده، از چی نمیدونم log off کردم و انجام شد ولی بعد که آمدم log on کنم دیگه نشد چون … .ریستارت کردم و دیگه رابط گرافیکی وجود نداشت.
خیلی از سیستم ها ممکنه ناپایدار باشن. اصولا خطا همیشه ممکنه. متعصب هم من که نیستم، یا بهتره بگم سعی میکنم نباشم. (نه تو این مورد،‌اصولا هرجا)‌ من لینوکس مینت رو زیاد نمیشناسم. نصبش کردم ولی نه روی VirtualBox   اگر واقعا لازمه میتونم تست کنم و ببینم چی میشه. ولی ببینم شما تا به حال با صفحه آبی برخورد نکردی؟؟ من که خیلی زیاد! 
۵-۱- در ادامه سیستم عامل خیلی بد شرکت ماکروسافت در این مواقع چندین گزینه برای بازیابی سیستم به حالت قبل دارد ولی اینجا نه خبری از system restore هست و نه خبری از repair هست و نه خبری از گزینه last good .. در منوی بوت هست چرا یک گزینه هست ولی  نوشته درست کردن پکیج های خراب  که اون کار رو هم به درستی انجام نمیده.
System Restore?  این قابلیت که زمان میلنیوم ایجاد شد، خیلی به نظر خوب میومد ولی من هرگز بعد از انجامش یه سیستم درست و حسابی نداشتم. اما درباره Repair همین کافی نیست که LiveCD وجود داره؟ (فکرشو کردی اگه ویندوز بخواد لایو بیاد بالا چی میشه : هی سخت افزار میشناسه هی میگه ریست کن دوباره سر خونه اول!)
۶- قسمت کنترل سخت‌افزار ناقص ترین قسمت اون هست مخصوصاً برای صدا ، در ویندوز وقتی وارد قسمت مدیریت سخت‌افزار می‌شوید به راحتی می‌توانید درایور ها را آپدیت کنید و تغییر دهید غیر فعال کنید اما این امکانات در محیط گرافیکی گنوم یا نیست یا محدود هست.
میدونید، اینو گاهی وقتها منم دوست ندارم. ولی یه سری مزیت داره، منجمله همین Live  بودن و اینکه ویندوز به صورت عمومی طراحی شده و برای اینکه بتونه با همه سخت افزاری کار کنه بایستی کلی قابلیتها رو نداشته باشه. اصولا وقتی بخوای کدی بنویسی که عمومی باشه مجبوری خیلی محدودیت توش اعمال کنی.
۷- مرورگرها می‌گم  مرورگرها چون فایرفاکس ، اپرا ،اپی فانی ، کرومیوم ، رو تست کردم ۹۸٪ سایت‌ها به صورت صحیح در این مرورگرها بارگذاری نمی شوند. برای اثبات که البته نیاز به اثبات ندارد نام چند سایت همراه با   ایراداهایی که در هنگام بارگذاری با این مرورگرها پیش می‌آید اشاره می‌کنم .سایت tebyan.net این سایت منوی قرمز رنگی در سمت راست دارد که با لغزش صفحه به پایین و بالا حرکت می‌کند و همیشه در دسترس هست ولی هنگام بار گذاری با هر کدام از مرورگر های ذکر شده نوار لغزنده ای در پایین بوجود می‌آید و این منو در خارج از کادر بارگذاری قرار می‌گیرد و حتی بعضی از این مرورگرها اصلا آن را نشان نمی دهند. و یا در سایت iranseda.ir که سایت رادیو اینترنتی هست هیچکدام از فایل‌های صوتی پخش آنلاین در خود مرورگر نمی شود. و یا در سایت iribnews.ir بسیاری از صفحه ها با چیدمان بهم ریخته بارگذاری می شود. در سایت iran.ir در قسمت سنجش سرعت اینترنت که به صورت جاوا هست البته با در نظر گرفتن اینکه هر بسته ای که نام java در آن و جود داشت را در مدیر بسته‌ها نسب کرده‌ام اجرا نشد که نشد.
