خوب دوست من از اینا می خوای چه نتیجه ای بگیری؟ اینکه ویندوز رو در آغوش بگیریم؟ همه شیرجه بزنیم تو .net؟! تو pc لینوکس جایگاهی نداره (فرضا قبول!!) که چی؟ برم به داداش ام بگم، ویندوز نصب کن چون من بلد نیستم رو لینوکس برنامه بنویسم؟ حوصله ام نمی کشه؟ حدس می زنم زود به پول نمی رسه؟ با .net می تونم یه برنامه رو تو 20 روز بنویسم و پول بیشتری با تلاش کمتری بزنم به جیب؟ در حالی که با لینوکس باید 200 روز رو همون پروژه وقت بزارم و خرج آموزش (کار در محیط لینوکس) کاربر رو هم بهش اضافه کنم؟ من هم می دونم تو هم نمی خوای اینطوری نتیجه گیری کنی!! چون می دونم تو هم به فکر توسعه ی نرم افزارهای باز هستی! هر کس که تو اینکاره می دونه باید تلاش چند برابر کنه! می دونی من به دوستان netایم چی می گم؟ «تنبل خان»! (البته زیاد هم بهشون نمی یاد!!) می دونم پول درآوردن تو لینوکس از طریق توسعه ی نرم افزار های pc راحت نیست! و شاید تو ایران غیرممکن به نظر برسه! ولی یه سرمایه گذاریه! تو می تونی از طریق لینوکس (از جنبه هایی غیر از pc) پول دربیاری! به همین خاطر من تو نظرسنجی گزینه ی «خوب» رو زدم! از طرفی می تونی یه پروژه ی pcی فقط لینوکسی ی (جدای از بحث مستقل از سکو که پول خوبی هم توش هست!) آزاد و رایگان انجام بدی که در آینده واست سند تجربه بشه در زمینه ی برنامه نویسی!! تا واسه خودت دیگران سرمایه بشه!
دوست خوبم من این حرف ها رو نزدم که بهم جواب بدی: منظورم pc بود نه سرور! لینوکسی ی صرف بود نه مستقل از سکو، پول درآوردن بود نه آزاد و رایگان! چون من منظورت رو خوب فهمیدم، خواستی یه شرایط خاص (خیلی خاص) رو شبیه سازی کنی و بگی تو ایران تقریبا ناممکنه! (نه مطلقا!) چیزی که من نفهمیدم نتیجه ای بود که از این گزاره می خواستی بگیری؟ آیا نتیجه های بالا رو می گیری؟ ولی من فک نمی کنم تو اونطوری نتیجه گیری کنی! چون من طرفدارای لینوکس رو که تو هم یکیشون هستی رو خوب می شناسم! تحقق رویاها و اندیشه های بشردوستانه اشون ارزشمندتر از خیلی چیزهای دیگست! پول رو می شه از کاربردهای دیگه ی لینوکس هم درآورد! (خوشبختانه)
دوست عزیز من با بعضی از گفته هاتون موافقم اما من حس درونی خودم رو نگفتم بلکه به سر متن تایپک جواب دادم
همه ماهایی که داریم اینجا پست میزنیم (حداقل اکثر قریب به اتفاق کاربرها) از لینوکس خوشمون میاد و دوست داریم یه روزی جایگاه مناسب خودش رو پیدا کنه
من از لینوکس خوشم میاد چون توش دستم بازه ، آزادی و امنیت دارم و ....
شاید برای یک کاربر معمولی این چیزها مهم نباشه اما برای ماها که با فرآیند های سیستم آشناییم این یک مزیته و باعث ارضا خواسته هامون میشه.
من الان با یه ویندوز (پیکربندی پیش فرض) آن میشم شما سیستم من رو سکیوریتی تست کن ببین چقدر حفره داره ، بعد با یه لینوکس (هر توزیعی - پیکربندی پیش فرض) آن میشم باز تست کن ببین چند حفره دار ؟! اگر خواستی من تست میکنم ریپورتش رو براتون ایمیل میکنم.
مسلما ویندوز در امنیت جایگاه شایسته ای رو نتونسته از آن خودش کنه.
علاقه شخصی من و شما به لینوکس دلیل بر تبلیغ بی خود و بی اساس نمیشه ، باید کاستی ها رو دید و عنوان کرد ؛
مثلا در برنامه نویسی cross-platform مشکلات و محدودیت هایی هست که در برنامه های بزرگ به خوبی قابل لمسه و نمیشه آنچنان روش حساب کرد ؛ چرا باید برای بالا بردن لینوکس به دروغ بگیم برنامه سازی مستقل از پلتفرم هیچ ایرادی نداره و مشکلی در اون یافت نمیشه ؟!!!!!!!!
برنامه نویسی برای سیستم های خانگی در ایران درآمدی نداره ، چرا باید به دروغ گفت که به به چه خوان گسترده ای بیایید شیرجه بزنیم توش ؟!!!!!!!
با سیستم ارائه نرم افزار آشنایی دارید ؟
وقتی که ما (و بقیه کسانی که در این پروسه ها فعالیت دارن) میخوایم یک برنامه جدید رو ارائه بدیم بعد از مراحل برنامه سازی یک انتشار درون سازمانی داریم به نام انتشار Alpha (برای تیم برنامه نویسی) در این مرحله خود ما تک به تک میاییم و ریز به ریز اشکال ها رو بررسی و راهکار های رو برای رفع اون در نظر میگیرم و بعد در چند جلسه با هم فکری بهترین گزینه ها رو انتخاب و بر محصول نهایی اعمال میکنیم
شرکت های بزرگ خارج از ایران یک نسخه Beta به کاربران ارائه میدن تا اشکالات احتمالی مشخص بشه (ما این نسخه رو نداریم چون اصلا برامون نمی صرفه - بقیه شرکت های داخلی رو نمیدونم باید ازشون بپرسید) و بعد در آخرین مرحله ارائه رسمی به بازاره و .........
غرض از بیان این حرف ها روشن کردن استراتژی خودمونه ، استراتژی ما مبنی بر یافتن اشکال و رفع اونه نه جو سازی بی خود.
من از بقیه زمینه های موجود خبر ندارم (تو پست اول هم گفتم) و در مورد اونها هیچ نظری نمیدم چون اگر کسی بیاد در ادامه اش چیزی رو به غلط یا صحیح عنوان کنه من تخصص و علم کافی برای پاسخ دادن بهش رو ندارم (مثلا من چه میدونم تشکیل کلاس آموزشی چه هزینه هایی داره ، چه نهادهایی بلقوه مشتری هستن و .............)
هیچ کس معاند وجود بازار خوب برای کارهای مبتنی بر شبکه نیست
هیچ کس معاند این نیست که یونیکس و خانواده اش دنیایی سرشار از عجایب و زیبایی هستن
هیچ کس برنامه نویسی که به منظور لذت بردن برای لینوکس برنامه سازی میکنه رو سرزنش نمیکنه
من بجز برنامه سازی با بقیه بارازهایی که از پرتوء لینوکس بوجود اومده و تغذیه میشن اطلاعی ندارم و هیچ حرفی هم تا این ساعت در موردشون نزدم و در آینده هم نخواهم زد (البته تا زمانی که به اون عرصه ها وارد نشدم)
امیدوارم دوستان متوجه شده باشن من و امثال من که اشکال ها رو بر زبون میاریم دشمن لینوکس نیستیم بلکه از یک دید دیگه دارم به قضیه نگاه میکنیم.
والسلام