انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل در نصب انتی ویروس ClamAV و گلایه از اوبونتو  (دفعات بازدید: 5521 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین sorcerer

• Newbie
  • *
  • ارسال: 11
با سلام خدمت دوستان عزیز

من می خواستم انتی ویروس ClamAV رو نصب کنم اما وقتی از طریق apt-get اقدام می کنم (مطمینم کد هام درسته) در اخر میگه هم هچی درسته ولی زمانی که دستور sudo freshclam رو می زنم بهم ارور میده. برای همین از طریق دستور remove پاکش کردم و به سایت اصلیش رفتم و یه فایل taz دانلود کردم و با هر بدبدختی بود باز کردم یه راهنما داشت :

http://s8.picofile.com/file/8280784000/INSTALL.html

زمانی که برای نصب دستور ./configure رو می زنم بعد از کلی عبارت ... به من ارور زیر رو میده:

checking check.h usability... no
checking check.h presence... no
checking for check.h... no
configure: unable to compile/link with check
checking for libxml2 installation... not found
configure: ****** libxml2 support unavailable
checking for OpenSSL installation... /usr
configure: error: OpenSSL not found.

و دیگه مراحل بعدی انجام نمیشه ...

والا کلافه شدم خلی نصب نرم افزار تو اوبونتو سخته! اگر میشه دوستان راهنمایی کنند... و یه کمکی کنند انقدر ما با این جور ارور ها بر نخوریم خیلی ممنون از دوستان

اون گلایه هم اینکه نصب نرم افزار در ویندوز خیلی خیلی راحت تر از اوبونتو هستش . متاسفانه نمیدونم چرا ولی برای نصب هر نرم افزاری میگه یه چیزی کم داری!
« آخرین ویرایش: 12 دی 1395، 04:18 ب‌ظ توسط sorcerer »

آفلاین ارباب!

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 448
پاسخ : مشکل در نصب انتی ویروس ClamAV
« پاسخ #1 : 12 دی 1395، 02:25 ب‌ظ »
سلام..
configure error OpenSSL not found:
https://superuser.com/questions/371901/openssl-missing-during-configure-how-to-fix
احتمالا چن تا devel-* یا dev-* دیگه هم لازم داری..
« آخرین ویرایش: 12 دی 1395، 02:28 ب‌ظ توسط ارباب! »
Void Linux + XFCE

آفلاین sorcerer

• Newbie
  • *
پاسخ : مشکل در نصب انتی ویروس ClamAV
« پاسخ #2 : 12 دی 1395، 04:15 ب‌ظ »
خیلی خیلی ازتون متشکرم اون ارور حل شد گویا نصب شده اما زمانی که دستور: sudo freshclam

رو می زنم ارور دریافت می کنم:

ERROR: /var/log/clamav/freshclam.log is locked by another process
ERROR: Problem with internal logger (UpdateLogFile = /var/log/clamav/freshclam.log).

دقیقا مثل همون اروریه که با apt-get دانلود کرده بودمش  :(

اگ میشه یکی کمک کنه واقعا موندم چرا لینوکس این جوریه؟‌سیستم عامل ویندوز با همه بدیش نصب نرم افزارش خیلی راحت تره . این هی میگه یه چیزی نداری! ](*,)

آفلاین ارباب!

• Sr. Member
  • *
من باهاش کار نکردم سر در نمی آرم ماجراش چی هست..
ولی حدس می زنم این مشکل به خاطر اینه که clamav از قبل اجرا هست مثلا..؟
واسه این که مطمئن بشید، یه چیزی تو این مایه ها رو خروجیشو بذارید..:
ps aux|grep clamav
ps aux|grep freshclamیا:
lsof|grep "freshclam.log"ضمنا ببینید می تونید محتوای var/log/clamav/freshclam.log/ رو بذارید..؟
Void Linux + XFCE

آفلاین sorcerer

• Newbie
  • *
واقعا ممنون که دارید کمکم می کنید.