ببخشید اینکه یه سایت رو نتونستن خوب و استاندارد طراحی کنن دلیل میشه که یه سیستم عامل بده؟ سایت خود MS  با فایرفاکس درست باز میشه. کلی سایت رادیو اینترنتی هستن که درست باز میشن، دقت کردی مثالهات سایتهای ایرانین همش؟ من طراح وب هستم، سالهاست و میدونم طراحی عمومی سخته. (چند خط بالاتر) یعنی سایتی که با همه بروزر ها درست کار بده. سخته ولی غیر ممکن نیست.
۸- پنجره‌ها در گنوم هنوز شبیه ویندوز ۹۸ هستند بسیار ابتدایی.
این پیشفرضشونه.با نصب کلی theme قشنگ و همه مجانی حل میشه. گفتی ویندوز ۹۸، من یه کامپیوتر داشتم که به خوبی ویندوز ۹۸ و تا حدودی XP  رو جواب میداد برای یه کار بخصوص نگهش داشته بودم. میدونی مطمئنم که نمیتونم روش ۷ نصب کنم ولی به راحتی روش یه Arch نصب کردم کاملا به روز!!! نمیدونم از کی تا حالا یه سیستم عامل برای اینکه امنیتش بره بالا باید رم بیشتری داشته باشه یا اینکه CPU  چند هسته ای باشه یا .... میدونی،‌ اینکه MS  مشتریاشو وادار میکنه که با تغییر سخت افزار بدن،‌به گفته رئیس کمپانی فورد مثل این میمونه که خط کشی های خیابون عوض شه و شما مجبور بشی یه ماشین جدید بخری.
۹- برای uninstall کردن نرم‌افزارها محیط مناسبی وجود ندارد.(البته برای کاربران عادی یک کامپیوتر شخصی)
از کجا نصبش میکنی؟ از همون جا حذفش کن. اگه یه برنامه رو جداگانه نصب میکنی خارج از محیط apt خودت هم باید اونو حذف کنی.
تو ویندوز اگه برنامه ای با محیط نصب ویندوز (msi ) نصب بشه ویندوز اونو به گزینه های حذف اضافه میکنه، ولی اگه شما یه فایل exe رو نصب کنی طراح اون فایل exe خودش مسوله که یه برنامه هم بسازه که کار حذف رو انجام بده. اگه اینکارو نکنه، مقصر کیه؟ ویندوز؟
۱۰- مشکلی که هزار بار گفتیم و فکری برایش نکردن حتی کاربران ایرانی متعصب ، مودم هست، گیرم که  مودم های توی بازار soft modem هستند چرا کاری برای اضافه کردن این مودم‌ها به قابلیت‌های لینوکس نمی‌کنید ،. حالا ما یک مودم com هم از دوران های قدیم پیدا کردیم . در ویندوز به سرعت، ساده‌ترین کاربران رایانه می‌توانند یک اتصال dial up ایجاد کرده و از آن استفاده کنند ولی در اوبونتو بگرد تا پیدا بشه.
موافقم.
۱۱- اعداد فارسی در لینوکس به عنوان عدد کار نمی‌کنند بلکه به صورت کاراکتری مانند بقیه حروف هستند و در خیلی از سایت‌ها اعدادی که احتمالاً با ویندوز درج شده‌اند به صورت ؟؟؟ هزار و یا ؟؟؟ نفر دیده می‌شوند .
این مشکل طراح هاست و وگرنه من بدون مشکل دارم از اعداد فارسی استفاده میکنم و تازه، هنوز که هنوزه ویندوز Full Unicode نیست.
۱۲- خیلی از سایت‌های بانک ها و یا مثلاً سایت دانشگاه پیام نور سیستم گلستان اصلاً هیچکدوم از مرورگر های لینوکس رو آدم حساب نمی‌کنند و می‌گویند فقط از مرورگر IE استفاده کنید برای نمونه سایت سیستم گلستان که مخصوص دانشگاه پیام نور هست به آدرسhttp://reg1.pnu.ac.ir/ اولاً تذکر می‌دهد که مرورگر شما قابلیت اجرا سایت رو ندارد و از اینترنت اکسپلورر استفاده کنید بعد هم که مراحل رو میری جلو به یک جا میرسه که میگه چند لحظه صبر کنید ولی مطمئن باشید اگر هزار سال هم صبر کنید هیچ اتقاقی نمیفته .
