ولی اگه پیرمردی رهبر یک کشتار انسانی یا ظلم به مردم باشه، نباید محاکمه بشه؟ کی جز دادگاه و … تشخیص میده ظلم کرده یا نه؟
چرا، باید محاکمه بشه. ولی این حکومت حتا از محاکمه کردن افراد هم میترسه. چون مرد محاکمهشونده حق دفاع از خودش رو داره و حکومت میدونه بنا بر اصل هدایت تکوینی، حرف حق به صورت ذاتی در دل همهٔ انسانها نفوذ میکنه. ترس حکومت هم از نفوذ حرف حقه! برای همینه که میخوان با فیلترینگ تلگرام و امثالش، جلوی انتشار حرف حق رو بگیرن.
ما نخوردیم نون گندم ولی دیدیم دست مردم ---- برادر توی کشورهای جهان اول مثلا همین آمریکا هم قبل از نشر یک کتاب باید مجوز بگیره من موندم یا شما سرتون رو مثل کبک کردین تو برف و فقط میخوایین بگین این بده و جیزه یا نه واقعا بده
من قبل از این که بیام تو کار رایانه، تو کار نشر کتاب بودم و هم تو ایران بودم و هم تو آلمان. لااقل آلمان هیچچیزی شبیه به مجوّز انتشار هم نداره. هرکسی آزاده هرچیزی رو منتشر کنه و اگه کسی ازش شکایت کرد، دادگاه در موردش تصمیم میگیره. در ایران ما تعداد زیادی از کتابهامون حتا بعد از گرفتن مجوّز نشر، بدون دلیل و بدون دادگاه توقیف شدن. حتا یکی از کتابهامون در چاپ بیست و ششم توقیف شد!
اینی هم که میگید افراد بخاطر اظهار عقیده میرن زندان، اصلا درست نیست. ما تو کشوری داریم زندگی میکنیم که رودرو از شخص اول این کشور انتقاد شد. و گفت نظرم در تضاد با برخی نظرات شما است. و هیچ مخالفتی نشد، تحسین هم شد(منبع دارم). همین کافیه که مطمعن بشیم تو این کشور آزادی بیان هست.
لابد ستّار بهشتی هم مننژیت گرفت؟
۱. قبلاً با توضیح کامل و مثال گفتم که چنین نظامی اکنون هیچجا وجود نداره. مثال از ملکه و … زدم.
حتا اگه حرفت درست باشه هم باید بهوجودش آورد، نه که ازش دور شد!
مثلاً ما با عقل به این رسیدیم که فیزیک و پزشکی و دینپژوهی و اخلاقپژوهی و … را به افراد سپردیم و از یافتهٔ اینها به این نتیجه رسیدیم که فلان کار جنسی آسیب فراوان داره و در عین حال، تبلیغش باعث ترویجش میشه. آیا آزادی بیان به اینها هم بدیم؟ یعنی خلاف عقل عمل کنیم؟
بله. نه شما و نه هیچکس دیگهای قیّم مردم نیست. شما نهایتاً حق داری تا وقتی مزاحم مردم نشدی، اطّلاعرسانی انجام بدی در موردش! مردم خودشون میتونن تصمیم بگیرن اون کار رو انجام بدن یا ندن! دیگه تصمیمات مردم به شما و هیچکس دیگهای مربوط نیست!