خروجی کد های که گفتید به ترتیب:

hossein  20389  0.0  0.0  22832  1020 pts/2    S+   17:03   0:00 grep --color=auto clamav

و

hossein  20393  0.0  0.0  22832  1028 pts/2    S+   17:03   0:00 grep --color=auto freshclam

و اخریش هم:

lsof: WARNING: can't stat() tracefs file system /sys/kernel/debug/tracing
      Output information may be incomplete.

بله البته اینم فایلی که خواستید :

http://s8.picofile.com/file/8280824050/freshclam.log.html

یک سوال اینکه شما اگر از این انتی ویروس استفاده نمی کنید برای امنیت از چه انتی ویروسی استفاده می کنید که انقدر دردسر هم نداشته باشم؟

بازم ممنون که دارید کمکم می کنید  :)
« آخرین ویرایش: 12 دی 1395، 05:49 ب‌ظ توسط sorcerer »

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800

hossein  20389  0.0  0.0  22832  1020 pts/2    S+   17:03   0:00 grep --color=auto clamav

و

hossein  20393  0.0  0.0  22832  1028 pts/2    S+   17:03   0:00 grep --color=auto freshclam

و اخریش هم:

یک سوال اینکه شما اگر از این انتی ویروس استفاده نمی کنید برای امنیت از چه انتی ویروسی استفاده می کنید که انقدر دردسر هم نداشته باشم؟

جسارتاً اگه ناراحت نمی‌شی، سوالی که برای من پیش اومده این هست که: «چرا شما می‌خواهید روی لینوکس از آنتی ویروس استفاده کنید؟»

آفلاین sorcerer

• Newbie
  • *

و

و اخریش هم:

جسارتاً اگه ناراحت نمی‌شی، سوالی که برای من پیش اومده این هست که: «چرا شما می‌خواهید روی لینوکس از آنتی ویروس استفاده کنید؟»
والا اخه از اونجایی که امنیت برام خیلی مهمه و یکی از دلایلی که از ویندوز به سمت لینوکس اومدم همین امنیت بوده تاپیک زیر رو مطالعه کردم:

http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=14749.0

اینو گفته بود که:

۶- نصب یک ویروس‌یاب واقعا در لینوکس مفید است. نمی‌دانم باور می‌کنید یا نه. ضد ویروس‌ها در لینوکس هم جای خودشان را دارند. درست است که امکان ایجاد یک مشکل در لینوکس که دلیلش یک ویروس باشد بسیار کم و در حد صفر است؛ اما آن ایمیل‌هایی که برایتان می‌آید و شما به دوستان ویندوزی‌یتان فوروارد می‌کنید می‌تواند مشکل‌ساز باشد. با یک ضدویروس خوب، مثل ClamAV می‌توانید مطمئن شوید ایمیل‌هایی که از کامپیوتر شما ارسال می‌شود هیچ چیز مخربی همراه ندارند که بتواند برای شما یا شرکت‌تان مشکل ایجاد کند.

بنا بر این تصمیم به نصب یک ویروس یاب گرفتم. ;)

اگر با این جمله مخالفید حتما بگید که از این دردسر در بیام  ;D

بازم ممنون که نظر دادی

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
والا گنولینوکس سیستم عاملی نیست که ویروس بگیره! اصلا ساختارش چنین اجازه‌ای به ویروس نمیده!
این آنتی ویروس هایی هم که می بینی براش هست، برای حذف بدافزارهای ویندوزی داخل هاردته که اگه یه ویندوز داشته باشی، اون بدافزار ویندوزت رو آلوده نکنه. نه اینکه گنولینوکست رو آلوده کنه!
شما اصلا نیازی به آنتی ویروس نداری! نمیخواد هم دلت واسه بقیه که ویندوز دارن بسوزه! بذار ویروس بیفته به جونشون تا حالشون جا بیاد تا بفهمن استفاده از یه نرم افزار انحصاری چه دردی داره!
توزیع گنولینوکسی شما نیازی به آنتی ویروس نداره و شما هم وظیفه‌ت نیست کمک کننده به موندن در جهل دیگران باشی!  :)
بعد اصلا نصب برنامه توی ویندوز ساده نیست.
من ۱۰۰ تا نرم افزار رو با یک دستور در عرض ۱۰ ثانیه اوکی میکنم (دانلود و نصبشون دیگه به عهده خودشه و به من دیگه نیازی نیست). ببینم همون ۱۰۰ تا نرم افزار رو بخوای توی ویندوز نصب کنی، چند ساعت حیرونشی  ;D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین sorcerer