جواب اینو قبلا دادم. اون طراح مشکل داشته، نه این بروزر. نمیخوام بی ادب باشم، ولی آدم نبودن طراح و فقط به فکر این بودن که زودتر پروژه رو تموم کن تا زودتر پولو بگیری مشکل شماست نه لینوکس. یه فکری کنید که فرهنگ درست کار کن تا پولی که میگیری درست (یا شاید حلال نمیدونم) باشه رو جا بندازید.
۱۳- صدا، من از اولین لینوکس که نصب کردم با صداش مشکل داشتم تا حالا من حدود ۲۵ بار انواع لینوکس از مینت گرفته تا ورژنهای مختلف اوبونتو و زوزه رو نصب کردم ولی یا صدا نداشت یا به طور ناگهانی صدا با فروپاشی مواجه می‌شد و یا یک دفعه انشاالله وقتی بوت می‌شد صدا داشت و صد دفعه هم نداشت.
۱۴-  درایو کارت گرافیک انویدیا  رو که باید در محیط text و به سختی نصب کنم  وقتی  داخل مدیر آپدیت می نویسه کرنل جدید اومده کرنل رو  نصبش می‌کنم و باید دوباره سخت تر از دفعه قبل کارت گرافیک رو نصب کنم از اون مهم‌تر درایو مودم dial up رو که به سختی در محیط text نصب شده از دست میدم و برای کرنل جدید درایور جدید باید  دانلود کنم و قبلی دیگه کار نمی کنه حتی اگر دوباره نصبش کنی.
شما فقط برای شماره زیاد کردن اینو چند بار نوشتید؟ (شوخی میکنم) وگرنه این توی مشکلات بالایی هم بود. بله خیلی مشکلات با سخت افزار و نصبش هست.
۱۵- چرا با هر بار که کرنل جدید نصب میشه خیلی از سخت‌افزار ها و نرم‌افزار ها از دور خارج شده و باید دوباره نصب بشن این چرا از اون چرا ها نیست که جواب بخواد بلکه فقط باید راه حل داد.
منم این مشکل رو داشتم، ولی این کلا به این حادی که شما میگید نیست. همیشه با آپدیت کرنل همه اینها آپدیتهای خودشونو ارایه میدن، آپدیت کردن هم که مشکل نیست. البته اگه توجیه شما رو تو شماره ۱ نوشته هاتون ندیده بگیریم (چون به نظر من اصلا مطرح هم نیست)
دیگه فعلاً چیزی یادم نمی یاد ولی اگر یادم اومد بازم می‌نویسم و فقط این کار رو برای بهبود این سیستم عامل انجام می دم.
پیشنهادات:
        نصب گرافیکی و قابل اجرا بودن در لحظه بدون یاز به ریستارت برای درایو کارت گرافیک
نصب و پیکربندی گرافیکی و آسان مودم های dial up موجود در بازار
بازنگری کوچک در پروسه صدا چون هر وقت هم صدا نیاد با یک دستور text یعنیsudo alsa force-reload  فعال میشه.
ایجاد اتصال اینترنتی از هر نوع بصورت آسان مخصوصاً  (dial up)
کم کردن هر چه بیشتر حجم آپدیت ها از هر راهی که میشه(واقعا آبرو ریزیه)به راحتی میشه اونها رو فشرده کرد و یا حجمش رو کمتر کرد مثل ماکروسافت.
ساخت یک فایروال متن باز و آزاد خارج از روال iptable چون الآن هیچ کدوم از کاربر های خانگی نیازی به بلوک کردن یک آی پی خاص ندارند بلکه می خوان جلو یک برنامه یا یک فایل رو برای اتصال به اینترنت بگیرن و کاری به یک عدد چند رقمی که چندتا نقطه هم بین اعدادش هست ندارند.
ایجاد ویزاردهای قوی که کاربر خانگی بتونه به راحتی عملیات‌ها رو با کمترین اطلاعات انجام بده.
در لینوکس اوبونتو کاربران وقتی ایترنت نداشته باشن تقریباً تنهان ولی در ویندوز حداقل هر جا که فکر می‌کنی تنهای تنها هستی یک چیزی به نام trubleshooting هست که به کمکت میاد .
هم زدن و حل کردن محیط گرافیکی با لینوکس جوری که کسی نفهمه یک روز لینوکس محیط text هم داشته.و دیگه دیده نشه که ناگهان لینوکس بدون محیط گرافیکی بالا اومده.

در آخر همه اینها رو که گفتم در صورتی هست که لینوکس بخواد وارد خونه ها بشه و با کاربر هایی که هیچ چیز از کامپیوتر سرشون نمیشه دوست بشه و به واقع با اونها حرف بزنه.
ولی اگر همچنان بخواد به دنیای مرموز text (البته برای home user) ادامه بده لینوکس همچنان مهجور خواهد ماند. :-X
گرچه زیاد با شما موافق نیستم توی این پیشنهاد هاتون، ولی امیدوارم یه روزی مشکلات شما هم با این سیستم عامل حل بشه.

آفلاین Masoud.m

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
  • جنسیت : پسر
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #3 : 24 خرداد 1389، 11:08 ق‌ظ »
من فقط با قضیه مودم های دیال آپ که شما مطرح فرمودید موافقم. چون بقیه بیشتر از سر بیتجربگی و عدم جستجوی شما نشات میگرفت.
اگر برنامه نویسی وب بلد باشید حتما میدونید که سایت های دولتی و دانشگاهی در ایران به افتضاح ترین حالت ممکن نوشته میشن و از عمد ( نمیدونم چرا ) طوری مینویسن که فقط با ie کار کنه....
و این مشکل هیچ ربطی به لینوکس نداره و مربوط به مرورگرهای اینترنتی میشه و نه لینوکس. شما میتونی ie رو روی لینوکس نصب کنی و ازش استفاده کنی. و هیچ مشکلی هم نخواهی داشت. و میتونی فایرفاکس روی ویندوز نصب کنی و میبینی که توی ویندوز هم با فایر فاکس درست باز نمیشن این سایت ها. پس لطفا همه چیز رو قاطی نکنید. در ضمن این سایت ها از 1 درصد کمترن. نمیدونم چرا میگید 98 درصد. شاید بخاطر اینه که اکثر سر و کار شما با همین سایت های دولتی و... هست.

در مورد اتوران و mplayer و virtual box  و صدا من تا حالا هرگز به چنین چیزهایی برخورد نکردم. و اینو باید توجه داشته باشید که مثلا اوبونتو وقتی نصب میشه صداش قطع هست و فقط کافیه روی آیکون بلندگو کلیک کنید و mute  رو بردارید.

در کل شما درست نیست که مشکلات و اشتباهات خودتون رو گردن لینوکس بندازید.

و در ضمن چرا فکر میکنید اوبونتو کاربر پسند ترینه؟!!! این مساله سلیقه ای هست. مثلا در مورد حجم آپدیت ها میتونید از فدورا استفاده کنید که با شناسایی نقاط متفاوت کمترین حجم آپدیت رو در اختیار شما میزاره و فقط چیزهای جدید رو آپدیت میکنه و نه کل سیستم رو.
دوستان هم پاسخ های خوبی دادن که نیازی نیست تکرار کنم.

به هرحال امیدوارم موفق باشید و جواب های دوستان رو از سر تعصب ندونید و امیدوارم جواب های دوستان قانع کننده باشه.
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین yaser