• Newbie
  • *
ممنون از اطلاعات خوبت ولی یه چیزی بگم نگاه کن من اعضای خانوادم و حتی خودم برای اجرا یه سری نرم افزار های گرافیکی مثل نرم افزار های ساخت اسلایدشو برای تولید ویدیو میوزیک (اگر نسخه لینوکسیش رو سراغ دارید لطفا بگید) نیاز دارم به ویندوز و اونو تو یک ماشین مجازی بالا میارم و تو محل کارم هم میرم بنا بر این نتنها من بلکه خیلی از دوستان دیگر به انتی ویروس نیاز دارن. این نکته اول و نکته دوم اینکه اگر واقعا به همین راحتی که گفتید تو این انجمن به این بزرگی یه مشکل نصب ساده رو ۹۰ نفر دیدن ولی یکی دو نفر از دوستان تونستن یه سری راهنمایی بکنن نشون میده که واقعا کار راحتی نیست اما نصب نرم افزار ها در ویندوز واااااااااقعاااااااااا راحت تره و باید قبول کنیم اینرو . تو خود ویندوزش هم پک هایی هست که بشه ۱۰۰ نرم افزار باهم نصب کرد...

بازم لینوکس امکانات فوق العاده ای داره و باید توسعه گران عزیز به فکر برطرف کردن این مشکل باشن تا در همه لحاظ از ویندوز پیشی بگیرند...

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 685
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
داداش شما  الان با  توجه  به  چیز هایی که  گفتی  نرم  افزار رو نصب کردی !

ولی شاید  ناقص و یا یه  سری پیش نیاز  هارو  نصب نکردی :)

درموردویروس ها هم  شما نگران نباشید !
بزارید  کساییکه  ویندوز دارن انتی ویروس نصب کنن و ایمیل ها  و اطلاعاتی که  شما  می فرستی رو خودشون اسکن  کنن !

در مورد پک هایه ۱۰۰ نرم  افزاری هم  بگم که  اون  پک هارو  باید یه  بنده  خدایی بشینه  برای  شما  بسازه ولی اینجا  ۱۰۰  تا  دستور نصب رو می زارید  تو یه  فایل  اجراش می کنید و خودش ۱۰۰تا  رو نصب می کنه  :)

در مورد نرم افزار گرافیکی و ادیت فیلم :

گرافیکی فقط می تونم  بهتون gimp | krita پیشنهاد کنم  که  انشالله خودم تصمیم دارم یه دوره آموزش ترفندی ئه  گیمپ درست کنم و بزارم توبلاگم ولی خب اگه خودتون حال داشته  باشید یکم  باهاش ور برید از کار هایی ساده  شروع  کنید قشنگ باهاش راه میوفتید و کار می کنید
یه  نکته  در مورد گیمپ اینکه گیمپ فوتوشاپ نیست انتظارات فوتوشاپ رو نداشته  باشید

در مورد ادیت فیلم هم  openshot هست من که تدوین حرفه ای کار کردم با پریمیر و ادیوس واقعا برام سخت ئه که  با چنین نرم افزاری کار کنم ولی شنیدم که  چند جا ادیت فیلم با بلندر انجام  دادن ظاهرا راضی هم  بودن من سمت ش نرفتم !
ولی خب اگه بشه دنبالشم یه  گروهی چیزی جمع  کنم یکم این اپن شوت رو توسعه بدیم ! ( که  فکر نکنم بشه :D )

بعد در مورد توسعه لینوکس هم این بحث مفت کار کردن بعضی مواقع آدمو بد جور حالشو می گیره !
مثلا می خواییچهارنفرو اجیر کنی یه  نرم  افزار توسعه بدن بهشون بگی رایگان کار کنید خب قطعا سراغت نمیایین:D باید بودجه باشه که کیفیت خوب از آب در بیایید ! 