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 89
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #4 : 24 خرداد 1389، 11:21 ق‌ظ »
سلام
البته تعدادی از انتقاد های شما وارد نیست و دلایلی هم براش وجود داره.
۱. شما یکی از مهمترین مزیت های لینوکس رو به عنوان نقطه ضعف بیان کردید. به روزرسانی سریع و بلافاصله مشکلات و خطاهای هر سیستم یکی از نکات بسیار مهم در استفاده از اون سیستم هست. اما در ویندوز راهکار مجتمعی واسه این کار وجود نداره. به عنوان مثال اگر ویندوز دارید به نسخه ی بعضی از نرم افزارهاتون نگاهی بیندازید و ببینید مال چند وقت پیشه؟ در واقع شما از زمان نصب به این طرف هیچ به روز رسانی رو این نرم افزارها نداشتین. اما اگه به سایت اون نرم افزار مراجعه کنید می بینید که چندین نسخه جدید اومده، چندین خطای امنیتی داره و خیلی چیزهای دیگه. یعنی ویندوز شما به روز نیست. اما کار می کنه و شما به همین قانعید. چون فکر می کنید راهش همینه. خوب اگر یه همچین چیزی مد نظرتونه شما می تونید قابلیت مدیریت به روز رسانی ها رو غیر فعال کنید. بعدش دیگه اصلا متوجه نمیشید که سیستم شما به روز نیست. ولی اگه تا چند سال هم از همون سیستم استفاده کنید مشکلی پیش نمی یاد. بنابراین این رو نذارید به حساب نقطه ضعف. شاید این یکی از ویژگی های ما ایرانی ها باشه که به جای کارکرد یه نرم افزار به آخرین نسخه بودنش تکیه می کنیم. مثلا اگه الان بری تو یه جایی مثلا یکی از فتو شاپ نسخه پنج سال پیش استفاده کنه همه بهش می خندن. می گن الان CS5 اومده. شما هنوز از نسخه پنج سال پیش استفاده می کنی؟ خوب وقتی این ابزار رو بتونی با ۵۰۰ تومان بخری معلومه که یه همچین دیدگاهی جا می افته. مهمترین نکته در یک سیستم کاربردی اون سیستمه. بنابراین باز هم می گم برای این مسئله راه حل های ساده ای وجود  داره: مثلا فقط به روز رسانی های امنیتی را روی سیستم نصب کنید و از بقیه به روز رسانی ها صرف نظر کنید. اتفاق خاصی نمی افته.
۲. برخی از ایرادهایی که گرفتید مربوط به اینه که کاربران به ویندوز عادت کردن. این مسئله به عنوان اثر قفل مطرحه. یعنی وقتی گروهی قبل از شما یه کاری رو برای اولین بار انجام می دن و افراد به اون عادت می کنن،‌ افراد اون گروه و سایر افراد تازه وارد فکر می کنن تنها راه انجام اون کار،شیوه ی گروه اوله و در مقابل راه کار های جایگزین مقاومت نشون می دن. حالا اگه یه گروهی راه جدیدی ارائه بدن که با اولی فرق داشته باشه هر جا کسی شیوه انجام اون کار رو بلد نباشه می گه حتما راه اینا اشتباهه. برای مثال: من تو خونه اینترنت ADSL دارم. اولا که شروع کردم به استفاده از لینوکس، گاهی وقتا که سعی میکردم به اینترنت وصل بشم، وصل نمی شد. می گفتم ای بابا این چرا وصل نمی شه؟ ری استارت می کردم می رفتم ویندوز اونجا امتحان می کردم، بعد اونجا که می دیدم نمی شه، مطمئن می شدم که آره مشکل از سیستم عامل نیست!!!! واسه این که من پیش فرضم این بود که این سیستم عامل مشکل داره!!! بنابراین اگر ما برخی از پیش فرض های ذهنی خودمون رو تغییر بدیم خیلی از مشکلاتمون حل می شه. به هر حال لینوکس راه کاری جدیده که شما تصمیم گرفتید ازش استفاده کنید. بنابراین برای یادگیری اصولی و درستش هم باید وقت صرف کنید چون دارید یه راه و شیوه جدید رو تجربه می کنید. نباید تنها به دانشی که از ویندوز دارید اکتفا کنید و بعد انتظار داشته باشید که هر کاری رو بتونید تو لینوکس هم انجام بدین.
۳. در مورد سایت های ایرانی من خودم با این مشکل مواجه هستم. ولی آیا این مسئله مشکل لینوکسه؟ البته برای این مسئله راه حل های متعددی وجود داره. ولی این به دلیل اینه که واسه اون دانشگاه اهمیتی نداره که مثلا کاربراش از فایرفاکس استفاده می کنن. بنابراین زحمتی هم در این زمینه نمی کشن. و البته دانش تیم توسعه دهنده هم به اندازه کافی پایین بوده که از قابلیت های این چنینی استفاده کنن.
۴. نکته بعدی باز هم مشکل لینوکس نیست. یعنی مسئله این جاست که تا زمانی که سودی وجود نداشته باشه کاری انجام نمی شه! (بی مایه فتیره!!!) کلا الان تعداد کاربران لینوکس اونقدر نیست که شرکت های سخت افزاری بخوان برای اون راه حل های اختصاصی بدن.( البته این مسئله در سطح کاربران پی سی مطرحه و نه در سطح سرویس دهنده ها.) در واقع یه دور باطلی وجود داره که شرکت های نرم افزاری و سخت افزاری منتظرن که تعداد کاربران لینوکس به اون اندازه برسه که برای اونا صرف بکنه مثلا درایور اختصاصی واسه لینوکس بدن و کاربران هم منتظرن تا راه حل های مناسب نرم افزاری و سخت افزاری برسه تا به لینوکس مهاجرت کنن. بنابراین وظیفه ما اینه که تا جایی که می تونیم کاربران بیشتری رو به سمت لینوکس جلب کنیم تا شرکت ها با توجه به این زیاد شدن کاربرها مجبور بشن راه حل های اختصاصی لینوکس هم ارائه بدن.


نقل‌قول
کم کردن هر چه بیشتر حجم آپدیت ها از هر راهی که میشه(واقعا آبرو ریزیه)به راحتی میشه اونها رو فشرده کرد و یا حجمش رو کمتر کرد مثل ماکروسافت.

این قسمت نوشته شما واقعن زجر آوره! تا جایی که من یادمه مایکروسافت هر چند سالی یه بار یه چیزی می ده به عنوان سرویس پک که حجمش حدود ۳۵۰ مگ اینا میشد. اونم مثلا دو سال بعد از ارائه نسخه سیستم عامل اصلی! تازه فقط مربوط به خود سیستم عامله!! نه مربوط به سایر نرم افزارها! عجیبه، شما مثلا به روز شدن نسخه ویرچوال باکس خودتون، بازی های سیستم و سایر نرم افزارها رو به حساب سیستم عامل می زارید! می تونید خیلی راحت از طریق Software Sources فقط گزینه به روز رسانی امنیتی رو فعال کنید و بقیه رو غیر فعال کنید. همین!! البته آرزو می کنم اون هایی که تصمیم گیری می کنن واسه مسائل کلان به این رشد عقلی برسن که اینترنت چیز مفیدیه و اون رو به قیمت خون پدرانشون به ماها ندن تا ما هم مجبور بشیم سر ۲۰ مگابایت فایل چونه  بزنیم.

آفلاین مهدی...

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • جنسیت : پسر
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #5 : 24 خرداد 1389، 11:33 ق‌ظ »
بابا شما چقدر حوصله خوندن و نوشتن دارین!!! :o

آفلاین Caesar

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
  • جنسیت : پسر
    • A Virtual World for Learninig English
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #6 : 24 خرداد 1389، 02:36 ب‌ظ »
بابا شما چقدر حوصله خوندن و نوشتن دارین!!! :o
1+

آفلاین amin-init

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 64
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #7 : 24 خرداد 1389، 04:07 ب‌ظ »
بابا شما چقدر حوصله خوندن و نوشتن دارین!!! :o

 ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

آفلاین mintman

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 199
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #8 : 24 خرداد 1389، 04:31 ب‌ظ »
از همه دوستان که وقت گذاشتند و جواب دادن ممنونم ،اول این نکته رو بگم که من حدود یک سال بیشتره که از ویندوز جدا شدم و راه حل تمام مشکلاتم (البته تقریبا) رو توی اوبونتو پیدا کردم. وقتی ۱۰.۰۴  اومد نصبش کردم صدا نداشت دوباره نصبش کردم صدا نداشت سه باره و همین طور تا پنجمین بار درایو linuxant (امیدوارم املاش درست باشه) که دانلود کردم مشکلم رو حل کردم. یعنی مطمئن باشید من از همه دیوونه تر هستم تازه هر بار هم موقع نصب adsl هم وصل بود و کلی آخر نصب خودش دانلود هم می کرد. ولی فرض کنید من یک کارمند که از صبح تا شب گرفتار کار و خانواده هم هستم حوصله کامپیوتر یاد گرفتن هم ندارم لینوکس برای یه همچین آدمی اصلا معنی پیدا میکنه؟
حالا --- کرنل چرا هردفعه باید از اول نصب بشه چرا نمیشه اون رو آپدیت کرد منظورم همونیه که نصب هست --- چرا بعد از نصب کرنل بعضی از سخت افزار ها باید دوباره درایورشون دانلود و نصب بشه (توضیح ندین این ایراد باید رفع بشه) ---نرم افزار آزاد چرا نباید اجازه بده کلیدهای کیبورد رو هر جوری که می خوام تعریف کنم شما صد سال دیگه هم صبر کنید جای حروف رو کارخونه های کیبورد سازی استاندارد نمی کنن خواهشمندم یه مسلمون پیدا بشه یه فیکسر کیبورد برای لینوکس بنویسه اصلا من و شاید خیلی های دیگه مدل کیبورد ویندوز رو دوست دارن مگه گناهه.
باز هم ممنون ول دوباره می گم لینوکس در حال حاضر برای یه کاربر خانگی خوره کامپیوتر خیلی گزینه مناسبی هست ولی برای یه کاربر عادی که مثلا می خواد انتخاب واحد دانشگاه بکنه یا نرم افزاری مخصوص رشته خودش داشته باشه جز دردسر هیچی نداره ](*,)