راستی اگه روی موتور  مجازی ویندوز نصب کردید نگران ویروسی شدنش نباشید !

من خودم ویندوز داشتم هیچ وقت  انتی ویروس تا مجبور نمی شدم نصب نمی کردم :D

اگر اشتباه کردم راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.

آفلاین ارباب!

• Sr. Member
  • *

و

و اخریش هم:

خواهش می کنم..
من کلن از آنتی ویروس استفاده نمی کنم.. تا حالا هم به ویروس لینوکسی بر نخوردم..
(اون دستور سوم نمی دونم چه بلایی سرش اومده.. چه نسخه ای از اوبونتو رو استفاده می کنید راستی..؟ می خواید یه تاپیک جدا براش باز کنید یا خودتون سرچ کنید.. من تا حالا به همچین پیغامی برنخورده بودم..)
به هر حال این طور که از log file بر می آد..
ظاهرا نمی تونه آپدیت رو انجام بده..
چک کنید ببینید مشکل چیه..
mirror هاش رو هم اگه خواستید عوض کنید..
یه کم سرچ کنید روشش هست..
داخل فایل etc/clamav/freshclam.conf/ هستن آدرس mirror ها..
نقل‌قول
Your network may be down or none of the mirrors listed in /etc/clamav/freshclam.conf is working. Check http://www.clamav.net/doc/mirrors-faq.html for possible reasons.
در مورد اجرای دستی freshclam که می خواید انجام بدید این مطلب رو ببینید:
نقل‌قول
If you do want to run freshclam manually, stop the daemon with:

/etc/init.d/clamav-freshclam stop
but remember to start it again if you don't want to have to remember to run it manually all the time. If you really don't want it to run automatically, you could use sysv-rc-conf to disable the daemon, so that it won't start the next time you reboot.

fsmithred
http://forums.debian.net/viewtopic.php?p=371188
این مورد رو یه چک بکنید و نتیجشو بگید..
حدس می زنم یا چون daemon ش در حال اجراس اون پیغام رو می ده.. یا چون فک می کنه که daemon در حال اجراس.. (شبیه حالتی که هیچ برنامه ای در حال نصب نیست ولی lock file نمی ذاره برنامه ای نصب کنید.. چون مثلا apt-get بد بسته شده..)
« آخرین ویرایش: 12 دی 1395، 11:49 ب‌ظ توسط ارباب! »
Void Linux + XFCE

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
نقل‌قول
۶- نصب یک ویروس‌یاب واقعا در لینوکس مفید است. نمی‌دانم باور می‌کنید یا نه. ضد ویروس‌ها در لینوکس هم جای خودشان را دارند. درست است که امکان ایجاد یک مشکل در لینوکس که دلیلش یک ویروس باشد بسیار کم و در حد صفر است؛ اما آن ایمیل‌هایی که برایتان می‌آید و شما به دوستان ویندوزی‌یتان فوروارد می‌کنید می‌تواند مشکل‌ساز باشد. با یک ضدویروس خوب، مثل ClamAV می‌توانید مطمئن شوید ایمیل‌هایی که از کامپیوتر شما ارسال می‌شود هیچ چیز مخربی همراه ندارند که بتواند برای شما یا شرکت‌تان مشکل ایجاد کند.

بنا بر این تصمیم به نصب یک ویروس یاب گرفتم. ;)

اگر با این جمله مخالفید حتما بگید که از این دردسر در بیام  ;D

خوب از این جواب شما اینجور برداشت کردم که شما ایمیل‌هاتون رو روی سیستم خودتون بارگیری می‌کنین و بعد از روی سیستم خودتون برای دوستانتون می‌فرستید (آخه معمولاً کاربرها از همون رابط تحت وب سرویس دهنده‌هاشون استفاده می‌کنن و اصلاً ایمیل روی سیستمشون نمیاد که بخواد ویروس یابی بشه).
اگر در این حالت بوده قابل قبوله.
کلاً آنتی‌ویروس روی لینوکس وقتی کاربرد داره که اون سیستم با یک سیستم ویندوزی درگیر باشه. مثلاً یک سرور که چند کلاینت ویندوزی هم داره.وگرنه کاربرد دیگه‌ای نداره