آفلاین aref3d

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 239
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #9 : 24 خرداد 1389، 09:20 ب‌ظ »
از همه دوستان که وقت گذاشتند و جواب دادن ممنونم ،اول این نکته رو بگم که من حدود یک سال بیشتره که از ویندوز جدا شدم و راه حل تمام مشکلاتم (البته تقریبا) رو توی اوبونتو پیدا کردم. وقتی ۱۰.۰۴  اومد نصبش کردم صدا نداشت دوباره نصبش کردم صدا نداشت سه باره و همین طور تا پنجمین بار درایو linuxant (امیدوارم املاش درست باشه) که دانلود کردم مشکلم رو حل کردم. یعنی مطمئن باشید من از همه دیوونه تر هستم تازه هر بار هم موقع نصب adsl هم وصل بود و کلی آخر نصب خودش دانلود هم می کرد. ولی فرض کنید من یک کارمند که از صبح تا شب گرفتار کار و خانواده هم هستم حوصله کامپیوتر یاد گرفتن هم ندارم لینوکس برای یه همچین آدمی اصلا معنی پیدا میکنه؟
حالا --- کرنل چرا هردفعه باید از اول نصب بشه چرا نمیشه اون رو آپدیت کرد منظورم همونیه که نصب هست --- چرا بعد از نصب کرنل بعضی از سخت افزار ها باید دوباره درایورشون دانلود و نصب بشه (توضیح ندین این ایراد باید رفع بشه) ---نرم افزار آزاد چرا نباید اجازه بده کلیدهای کیبورد رو هر جوری که می خوام تعریف کنم شما صد سال دیگه هم صبر کنید جای حروف رو کارخونه های کیبورد سازی استاندارد نمی کنن خواهشمندم یه مسلمون پیدا بشه یه فیکسر کیبورد برای لینوکس بنویسه اصلا من و شاید خیلی های دیگه مدل کیبورد ویندوز رو دوست دارن مگه گناهه.
باز هم ممنون ول دوباره می گم لینوکس در حال حاضر برای یه کاربر خانگی خوره کامپیوتر خیلی گزینه مناسبی هست ولی برای یه کاربر عادی که مثلا می خواد انتخاب واحد دانشگاه بکنه یا نرم افزاری مخصوص رشته خودش داشته باشه جز دردسر هیچی نداره ](*,)
فرض کنید یه فرد تازه کار که تجربه کار نه با ویندوز نه با لینوکس را نداره بخواد با هر کدام شروع کنه.
اولین بار یک فلش را به سیستم وصل میکنه و یه ویروس را میندازه به جون کامپیوتر. حال این سوال مطرحه که این فرد تازه کار حتما از جایی بهش وحی بشه که ضد ویروس داشته باشه یا راه های جلوگیری از ویروس را بدونه. یا برای استفاده از بعضی از سخت افزارها  و نرم افزارها هم دانش فنی لازم هست و یک آدم تازه کار قطعا زمان می‌بره تا به همش عادت کنه.
هم ویندوز و هم گنو/لینوکس مزایا و معایب خاص خودشون را دارند و بیشتر مشکلات هم بر می‌گرده با عادات ما و روش حل مشکلات توسط ما.
قطعا آن کارمند ساده چون خودش بلد نیست و حوصلشو نداره کامپیوترش را میده به یک متخصص این کار درست میکنه و اگه هم حوصله داشت به دنبال راه حل می‌ره و برای آینده روش پیشگیریش را یاد می‌گیره.
خود من شخصا ترجیح می‌دم به جای سر و کله زدن با اشکالات ویندوز که خیلی کم هم نیست سعی بر بالا بردن دانش خودم در لینوکس بکنم.
ولی در حال حاضر مخصوصا با شرایطی که بر بازار نرم افزار و شرکت‌های کامپیوتری ایران و همچنین ارگانهای دولتی که تمایل به ویندوز و نرم افزارهای ویندوزی دارند هنوز برای یک کاربر ساده ویندوز راحت تر و بهتر است که در آینده این شرایط قطعا تغییر خواهد کرد.
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1389، 12:28 ق‌ظ توسط aref3d »

آفلاین Masoud.m

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
  • جنسیت : پسر
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #10 : 25 خرداد 1389، 12:15 ق‌ظ »
این مشکلات برمیگرده به نبود فرهنگ لینوکس و کم بوئن کاربراش. شما فکر کنید وقتی طرف برای اولین بار ویندوز رو میبینه همه چیز رو بلده؟ نه عزیز من از اطرافیان یاد میگیره و از اونجا که ادت میکنه آسون میشه. حالا اگه لینوکس یه راه دیگه برای رسیدن به هدف طرف داشته باشه از نظر شخص سیستم عامل مشکل داره....
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین Zartosht

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جنسیت : پسر
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #11 : 25 خرداد 1389، 01:24 ب‌ظ »
این مشکلات برمیگرده به نبود فرهنگ لینوکس و کم بوئن کاربراش. شما فکر کنید وقتی طرف برای اولین بار ویندوز رو میبینه همه چیز رو بلده؟ نه عزیز من از اطرافیان یاد میگیره و از اونجا که ادت میکنه آسون میشه. حالا اگه لینوکس یه راه دیگه برای رسیدن به هدف طرف داشته باشه از نظر شخص سیستم عامل مشکل داره....
موافقم.
یکی از ویژگی های ویندوز این است که ۹۹٪ امور در آن به طور اتوماتیک (و غیر قابل تغییر عمده) تنظیم شده و شما تنها اختیار اجرا یا عدم اجرای آن را دارید در حالی که برعکس ویژگی لینوکس نبودن تنظیمات اتوماتیک در ۹۹٪ اوقات است به طوری که شما اختیار تغییر کلی خواهید داشت. با مشکل دوستمان در مورد مودم ها موافقم اما باور کنید این مشکل لینوکس نیست چرا که استفاده از مودم های دایل آپ به راستی موجب سرافکندگی است!! البته نه برای من و شما کاربر که برای مدیران سطح بالا.
به هر حال یک کاربر لینوکس به دلیل وجود قابلیت سفارشی سازی و باز متن بودن سیستم همپاره محتاج دانستن بیشتر است و این دانسته ها با انتشار هر نسخه باید بروز شود. این تقویت ذهنی از نظر من مهمترین ویژگی لینوکس است در مقابل تنبل شدن کاربران سایر سیستم عامل ها.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • جنسیت : پسر
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #12 : 25 خرداد 1389، 05:11 ب‌ظ »
اینا که فرمودید البته همش مربوط به ضعف ما در کانفیگ یه سیستم هست ولی .... !
می خوای  ببینی مشکل یعنی چی یه مودم یو اس بی بخر باهاش با خط نیمه پرسرعت کانکت شو! نظرتو درباره مشکل عوض میکنه!  ;D و به این نتیجه می رسی که اینا که فرمودید همه از محاسن لینوکسه!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین سید وحید رضا برهانی

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • جنسیت : پسر
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
پاسخ به: آیا لینوکس برای کاربران خانگی هم هست؟
« پاسخ #13 : 31 خرداد 1389، 06:54 ق‌ظ »
سلام
کلا از این بحث ها خوشم نمی یادولی فقط در مورد کیبورد بگم که خودمون (تصوبه مجلسه )بهشون گفتیم که ما اینطوری می خوام
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین Alir3z4

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • جنسیت : پسر
  • Guess who's back?
آیا نباید چشم هارا شست؟
« پاسخ #14 : 28 تیر 1389، 01:03 ب‌ظ »
حقیقت من ۲-۳ روز که اوبونتو نصب کردم
از هر لحاظ که نیگاه کنید مشکل از طرف ما هسن حالا چرا میگم
اپدیت کردن که مشکلی نیست و باید باشه و در مورد حجم توی ایران مشکل سرعت اینترنت هست و مودم دیال آپ دیگه واقعا شکنجه است، من که کل آپدیت هارو روی نتبوک م توی ۱۰-۱۵ دقیقه نصب کردم :D ! من ایران نیستم و خوش به حالم \\:D/
با اینکه من تازه کارم توی همین انجمن جستجو کردم و الان هیچ مشکلی با فیلم و سریال ندارم، همچنین فونت فارسی زیرنویس ها و هرچی که به این مقوله مربوطه!‌
واسه بازگردانی سیستم هم الان با این نسخه میشه لایو از سیستم گرفت، که حتی بهتر از ویندوز هست که سیستم رو به چند روز قبل برمیگردوند(البته بعضی وقت ها هم restore point نبود و واویلا واویلا ](*,))
در مورد مشکل با سایت ها هم خودتون قضاوت کنید که دارین میگین سایت های ایرانی و مخصوصا سایت های دولتی که دیگه به قول یکی از دوستان به صورت خجالت آوری با IE سازگاری دارن، و تازه ما داریم در مورد بهترین بروزر حرف میزنیم (به نطر من) نباید راحت زیر پا لهش کنیم، چون یه سایت مث تبی جون خوب طراحی نشده
حذف برنامه ها که واقعا ساده هست و مشکلی من ندیدم، هم در ترمینال و هم در برنامه های مدیریت برنامه ها
به گفته یکی از دوستان همونجور که نصب شده همونجور هم باید حذف بشه

در کل لینوکس سیستمی نیست که بخوایم با دیال آپ به نت وصلش کنیم، به نظر من لینوکس مخصوص اینترنت و شبکه هست و همه میدونن که ذاتا همینه!
و در آخر میگم‌(بی ادبی نباشه) ایرانیا همه دردسر ها رو گردن یکی دیگه میندازن...همه این مشکلات از طرف خود کاربران هست
 اون دوستانی هم که شتاب زده دارن میرن درایور واسه مودم بنویسن که هموطنان گل راحت باشن ، نصیحت میشه که اونقدر حیاتی نیست!

من یه تازه کارم ولی واقعا لینوکس اذیت نکرده منو ، گوش سیاه به این نازی دلت میاد ):P
« آخرین ویرایش: 28 تیر 1389، 01:05 ب‌ظ توسط Ali3z4 »
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...