آفلاین alipg

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
با سلام خدمت دوستان عزیز

من می خواستم انتی ویروس ClamAV رو نصب کنم اما وقتی از طریق apt-get اقدام می کنم (مطمینم کد هام درسته) در اخر میگه هم هچی درسته ولی زمانی که دستور sudo freshclam رو می زنم بهم ارور میده. برای همین از طریق دستور remove پاکش کردم و به سایت اصلیش رفتم و یه فایل taz دانلود کردم و با هر بدبدختی بود باز کردم یه راهنما داشت :

http://s8.picofile.com/file/8280784000/INSTALL.html

زمانی که برای نصب دستور ./configure رو می زنم بعد از کلی عبارت ... به من ارور زیر رو میده:

checking check.h usability... no
checking check.h presence... no
checking for check.h... no
configure: unable to compile/link with check
checking for libxml2 installation... not found
configure: ****** libxml2 support unavailable
checking for OpenSSL installation... /usr
configure: error: OpenSSL not found.

و دیگه مراحل بعدی انجام نمیشه ...

والا کلافه شدم خلی نصب نرم افزار تو اوبونتو سخته! اگر میشه دوستان راهنمایی کنند... و یه کمکی کنند انقدر ما با این جور ارور ها بر نخوریم خیلی ممنون از دوستان

اون گلایه هم اینکه نصب نرم افزار در ویندوز خیلی خیلی راحت تر از اوبونتو هستش . متاسفانه نمیدونم چرا ولی برای نصب هر نرم افزاری میگه یه چیزی کم داری!
گنو/لینوکس که آنتی‌‌ ویروس  احتیاج نداره!!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19724
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
خیلی خیلی ازتون متشکرم اون ارور حل شد گویا نصب شده اما زمانی که دستور: sudo freshclam

رو می زنم ارور دریافت می کنم:

ERROR: /var/log/clamav/freshclam.log is locked by another process
ERROR: Problem with internal logger (UpdateLogFile = /var/log/clamav/freshclam.log).

دقیقا مثل همون اروریه که با apt-get دانلود کرده بودمش  :(
بله، چون شرایط همونه. برخلاف ویندوز، در گنو/لینوکس مشکل تصادفی نداریم. اگه مشکلی هست، باید بدونی از کجا ناشی شده و رفعش کنی. نه که رایانه رو خاموش و روشن کنی. پیش‌نهاد می‌کنم به جای این کار خطرناکی که کردی، این نسخهٔ نصب شده رو پاک کنی و از همون نگارش داخل مخازن استفاده کنی.

در مورد خطا هم باید ببینی کدوم فراینده که داره از اون پرونده استفاده می‌کنه. می‌تونی با این دستور بیابیش:
$ fuser /var/log/clamav/freshclam.log

اگ میشه یکی کمک کنه واقعا موندم چرا لینوکس این جوریه؟‌سیستم عامل ویندوز با همه بدیش نصب نرم افزارش خیلی راحت تره . این هی میگه یه چیزی نداری! ](*,)
هاها، نصب برنامه در ویندوز راحته؟ 😂 به هیچ‌وجه! اتّفاقاً نصب برنامه در ویندوز، بغرنج‌ترین فرایند نصب برنامه در تمام سیستم‌عامل‌های موجوده و به طرز دیوانه‌واری سخت و نامفهومه! تنها دلیلی که سختیش رو نمی‌بینی، اینه که به اون روش بسیار سخت عادت کردی.

در نهایت هم شما در گنو/لینوکس هرگز به ضدویروس نیازی نداری و نخواهی داشت، مگه این که یه کارساز وب، پرونده یا… داشته باشی که از طریق اون، رایانه‌های ویندوزی به صورت مستقیم با هم ارتباط برقرار کنن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین sorcerer

• Newbie
  • *
از همه دوستان ممون اطلاعات عالی دادند :)

دوستان فقط با توچه به صحبت یکی از دوستان برای دانلود نرم افزار های لینوکسی مگه مطمین ترین راه استفاده کردن از apt-get نیست؟